נכתב במקור על ידי
XsonicX
הניסיון לימד אותי שזה לא נכון, פרפקציוניזם דופק אותך בנושאים ספציפיים, כי הסיכוי שתהיה מוכשר בכל נקודה ספציפית (פסיכומטרי, תפקיד בצבא, להשיג בחורה ספציפית וכדומה), שואף לאפס! וככל שעובר הזמן אתה אפילו לא משתתף במשחק, כי אתה יודע שהכל לא ילך חלק.
זה תלוי האם יש לך זמן ומה אתה מוכן להקריב.
למשל, בזמן שכולם נהנים או לומדים או חיים את חייהם החברתיים, אם אתה תקדיש במקום זה את הזמן בלמידה ושיפור התזונה ע"י ניסוי וטעייה, למידה ושיפור הכושר הגופני שלך ע"י ניסוי וטעייה, למידה ושיפור ה-IQ ע"י ניסוי וטעייה וכולי.. בטווח הארוך אתה למעשה מבטיח לעצמך לא מעט יתרונות הישרדותיים ומה שיותר חשוב, אתה "מגלה את עצמך" בזמן הזה.
אומנם בהתחלה זה מאוד מתסכל, בזמן שחבריך "חיים את החיים" ואתה לכאורה מבזבז אותם, אך בהמשך כשהם נכנסים לבלבלות, ללחצים וכולי כחלק בלתי נפרד מהחיים, פתאום אתה נמצא שם נטול דאגות ומתעסק במה שמעניין אותך, יודע דברים על בורים אשר אחרים בכלל לא מכירים בהם וכולי.. כי לך היה את הזמן, השקט והפרפקציוניסטיות להתעמק בהם בזמן שאף אחד לא הפריע לך.
קשה להגדיר את העשייה הזאת במילים, זה יותר אינדיבידואלי עבור כל אדם.
אבא שלי פעם דיבר איתי על זה וסיפק לי מטפורה טובה:
תמשיל את האנשים לקשתים, רובם מותחים את חוט הקשת עד לרמה מסויימת ויורים את החץ, חלקם יורים רחוק, חלק קרוב.. הכל סבבה, לא עושים מזה עניין, פשוט יורים וזהו.
לעומתך, אשר אתה מותח הרבה מאוד את החוט, מותח ברמה מפחידה.. אוגר ואוגר ואוגר כמו שאומרים.. (מידע, רעיונות, אידיאלים וכו') אבל ברגע שתירה את החץ, הוא לא יעוף כמו חץ, הוא יעוף כמו פגז! ואז אתה תהיה קדימה בהרבה מהאחרים ותערער את כולם.
נ.ב. - רק חשוב לזכור שהחוט יכול להיקרע בסוף..