קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [שאלה] איפה היה "אלוקים" ב זמן שחטפו את גלעד שליט בהרבה פיגועים, בשואה.
    על ידי המוטרף של הפורום בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 70
    הודעה אחרונה: 28-03-2012, 23:57
  2. איפה אלוקים היה בשואה? בבקשה תיכנסו
    על ידי Mr. Bean בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 97
    הודעה אחרונה: 09-05-2011, 16:29
  3. היכן היה אלוקים בשואה - כל האמת ורק האמת
    על ידי kfir4u2 בפורום דיבורים
    תגובות: 70
    הודעה אחרונה: 08-05-2010, 08:37
  4. היכן היה אלוקים בשואה ?
    על ידי OzAvi בפורום יהדות
    תגובות: 62
    הודעה אחרונה: 22-02-2008, 14:05
  5. שאלה, בקשר ל- CS:S
    על ידי בני2 בפורום Counter Strike
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 21-09-2006, 19:03
+ תגובה לנושא
עמוד 18 מתוך 18 << ראשון ... 8161718
מציג תוצאות 256 עד 259 מתוך 259

[שאלה] אלוקים בשואה - עמוד 18

Ori
    אורח

ציטוט נכתב במקור על ידי שיר16 צפיה בהודעה
    תשמעי אני לא מדבר איתך על עבירות שהן בקטגוריה של עבירות שדינן עונש מוות (ולא בהכרח בדת), אני מדבר איתך על מעשים שלאדם שלא מאמין לא נחשבים במעשים רעים..
    כגון הפרת קדושת השבת, שבירת צום כיפור וכל הדברים במידות האלו אז מבחינתו לא נעשה כל מעשה רע.
    בכל מקרה אין פה מקום לויכוח כי כמו שכבר הבהרתי יותר מפעם אחת אין הרבה הגיון,

צודק אם לא הייתה תורה גם אני לא הייתי יודעת למה אסור!
    אבל יש סיבות..!קודם כל שבת כבר אמרנו למה אם יוצרינו נח מכל מלאכת העבודה ביום הזה!קל וחומר שנאחנו צריכים לנוח!אנחנו צריכים להפוך אותו ליום קדוש..

ויום כיפור???
    הוא לטובתך בלבד!אתה צריך לכפר על המעשים שלך!לא הקב"ה על המעשים שלו..
    אם אתה מרגיש מושלם שעשית הכל-אשרייך!רק מאד מעניין למה נשארת עדין בעולם אם אתה דיק יסוד עולם!

וגם צדיקי יסוד עולם לא סיימו בשלמות את תיקון המידות כאן בעולם הזה!החפץ חיים אמר :"בכל חיי הספקתי לתקן 3 וחצי מידות בלבד!"

אז זה די ברור למה יש צום..חותמים את גזר דינך..ואתה אוכל לי במבה ושותה קולה?
    אתה צריך לקרוע את השמים בבכי עז ולתחינות בשביל שהקב"ה ימחל לך!

ואני לא אומר את זה בתור אחד שלא חווה את מה שיש לצד השני להציע להפיך רוב ימיי על האדמה בלתי בתור אדם דתי,

אני לא מזלזלת במה שהיית אבל תבין..
    בנתיים, שום אדם שהכיר במציאות הבורא וראה את מציאותו בכל רגע ורגע..והתחנך על ברכי היהדות והתורה-לא חזר בשאלה וזו ע=ו=ב=ד=ה!!

עכשיו תגיד לי,
    בטח שישי חוזרים בשאלה!
    ברור שיש..ואם תחקור תגלה עד כמה בביתם היה חינוך כפייתי..או שנהגו בילד הזה בכפייתיות..או בכלל שהבית לא היה שומר תורה ומצוות אורגנל!

ובגיל 18 חלס ההיתי בדרך החוצה בגלל שלא משנה מה יאמרו לי בסופו של דבר להרבה מאוד דברים בדת עצמה אין הצדקה וסילוף של הכתובים הוא לא תשובה (כשאני אומר סילוף זה הבנה של הטקסט בצורה סובייקטיבית) מספקת לשאלות שיש לכן עד שהטקסט לא יפרוש לפי הלכתו התשובה שיש כרגע אינן מספיקות

שוב,כאן זה מראה עד כמה היית מוכנס לדת!
    כי אם זה היה כ"כ מעניין אותך,והיית כן מאמין בתורה והכל היה בסדר גמור רק בקטע של הבעיה שלך..שתכבת כאן..
    לא היית עוזב בגלל זה..כי אם זה היה בא מהלב היית שואל חוקר ומתעניין לא זורק סתם..מתייאש,הולך ופורש..
    סימןמשזה לא היה רציני..
    ת'אמת..אתה יכול הלגיד לי ששמרת הכל חלק!?הבנת את הטעמים למדת תורה וגמרא ?פתחת?עיינת?למדת בישיבה??

לא..לא ..לא ושוב לא!(אלא אם כן יש לך תשובה אחרת..)
    טוב אני יעשה את זה קצר כמה שאפשר כי אני ממש עייף..
    אוקי ככה חקרתי שאלתי בדקתי והגעתי למסקנות...
    תראי אני עכשיו אבצע עבירה אבל בכל זאת
    אני יכול להעיד על עצמי שאני בכלל לא בן אדם טיפש אני יודע מה אני מחפש ואני יודע למצוא את מה שאני מחפש בכל מחיר אבל מה לעשות שרוב הדינים והמידות שאת חייה לפיהם הם רובם שקר (שוב לא כולם אבל חלק גדול ונכבד מהם) לכן אני אציין ואומר שוב ותשדלי לא להתעלם מזה הפעם, את חייה לפי דעה סובייקטיבית של מישהו אחר, מישהו קם בבוקר קרא הלך לישון התעורר ופירש עבור עצמו את מה שהוא קרא בצורה שהכי נוחה לו הוא שיתף את חברו, זה שיתף את חברו וכן הלאה וכמו שריפה בשדה קוצים אותה דעה סובייקטיבית בנוגע לכתוב הפכה לנורמה מקובלת ואותו אדם בין רגע קיבל מקום של כבוד לאורך ההיסטוריה וזה למה בגלל שהוא החליט להציע את הפירוש שלו לכתוב..
    אבל מה לעשות שלרוב מה שאותו "מלומד" קבע זה בכלל לא הפירוש הנכון..
    אני יכול לקרוא את אותו הקטע ולהבין ממנו את המשמעות ההפוכה הכוח שניתן לנו בהיותינו בינות בעלת שיקול דעת משפיעה על אורח החיים שלנו ושל הסובבים אותנו בצורה שאת בתור יצור מערכתי כניראה לא תביני עד שתתני לעצמך דרור, ותשחררי את הדעה שלך מהכלא של הכתוב והמוסבר והקבוע!
    כי בסופו של דבר את יכולה ללכת בצורה עיוורת אחרי דברים של אדם אחר או שאת תפעלי לפי עצתך תחקרי תביני יותר ואז אולי, אולי תצליחי לראות את הסיטואציה באור שונה...
    כי כרגע באמת שאת מצטטת מנטרות ריקות ושחוקות ששמעתי מכל רב קנאי שחיפש לגרור אותי חזרה לדת בטענות שווא שידני גרוע ממות..
    זאת הדרך? להפחיד? ואל תתרצי לי שוב שזאת דרכו של עולם טוב ורע בשביל להיות שלם במשהו אתה לא צריך להיות חלק ממנו בגלל שאתה חושש מהבאות אלא בגלל שאתה נהנה מההטבות ובואי נודה בזה (או שאני בעצם יודה בזה) על כל דבר טוב אחד יש 4 איסורים וזאת לפי דעתי מערכת מקולקלת

טוב רציתי קצר יצא קצת ארוך
    אז לילה טוב את התגובה שלך אני אקרא כניראה מחר אם יצא לי ואם לא אז יותר מאוחר מה שבטוח שהיא תהיה תעתיק משוחזר של משהו שכבר כתבת או משהו שאיזה רב אמר, כי את הראש שלך כבר קלטתי מנטרות משוחזרות, בלי הבנה של הגרעין :|

ציטוט נכתב במקור על ידי שיר16 צפיה בהודעה
    כבר חשבתי שהספקת להגיב למה שכתבתי טוב לא משנה תקראי את זה אחר כך..
    תראי מכיוון שמאוד מאוחר ואני לא במצב של לקרוא הכל ולהבין אני אסמוך על החושים שלי ואנחש שמה שכתוב פה הוא בערך מה שכתבת 4 פעמים נוספות באופן רצוף..

קודם כל..כדאי שתקרא הכל מחר..אם אתה עייף..
    לא שווה לא לקרוא לעומק..ואח"כ להגיב למרות שכמעט הבנת מה שכתבתי..
    תגיב על זה מחר:

האהבה לאל היא לא בהכרח הליכה עיוורת אחרי חוקים ומידות שאדם אחר מכתיב לך לפי הבנתו וצר לי שרבים לא מבינים את זה..
    כי בסך הכל מה שאת יודעת ועושה מישהו אחר לאורך ההיסטוריה הכתיב ושאר הבריאות הלכו בעקבותיו ועם הזמן זה הפך לסטנדרט.
    לכן אם תפקחי העניים פעם אחת אבל באמת תפקחי..
    חכם הוא זה ששואל למה ומצפה לתשובה אמיתית
    טיפש הוא אדם ששואל למה ומסתפק בכל תשובה..
    תבחרי מה את רוצה להיות כי כרגע את הולכת בתלם שמסופקני שאת מבינה את הכיוון שלו ואת ההשלכות שלו..
    הליכה בצל של אידאל היא גרועה בדיוק כמו אי קיום מידה שאדם אחר קבע בשבילי (לפי הגדרתך כמובן)
    בכל מקרה אני מאוד מקווה שתצליחי אולי להבין מהסבטוחה שהבאתי פה למה התכוונתי.

אהה הבנתי אותך..סתם אדם אחד היה לו משעמם במדבר..והוא החליט לדאוג לצאצאיו..אז הוא אמר יאללה!בוא נכתוב להם חוקים משונים כדי שיהיה להם קשה לעשותם וזה יהיה האתגר בחייהם!
    לשמור שבת ולא לעשות ל"ט מלאכות אבות שנעשו במשכן (פשש מעניין איך הוא ידע על המשכן...אם הוא לא היה כזה דבר "מעמד הר סיני ולא שמע ולא היה ולא נברא כלום..") ועוד כל מיני דברים מוזרים שלא מתקבלים על הדעת..והוא לקח גם לוחות והתחיל לכתוב "אנוכי ה'..." והאדם המשועמם הזה היה לו רוח הקודש אז הוא כתב גם מה יהיה בדורות הבאים...כתב שיהיה חטא העגל..ושבנ"י יצאו ממצרים ועוד כהנה וכהנה!
    ידע על העתיד..פששששיייההה!!אתה בכלל לא אממין ברוח הקודש..אז מאיפה הוא ידע על כל המקרים שיהיו לעמ"י???

אם אתה כבר מדבר על פקיחת עיניים..
    תנסה לבסס לי על מה החלטת שאדם אחד המציא את התורה..תתן לי הוכחות סותרות!!

אגב..שאלה..אתה חוגג את חג הפסח?סוכות?שבועות??למה???!!!
    טוב נתחיל מהסוף להתחלה..
    כן אני חוגג את החגים הללו מתוך כבוד להורים שלי
    עכשיו לעיקר:
    איפה כתבתי שהכל נכתב על ידיי אדם אחד?!
    כתבתי שמי שפירש את הכתובים (והיו רבים) כניראה לא הבין כהלכה מה הוא קורא ופירש בצורה לא שלמה את הכתוב...
    בכל מקרה באמת שמאוחר אז להתחיל להסביר זה יהיה מיותר בגלל שאני לא אגיע לנקודה כמו שצריך

רק עוד משהו להבהרה לפני שאני באמת פורש
    אני בהחלט מאמין שהאירועים האלו שנכתבו יתכן וקרו אבל שוב הכל נכתב אחרי תקופה מסויימת ופרטים מסויימים לא נכתבו כלשונם...
    בעצם כל התנ"ך הוא ספר היסטוריה שנכתב אחרי תקופה מסויימת שהוא התקיים בזכות סיפור מפה לאוזן שכידוע מאופיין אחרי תקופה ארוכה של שמירת המידע בצורה כזאת באי דיוקים למקור..
    לכן כן יש לי את כל הסיבות להיות סקפטי בנוגע לאמינות המקור ממנו מפרשים בגלל שיש סיכוי דיי טוב שהוא עצמו כבר לא ממש נאמן למציאות
    נערך לאחרונה על ידי Ori; 27-08-2009 בשעה 03:33.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    תחשוב טוב-יהיה טוב!

אוקי ככה חקרתי שאלתי בדקתי והגעתי למסקנות...
    תראי אני עכשיו אבצע עבירה אבל בכל זאת
    אני יכול להעיד על עצמי שאני בכלל לא בן אדם טיפש אני יודע מה אני מחפש ואני יודע למצוא את מה שאני מחפש בכל מחיר אבל מה לעשות שרוב הדינים והמידות שאת חייה לפיהם הם רובם שקר (שוב לא כולם אבל חלק גדול ונכבד מהם) לכן אני אציין ואומר שוב ותשדלי לא להתעלם מזה הפעם, את חייה לפי דעה סובייקטיבית של מישהו אחר, מישהו קם בבוקר קרא הלך לישון התעורר ופירש עבור עצמו את מה שהוא קרא בצורה שהכי נוחה לו הוא שיתף את חברו, זה שיתף את חברו וכן הלאה וכמו שריפה בשדה קוצים אותה דעה סובייקטיבית בנוגע לכתוב הפכה לנורמה מקובלת ואותו אדם בין רגע קיבל מקום של כבוד לאורך ההיסטוריה וזה למה בגלל שהוא החליט להציע את הפירוש שלו לכתוב..
    אבל מה לעשות שלרוב משאותו "מלונד" קבע זה בכלל לא הפירוש הנכון..
    אני יכול לקרוא את אותו הקטע ולהבין ממנו את המשעות ההפוכה הכוח שניתן לנו בהיותינו בינות בעלת שיקול דעת משפיעה על אורח החיים שלנו ושל הסובבים אותנו בצורה שאת בתור יצור מערכתי כניראה לא תביני עד שתתני לעצמי דרור, ותשחררי את הדעה שלך מהכלא של הכתוב והמוסבר והקבוע!
    כי בסופו של דבר את יכולה ללכת בצורה עיוורת אחרי דברים של אדם אחר או שאת תפעלי לפי עצתך תחקיר תביני יותר ואז אולי אולי תצליחי לראות את הסיטואציה באור שונה...

קודם כל לא נותנים לכל רב להוסיף פירוש לתורה!!
    לא סתם אנשים נתנו ת'פירושים..וגם זה לא כ"כ מהחוכמה של עצמם..הרוב זה רוח הקודש!
    הרבנים חייבם להשתתף במערכה יחד איתך..לבד לא תצליח!
    רב גדול הוא שליח של ה'!זה לא אומר שהוא נביא..אבל זה אומר שהוא בדרגה בהרבה יותר גבוהה ממך ויש לו במוח בהרבההההההההההה יותר ממך!אז ככה שהוא כבר מבין,רואה,שומע לומד ת'תורה וגם קצת את התורת הנסתר-הקבלה..!שלא כל אדם יכול לראות..

אז זה לא שיש מלא פירושים..כל אחד נותן מהכיוון שלו..זה לא אומר שהראשון לא נכון..
    אלא,הם קוראים ומה שהם מבינים+רוח הקודש הם כותבים או מסיבירם!והכל לפי התורה הם מסבירים לא לפי מוחם בלבד!!זה ידוע שאת הפירוש המדוייק נדע כשיבוא המשיח!

לכן עמ"י כ"כ מצפה לגאולה.מלא בעיות ייפתרו,עמ"י יצא מהגלות ויבין סופסוף למה הוא חי ככה!!ואיך.....ונשאיר בתור שלוש נקודות כי יש מלא דברים שיתבררו כשהמשיח יבוא..
    העבודה שלנו כעת היא להאמין בלי לראות בעיניים (אבל עם כן הוכחות בידיים!!)

כי כרגע באמת שאתה מצטטת מנטרות ריקות ושחוקות ששמעתי מכל רב קנאי שחיפש לגרור אותי חשזה לדת בטענות שווא שידני גרוע ממות..

זאת הדרך להפחיד ואל תתרצי לי שוב שזאת דרכו של עולם טוב ורע בשביל להיות שלם במשהו אתה לא צריך להיות חלק ממנו בגלל שאתה חושש מהבאות אלא בגלל שאתה נהנה מההטבות ובואי נודה בזה (או שאני בעצם יודה בזה) על כל דבר טוב אחד יש 4 איסורים וזאת לפי דעתי מערכת מקולקלת

שוב,לא מנסים להפחיד אותך!מנסים למשוך אותך להכיר במציאות!יש הבדל!

הרב הזה (לא יודעת אם בכלל זה קרה לך..)כביכול רצה לעורר אותך!!והוא ניסה להגיד לך:"לא אכפת לך מה ייעודך כאן בעולם,לא אכפת לך מהחיים שלך כאן בעולם הזה,אז לפחות תחשוב על העולם הבא שלך!!מה יקרה לך אז..." ואז הוא אמר לך..על מה יהיה לך למעלה..להביא אותך להכרה שאתה בדרך מוטעת..!רוצה לקבל -קבל לא רוצה אל תקבל!רק אל תדבר שטויות..ותכליל רבנים,ותגיד תירוצים על ההסברים והפירושים המוטעים..

שוב...תגיע לגדולה של הרבנים האלו שהם פוסקי הלכות!!תקרא את הקטע שלא היה מובן לך והיה שם מלא סתירות ודעות.תסתור,תתרץ ותנסה להסביר בצורה אחרת!תביא את הטענה שלך נגדם ואולי יעשו עוד פירוש לקטע הזה ,פירוש של "רבן אורי מחו"ל"..;-)

טוב רציתי קצר יצא קצת ארוך
    אז לילה טוב את התגובה שלך אני אקרא כניראה מחר אם יצא לי ואם לא אז יותר מאוחר מה שבטוח שהיא תהיה תעתיק משוחזר של משהו שכבר כתבת או משהו שאיזה רב אמר, כי את הראש שלך כבר קלטתי מנטרות משוחזרות, בלי הבנה של הגרעין :|

אוקיי אני אעבוד על מידותיי כרגע ואני אבליג על זה...(אהממ..!)

וכל השאר...אתה אומר שזה וזה וזה וזה...
    צ=ו==ד=ק!
    ולא נראה לי שכדאי שאני אחזור על זה פעם נוספת!
    אולי אם לא הבנתם עד עכשיו אני אחזור..

בן אדם שלא מעוניין לקבל דברים יגיד דברים שאפילו בתוך תוכו לא מאמין להם העיקר שיישאר לו (אם תקרא לזה:מן אגו)האגו והוא לא יצטרך לקבל מאנשים אחרים מה שהוא לא מעוניין לקבל!!

אז לבני אדם כאלו נותר להגיד:

ניפגש אחרי 120 שנה בעז"ה!!

יש מבין??

משתמש כבוד האוואטר של Li0rz
    שם פרטי
    ליאור
    לייקים
    2
    נקודות
    22
    משפט מחץ
    ואז! הזקנה..התפצלה לשניים..

וואי את חיה בסרט כבד
    ורבנים הם סתם רובוטים שלמדו דבר אחד בלבד כל החיים שלהם ובכל האספקטים האחרים שלהם הם אפסים..

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    56

ציטוט נכתב במקור על ידי benes124 צפיה בהודעה
    ואי הסיפור הזה של הרב פנגר איזה יפהההה
    אני חולה על הרב הזה איזה מצחיק הוא
    ------------
    תבינו חברה אין לנו טעם להתווקח עם כל האטיסטים פה לא משנה גם אם יבוא ה' יתברך יבוא וידבר איתם הם לא יאמנו
    הם לא מוכנים לדעת את האמת
    מביאים לכם הוכחות מביא לכם כל מה שאתם רוצים אבל אתם ממציאים תרוצים
    מוטב להיות פתי המאמין לכל דבר, מאשר ספקן שאינו מאמין לדבר - אף לא לאמת.-ר' נחמן מברסלב

זה מה שאתם ספקנים מפגרים שלא מאמינים לאמת אפילו. ואני בטוח שרובכם בני 12 שלא יודעים מה זה ספר תנ"ך(והכונה אליך ליאור)
    אתם סתם עוד קבוצה של מפגרים שאני בטוח שלא עברת את כיתה ז' אז סתמו את הפה שלכם ותחזרו לחור שממנו יצאתם
    בינתיים אתה זה שכותב עם שגיאות כתיב של ילד בכיתה ז'.

כל טענה שהצגתם עד היום הופרכה או שאין לה בסיס. זה שאתה מאמין לרבנים שלך בעיוורון לא אומר שכל מה שהם אומרים נכון. תחקור לפני שאתה יוצא בהצהרות כאלה, וכך תחסוך את הבושה שיוצאת מהפה שלך.

+ תגובה לנושא
עמוד 18 מתוך 18 << ראשון ... 8161718

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 17:33.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,498,971 | הודעות: 8,199,564 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect