אני מאמין שלא. אני חושב שאחרי שאתה מת אתה "חוזר" לאותו מקום שהיית בו לפני שנולדת: לשום מקום.
אף דת לא באמת יכולה לספר לנו מה קורה אחרי המוות. ספרי הקודש נכתבו ע"י בני אדם כמונו (אולי קצת יותר חכמים מאיתנו אבל כמונו) ואין להם שום מושג מה יקרה אחרי המוות.
נראה לי שבני אדם פשוט לא מסוגלים להתמודד עם המחשבה שיום אחד הם ייכבו כמו גפרור שמפסיק לבעור אז אנחנו יוצרים כל מיני אמונות של גן עדן עם 72 בתולות, גלגול נשמות וכו' (וכל מאמין יתעקש שהאמונה שלו נכונה למרות שאין לו דרך לדעת. איכשהו גם תמיד אנשים שומעים על הדוד-של-חבר-של-שכן שהוחזר לחיים ע"י צוות רפואי והוא היה "שם" לרגע ככה שזו איזושהי "הוכחה בלתי ניתנת לערעור").
בקיצור, אני חושב שכשאתה מת זה כמו כשאתה ישן. זה כמו הרגעים האלה שבהם אתה אפילו לא חולם והזמן של הלילה עובר מבלי שיש לנו בכלל מודעות לעניין. העולם ממשיך להסתובב בזמן שאנחנו במיטה ומיליארדי אנשים ממשיכים בחיים שלהם בזמן שאנחנו מתחת לשמיכות וישנים.
זה חשוב כי אם אין שום דבר אחרי המוות אז כל העניין של שכר ועונש מתבטל. נוצר מצב שבו כל אדם יכול לעשות מה שמתחשק לו והוא לא יצטרך לשלם על זה מחיר מעבר למחיר שתגבה ממנו החברה אם הוא ייתפס.
אני לא יכול לקבוע שום דבר בצורה נחרצת כי אני כנה מספיק בשביל לומר שאין לי מושג. מה האמונה שלכם?
(נושא זה משתתף בתחרות הכתיבה של פורום אטרף)

)
ציטוט ההודעה