|
|
* זה לא פורום יהדות. זה פורום יהדות ודת. הפורום כולל בתוכו דיונים תאולוגיים ומחלוקות שונות בנושאים הללו.
* אני מנסה להסביר את הטעויות שלכם ושל הרבנים שלכם. בעיקר בנושאי מדע.
אולי לפעמים הדברים נאמרים בצורה בוטה, ונכון שדת מבחינתי זה דבר שלילי. אני מנסה כמה שפחות לפגוע. לפעמים אני קורא דברים שלכם ונדלקים לי כמה פיוזים.כי בסך הכול זה לא ניראה שאתם שואלים שאלות בקשר לדת ומחקים לתשובות אלא סתם מגנים את הדת.
יש לי שאלה איליך באופן פרטי מה אתה מאמין אם לא באלוקים?
אני לא מאמין בכלום. ההשקפה שלי אומרת שכל עוד אין הוכחות לקיומו של משהו, הוא לא קיים.
נערך לאחרונה על ידי NoiTuloVe; 12-08-2009 בשעה 23:55.
אם תביא לי בעיה אם המדע שאני לא יוכל להביא אליה תשובה אולי גם אני יהיה אתאיסט חחח
טוב בענין הזה אני מסכים אין לי מושג מי זה עמנון יצחק אבל אני מכיר את הנטייה
זה תלוי בגישה שלך...
תקרא את מה שכתבתי פה - http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=473728&page=3
התגובה הארוכה.
הלכתי לישון.. לילה טוב.
נערך לאחרונה על ידי NoiTuloVe; 13-08-2009 בשעה 00:22.
אני יקרא את הכל אחרי זה אבל בהתחלה אתה אומר שהרמבם אומר שהיא אפשר ללמוד מדע מתורה הרמבם הוא עוד עמנון יצחק כזה אז הוא לא דוגמא טובה חחחחחחח
הפרק הזה שאתה מדבר עליו שם אם אתה יכול להביא לי אותו אני ישמח
מולד הלבנה:
"כך מקובלני מבית אבי אבא, אין חידושה של לבנה פחותה עשרים ותשעה יום, ומחצה, ושני שלישי שעה, ושבעים ושלושה חלקים."
מס' הכוכבים:
"אמר לה הקדוש ברוך הוא: בתי," - בתי זה עם ישראל - "י"ב מזלות," - שתים עשרה מזלות - "בראתי ברקיע. ועל כל מזל ומזל בראתי לו שלושים חיל ועל כל חיל וחיל בראתי לה שלושים לגיון ועל כל לגיון ולגיון בראתי לו שלושים רהטון ועל כל רהטון ורהטון בראתי לו שלושים קרטון, ועל כל קרטון וקרטון בראתי לו שלושים גסטרא, ועל כל גסטרא וגסטרא תליתי בו שלוש מאות וששים וחמישה אלפי ריבוא כוכבים."
צורת כדור הארץ (ועוד כמה תגליות שגילו לפני):
"''כל ישובא מתגלגלא בעיגולא ככדור (כל הישוב - כלומר, העולם והאנושות שעליו - מתגלגל בעיגול ככדור) אלין לתתא ואלין לעילא (אלה - כלומר, חלקם - מתגוררים למטה, בתחתית הכדור, ואלה למעלה) וכל אינון בריין משניין בחזווייהו משנויא דאוירא, כפום כל אתר ואתר, וקיימין בקיומייהו כשאר בני נשא. (וכל אלה הבריות - המתגוררים בחלקים השונים של הכדור - שונים בחזותם - בצבעם, בקלסתר פניהם, וכדו', - מחמת שינוי מזג האויר, כפי מזג האויר של כל מקום ומקום. אולם עומדים הם כשאר בני אדם). ועל דא אית אתר בישובא (ועל כן יש מקום בעולם) כד נהיר לאלין, חשיך לאלין. לאלין יממא, ולאלין לליא. (כאשר אור לאֵלֶּה, חושך לאלה. לאלה יום, ולאלה לילה) ואית אתר דכוליה יממא, ולא אישתכח ביה ליליא בר בשעתא חדא זעירא. "