קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

עטודה עקדמית

משתמש מכור
    שם פרטי
    אודו
    לייקים
    650
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    הוא לא מספיק מוחץ אז עדיף שלא

ברירת מחדל עטודה עקדמית

איפה שהוא באמצע השנה השלישית קיבלתי מכתב שאני עתיד להיות משובץ באלר"מ (לימים אט"ל).
    זו לא היתה העדיפות הראשונה שלי, אבל תליתי תקוות בכל המילים הגדולות שקציני אט"ל זרקו בכנס עתודה, מילים כגון "איחזור מידע","בינה עסקית", וכו'.
    לקראת סוף הלימודים שלי זומנתי לקריה ליום ראיונות לשיבוצים בתוך אט"ל.
    ניצבו מולי שני סרנים והסבירו לי כמה אני בר מזל שהגעתי לאט"ל, ובאותה נשימה הסבירו לי כי ההחלטה היא סופית וכרגע נותר רק לדון היכן אשובץ בתוך אט"ל.

נאמר לי שמכיוון שלמדתי מתמטיקה ומדעי המחשב, שיבוץ כמתמטיקאי נחשב שיבוץ במקצוע.
    עד כאן, הכל נשמע הגיוני - ואז הגיעה הבשורה הבאה:
    היות ויש יותר מתמטיקאים מתקנים למתמטיקאים, הוחלט בצה"ל כי המתמטיקאים העודפים ישובצו כמהנדסי תעשייה וניהול.
    מכיוון שבאתי אופטימי יתר על המידה, וחסר כל הכנה לראיון הזה, עניתי תשובה בסגנון של "אני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים".
    מיד אחר כך הודיע לי הקצין שאני עתיד להיות משובץ בג'וב מעניין, של איחזור מידע !. ג'וב מומלץ ומבוקש שהוא בעצמו אייש אותו בתפקיד הקודם שלו.
    "איפה נמצא הג'וב היוקרתי הזה ?" שאלתי, "במצל'ח, צריפין" ענה הקצין.
    לא ידעתי מה זה מצל"ח (מרכז ציוד לחימה וחלפים), והרגשתי מנוחם בעובדה שזה לא יכול להיות ג'וב רע אם הקצין המשבץ היה בו קודם נכון ?

לאחר הגיוס הכושל שלי, נסעתי לצריפין, למצל"ח (מישהו צריך לאכול חרא)- היחידה החדשה שלי. בגלל כל העיכובים בגיוס שלי, הגעתי בסביבות חמש-שש בערב לבסיס.
    זו היתה נסיעה זוועתית, צריפין הוא יעד מיסתורי אם אתה לא יודע לאן אתה צריך להגיע. בצעירות מוחלטת עקבתי אחרי זרם החיילים בתקווה שהרוב יודעים איפה לרדת.
    את פניי קיבלה הרכ"אית, שלא פספסה אף הזדמנות להזכיר לי שהיא משתחררת עוד חודש ואני משתחרר עוד שש שנים. אין בדיחה שלא שמעתי "מכוניות יעופו כשתשתחרר", "הפקידה שתחתום לך על התעודת שחרור היא כרגע בכיתה ד", והבדיחה הנוראית ביותר "איזה באסה - אתה תבלה עוד שש שנים במצל"ח ?"
    במהלך הטופס טיולים נקבע לי ראיון אצל ראש הענף שלי. הוסבר לי המבנה הכללי של מצלח ובפרט חשיבותו הרבה של הענף בתוך מצלח. אם זה לא היה מספיק כדי להרשים אותי, הודיעה לי ראש הענף כי המדור אליו שובצתי הוא מהחשובים בענף, כך שאני בעצם יועדתי להיות בחוד החנית של מצל"ח והצבא כולו.
    הובהר לי כי אחריות גדולה מונחת על כתפיי, וכי אני נדרש להשאר שעות נוספות כי הענף לא ישרוד אפילו דקה בלי נוכחותי. מכיוון שהתגייסתי מאוחר מהמצופה, מי שאני מחליף עתיד לעזוב בעוד כשבוע, וכי הוא היה בחור שאין כמותו ולעולם לא יהיה. לחוץ מהעול שנופל על כתפיי, חשבתי לעצמי אם אני מוכן לכזו אחריות....
    השאלה הבאה שנשאלתי היא האם אני מוכן לצאת לקורס קצינים בחודש הבא ? המום מהנאום ששמעתי זה עתה, שאלתי "האם הענף ישרוד חצי שנה בלעדיי ?".
    שובצתי במדור עיתוד. מה זה עיתוד אתם שואלים ? עוד שגיאה לשונית צהלית - עיתוד זה "עתיד" בבניין פיעל. המדור לידי היה מדור "הרכשה" (אפילו שבעברית תיקנית אומרים "רכש" ולא "הרכשה").
    תפקידי, כקמ"ד עיתוד היה מאוד חשוב על נייר - הייתי אחראי על איחזור המידע מצריכות העבר, בצירוף הדרישה העתידית כדי לתכנן את התקציב הצה"לי לשנים הבאות.
    בפועל, הייתי כותב שאילתת SQL פעם ביום, לוחץ על F5 כדי שהיא תרוץ, ובגלל שהשרתים של ממרמ איטיים להחריד, בצירוף העובדה שכל שאילתא החזירה כמות לא הגיונית של מידע - הייתי מחכה חצי שעה לפחות עד קבלת התוצאות. את התוצאות הייתי מסדר יפה באקסל, ומגיש למפקד שלי שהיה לעיתים מרוצה, ולעיתים הייתי נדרש לכתוב שאילתא נוספת. בממוצע, הייתי כותב שאילתא אחת ביום, ואת שארית היום מעביר בבהייה בתיקרה ובשיחות סרק עם עתודאים נוספים שהיו במצב שלי.
    הבטלה במצל"ח היא עניין שבשגרה, במצל"ח יש 14 תקנים לסא"לים מתוכם יש הצדקה לשבעה לכל היותר. כדי להצדיק את יתר הסא"לים, הונפצו תפקידים לקצינים, חיילים ואע"צים (המון אע"צים עייפים וממורמרים) שתחתיהם. את תקני החיילים המיותרים מאיישים בעיקר אוכלוסיות קשות, מרקע סוציואקונומי נמוך, עם בעיות ת"ש, קשיי הסתגלות ובעיות התנהגות. כל אלה מקנים לשירות במצל"ח אווירה קשה ולא נינוחה.
    אכן, שיבוץ ראוי לבוגר טכניון במדעי המחשב...

לאחר חודשיים שהייתי במדור עיתוד של מצל"ח, הגעתי למסקנה שאיני מעוניין שכך ייראה המשך השירות שלי.
    קבעתי פגישה עם ראש הענף שלי, והודעתי לה שאני נאלץ לוותר על התפקיד היוקרתי והחשוב (אני לא ציני, בהתחלה כולם היו מתייחסים לתפקיד כך) כי אני לא ראוי - אחרי הכל איני מהנדס תעשייה וניהול. וביקשתי להתראיין ביחידות אחרות שעוסקות "במדעי המחשב".
    לאחר כמה ראיונות חוזרים ונשנים, בהם אני מבקש לעזוב וראש הענף אומרת "תחשוב על זה", קיבלתי תשובה סופית שאיני עוזב את הענף כל עוד אני משובץ כמהנדס תעשייה וניהול.

אני אחסוך לכם את הרשימה של יחידות בצה"ל (גם באט"ל, וגם מחוץ לאט"ל) שהסכימו לקבל אותי, השורה התחתונה היא שכדי שאני אוכל לעבור יחידה - צריך הסכמה גם של מי שמקבל אותי, וגם של מי שמוותר עלי.
    פניתי לגוף האחראי באט"ל על שיבוץ מהנדסי תעשייה וניהול, בתקווה שהוא יוכל להסדיר את התקלה הזו. אחרי הכל, על הדיפלומה שלי מהטכניון כתוב "מדעי המחשב" ולא כתוב "תעשייה וניהול" - ויש כל כך הרבה יחידות שמוכנות לקבל אותי.
    התשובה שקיבלתי הפתיעה אותי אז מאוד (היום היא פחות מפתיעה אותי), נאמר לי כי יש מחסור באט"ל בקציני תעשייה וניהול - ולכן הוא אי אפשר לוותר עלי כקצין תעשייה וניהול. נאמר לי בפירוש, כי התיפקוד שלי לא משנה - מה שחשוב זה שאהיה רשום כתעשייה וניהול במצל"ח ותו לא.

התנפצה לי הבועה, תמיד חשבתי שאם הקודקודים הבכירים יידעו שיש קצין מיותר שלא עושה כלום - הם ימהרו להזיז אותו לתפקיד אחר לטובת הצבא כולו.
    התברר לי הפוך, הקצינים הבכירים באט"ל רוצים להצדיק כמה שיותר תקנים של קצינים ושל אקדמאים -כדי שיהיו יותר תקנים לקצינים בכירים שממונים עליהם. האבטלה הסמויה והשיבוץ הלקוי ידוע לכל - ולאף אחד אין אינטרס לתקן זאת.

אם מעניין אתכם לקרוא עוד, להמשך:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/View...ntryId=1959840

עטודאים הם סוסים!

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע האוואטר של BIKER STYLE new
    שם פרטי
    ז'
    לייקים
    1261
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    And on the seventh day God ended his work which he had made; and he rested on the seventh day from all his work which he had made.

אלוהים ישמור מזה הקיצורים האלה נראה לי סינית יותר קריא מהחרא הזה

מזה מצל''ח אל''מ מזה כל החרא הזה לעזאזל
    נערך לאחרונה על ידי BIKER STYLE new; 17-08-2013 בשעה 18:17.
    YOU WILL NEVER SEE THE LIGHT

BOUND TO ALWAYS LIVE BY LIES

משתמש מכור
    שם פרטי
    אודו
    לייקים
    650
    נקודות
    50
    משפט מחץ

זה לא רלוונטי לסיפור. תתעלם מהמילים האלה ותקרא.

שם פרטי
    ז'
    לייקים
    1261
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    And on the seventh day God ended his work which he had made; and he rested on the seventh day from all his work which he had made.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח קראתי
    איזו זונת מערכת אלוהים ישמור נראה לי פותחים מילון במילה "עתודאי" יוצא שם "ראה ערך זונת מערכת"

והכי מצחיק אותי שהעטודאי הזה יורד בני 18 שממלצרים

וואלה אני מעדיף להיות ילד בן 18 שממלצר וגר אצל ההורים ונהנה מהחיים פה ושם מאשר עטודאי מסכן שהוא זונת מערכת מהסוג הכי נחות וגם תקוע בלופ הזה עד גיל 26...9 שנים בצבא אלוהים ישמור אני לא הייתי יכול לשרוד בצבא יומיים והם עושים 9 שנים איךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך אלוהים ישמור

מילה שתיירי הנרי הזה מF X P והילד הזה פה לא יודעםי מה מחכה להם

וייטינגר, אתה בכלל התגייסת?? גייסו אותך? היית על מדים? או שכמוני, יצאת עוד בצו ראשון? אם עשית טירונות אז איך היה?

משתמש מכור
    שם פרטי
    אודו
    לייקים
    650
    נקודות
    50
    משפט מחץ

הייתי בכר"ק ומשם לרא"כ והעכ"ק סיפח אותי למער"ד בדרום עד שבא עא"רג ושיחרר אותי באישור של כקד"ג

שם פרטי
    ז'
    לייקים
    1261
    נקודות
    7
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי yetinger צפיה בהודעה
    הייתי בכר"ק ומשם לרא"כ והעכ"ק סיפח אותי למער"ד בדרום עד שבא עא"רג ושיחרר אותי באישור של כקד"ג
    אגב, אם אתה רוצה לשגע חברים שלך שבצבא תגיד להם שאתה שבוז או "עד מתי"

זה מחרפן אותם אחושרמוטה כל פעם אני נקרע מצחוק איזה ARMY RAGE הם חוטפים

משתמש מכור
    שם פרטי
    אודו
    לייקים
    650
    נקודות
    50
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי BIKER STYLE new צפיה בהודעה
    אגב, אם אתה רוצה לשגע חברים שלך שבצבא תגיד להם שאתה שבוז או "עד מתי"

זה מחרפן אותם אחושרמוטה כל פעם אני נקרע מצחוק איזה ARMY RAGE הם חוטפים

יש ביטוי כזה "איפה כולם" כשאתה בצבא וחברים שלך השתחררו, אז אני אוהב לשלוח לחברים שלי תמונה שלי מהים\ממסיבה בזמן שהם סוגרים ולרשום "איפה כולי???"

משתמש משקיע האוואטר של ShinTen
    לייקים
    1032
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    סניה ALERT

בתאכלס אני אומר ככה

בא מישהו שבאמת רוצה ויכול להשקיע גם בתנאים הכיייייייי מחורבנים שיש
    ואז מתייחסים אליו כמו לקקי שלא רוצה לרדת בשירותים

מי ישאר שמה? אבל עזוב את זה אחי יש משתמטים 90% מהמדינה לא מתגייסת הערבים יזרקו אותנו לים!!!
    לחופש יש תאריך: 20/3/2017

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 11:19.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,505,002 | הודעות: 8,205,595 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect