|
|
אין לי כח לכתוב את הסיבה (שמי שבכל זאת רוצה לדעת אותה יכול לקרא בספר שהזכרתי קודם)- אבל בקיצור-
גם לפי היהדות העולם קיים 13 מיליארד שנה!!!!
כן!
ע"פ חלק מהמפרשים כל "יום" בבריאת העולם מייצג תקופה בפני עצמה.
אנו מחשבים 5000 שנה בחישוב של "אם יום בבריאה היה רק יום אחד"
החישוב הזה עוזר לנו לחשב את מועדי השנה אבל זה לא אומר שהיקום קיים 5000 שנה.
הינה מ"ס דוגמאות:
היום הראשון בבריאת העולם: "ויהי אור". מהוא אותו אור גדול שבעקבותיו נוצרו כמה "מאורות" (מה שבמרכאות הוא ציטוט מהפסוקים)??? המפץ הגדול!
יום רביעי לבריאה: יצירת החיות. בפסוקים כתוב שה' ברא את "התנינים הגדולים". ומיד לאחר מכאן מוזכר סוף היום ("ויהי ערב ויהי בוקר יום חמישי..."). מהם אותם תנינים גדולים??? הדינוזאורים! ומה קרה מיד אחריהם? "ויהי ערב ויהי בוקר"! סוף התקופה! (ניכדו)
לעיון ודוגמאות נוספים\ות קראו בספר "בראשית ברא" שהזכרתי כבר כל כך הרבה פעמים....
גאון...אני שומר שבת- מה עוזר לי שישי בערב???
נערך לאחרונה על ידי eitan110; 14-05-2009 בשעה 18:37.
אה קאראאממבוולללההה: אולי נקיים תדיון בפרטי כי אנשים פה די לא מבינים מהחיים שלהם...
בוא אנא ימפגר מה אתה מבין מהחיים שלך.
אני מתערב שאתה ילד בן 13 שלא יודע כלום מהחיים שלו ורצה לחוש גבר אז התחיל לרשום דברים כמו מטומטם.
ומי אתה שתגיד שאין אלוהים יחתיכה כופר מטומטם אתה מאמין שאבות אבותך היו קופים אז מה אתה מדבר סתום ת'פה.
eitan110 גם אני חשבתי שהכונה בברשית שכל יום זה יום של ה' אבל בדקתי והכונה יום רגיל לא 1000 יום(יום של אלוהקים).
אבל מה לפי התנ"ך אנחנו לא העולם הראשון היו לפנינו עוד 7 עולמות אז יכול להיות באחד מהעולמות הקודמים היו דינוזאורים והם נכחדו וכל זה.
חחחחח איזה חרטא, כזאת חרטא לא ראיתי כבר הרבה זמן..
אל תנסה בכוח להראות שהאבולוציה לא סותרת את התנ"ך..כי היא כן!
לא רק שמשך קיום העולם על פי התנ"ך לא נכון, גם בתנ"ך כל החיות התחילו ממה שהם היום, ה' אמר ויהי קרנף, ונברא קרנף..לפי האבולוציה כל בעלי החיים התחילו מחיידק/יצור משותף ולאט לאט נוצרה ביניהם שונות שנבאה מתנאי חיים שונים...
אגב- אותם תנינים גדולים שמוזכרים באים להראות שלתנינים אין כוחות אלוהיים, כמו שיחסו להם עובדי אלילים, אלא שהם נבראו ע"י ה', דה-מיתולוגיזציה אומר לך משהו? אין קשר ביניהם לבין דינוזאורים!
benes נשבע לך שנמאס לי לשמוע תמשפט המפגר הזה שלך, בא לי לדפוק לך ספר תנ"ך בראש.. אם מכל הדיונים שלנו זה מה שהבנת על האבולוציה אז תאמין לי שאתה יותר מפגר מקוף, והנה ההוכחה שלך שבאת מהקוף..אתה מאמין שאבות אבותך היו קופים אז מה אתה מדבר סתום ת'פה.
נערך לאחרונה על ידי YoRi; 15-05-2009 בשעה 08:39.
אני יגיד מה שאני רוצה מה אתה קשור? נמאס לי שכל אחד פה חש מדען שיכול להגיד כל דבר. אני לא אומר שאני יותר חכם מכולם פה אבל לפחות אני חושב לפני שאני רושם משהו.
ד"א בברשית כשהיה רשום התנינים הגדולים הכונה לכל הזוחלים מהקטן ביותר לגדול ביותר, אני זוכר רשום בהמשך לא זוכר כל כך איפה אבל במקום לרשום התנינים הגדולים רשום הזוחלים מקטן ביותר לגדול ביותר
לא הבנתי אתם קשי הבנה או מה? אלוהים מת !
נערך לאחרונה על ידי Li0rz; 15-05-2009 בשעה 12:42.
תקשיב כשרשום "התנינים הגדולים" הכונה לכל הזוחלים מהקטן לגדול
מה קשור שאין להם כוחות?? לא הבנתי בכלל מה אמרת
1. סבבה זה פירוש מחורטט...הוכיחו שהעולם קיים יותר מ5,000 שנה בניגוד למה שנאמר בתנ"ך, אז הרבנים הביאו חירטוט שהיו עוד עולמות לפנינו, או שכל יום בבריאה הוא מיליון שנה או לא חשוב מה..
2. אם הם לא נבאו כמו שהם היום אז אתה בעצם מודה בזה שיש אבולוציה..
3. מצטער שאני יצור מטומטם הוד מעלתך, יצור נעלה שכמוך, גאון צדיק...
נערך לאחרונה על ידי YoRi; 17-05-2009 בשעה 05:12.