איזו תפיסה מוזרה זו..
איזו תפיסה מוזרה זו..
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 02:13.
|
|
אני בכלל חושב שהמחשבה הזאת על האם יש או אין אלוהים היא לא אפשרות בכלל.
זה לא קשור בכלל לחוקי לוגיקה.
מבחינתי אלוהים הומצא ע"י האדם בשביל למצוא פתרונות לתופעות שונות שלא יכלו למצוא להם הסבר ובראשם המוות.
האדם תמיד מחפש משמעות והמוות הוא משהו שהאדם לא מסוגל להחיל ובכלל למצוא לו גם משמעות.
אלוהים היה פתרון נחוץ וחשוב לשרידתו של האדם ברגע שנוצר האדם החושב.
לתגובה להודעה בבקשה לצטט
LOVE marijuana
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
לפניי 100,000 שנה האדם עבר שינוי גנטי כלשהו והתחיל לתקשר אחד עם השני (מאז הוא נקרא ההומוספיאנס- האדם החושב) וברגע שזה קרה ההתפתחות הייתה מהירה והאדם ניסה למצוא היגיון לדברים שקורים בטבע (גשם, מים, מחלות, אוכל, רעב ובעיקר מוות) ואלוהים היה פתרון נחוץ באותה תקופה כדי לתת לבני האדם משמעות לחיות. (הרי אם אני מת בסוף והכל נגמר אז למה לי לחיות בכלל) ואלוהים הומצא כפתרון שהיה חייב להתרחש לכך.
אם לא הבנת תקרא את זה שוב לאט ואם עדיין לא הבנת תגיד לי
LOVE marijuana
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
׳אלוהים׳ היה סך הכל ה״מדע של פעם. וההסבר לכל תופעה מוכרת. אבל מאז קצת החכמנו.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
נשבע לך שלא עניין אותי מה אחרים כותבים כי אתה היחידי פה שמעניין אותי.
אז אתאמץ בלהגיב לך.
הפילוסוף שלך כותב: "הכרה במוגבלות אלוהים על ידי היגיון פרושה חתימה על הודאה באי-קיומו"
ברור, המשפט הזה תקף כל עוד אנחנו מאמינים שאלוהים זה סוג של זאוס כזה על העננים שיורה ברקים על כולם.
ואז הוא לא יכול להיכנס להגיון.
המשפט תקף שאדם מכניס את אלוהים לקטגוריית "ישות"
אני מאמין באלוהים, זה פשוט לא האלוהים שאתה מדמיין לא אתה ולא שאר האתאיסטים
ולכן יש כלכך הרבה וויכוחים בין אתאיסטים לדתיים
מבחינתי אלוהים זה אנרגיה, קארמה, יד הגורל, מקריות, רגשות.
אלוהים זה הכל, זה מקלדת, מעיל, חבר, חדר, אהבה מה שאתה רוצה
אלוהים זה הידע האנושי
הכל זה אלוהים ואלוהים זה הכל, זה כמו להגיד מרפי.
מבחינתי זה כאילו הפילוסוף אמר:
"הכרה במוגבלות האהבה על ידי היגיון פרושה חתימה על אי-הודאתה"
האלוהים שאתה מתאר אינו אלוהים כלל, ואם כך האלוהים זה אכן אלוהים שגם בו אני מאמין.
הבעיה שלי אינה עם האלוהים "שלך" אלא עם האלוהים המקובל, האלוהים שידו קיימת ויוצרת.
אלוהים בהגדרת ישות, אלוהים בוחן כליות ולבב, אלוהים מעניש ומזכה.
זה האלוהים שאני דן עליו פה באשכול, אין ביכולתי להביא טיעון קולקטיבי כנגד כל אלוהים פרטי שלא עונה לטענות שהעלתי פה כרגע.
משום שבהגדרתי זה אינו אלוהים.
זאת תפיסה מדהימה של הרמוניה (שאני מתנצל שאני לא ארחיב עליה כעת) שדי מתיישבת יפה מאוד עם המדע המודרני.
אגב לא הייתי מצפה ממך להקחת הבנה מושגית ולסנות להאניש אותה ואז להפריח אותה בעזרת לוגיקה שאמורה להוכיח לוגיקה
יתרה מזאת המוגבלויות של האהבה זה מה שהופך אותה לממשית וקיימת, אם תוכל להצביע על מוגבלותו של דבר יש ביכולתך למדוד את יכולותיו.
מה שאינו קיים עם אלוהים, וזאת ההוכחה הלוגית המסתתרת בדעתו של הפילוסוף שלי.
איזו תפיסה מוזרה זו..
דעתי היא שלקחת דברים בפרופורציה המתאימה - נייס. לייק. געגועים לניהול איתך.
שתבין ש"להסתמך" על לוגיקה בלבד זה בסדר גמור, זה מאוד פרקטי, בנאדם תכלסי
אבל אישית אני חושב שאם הייתי חי רק על לוגיקה, הייתי בעצם רובוט :/ נראה ונשמע משעמם
אני יצירתי, אני כותב שירים, אני מדמיין דברים, אני מאמין בדברים שעלולים לקרות לי במהלך החיים.
דת זה יפה - אבל המינון מאוד חשוב !
דת יכולה להיות הבית כלא הכי נורא ואיום
ודת יכולה להיות הפנטיות הכי הזויה בעולם
ודת יכולה להיות התקווה של בנאדם, הקו מחשבה שמחזיק אותו שפוי בעולם המפגר שלנו.
זה מאוד יפה - ואולי קצת פנטי- לראות בנאדם שתולה מחשבותיו ותקוותיו לאל לא נראה ולא נשמע
הכל טוב ויפה, עד שהדת נכנסת לממשלה לצבא ולסדר היום
פה אני מפשיל שרוולים קורע את הכפפות ויורה גיצי זעם לכל עבר.
דרך אגב אני אעשה את אותו הדבר לכל אחד שיגביל דתי בגלל האמונה שלו
להנה ולהנה
והכל בשם החופש
איזו תפיסה מוזרה זו..
איזו תפיסה מוזרה זו..