מרכיבים: שלב 1 3 חצילים בינוניים (רצוי מזן בלאדי) 1/4 כוס שמן זית לטחינה: שלב 2 3/4 כוס טחינה גולמית איכותית 1/2 כוס מיץ לימון 2 שיני שום קצוצות 1/2 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ 2 שיני שום קצוצות
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
1 כוס מים קרים כקרח
מלח
אופן ההכנה:
1. שורפים את החצילים על אש גלויה או על גריל פחמים. מורידים מהאש ומניחים בצד בתוך מסננת לקירור. לאחר שהחצילים קרים דיים, קולפים אותם. בשום אופן לא שוטפים אותם במים כדי לא לאבד את הטעם המעושן.
2. מערבבים את כל מרכיבי הטחינה בעזרת מטרפה עד קבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים את החצילים החמים לקערה עם הטחינה. מערבבים בעזרת מזלג ערבוב קצר. מזלפים שמן זית בנדיבות ומגישים



ציטוט ההודעה
