|
|
+1..
ויש לי חבר שהוא גר בבית 3 חדרים והם 6 אנשים בפאקינג בית 3 חדרים. עם סלון פיצי יחסית.
לא תגיד שהם יולידו ילד אחד.. הם הביאו 4.. בבית 3 חדרים..
לדעתי בית 3 חדרים יספיק ל -3 ילדים , אם הם ילדים נורמלים ולא איזה תינוקות מטומטמים..
יכול להיות שלא. .אני בבית 4 וחצי חדרים עם סלון גדול..
אבל לא כמו שטיילור אומר, לא קניתי עיר שלמה.. והינה, אני לא מתלונן לגבי המחייה, לא חסר כסף, אוכל, בזבוזים..
ת'כלס, כולם פה מזיינים את השכל על כסף, על חופש פיננסי, כמה חשוב לא להיות זונת מערכת.
ואני מבטיח שרוב האנשים שינסו לצאת מהמסלול של זונות המערכת, ימצאו את עצמם בפח..
זה למה אנשים לא ''התעוררו'', ולא חשבו על זה כמעט, כי זה נראה הכי נכון, רוצה להצליח במדינה? תפעל לפי החוקים שלה.
אם פעם זה היה אומר לחטוף כושים ולמכור אותם, אז היום זה ללמוד בבתי ספר..
אני לא אומר שאי אפשר לצאת עם הראש מהמסלול.. ולהתעשר באנערף דרך כולשהי, השאלה אם יש לך מספיק ראש ומזל בשביל זה.
אתה מוכן לזרוק קוביה על החיים שלך? זה נטו מזל.. גם אם אתה תהיה עם משהו מבטיח.. השאלה אם יקבלו את הרעיון.. סתם לדוגמא..
מי שהלך לו, שיהנה..
אני עוד ילדון, אבל אני לא יקח סיכונים בעתיד, ואני יוציא תעודת בגרות.
בואנה כמה אתם מזיינים ת'שכל, עברתם יחידה אחת במתמטיקה לפני שאתם מדברים?
לחופש יש תאריך: 20/3/2017
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
חחח עידן עם כל הכבוד אליך, גדולים ממך אמרו לי את אותם הדברים. "הנדסה זה סבל, הנדסאים נופלים בין השורות, אין מקצוע רציני, אין נסיון, תוקעים אותך באיזה חור, לימודים קשים ביותר, משעממים"
וזה לא נכון בכלל. ברור שכמו בכל מקום בחיים יש את האנשים החלשים, שלא בטוחים שזה מה שהם רוצים ובגלל זה נופלים ואז מתחילים לספר סיפורים ש"עתודה זה זבל, והנדסת אלקטרוניקה זה זבל, ואלקטרוניקה זה זבל, והנדסה זה זבל, והכל זה זבל"
ובסוף מה מסתבר? שמי שרוצה, ומי שמסוגל, מצליח. גם אם הוא לומד הנדסה.
לא מבין ממה אתם מופתעים ולא מבין מה הוויכוח.
זה יקרה לכולנו אם המדינה תמשיך לפעול באותה הצורה שהיא פועלת..
קשה לחיות בארץ, זה לא חדש.
אתה מבין שאפילו לא ענית על השאלה הפשוטה?
ומי פה כבר בתוך הצבא? מי משנינו מכיר יותר טוב את המערכת? אני מכיר אותה הרבה יותר טוב ממך ויודע כמה היא דפוקה, למרות שאני במודיעין, שלא דומה אפילו לצבא הגדול.
בוא אני יסביר לך משהו על צה"ל. צה"ל צריך לשבץ X אנשים בתפקיד בינוני ולא כזה חשוב, כמו נגיד טכנאי. מה הוא עושה? הוא לוקח קבוצה של משהו כמו 30X שיכולים לשרת בתפקיד ובוחר את האיכותיים ביותר (כי הוא פשוט יכול מבחינת הקצאות) לשם. יוצא מצב שהרבה מאוד עתודאים (גם איכותיים, עם ציונים גבוהים והכל) מקבלים תפקידים מטומטמים בחיל האויר שלא ממצאים 10% ממה שהם למדו.
עכשיו אתה שואל איך אנשים מגיעים למקומות הנחשבים? יש מסלולים ספציפיים, כמו נגיד תלפיות, פסגות, ברקים, ועתודאים בודדים עם פרוטקציה שמגיעים לאותם התפקידים שבאמת שווים משהו. ובוא אני אגלה לך משהו, את הדברים הבאמת רציניים צה"ל בכלל לא מהנדס לעצמו זה הכל חברות חיצוניות כמו רפאל וכאלה.
למדעי המחשב או הנדסת תוכנה יש הרבה ביקוש. להנדסת חשמל או מכונות אין. זה פשוט מאוד. יש גם הרבה תפקידים אחרים בעתודה שיכולים להיות שווים בצה"ל כמו נגיד פרקליטות וכאלה, אבל כנראה שאתה רוצה הנדסה כי אתה בטוח שאתה הכי חכם והכי איכותי והכי שווה ורוצה ללמוד את מה שהכי קשה ונחשב.
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין