נכתב במקור על ידי
שיר16
תשמעי אני לא מדבר איתך על עבירות שהן בקטגוריה של עבירות שדינן עונש מוות (ולא בהכרח בדת), אני מדבר איתך על מעשים שלאדם שלא מאמין לא נחשבים במעשים רעים..
כגון הפרת קדושת השבת, שבירת צום כיפור וכל הדברים במידות האלו אז מבחינתו לא נעשה כל מעשה רע.
בכל מקרה אין פה מקום לויכוח כי כמו שכבר הבהרתי יותר מפעם אחת אין הרבה הגיון,
צודק אם לא הייתה תורה גם אני לא הייתי יודעת למה אסור!
אבל יש סיבות..!קודם כל שבת כבר אמרנו למה אם יוצרינו נח מכל מלאכת העבודה ביום הזה!קל וחומר שנאחנו צריכים לנוח!אנחנו צריכים להפוך אותו ליום קדוש..
ויום כיפור???
הוא לטובתך בלבד!אתה צריך לכפר על המעשים שלך!לא הקב"ה על המעשים שלו..
אם אתה מרגיש מושלם שעשית הכל-אשרייך!רק מאד מעניין למה נשארת עדין בעולם אם אתה דיק יסוד עולם!
וגם צדיקי יסוד עולם לא סיימו בשלמות את תיקון המידות כאן בעולם הזה!החפץ חיים אמר :"בכל חיי הספקתי לתקן 3 וחצי מידות בלבד!"
אז זה די ברור למה יש צום..חותמים את גזר דינך..ואתה אוכל לי במבה ושותה קולה?
אתה צריך לקרוע את השמים בבכי עז ולתחינות בשביל שהקב"ה ימחל לך!
ואני לא אומר את זה בתור אחד שלא חווה את מה שיש לצד השני להציע להפיך רוב ימיי על האדמה בלתי בתור אדם דתי,
אני לא מזלזלת במה שהיית אבל תבין..
בנתיים, שום אדם שהכיר במציאות הבורא וראה את מציאותו בכל רגע ורגע..והתחנך על ברכי היהדות והתורה-לא חזר בשאלה וזו ע=ו=ב=ד=ה!!
עכשיו תגיד לי,
בטח שישי חוזרים בשאלה!
ברור שיש..ואם תחקור תגלה עד כמה בביתם היה חינוך כפייתי..או שנהגו בילד הזה בכפייתיות..או בכלל שהבית לא היה שומר תורה ומצוות אורגנל!
ובגיל 18 חלס ההיתי בדרך החוצה בגלל שלא משנה מה יאמרו לי בסופו של דבר להרבה מאוד דברים בדת עצמה אין הצדקה וסילוף של הכתובים הוא לא תשובה (כשאני אומר סילוף זה הבנה של הטקסט בצורה סובייקטיבית) מספקת לשאלות שיש לכן עד שהטקסט לא יפרוש לפי הלכתו התשובה שיש כרגע אינן מספיקות
שוב,כאן זה מראה עד כמה היית מוכנס לדת!
כי אם זה היה כ"כ מעניין אותך,והיית כן מאמין בתורה והכל היה בסדר גמור רק בקטע של הבעיה שלך..שתכבת כאן..
לא היית עוזב בגלל זה..כי אם זה היה בא מהלב היית שואל חוקר ומתעניין לא זורק סתם..מתייאש,הולך ופורש..
סימןמשזה לא היה רציני..
ת'אמת..אתה יכול הלגיד לי ששמרת הכל חלק!?הבנת את הטעמים למדת תורה וגמרא ?פתחת?עיינת?למדת בישיבה??
לא..לא ..לא ושוב לא!(אלא אם כן יש לך תשובה אחרת..)