חזה עוף אפוי בנייר אפייה
מניחים את האסקלופים על נייר פרגמנט ומוסיפים הרבה דברים טובים כמו עגבניות שרי, זיתי טאסוס וחלפיניו.
טיפ: אפייה בנייר פרגמנט סגור היא בעצם סוג של אידוי. משתמשים בהרבה פחות שמן, לא מלכלכים מחבתות וסירים ואפשר גם לאכול בלי צלחת, ישר מהנייר
(אייל שני עשה מזה קריירה). אבל הכי חשוב: הבשר (או הדג) סופג את כל הטעמים שסביבו ונשאר עסיסי.
המרכיבים ל-4 מנות:
4 אסקלופים של חזה עוף (שניצלים)2 ניירות אפייה חצויים (בסה"כ 4 חצאים)
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
8 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
12 זיתי טאסוס מגולענים
1 פלפל חלפניו טרי פרוס דק
4 שיני שום פרוסות דק
עלים מ-2 ענפי רוזמרין
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות כשבתוכו תבנית.
- פורשים נייר פרגמנט על משטח עבודה, מזלפים במרכז מעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים אותו. מניחים את חזה העוף על השמן המתובל, מזלפים מעל עוד מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מסדרים מעל עגבניות, זיתים, פרוסות חלפיניו, שום ועלי רוזמרין ומקפלים את נייר האפייה לצורת מעטפה.
- מניחים את מעטפות העוף בתבנית הלוהטת.
- אופים במשך 6-5 דקות (תלוי בעובי הנתח) עד שחזה העוף מוכן. מגישים מייד.
(צילום: דניאל לילה)
אטריות אורז שחורות עם חזה עוף, ג'ינג'ר ואספרגוס
מנה קצת אסיאתית וקצת מקומית. לגרסה צמחונית של המנה מחליפים את העוף בחופן פטריות ובצל ירוק.
גיוון: מגישים כמנה קרה בזיגוג מיסו: מערבבים מחית מיסו במעט מים ומתבלים בג'ינג'ר טרי ושום. יוצקים על אטריות מצוננות ומערבבים.
המרכיבים ל-6 מנות:
400 גרם חזה עוף חתוך לרצועות בעובי 2 ס"מ4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 פלפל צ'ילי פרוס דק
5 שיני שום קצוצות דק
4 ס"מ שורש ג'ינגר מגורר דק
מלח ופלפל שחור גרוס
צרור אספרגוס דקים ללא השליש התחתון
2 חבילות (500 גרם) אטריות אורז שחורות
אופן ההכנה:
- מכינים את העוף עם הירקות: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל וצ'ילי ומטגנים 3-2 דקות עד שמתחילים להתרכך. מוסיפים שום וג'ינג'ר, מערבבים ומטגנים עוד כדקה.
- מוסיפים רצועות חזה עוף, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים כ-3 דקות עד שהעוף מוכן. מוסיפים את האספרגוס למחבת, מערבבים ומקפיצים כדקה-שתיים.
- מכינים את האטריות: מבשלים אטריות במי מלח רותחים 5-4 דקות. מוציאים בעזרת מלקחיים ישר למחבת ומוסיפים מעט ממי הבישול. מערבבים ומבשלים כדקה למיזוג טעמים. מגישים מייד.






ציטוט ההודעה
