קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [עזרה] בבקשה תיכנסו שנייה (רק מי שמבין!)
    על ידי General בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 23-09-2006, 14:50
  2. חבר'ה.. בבקשה תיכנסו.
    על ידי DNL111 בפורום דיבורים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 22-08-2006, 11:06
  3. תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 12-03-2006, 14:02
  4. אחים שלי יש לי בעייה בבקשה תיכנסו
    על ידי DoR TnT בפורום דיבורים
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 07-12-2005, 20:29
  5. בבקשה תיכנסו !
    על ידי Fury בפורום דיבורים
    תגובות: 28
    הודעה אחרונה: 03-09-2005, 17:20
נושא נעול
עמוד 1 מתוך 7 123 ... אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 98

איפה אלוקים היה בשואה? בבקשה תיכנסו

משתמש ותיק האוואטר של Mr. Bean
    שם פרטי
    עודד
    לייקים
    953
    נקודות
    1,551
    משפט מחץ
    חכם יודע מה שהוא אומר , טיפש אומר מה שהוא יודע.

ברירת מחדל איפה אלוקים היה בשואה? בבקשה תיכנסו

מדי שנה ושנה אני שואל את השאלה "איפה אלוקים היה בשואה?" וכל פעם אני מקבל תשובה אחרת.
    בבקשה עזרו לי למצוא תשובה חד משמעית ואם אפשר גם מאיפה זה לקוח.

תודה רבה מראש עודד.

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד האוואטר של -Amit-
    שם פרטי
    =]
    לייקים
    3
    נקודות
    2,448
    פוסטים בבלוג
    1
    משפט מחץ
    אם המחק נגמר לפני העיפרון,סימן שאתה טועה

אני גם חושב המון על זה,
    אני מאמין בה' אבל כל פעם מחדש עוברת לי המחשה איפה
    הוא היה בשואה בזמן שהשמידו את העם שלו,
    וזה גורם להרבה מחלוקות בעינייני הדת,
    לפי דעתי אין לזה תשובה חד משמעית, כל אחד יכול להאמין במה שהוא חושב.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי odedkl צפיה בהודעה
    מדי שנה ושנה אני שואל את השאלה "איפה אלוקים היה בשואה?" וכל פעם אני מקבל תשובה אחרת.

תודה רבה מראש עודד.
    מועבר לתאולוגיה ודתות.

מנהל ראשי האוואטר של Old Lady
    שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ
    Sometimes you have to serve to lead

ציטוט נכתב במקור על ידי odedkl צפיה בהודעה

תודה רבה מראש עודד.
    בניגוד לאתאיסטים אני לא אנסה להשפיע עליך להאמין\לא להאמין אבל אני אגיד לך דעה של מאמין ודעה של מה ששמעתי.

אומרים שהדור הזה של היהודים לא היה דור מי יודע מה צדיק (בלשון המטה) התבוללו עם העמים,לא שמרו מצוות,לא עשו ברית מילה ואף קראו לילדים בשמות הגויים,לכן ה' החליט "לא להתערב" בכל מה שקרה.
    בנוסף,תחשוב על הדבר החיובי שבדבר(אם אתה שואל את עצמך איך יש משהו חיובי בשואה אני מייד אענה לך)
    השואה גרמה שתהיה לנו מדינה,היא נתנה לנו להבין שאין לנו ארץ אחרת מלבד ארץ ישראל,שבה אנחנו נהיה בטוחים (יותר מאשר במדינות אירופה) וכל אחד יעשה כאוות נפשו (בגבול המותר כמובן)
    אם אתה רוצה אתה יכול להאמין לטיעון הזה,אם לא,אתה יכול לחשוב שאין אלוהים ותעשה מה שבאלך

אני מבקש שאף אחד לא יצטט אותי כי אני לא רוצה לקחת חלק בדיונים האלה.
    סה"כ עניתי לבן אדם שרצה לקבל תשובה מבחינה תאיסטית.

"Songs Of Freedom" האוואטר של KiddyBandit
    שם פרטי
    Ariel
    לייקים
    17
    נקודות
    3
    משפט מחץ
    Great Minds Think Alike

כשאני בעצבים שאלתי דתי את זה, הוא ענה לי שזה עונש.
    איפה הוא היה? אלוהים יודע...

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

אם קראת פעם, אז כתוב בתורה בספר דברים אני חושב, על הברכה והקללה. הברכה- אם עם ישראל יקיימו מצוות והקללה - אם לא.
    כתוב שם בפירוש מה יקרה אם הקללה תתגשם. תקרא את התיאור שם. כתוב שם דברים נוראיים.
    בקיצור השואה לא סותרת כלום, כי כבר כתוב בתנך מראש שאלוהים נותן לדברים כאלה לקרות.

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

לנוחיותכם אני מביא כאן את משנתו של הרבי מלובביץ' בנושא, קרדיט לאתר חב"ד.אורג:

כמיליונים רבים בדורו, סבל גם הרבי מהשואה באופן אישי. אחיו הצעיר, דובער, נורה למוות וגופתו הושלכה לקבר-אחים במהלך הטבח ההמוני שערכו הנאצים ביהודי דנייפרופטרובסק, זמן קצר לאחר שכבשו את העיר. קרובי משפחה יקרים נוספים, ביניהם סבתו של הרבי, נהרגו אף הם. אשתו של הרבי איבדה בשואה את אחותה הצעירה שיינא, שהובלה לכבשנים בטרבלינקה יחד עם בעלה.

בשיחותיו ובכתביו הרבים בנושא זה, דחה הרבי כל הסבר תיאולוגי לשואה. הוא הסביר כי לא ניתן למצוא הסבר להירצחם תוך סבל מזעזע ועינויים נוראים של מיליוני אנשים, נשים וטף חפים מכל פשע וכל שאנו יכולים הוא רק להודות, שיש במציאות אירועים שמעבר להשגתנו. הרבי נהג להוסיף ולצטט בהקשר זה את דבריו של חמיו - הרבי הקודם רבי יוסף-יצחק: אין זה מתפקידנו להצדיק את הנהגתו של ה'. הקדוש-ברוך-הוא ורק הוא יכול 'להסביר' כיצד איפשר לזוועה כזו להתרחש. ההסבר שנוכל לקבל, נוגע אך ורק בחיסולה של הזוועה: האמונה בגאולה האמיתית והשלימה, היא-היא שתמחה את הרוע מעל פניו של כדור-הארץ ותביא את האור ושלימות המידות לעולם כולו.

לאלה שטענו כי השואה 'מוכיחה' שאין מנהיג לעולם, הרבי היה משיב: בדיוק להיפך. אם ניתן ללמוד משהו מן השואה, הרי זו העובדה שלא ניתן כלל להסתמך על מוסריות המבוססת על שכל אנושי בלבד. האם לא היו אלה דווקא אותם אנשים שייצגו את המתקדמת בתרבויות העולם מבחינה מדעית, אמנותית ופילוסופית, שחוללו את הזוועה הנתעבת והאכזרית ביותר בהיסטוריה האנושית? - השואה הוכיחה, אם כן, שהמוסר יכול להתקיים רק באם הוא מבוסס על כוח אלוקי עליון.

לאלה ששאלו את הרבי היכן היה ה' בזמן השואה, הרבי היה עונה כי עצם העובדה שאנו שואלים את עצמנו את השאלה הזו, מהווה את ההוכחה הניצחת לכך שאנו אכן מאמינים בה' ובמשפט "אין רע יורד מלמעלה". אם לא היינו מאמינים, אמר הרבי, מדוע אנו מתמרמרים ועל מי אנו כועסים - האם על שרשרת אירועים מקרית?... על צירוף אקראי של קווארקים שיצר את עולמנו?... דווקא משום שאנו מאמינים בה' ודווקא משום שאנו משוכנעים שבעולמנו קיימים 'טוב' ו'רע' ומאמינים עמוקות גם בכך שה'טוב' 'ינצח' בסופו של דבר את ה'רע' - רק מתוך אמונה זו אנו מסוגלים לצעוק כפי שצעק בשעתו משה רבנו - "עד מתי הרעותה לעם הזה".

עם כל אלה, היחס החשוב ביותר לשואה בעיני הרבי, לא היה בהבנתה או באי הבנתה ואפילו בהנצחת זכר הנספים, אלא בתגובתנו לשואה - כיצד עלינו לנהוג בעקבותיה: אם נאפשר לכאב ולייאוש לרפות את ידינו מהמשימה החשובה העומדת לפנינו - גידולו של דור חדש שיחוש קשר עמוק ומשוחרר אל יהדותו - אזי 'הפתרון הסופי' שהגה היטלר אכן יתגשם, רחמנא ליצלן. אם נבנה את קיומנו מחדש ונגדל דור גאה ובטוח בתורתו וביהדותו - ננצח במערכה.
    והרבי אכן ניגש לעשייה רחבת היקף שנבעה מהבנה זו. לאחר שמונה ע"י חמיו לראש הזרוע החינוכית והחברתית של חב"ד, פתח לאלתר בשורת תכניות שהכריזו על תחייתו המחודשת של העם היהודי בתקופה שלאחר השואה.

לקריאת מאמרים נוספים בנושא השואה והאמונה במשנת חב"ד לחצו כאן
    נערך לאחרונה על ידי פראגער; 02-05-2011 בשעה 04:42. סיבה: מרווח בעייתי בין פיסקאות

"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
    * * *
    מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
    בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
    גלישה נעימה ומטורפת :-)

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    לנוחיותכם אני מביא כאן את משנתו של הרבי מלובביץ' בנושא, קרדיט לאתר חב"ד.אורג:

כמיליונים רבים בדורו, סבל גם הרבי מהשואה באופן אישי. אחיו הצעיר, דובער, נורה למוות וגופתו הושלכה לקבר-אחים במהלך הטבח ההמוני שערכו הנאצים ביהודי דנייפרופטרובסק, זמן קצר לאחר שכבשו את העיר. קרובי משפחה יקרים נוספים, ביניהם סבתו של הרבי, נהרגו אף הם. אשתו של הרבי איבדה בשואה את אחותה הצעירה שיינא, שהובלה לכבשנים בטרבלינקה יחד עם בעלה.

בשיחותיו ובכתביו הרבים בנושא זה, דחה הרבי כל הסבר תיאולוגי לשואה. הוא הסביר כי לא ניתן למצוא הסבר להירצחם תוך סבל מזעזע ועינויים נוראים של מיליוני אנשים, נשים וטף חפים מכל פשע וכל שאנו יכולים הוא רק להודות, שיש במציאות אירועים שמעבר להשגתנו. הרבי נהג להוסיף ולצטט בהקשר זה את דבריו של חמיו - הרבי הקודם רבי יוסף-יצחק: אין זה מתפקידנו להצדיק את הנהגתו של ה'. הקדוש-ברוך-הוא ורק הוא יכול 'להסביר' כיצד איפשר לזוועה כזו להתרחש. ההסבר שנוכל לקבל, נוגע אך ורק בחיסולה של הזוועה: האמונה בגאולה האמיתית והשלימה, היא-היא שתמחה את הרוע מעל פניו של כדור-הארץ ותביא את האור ושלימות המידות לעולם כולו.

לאלה שטענו כי השואה 'מוכיחה' שאין מנהיג לעולם, הרבי היה משיב: בדיוק להיפך. אם ניתן ללמוד משהו מן השואה, הרי זו העובדה שלא ניתן כלל להסתמך על מוסריות המבוססת על שכל אנושי בלבד. האם לא היו אלה דווקא אותם אנשים שייצגו את המתקדמת בתרבויות העולם מבחינה מדעית, אמנותית ופילוסופית, שחוללו את הזוועה הנתעבת והאכזרית ביותר בהיסטוריה האנושית? - השואה הוכיחה, אם כן, שהמוסר יכול להתקיים רק באם הוא מבוסס על כוח אלוקי עליון.

לאלה ששאלו את הרבי היכן היה ה' בזמן השואה, הרבי היה עונה כי עצם העובדה שאנו שואלים את עצמנו את השאלה הזו, מהווה את ההוכחה הניצחת לכך שאנו אכן מאמינים בה' ובמשפט "אין רע יורד מלמעלה". אם לא היינו מאמינים, אמר הרבי, מדוע אנו מתמרמרים ועל מי אנו כועסים - האם על שרשרת אירועים מקרית?... על צירוף אקראי של קווארקים שיצר את עולמנו?... דווקא משום שאנו מאמינים בה' ודווקא משום שאנו משוכנעים שבעולמנו קיימים 'טוב' ו'רע' ומאמינים עמוקות גם בכך שה'טוב' 'ינצח' בסופו של דבר את ה'רע' - רק מתוך אמונה זו אנו מסוגלים לצעוק כפי שצעק בשעתו משה רבנו - "עד מתי הרעותה לעם הזה".

עם כל אלה, היחס החשוב ביותר לשואה בעיני הרבי, לא היה בהבנתה או באי הבנתה ואפילו בהנצחת זכר הנספים, אלא בתגובתנו לשואה - כיצד עלינו לנהוג בעקבותיה: אם נאפשר לכאב ולייאוש לרפות את ידינו מהמשימה החשובה העומדת לפנינו - גידולו של דור חדש שיחוש קשר עמוק ומשוחרר אל יהדותו - אזי 'הפתרון הסופי' שהגה היטלר אכן יתגשם, רחמנא ליצלן. אם נבנה את קיומנו מחדש ונגדל דור גאה ובטוח בתורתו וביהדותו - ננצח במערכה.
    והרבי אכן ניגש לעשייה רחבת היקף שנבעה מהבנה זו. לאחר שמונה ע"י חמיו לראש הזרוע החינוכית והחברתית של חב"ד, פתח לאלתר בשורת תכניות שהכריזו על תחייתו המחודשת של העם היהודי בתקופה שלאחר השואה.

לקריאת מאמרים נוספים בנושא השואה והאמונה במשנת חב"ד לחצו כאן
    היו רבנים וחרדים בשואה.
    מה איתם? גם הם התבוללו?

אף פעם אין דבר כזה 100%,
    לכל מטבע יש שני צדדים.
    היו מתבוללים, שאני מניח שמצד אלוהים הם יכולים להישרף - הוא לא יתערב.
    לפחות זה מה שהבנתי ממה שכתבת, תקן אותי אם אני טועה.

אבל עדיין היו כאלה ששמרו על המסורת,
    גם אם היו מאות ספורות.
    אז מה איתם?נספו על הדרך?
    לאלא, גם אם לא הייתי כועס על ה' שהרג שישה מיליון מתבוללים,
    הייתי כועס על כך שהרג מאה צדיקים.

One Shot - One Kill

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    היו רבנים וחרדים בשואה.
    מה איתם? גם הם התבוללו?

אף פעם אין דבר כזה 100%,
    לכל מטבע יש שני צדדים.
    היו מתבוללים, שאני מניח שמצד אלוהים הם יכולים להישרף - הוא לא יתערב.
    לפחות זה מה שהבנתי ממה שכתבת, תקן אותי אם אני טועה.

אבל עדיין היו כאלה ששמרו על המסורת,
    גם אם היו מאות ספורות.
    אז מה איתם?נספו על הדרך?
    לאלא, גם אם לא הייתי כועס על ה' שהרג שישה מיליון מתבוללים,
    הייתי כועס על כך שהרג מאה צדיקים.
    התשובה לשאלה שלך היא ש"כל ישראל ערבים זה לזה" או משהו בסגנון.
    כן, הוא פשט נתן להם למות על הדרך.

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ציטוט נכתב במקור על ידי moshe7007 צפיה בהודעה
    התשובה לשאלה שלך היא ש"כל ישראל ערבים זה לזה" או משהו בסגנון.
    כן, הוא פשט נתן להם למות על הדרך.
    אם הוא כל-יכול, הוא היה יכול להציל אותם.
    וגם אם הוא היה קיים,
    דווקא לא הייתי מאמין בו.
    ככה לשחוט ולהתעלל באנשים מבוגרים שכל חייהם עקבו אחריו באדיקות.
    ביזיון, אם מלך היה מתנהג ככה הוא תולים אותו.
    נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 02-05-2011 בשעה 14:03.

One Shot - One Kill

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    אם הוא כל-יכול, הוא היה יכול להציל אותם.
    וגם אם הוא היה קיים,
    דווקא לא הייתי מאמין בו.
    ככה לשחוט ולהתעלל באנשים מבוגרים שכל חייהם עקבו אחריו באדיקות.
    ביזיון, אם מלך היה מתנהג ככה הוא תולים אותו.
    הוא בהחלט יכול להציל אותם, הוא לא רצה.
    זה מה שנקרא "הסתר פנים"...

מורחקים
    לייקים
    0
    נקודות
    0

Question "איפה ה' היה בשואה"

כתבה ב"מקו" על השואה, ועל "איפה היה ה' בתקופה."

אהבתי במיוחד את הסוף: " "כמובן שלהבין את השואה זה משהו ששום שכל אנוש לא יכול לעשות", הוא מבהיר, "אבל זה בסדר. עם כל המוגבלויות שלנו, אנחנו לא יכולים לצפות שנבין לגמרי את הבורא. לכן לא נותר לנו אלא לקבל את זה"."

קשה לחשוב על מאורע שיכול לערער אמונה באל יותר מהשואה. איך מיישבים את האירועים הבלתי נתפסים בשואה עם קיומו של אל טוב וכל יכול? זו כמובן שאלה של אמונה
    דודו כהן | mako | פורסם 07/04/10 14:14:53

מדי פעם אנו עוסקים כאן במדור בנושא רגיש, אבל השבוע אנחנו מורידים את הכפפות ועוברים לטפל בנושא הנפיץ מכולם: השואה. כולם מכירים את השאלה השכיחה "איפה היה אלוהים בשואה", ולמרות שעל הנושא נכתבו אינספור מאמרים וספרים, ננסה לתמצת אותו כאן במדור.
    אבל לפני שנתחיל, כדאי להיזכר בנאום המאלף "איפה אלוהים היה? בשואה", שהקריאה סיון רהב מאיר בטקס יום השואה האלטרנטיבי לפני שלוש שנים. "ישעיהו ליבוביץ' כמעט צחק כששאלו אותו איפה אלוקים היה בשואה. איפה אלוקים כשמכבי מנצחת, את זה אתם כן מבינים? כשיש סל הוא קיים וכשיש שואה הוא לא קיים? מבחינתו אפשר היה לשאול: איפה הוא כשאדם נהרג בתאונת דרכים, הוא מת עימו, וכשאחרי עשר שנות ציפייה זוג מתברך בתינוק שנולד, אז אלוקים פתאום קיים, הוא נולד עימו? ואיפה הוא עכשיו? (...) מי שכועס על אלוקים כשרע לו ואוהב אותו כשטוב לו - לא עובד את אלוקים אלא את עצמו".

איפה אלוהים היה כשכאבה לי השן?

מבחינתו של הרב יצחק פנגר, השאלה "איפה אלוהים היה בשואה" צריכה להישאל על כל צער או אי סדר שיש כביכול בבריאה. "ילד שסובל מכאבי שיניים זה גם כביכול 'פקשוש' של אלוקים", הוא מדגים. "השאלה היא למה בכלל יש סבל בעולם, במאקרו או במיקרו. הרי הקב"ה מושלם, ולא יתכן לכאורה שתהיה סטייה קטנה בבריאה שלו. אם אני רואה סטייה - אני רוצה להבין למה. אז דבר טעון, כמו השואה, אני חייב לבוא ולנתח מבחינה שכלית ולא רגשית. לא לבוא ולהגיד 'סבא שלי נהרג בשואה, למה אלוקים לקח את סבא שלי?'. זאת לא השאלה הנכונה כי היא לא נובעת מתוך רצון לדעת את האמת, אלא מתוך כאב רגשי כזה או אחר.
    "אם אשאל את אלוקים למה הוא נתן לשואה להתרחש, באותה מידה אפשר לשאול למה הוא הביא את המבול שהחריב למעשה את כל העולם, או למה היה חורבן בית ראשון או חורבן בית שני, שגם שם היו המון הרוגים. התשובה נמצאת בין השאר במה שנכתב בגמרא - אין ייסורין בלא חטא. זאת אומרת, אין מציאות בעולם שיהיה סבל סתם - גם הסבל הקטן ביותר וגם הסבל הנורא ביותר. ודאי שלכל יש תכלית".

ומהי אותה תכלית?
    "אנחנו לא חיים בתקופה שבה יש לנו נביאים או אנשי רוח ברמה כזו שהם יגידו לנו למה בדיוק כל דבר קורה. אבל כיוון שאני יודע מיהו האלוקים ברמה כזו או אחרת, ויודע שהוא מושלם ושלא יתכן שיהיה מבחינתו דבר של רע - אני יכול להבין שיש בורא לעולם, ולקבל את זה שאני לא תמיד יכול להבין אותו. גם במוסר האנושי ילד לא תמיד מבין את ההורים שלו. כשאבא שלי לקח אותי בגיל ארבע לרופא שיניים, לא כל כך הבנתי למה הוא לוקח אותי לשם, ולמה אני צריך לסבול, ולמה אבא שאוהב אותי עושה לי כאלה דברים. אבל כשגדלתי הבנתי שהוא לא עושה את זה לילד של השכן, בגלל שדווקא אותי הוא אוהב.
    "אז גם השואה, שהייתה מלאת סבל ברמות הקשות ביותר שאי אפשר לתפוס - אנחנו לא יכולים להבין למה בדיוק הוא נתן לזה להתרחש. אנחנו רק יכולים להאמין שהכל לטובה. ואיפה בדיוק אלוקים היה? אתה יכול לשאול ניצולים רבים, שחוו ניסי-ניסים - והם יספרו על סיפורי הצלה מדהימים שהם חוו".

האם זה בגלל שהתבוללנו?

מה לגבי האמירה המפורסמת על כך שהשואה התרחשה בגלל ההתבוללות, ההתרחקות מהדת וכל השאר?
    "לצערנו הרב, נושא השואה מאוד טעון בדור שלנו, לכן לאנשים רבים קצת קשה לקבל את זה. אבל אם אסתכל בצורה אובייקטיבית, כביכול כהיסטוריון שבודק את ההיסטוריה, אני אראה שלאורך כל השנים הייתה היסטוריה שחזרה על עצמה: כל פעם שהיהודים הפרו את בריתם עם האלוקים, ברמה כזו או אחרת - נקרא לזה התבוללות, טשטוש הגבולות וכו' - הגוי שהיהודי חי בקרבו מתהפך עליו לאנטישמיות. כל תחילת האמנציפציה ב-1832 למניינם החלה בגרמניה. מיד אחרי זה החלה תקופת ההשכלה בגרמניה. אחריה נוצרה התנועה הרפורמית בגרמניה, ולאחר מכן התבוללות. הכל התחיל בגרמניה. גדולי היהודים הזהירו כל הזמן על הדברים האלה".

אבל עד כדי כך, עונש כל כך גדול? נניח שאנשים עשו טעויות מבחינת המחויבות שלהם לאלוהים - עדיין מה שהם קיבלו נראה חסר פרופורציה.

"אנחנו צריכים להבין שאנחנו לא מבינים ולא רואים את התמונה במלואה. אספר לך מקרה: כשהייתי בצבא, הנגמ"ש שלנו עלה על מוקש במהלך פתיחת ציר בלבנון, וחייל קיבל רסיס ברגל. כל העורק הראשי ברגל נקרע לו, החובש טיפל בו עם חוסם עורקים, והחייל הובהל לבית החולים כשברגל שלו מתפתח נמק. הרופאים, בלית ברירה, הזעיקו את ההורים והחתימו אותם על מכתב שבו הם מאשרים שצריך לכרות את הרגל של הילד שלהם כדי להציל את שאר הגוף שלו. עכשיו, אם תיקח מישהו מזימבבואה ותנחית אותו בחדר הניתוחים מבלי להסביר לו מה קרה, הוא יחשוב שזה הדבר הכי אכזרי בעולם. 'מה עשה הבנאדם הזה?', הוא ישאל בפליאה, 'למה לכרות לו רגל? איזה דבר אכזרי זה!'. אבל הוא לא מבין שזה דווקא הדבר הטוב והרחמני ביותר שאפשר לעשות לבנאדם. לכן גם כאן בנושא השואה - אלה חשבונות האלוקים, ואני מקבל את זה באהבה וכחלק מניסיונות האמונה שלי".
    גם הרב יפתח סופר מעדיף לראות בשואה חלק משרשרת הטרגדיות שפקדו את העם היהודי לאורך אלפי שנות קיומו. "כמובן שלהבין את השואה זה משהו ששום שכל אנוש לא יכול לעשות", הוא מבהיר, "אבל זה בסדר. עם כל המוגבלויות שלנו, אנחנו לא יכולים לצפות שנבין לגמרי את הבורא. לכן לא נותר לנו אלא לקבל את זה".
    נערך לאחרונה על ידי ישראל; 02-05-2011 בשעה 19:10.

אל תתנו תשובות מזורגגות כמו "הסתר פנים" וביטויים שאפשר להפריח מהאף
    לא תמצאו סיבה הגיונית
    לא תמצאו סיבה דתית
    אם יש סיבה, ולוודאי מבחינה דתית יש סיבה
    אז אין לנו לדעת אותה, כי נסתרות הסיבות ודרכי האל

הלא מאמינים מוזמנים לא להאמין, והמאמינים מוזמנים להאמין בשקט.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחח

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי D@nIeL צפיה בהודעה
    אל תתנו תשובות מזורגגות כמו "הסתר פנים" וביטויים שאפשר להפריח מהאף
    לא תמצאו סיבה הגיונית
    לא תמצאו סיבה דתית
    אם יש סיבה, ולוודאי מבחינה דתית יש סיבה
    אז אין לנו לדעת אותה, כי נסתרות הסיבות ודרכי האל

הלא מאמינים מוזמנים לא להאמין, והמאמינים מוזמנים להאמין בשקט.
    תנסה להפריך את זה:
    אלוהים שא עצר את השואה כעונש על העבירות של אותו דור. כתוב בתנ"ך שזה לגיטימי מבחינת אלוהים.
    וכל הצדיקים של אותו דור מתו על הדרך כי הוא מעניש כעם ולא כל אדם בנפרד (במקרה הזה)
    לא תמיד מתחשבים בצדיק שבסדום.

ציטוט נכתב במקור על ידי moshe7007 צפיה בהודעה
    תנסה להפריך את זה:
    אלוהים שא עצר את השואה כעונש על העבירות של אותו דור. כתוב בתנ"ך שזה לגיטימי מבחינת אלוהים.
    וכל הצדיקים של אותו דור מתו על הדרך כי הוא מעניש כעם ולא כל אדם בנפרד (במקרה הזה)
    לא תמיד מתחשבים בצדיק שבסדום.
    התבלבלת, אני כן מאמין באלוהים.
    אבל לא מאמין בכפיית האמונה שלך על אחרים.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחח

נושא נעול
עמוד 1 מתוך 7 123 ... אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:57.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect