מצרכים:
2 ביצים
1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום
4 כפות מים
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן
1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן
1/2 כוס (70 גר) קמח מלא
כפית וחצי אבקת אפייה
1 כפית קינמון
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
3 גזרים בינונים מגוררים בפומפיה
אופציה: 1/2 כוס אגוזים קצוצים
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה מניחים יחד ביצים, סוכר חום, חלב ושמן וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה (2-3 דקות של טריפה נמרצת).
- מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הקינמון, המלח והוניל ומתחילים לקפל פנימה בעזרת לקקן או מרית (אפשר גם כף עץ).
- מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים פנימה עד שהתערובת אחידה. בשלב זה, אם רוצים, ניתן להוסיף גם אגוזים קצוצים.
- מעבירים את התערובת לתבנית אפייה, ואופים במשך 30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
הערות, הארות ותוספות:
- ניתן להוסיף טעמים לעוגה - ג'ינג'ר, אגוז מוסקט ואפילו מעט פלפל שחור. נסו ותראו מה הכי טעים לכם.
- אני פיזרתי על העוגה מעט סוכר חום דמררה לפני האפייה, מה שיוצר שכבה קצת קראנצ'ית וטעימה, אבל בהחלט אפשר בלי.
- העוגה במיטבה בטמפרטורת החדר ולא קרה מהמקרר.
- שומרים את העוגה במקרר, עטופה היטב, עד שבוע.
- אפשר להקפיא את העוגה עד חודש.
- במקום אגוזי מלך אפשר להשתמש בשקדים, אגוזי לוז או פקאנים. כל אגוז יתן טעם מעט אחר, אבל כולם משתלבים מצוין.