|
|
אז בעצם באת בן 19 לחברת הייטק ואמרת "היי אני מתכנת הנה התיק עבודות שלי".
"אני בן 19"
"אני לא עשיתי צבא"
"אין לי תואר"
"אין לי נסון מעשי קודם".
"התקבלת!!!!!!!"
ואתה לא מכיר אף אחד בן 19 או אפילו בן 25 שעושה 20 אלף בחודש.
יש לי חבר בבריטניה, שעשה סוג של EXIT למדינה, יום אחד עבר עם המשפחה שלו לשם כמה שבועות לפני שהוא היה צריך להתגייס. הוא באמת לא עשה פה בגרויות (בישראל), לפחות לא בגרות מלאה וממש לא למד לתואר, אבל מה? הוא כן למד לימודים גבוהים שם. וכן עשה שם מבחנים שדומים למבחנים שפה, כמו מבחני בגרות ופסיכומטרי והנה הוא בן 24 ומרוויח בסביבות ה60-70 שקל לשעה ( לפי מה שהוא אומר.).
אבל מה הפואנטה??? שסבבה לא חייב תואר ולא חייב בגרות אבל כן חייב ללמוד!!! חייב שתהיה לך תעודה כלשהי ממוסד כלשהו שמצביע על זה שאתה בן אדם משכיל, שאתה בן אדם שמבין עניין, שיודע דברים, ולא ערס עם גופיה שבא ומציג בטאבלט שלו אפליקציה.....
נו.........!
זה בדיוק מה שאני אומר... הם אומרים שאתה לא חייב ללמוד ויכול לאונן כל היום בבית ולבוא יום אחד לחברה גדולה עם כפכפים וגופיה ולהציג אפליקציה שעשית והופה התקבלת למשרה עם משכורת של 20K שקל בחודש.
אתה לומד באוניבריסטה.. כי רק ככה מתקדמים. זה מה שאני מנסה להגיד
עבדת בתכנות? איך התקבלת לעבודה בתור בן אדם שרק הרגע יצא מהבצפר ולא התגייס ובלי נסיון קודם?
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחח
התקבלתי כי אני טוב, נקודה. שאלו אותי קצת על החיים שלי וראו שאני מצליח בכל דבר שאני עושה.
את התואר עשיתי בשביל ביטחון תעסוקתי וגם בגלל שהנושא מעניין אותי, ובעבודה עשיתי דברים ממש לא מגוונים. במבט לאחור, יכול להיות שזו הייתה טעות. אבל אני לא מתחרט, אני הרבה יותר חכם ממה שהייתי אז וממשיך להשכיל, ואז זה משיגים רק באוניברסיטה.
יש לך חשיבה של עבד, אתה עושה כל דבר רק כדי לרצות את המעסיק ההיפוטתי שיש לך בראש שזו איזושהי דמות שהמצאת שדורשת תואר צבא וניסיון של עתודאי.
קודם כל תפסיק לעצב את החיים שלך כדי לרצות מישהו כדי שיתן לך משכורת של 4 ספרות, דבר שני זה לא נכון אנחנו במאה ה21 יש לך באינטרנט את כל המידע הספרים וההרצאות שבעולם אתה יכול ללמוד על כל נושא שבא לך ואתה ממש לא חייב ללכת לאקדמיה ולשלם הון תועפות בשביל זה אתה יכול ללמוד לבד ולהראות למעסיקים את הידע שלך בצורה של פרוייקטים שביצעת או לעבוד כשוליה של מישהו בתחום שאתה מעוניין בו וללמוד את רזי המקצוע ולהשיג ניסיון, תואר זה סתם אופציה גרועה יקרה ובזבזנית בזמן.
האמת שאתה צודק. באמת כל החשיבה שלי כרגע סובבת סביב כסף וסביב חשיבה של עבד, כי פשוט מאוד. אני מאוד ריאלי וקצת פחות מאמין בעצמי, ואני לא באמת חושב שאם אני עכשיו אפרוש מהעתודה ואלך לעשות צבא בקרבי או ג'וב במשך 3 שנים זה יועיל לי יותר. אני לא חושב שאחרי ה3 שנים האלה, אני פתאום אשב בבית במשך שבוע, אחשוב על אפליקציה או אתר או פטנט ששווה מיליונים, ואז אצטרף לחברה או אקים אחת משלי ואהיה מיליונר עד גיל 30.
אני לא חושב ככה, ואני חושב שזה די מפגר לחשוב ככה, זה בדיוק כמו שאמהות אומרות לילדים שלהם "תוכל להיות מה שתרצה כשתהיה גדול", ואם הוא רוצה להיות טייס והראיה שלו דפוקה? אז הוא לא יהיה טייס . אם הוא רוצה להיות חייל קרבי מצטיין ויש לו פרופיל נמוך בגלל מחלה? הוא לא יהיה חייל קרבי. אם הוא ירצה להיות כדורגלן ויסתבר בעתיד שיש לו בעית השמנה, הוא לא יהיה כדורגלן..
בדיוק ככה אני חושב. הרי כל ילד בן 16 שקצת יושב על המחשב ישר חושב לעצמו "ואו אני גאון, אני הולך לחשוב על מערכת אתר ולעבוד עליה קשה ואז בגיל 20 אני ארוויח מיליונים!!!" כשבפועל, זה לא ככה..
אז עדיף ללכת למסלול על בטוח, ודרך המסלול הזה להתקדם.
אולי בזמן העתודה אני אחשוב על פרויקט של מיליונים? מי יודע.
אבל העתודה והאקדמיה זה ליתר ביטחון, שזה אומר גם אם אני לא אהיה ביל גייטס הבא, אני לפחות אהיה בעבודה טובה.
אם אתם, יוצאים מהצבא, יוצאים מהאוניברסיטה, ומוכרים ת'אפליקציות שלכם, ופתאום אף אחד כבר לא מעוניין. זהו, נתקעתם. אין לכם לאן ללכת. שמתם את כל ההימור שלכם על הדבר הזה, והוא לא הצליח. עכשיו נדפקתם.
מבין את המחשבה שלי?
וואי מה קשור אפליקציות עכשיו אם אתה לא יודע אל דבר כי ידע כלכלי אין לך...פשוט תגיד "אני זונת מערכת ואני כולה ילד קטן שאין לו מושג מהחיים" ותשתוק בכבוד...אבל לא אתה חייב להוציא את פניני החוכמה שלך ואת ה0 נסיון שלך בחיים האמיתיים. כשאני לא מבין במשו אני שותק.
פשוט תגיד שאתה חסר בטחון וישך שאיפות שאתה לא מגשים כי אין לך ביצים וזהו לא צריך להוציא את התסכול שלך על אנשים שכן מנסים וכן יש להם תוצאות...ובטח שלא להוריד אותם למטה למקום שבו אתה נמצא כי זה המקום הכי נמוך.
YOU WILL NEVER SEE THE LIGHT
BOUND TO ALWAYS LIVE BY LIES