אז ככה
אני לא בן יחיד ואין לי בעיות רפואיות
אני לא רוצה ללכת לקרבי כי אני לא רוצה שיהיה לי על המצפון שדואגים לי בבית ושיש סיכוי שאני יהרוג מישהו =\
אם אני במפורש אומר בצו ראשון שאני לא הולך לקרבי
יכולים להכריח אותי ?
אז ככה
אני לא בן יחיד ואין לי בעיות רפואיות
אני לא רוצה ללכת לקרבי כי אני לא רוצה שיהיה לי על המצפון שדואגים לי בבית ושיש סיכוי שאני יהרוג מישהו =\
אם אני במפורש אומר בצו ראשון שאני לא הולך לקרבי
יכולים להכריח אותי ?
|
|
כן.. ועוד איך יכולים להכריח אותך... מה שאומר הקצין מיון - זה מה שקובע...
תראה, יש אצלנו בחבר'ה כמה שלא רוצים קרבי... יש בעקרון כמה אפשרויות לקבל ג'וב, ואתה יצא לך טוב מאוד, כי אתה החלטת את זה לפני צו ראשון...
1) בעיות רפואיות: בעקרון צריך לשחק על גב וברכיים.... בצו הראשון תדבר על זה שיש לך בעיות גב/ברכיים, ושאתה סובל כבר הרבה זמצן, ושהלכת לרופאים, ושזה מתמשך ושעוד לא יודעים מה יש לך... אפילו מעכשיו תלך לרופא תגיד לו כואב לך, גם אם אין בזה אמת ולא ייצא מזה כלום... העיקר היית אצל רופא... תאמין לי, תמיד הוא יימצא איזה חשד... צריך רק לדעת לשחק..
2) קב"ן - זה כבר עניין של 100% תיאטרון... היו כל מיני... כאלה שאילפו כלב, אמרו שהוא החבר הכי טוב שלהם, ואז זרקו אותו מהחלון כאלה שזרקו דברים, אמרו דברים, כל מיני.... אולי אח"כ אני אעשה אשכול קב"ן, נרכז שם כמה סיפורים...
3) בעיות ת"ש. פה הכל יכול לעזור... אם יש חס וחלילה מישהו מוגבל תנועה, או בעל נכות מסויימת בבית, אם המצב הכלכלי לא כל כך טוב, אם יש אחים שעזבו את הבית, אם אחד ההורים חולה ח"ו במחלה או משהו... בעיקרון אתה צריך ליצור מצר, שבו הם יודעים שיש תלות כלשהי בך בבית, ואי-אפשר שמישו אחר יעשה את זה...
4) לסמן במנילה 1 בשאלה "האם אתה רוצה להתגייס לשירות קרבי", ואז ביום הגיוס תגיע לבקו"ם ושקצין המיון יגיד לך שאתה הולך לקרבי - לא להתפנות. יגיד כלא - לא להתפנות, יגיד מעצר - לא להתפנות.... בעקרון אם תתמיד ותהיה שם חודש - חודש וחצי, ייתנו לך איזשהו סוג של ג'וב...
וזהו.. יש כל מיני דרכים שונות ומשונות, אבל רובן נכנסות לאחד מ- 4 הקטגוריות פה...
בהצלחה...
....
גלעד שליט, אלדד רגב ואהוד גולדווסר - מי ייתן ותחזרו הביתה במהרה ובשלום!!
לזכר סמ"ר לירן סעדיה הי"ד. לנצח תהיה בלבנו, לירן.
לזכר סמל בן כובאני הי"ד. נזכור אותך תמיד.
כן יכולים להכריח אותךנכתב במקור על ידי SiTHLORD
הגעתי למסקנה שהם לא באמת שואלים אותך מה אתה רוצה
אלא במה אתה יכול לעזור לצבא
למרות שאני לא מעודד פצפיזם
אבל אין מה לעשות
לדעתי הדרך היחידה שלך להיות ג'ובניק זה או להוריד פרופיל לעצמך (תמציא בעיות)
או לא להתפנות מהבקו''ם
אני לא מעודד אף אחת מהגישות הנ''ל....
"אני מיתר ומיתר זה אני"
תוריד פרופיל ז ה לא כזה קשה
תראה בקשר לפרופיל זה ממש לא בעייה,תילך לרופא וכמו שרביד אמר תגיד לו יש לי בעיות בגב או ברכיים או לא יודע מה בד"כ הוא מוציא משהו תילך עם זה ללשכת גיוס והם בד"כ מורידים פרופיל,חבר שלי עשה את זה היה לו 97 והוא לא רצה לשרת ביחידות כמו גבעתי גולני ושאר יחידות השדה אז הוא הלך לרופא אמר לו יש לי כאבי גב[למרות שבסוף זה התברר כנכון כי הייתה לו עקמת ממש קטנה]והורידו לו ל82,היום הוא עושה טירונות 02 של פיקוד העורף ביחידת חילוץ והצלה והוא ממש מרוצה מזה-אולי תפקיד קרבי ,אבל בכול זאת אלטרנטיבה עדיפה מאשר טירונות 4 חודשים של גבעתי בקציעות עם יתושים מעצבנים]
ואם אני בכושר גרוע ואין סיכוי שאני יעבור טירונות ?
כאילו להוריד את הכושר ולהשמין קצת כדי לא לעבור טירונות
אז יזרקו אותי מקרבי ?
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחנכתב במקור על ידי SiTHLORD
אין סיכוי.
יש בצבא מה שנקרא סרגל מאמצים,כלומר הצבא מניח שאתה מגיע אליו בכושר 0 אחרי שהתבטלת כול החופש ולכן הוא מתחיל איתך ברמה נמוכה יותר ולאט לאט מעלה את רמת הכושר שלך ככה שלא יהיה יותר מדי מאמץ על הגוף ותתפרק להם שם כמו לגו,ככה שגם אם אתה שמן,אתה מוריד כמה ק"ג בטירונות,לא יזרקו אותך מקרבי כל כך מהר.
ואם אני כיתה מדעית בבי"ס ויש לי ציונים טובים+ ?
זה לא כל כך עקרוני,את הצבא מעניין הקב"א שלך והציון במבחנים הפסיכוטכניים שעשית בצו ראשון,מצידו של הצבא אתה יכול להיות עם 43 יחידות זה...נכתב במקור על ידי SiTHLORD
מה שכן אם אתה לא רוצה קרבי כל כך הייתי מציע לך להשקיע במבחנים הפסיכוטכניים כי שם יש לך סיכוי טוב להגיע למודיעין,יחידות מחשבים למינהם,חיל האויר וכו'.
או אם אתה רוצה פתרון ממש קל פשוט תמשיך לעתודה במקצוע כלשהו לדגמא עתודה של חיל האוויר או משו ואתה תלמד בערך שנתיים ובצבא יהיה לך תפקיד ממש אבל ממש לא קרבי חוץ מזה שתצטרך לעשות טירונות 02 שכל אחד חייב לעשות כדי לדעת איך לירות ברובה במקרה חירום שחס וחלילה חס ושלום תפרוץ מלחמה,אבל עתודה זה פיתרון טוב אם אתה רוצה לא לשרת בקרבי ולהנות עוד קצת מחיי האזרחות...
כן, אבל בשביל עתודה צריך ממוצע בגרויות גבוה + פסיכומטרי גבוה, שזה דבר קשה מאוד מאוד בגיל כזה...
אני מציע לך להשקיע חזק בפסיכוטכניים וללכת למודיעין...
....
גלעד שליט, אלדד רגב ואהוד גולדווסר - מי ייתן ותחזרו הביתה במהרה ובשלום!!
לזכר סמ"ר לירן סעדיה הי"ד. לנצח תהיה בלבנו, לירן.
לזכר סמל בן כובאני הי"ד. נזכור אותך תמיד.
אמממ לא בהכרח,יש לי שני חברים שהלכו לעתודה של תקשורת שהם יוצאים משם עם תואר מהנדס ובצבא הם מיודעים לשרת ביחידות הסרטה,בגל"צ,וביחידות דובר צה"ל למינהם ובעצם בכל דבר שקשור לתקשורת,והם שם חייבים תעודת בגרות מלאה בסה"כ ולהיות בוגרי מגמת תקשורת,אבל בסה"כ הדרישות לא הכי גבוהות.נכתב במקור על ידי LoverBoy