קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 19-01-2011, 14:13
  2. אני רוצה לעתחיל עם מישהי ואני לא יודע איך פרטים בפנים
    על ידי משתמש אנונימי בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 13-01-2008, 21:27
  3. תגובות: 34
    הודעה אחרונה: 05-04-2007, 23:46
  4. אני בדרך כלל לא עושה את זה אבל
    על ידי שמוליקצו_חוזר בפורום דיבורים
    תגובות: 14
    הודעה אחרונה: 05-06-2006, 21:50
  5. תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 05-11-2005, 21:55
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 11 מתוך 11

מה לעשות עם חיי? אני בן 21. לא עושה כלום. לא יודע מה לעשות

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל מה לעשות עם חיי? אני בן 21. לא עושה כלום. לא יודע מה לעשות

אני בן 21.
    אני גר בקרית גת. שזה חור החורים אין מה לעשות פה.
    אין לי רכב. ככה שגם לצאת מפה אני לא יכול. רק כשיש תחבורה ציבורית.
    אין לי חברים. לא שמרתי על קשר ובבית ספר הייתי שקט וביישן.
    לא עשיתי צבא. יש המון סיבות למה הצבא לא מגייס בלי לפרט אני אכתוב שזה לא קשור לא למצב בריאותי ולא לנפשי.
    אין לי תעודת בגרות. הייתי בכיתת מופרעים בבית ספר. ילד שקט וביישן אבל מופרע שמסתובב עם הבלאגניסטים אבל שקט.
    לא עבדתי באף עבודה מעולם. וזה לא שאני בא ממשפחה עשירה כלכלית. אני לא מפונק ויודע לחיות ולהסתדר עם מה שיש.

נמאס לי מהמצב הנוכחי.

מה תגידו לי? מבלי לצחוק עלי. כי אני רוצה לקחת את החיים בידיים ולהתקדם.

יש מצב לקבל תגובה ארוכה מבוריס או מרודני או מכל מי שרוצה באמת לעזור לי?

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע האוואטר של BIKER STYLE new
    שם פרטי
    ז'
    לייקים
    1261
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    And on the seventh day God ended his work which he had made; and he rested on the seventh day from all his work which he had made.

אני בן 21 וגם לא עשיתי צבא אבל ההפך הגמור ממך.

יש לי תעודת בגרות (ואגב תהיה בטוח שאני יותר טמבל ממך, אני אפילו לא יודע לעשות כפל וחילוק), אני סטודנט, יש לי חברים (ואני מרחיב תמעגלים החברתיים שלי מסופש לסופש) ואני ממש לא שקט, עבדתי בכל עבודה אפשרית, אני מתכנן לקנות רכב ולעשות פה רשיון ואני גר בLA.

ככה שאם אתה חושב שזה בגלל שלא עשית צבא תוציא את זה מהראש שלך כי זה בולשיט.

איך עשיתי את זה אתה שואל? קודם כל משפחה זה דבר חשוב ואני חונכתי על חשיבות החומריות (LMS בעקרון) וזה משו שבא מהבית. המשפחה שלי תמיד דאגה לעזור לי לשפר את עצמי,הייתה בעד כל דבר שאני עושה שהוא משפר לי את הLMS, לפעמים אפילו תמכה כלכלית למרות שהצד של אמא שלי לא הכי עשיר (הצד של האבא כן, אבל אני לא רואה דולר ממנו אישית). אני מאמין שהכל בא מהבית. אם בבית חינכו אותך "להראות טוב, להשיג כסף ולהיות חברותי" זה מי שתהיה. אם חינכו אותך ל"תלמד, תעבד תתחתן" זה מה שתהיה.

תתחיל בלמחוק כל מה שידעת על החיים כי כל זה בולשיט. אני גם מניח שאתה בתול שפתיים או משו כזה (בלי לעליב גמאני הייתי בתול שפתיים אבל בחטיבה) ותחררט בפוסטים של המשתמשים שלי פה ותלמד על הLMS. תסתכל איך לשפר אותו, ותעשה רק את זה.

תתחיל בזה שתמצא לך עבודה. אין לך קשרים אז העבודה הכי טובה בשביל אחד כמוך יהיו אולמות אירועים, יש מקומות עם טיפים טובים ומשכורת בסיס טובה. זה אחלה מקור לכסף בהתחלה....לא יעשה אותך עשיר אבל יהיה לך כסף משלך.

איך תשתמש בכסף הזה? תעבור בפוסטים של המשתמשים שלי פה (DashBerlin, Above And Beyond ועוד משתמשים שפתחתי)

אגב עוד המלצה מוזרה שתתן לך מוטיבציה להמשיך - שים 100 שקל בצד כל חודש. בזמן מסע הLMS שלך, אתה צריך מוטיבציה. ואין מוטיבציה טובה יותר מסקס.

סקס משיגים רק כשישך LMS גבוה יחסית, בינתיים הוא נמוך. אז מה שתעשה, הוא, שמדי פעם שתהיה לך התקדמות רצינית במסע שלך (למשל - עלית במשקל בחדר כושר, השגת לעצמך מעגל חברתי בעיר X ועיר Y) אתה מפנק את עצמך בנערת ליווי איכותית. עולה אצלכם החל מ500 עד ל1000 שקל.

אנשים פה נגד נערות ליווי עקב בורות ופמניזם ששולט בעולם, אבל אין להם מושג איזה כלי חזק זה משתמשים בו נכון.
    תקרא תמדריך שלי על העלאת טסטוסטרון. אני מניח שישך טסטוסטרון נמוך. שיהיה לך טסטוסטרון גבוה יותר לא תוכל לשבת ולא לעשות כלום...

אז במקום לאונן תעשה משו עם החיים שלך.
    נערך לאחרונה על ידי BIKER STYLE new; 19-04-2013 בשעה 22:26.
    YOU WILL NEVER SEE THE LIGHT

BOUND TO ALWAYS LIVE BY LIES

משתמש מתקדם
    לייקים
    222
    נקודות
    50

תעשה את זה פרויקט שיפור עצמי...כשאתה יושב בבית ומרחם על עצמך אתה נהיה יותר ויותר בדיכאון ואתה לא מתקדם לשום מקום.
    תעשה מזה פרוייקט, וכל פעם שתתקדם צעד למטרה שלך אתה תרגיש ממשש טוב, תאמין לי.
    תמצא עבודה קודם כל, אפילו אם לא עבדת, תתחיל עכשיו, אחרת יעבור עוד שנה ועוד שנה ובלי שתשים לב תהיה בן 30 חי אצל ההורים בלי כלום. אתה צעיר אתה יכול תוך שנה להיות במקום אחר לגמרי בחיים שלך.

תמצא עבודה, תחסוך קצת כסף, תמצא איזה תחביב שיהיה לך, חדר כושר, או כל משהו מעניין אחר, ותעמיד את עצמך על הקו, זרוק את עצמך למים הקרים,
    תתחיל לדבר עם אנשים, ותהיה כנה, בלי פוזות, ותתחיל להפתח.
    אני בעד שתתאמן, כי בכל מצב כשאתה מתאמן אתה מרגיש יותר טוב עם עצמך זה תמיד ככה.
    תנסה להכיר אנשים חדשים, דרך מעגלים חברתיים שתמצא בחדר כושר, בעבודה בפייסבוק אנערף לא משנה, ותתחיל לצאת עם חברים, ותכיר בכוח עוד חברים ועוד חברים, ותשמור לך רק את החברים שהם "שווים" משהו. אל תתקע במקום, תמיד תתקדם.
    עם הכסף שאתה חוסך תשלים בגרויות, זה לא חובה אבל אם אתה לא יודע מה לעשות עם עצמך אני ממליץ לעשות את זה כדי שתקבל ייעוץ ולדעת איפה אתה רוצה ללמוד ומה אתה רוצה לעסוק....הרי אתה לא רוצה לעבוד בגיל 30 במלצרות נכון ? אלא אם אתה עצמאי שמאוד כריזמטי ורוצה לעשות הכל לבד אז גם אפשרות, בהצלחה..
    תעשה בגרויות, תלך לייעוץ לימודי, והכוונה, אולי לאן אתה רוצה ללכת, איפה אתה רוצה ללמוד וכו..

תתחיל להיות גבר בן 21, תתחיל עם בחורות, תתלבש יפה, תראה הכי טוב שאתה יכול, תלך עם חברים טובים שתכיר אותם בהמשך, ותכירו בנות.
    זרוק את עצמך למים הקרים....והכי חשוב, תכיר אנשים חדשים, פשוט תתחיל בקטן, תתחיל לדבר עם אנשים בעבודה, ותהיה איתם בפייסבוק, ותצא איתם ביחד,
    כן כן אתה יכול להציע להם לצאת זה בסדר..

שלב ראשון, תמצא עבודה !!!
    שלב שני, צא מהבית כמה שיותר, תתאמן, תתחיל עם בחורות, תצא עם חברים !!
    מפה תתחיל להתקדם לן שאתה רוצה, לימודים, חו"ל, מקצוע הכל פתוח...

ואני רוצה שתתעודד, אתה לא לבד, למעשה רב הצעירים בגיל שלך לא יודעים מה לעשות עם עצמם, הם תקועים במקום ולא יודעים מה לעשות עם החיים שלהם, הם יצאו מהבצפר וסיימו צבא, ועכשיו מתלבטים מה לעשות עם החיים....ובגלל זה הרבה נוסעים להודו לשנה, והרבה משלימים בגרויות, והרבה לומדים באוניברסיטה.
    זה בסדר אתה לא לבד..
    תתחיל ממחר להתקדם, בהצלחה ...

משתמש מתקדם
    לייקים
    180
    נקודות
    50

ד"א כל מה שאמרתי אתה יכול לעשות תוך שנה...תאמין לי, אנשים עשו דברים יותר גדולים מזה בפחות זמן...
    ועוד משהו שרציתי להוסיף,
    הדבר הכי חשוב כדי לשמור עלייך אופטימי ושמח כל הזמן ואנרגטי ובלי דיכאון, זה חברים...אתה צריך להתחיל לפתח סגנון חיים כדי למצוא חברים,
    כשיש לך חברים אתה מאושר מאוד אוטומטי, יש לזה מחקרים פסיכולוגיים, אין לי כוח לחפש עכשיו, אבל זה מוכח.
    אתה צריך לדבר עם חברים, לצאת איתם ובכללי להיות איתם...צא ותפתח לעצמך סגנון חיים..

משתמש ותיק האוואטר של rodney1
    לייקים
    2386
    נקודות
    150
    משפט מחץ
    אין אישה שלא נותנת, יש גבר שלא יודע לקחת :)

א'- אני לא מאמין לך שאין לך חברים, לכל אחד יש. גם אם זה 1-2.

ב'- כתבת שלמדת בכיתת מופרעים כי היית מופרע אבל שקט, בדיוק כמוני.
    אני בזמן התיכון שלי הייתי גם שקט, מופנם כזה..ביישן..אבל יש לי עד היום בעיות של עצבים וכעס שקשה לי להתמודד איתם, פעם בזמן היסודי והתיכון היו לי בעיות עצבים חריפות, וכל אידיוט שניסה להציק לי או שאם הייתי שומע שמישהו צוחק עליי..מיד הייתי מרים ידיים \כסאות\קרשים ומה שיש בהישג. אני לא מתגאה בזה, שלא תחשוב פעמיים שכן...ממש לא. היום אני לאט לאט משתפר בבעיות האלה, אבל עדיין נשארו לי "שאריות" של הבעיות ואני משתדל להוציא את הכל בחדר כושר..זה לא באמת עוזר, אבל זה מה יש.

בכל מקרה, זה לא קשור..אבל אם היית בכיתת מופרעים, אני בטוח שיש לך קצת חברים מהכיתה הזאת ובכל זאת נשארת עם קצת חבר'ה שמכירים..אותך מצב שבעולם שאין בן אדם אחד שאתה לא מכיר.

אם באמת אין מוצא, תיצור קצת עם בני דודים שלך או כל בן אדם אחר שקשור למשפחה ותנסה לבקש לצאת איתם..אתה חייב להכיר אנשים, אין לך ברירה.
    להגיע למצב שאתה ביום שישי בערב, השעה 9-10 בלילה ואתה לא מחוץ לבית עם כוס וודקה-רדבול ביד..זה פשע. במיוחד בגיל הזה.
    זה הגיל לזיין, ללכת מכות, לעשות שטויות, להתנסות בדברים...זה ה-גיל.

בכל מקרה, אתה צריך להבין דבר אחד - אין אדם בעולם שלא שופט אדם אחר לפי מראה, אין. אני יודע שזה לא טוב, אבל זה לא קשור שזה לא טוב...זה פשוט עובדה קיימת.
    כשאתה רואה גבר עם שיניים בחוץ וחד גבה אתה מיד חושב שהוא דביל מבלי אפילו לפתוח איתו שיחה...וכשאתה רואה גבר חסון עם חזה מנופח וידיים גדולות..אתה מבין שמדובר בבן אדם שמשקיע בעצמו ואכפת לו מהמראה שלו..
    מה זה אומר? תתחיל להשקיע בעצמך.

חוץ מזה שאתה יכול להכיר אנשים חדשים בחדר כושר..זה הכי קל.

בקשר לעבודה..מן הסתם שאתה חייב למצוא עבודה כדי לבסס את עצמך, אתה גבר בתחילת דרכו..אתה חייב להכניס כסף לכיס.
    ואגב, איך שכחתי...בעבודה מן הסתם שאתה תכיר אנשים חדשים..בכל מקום תכיר אנשים חדשים.
    נערך לאחרונה על ידי rodney1; 20-04-2013 בשעה 03:14.

משתמש מתחיל
    לייקים
    13
    נקודות
    0

וואלה תעשה כל מה שאמרו לך פה, אבל אם אני יכול לתת לך טיפ זה אל תנוח פשוט אל תנוח, אל תתפוס לעצמך יומיים שלוש של מנוחה ותגיד טוב עשיתי מספיק אני יכול להירגע קצת, כי אז זה יהפוך להרגל ואת תחזור להיות בטלן, כל הזמן תמשיך ותעסוק ותיזום, ושנראה לך שאין לך יותר כוחות ומגיעה לך מנוחה תמשיך חזק יותר.

משתמש מכור
    לייקים
    210
    נקודות
    25

קח לך אנשים שאתה מכיר והם באותה סיטואציה. תתקשר אליהם "אתה, אתה רוצה לחיות? אתה היום בא איתי. יש לך רכב? מצוין, מחר ב-8 אנחנו יוצאים לבר".
    תעשו כולכם שיפור עצמי ויאללה לחיות.
    ..Everyone Loves You When You're Dead..

קודם כל שמח מאוד שבחרת לרשום את הבעיה שלך כאן בקהילה, אני בטוח שתוכל לקבל פה הארות והערות שיפור למצבך, שלא כזה רע אבל כמובן תמיד יש מקום לשיפור.

אז באופן אישי אני אספר לך, שגם אני כמוך הייתי מסתובב בביצפר ביסודי ובחטיבה יחד עם "המקובלים" אלו שכולם מפחדים להתחיל איתם בכלל מכות. אלו שעושים מה שבא להם מתי שבא להם. ההרגשה נהדרת, אתה אומנם מקבל בראש מההורים מידי פעם. אבל מה אכפת לך? הביצפר משעה אותך? מצוין, יום חופש בבית. אתה לא קולט עד כמה זה פוגע בך. אני לא ידעתי מתמטיקה עד כיתה ח' או ט' איכשהו קיבלו אותי למגמה א' עם כל התותחים כי זה היה ביצפר חדש ואז שראו שאני מתקשה, למרות העזרה שנתנו לי, פשוט הורידו אותי. זה עצבן אותי שהמעיטו בערך שלי. ידעתי שהם ניסו, אבל האם אני ניסיתי לעשות משהו? לא. אוקי אז בין לבין עברתי לביצפר חדש, התחלה חדשה והבנתי שזה לא חכם לבזבז את הזמן שלי עם החבר'ה הבלאגניסטים עד אז פשוט התחלתי להיות הילד הטוב אחת ולתמיד. הילד השקט בכיתה שבחיים לא צוחק או מחייך, אפילו כשכולם צוחקים בכיתה אני פשוט הסתכלתי על כולם כאילו אני לא שייך לכאן. אני רגיל לצאת באמצע השיעורים, לאכול מתי שבא לי בביצפר ולא בהפסקת עשר כמו כולם, לשבת סתלבט כל היום ולחזור הביתה. אבל אז הבנתי שזה חלק מהתהליך. תהליך שבו אני משתלט על עצמי, אני לא נותן לעצמי לברוח יותר. לא מקשיב לשטן הקטן שיושב אצלי בראש וקורא לי לצאת החוצה. אז החבר'ה בכיתה ניסו לגבש אותי איתם, כשכולם צחקו אמרו לי "בוריס, למה אתה לא צוחק?" ואני בלית ברירה צוחק כדי לא לצאת מוזר. והבנתי שזה לא כזה נורא לשבת בכיתה וללמוד כי לפעמים יש צחוקים גם בכיתה ואפשר למצוא מקצועות שאתה אוהב ומתחבר. זוהי תקופה שלא ניתן לחזור אליה ולתקן את מה שטעינו, אבל מה שכן אנחנו ממשיכים לחיות. הזמן מתקתק, אף אחד לא רודף אחריך אבל כדאי להספיק לעשות מה שלא עשית ואחרים עשו. אז יש כאלה אחרי שמסיימים ביצפר או צבא טסים, לומדים, עובדים, או שפשוט מתבטלים. הקבוצה האחרונה היא בטח הקבוצה שאתה ממש לא רוצה להיות בה.

אני רוצה להבהיר לך דבר חשוב, זה לא קל כמו שאתה חושב למצוא חברים שמקבלים אותך ומבינים מאיפה אתה בא.
    מה שאני מציע לך לעשות בכל פעם שאתה מרגיש קצת מדוכא מהמצב, הוא באופן מנטלי, בראש שלך - לקחת צעד אחורה.
    תדמיין שאתה פוסה צעד אחד אחורה בראש, ותדמיין שאתה עושה זאת פיזית.
    תחשוב על כל הדברים הטובים שיש לך, כל הדברים הטובים שברשותך. כן, אתה חי ונושם בדיוק כמו כולם וצריך להיות אסיר תודה על מה שיש לך.
    במידה ואתה אדם מופנם, אני ממליץ לך לדבר יותר. אתה לא יכול להיות אדם שקט כל החיים. זה טוב לדבר עם אמא, לדבר עם המוכר במכולת, עם הקופאית בסופר. גם אם אתה לא עושה את זה או עשית את זה אף פעם, הגיע הזמן לזרוק הילד הקטן שחי אצלך עד עכשיו, ולקרוא לזה שהתבגר. כל פעם שתדבר ותאמר מה שאתה חושב באותו רגע, אתה תצא עוד ועוד יותר מההרגשה המדכאת שבה אתה נמצא. אם אתה יכול להיעזר בבן משפחה או מכר להתייעץ איתו על מה אתה חושב ומרגיש, זה אפילו מצוין אם יש לך אדם כזה.

כל פעם שתרצה לצאת מההרגשה הזאת, אתה חייב לעשות משהו מחוץ לה. כמו למשל ללמוד, להתאמן, ולהשתפר. כל רגע שתוכל תעשה את זה!

תקרא מאמרים וספרים שיתנו לך ערך מוסף בדברים שאתה אוהב. תכבה את הטלוויזיה הזאת, היא לא תוביל אותך לשום מקום, חדשות נועדו לאנשים חרדתיים בשביל להגיד להם "הכל בסדר". אתה לא צריך לחשוב על כל הזבל שגם ככה לא הולך להשפיע עליך באיזושהי צורה. יש אנשים שחושבים יותר מידי, חרדתיים מדברים מסויימים, אז הם מתעסקים איתם יותר מידי זמן. אבל האם הדברים האלו באמת ישפיעו עליהם? כל החשיבה הזאת מיותרת.

תפסיק לעשות דברים שמחזירים אותך אחורה. תתחיל בדברים שממלאים אותך, מוזיקה, ספורט, ספרים, אומנות, דייג וכו' או שתלמד דברים שיגרמו לך להרגשה טובה בעתיד, ויובילו אותך לאושר.

לדוגמה אם אתה רוצה לעסוק בעסק כלשהו, תתחיל לבזבז כל שנייה מהזמן שלך כדי ללמוד ולאגור עוד מידע על מה שאתה רוצה לעסוק בו. תחקור, תלמד, תמצא אנשים שמכירים את התחום ותבקש מהם עצות. תחסוך כסף כדי להגיע למה שאתה מצפה לעסוק בו, אתה חייב להתחיל בעבודה כלשהי. ההורים לא כל החיים יהיו שם בשבילך וזה נכון לגבי כולנו.

תאמין לי גבר, ברגע שתתחיל בחשיבה המחודשת של "אני משפר את עצמי", שבעצם הנושא הזה הוא חלק מהשיפור שאתה עושה בחייך, המנטליות הישנה, ההרגלים הישנים שלך והתקופות הרעות ישכחו ממך כאילו ולא היו.

ברגע שתגיע למטרה שתציב לעצמך, זהו חלק חשוב מאוד להציב מטרות בחיים, תסתכל על עצמך במראה ותאמר "וואו, זה באמת מי שאני? נו טוב, נחזור לחיים האהובים שלי!"

אתה במקום הנכון ידידי, התהליך לפניך ואתה רק צריך להפסיק לשבת ללא מעש ולהיות חלק ממנו.

בוריס.

משתמש מתחיל
    לייקים
    7
    נקודות
    0

תעבור לתל אביב תשכיר דירה תעשה קורס ברמנים תיהיה ברמן וזהו זה הסוד!!!!!

משתמש מתקדם
    לייקים
    180
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי niv1110 צפיה בהודעה
    תעבור לתל אביב תשכיר דירה תעשה קורס ברמנים תיהיה ברמן וזהו זה הסוד!!!!!
    אני לא יודע אם אתה ציני רוב הזמן או לא ....
    זה מה שיעשה לו את החיים ?? ברמן ?? ומה הוא יעשה עוד 5 שנים ??....

משתמש משקיע האוואטר של BIKER STYLE new
    שם פרטי
    ז'
    לייקים
    1261
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    And on the seventh day God ended his work which he had made; and he rested on the seventh day from all his work which he had made.

פולו דווקא בא לי להיות SHIRTLESS ברמן שאני יהיה אסתטי...אין את זה אצלכם אבל פה זה ממש מקצוע מקצוע..

הכרתי פה מישו שעובד בזה ויש לו חיים יותר טובים משל עו''ד או רופא בן 30

סטלן בן 21 שעובר בתור ברמן בלי חולצה>עורך דין בן 30 שחי חיים משעממים
    YOU WILL NEVER SEE THE LIGHT

BOUND TO ALWAYS LIVE BY LIES

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 13:51.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,503,717 | הודעות: 8,204,310 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect