BaD~DemoN
בטח שזה פוגע כמו שמיכל אמרה מי מבטיח לך שבסופו של דבר יהיה חתונה ?
אז צריך לשמור שלא תחליף [כמו שאמרה וכמו שבאמת קורה] נשים כל יום
שיהיה לך אחת , [נשים רבות היה מותר עד לפני כמה מאות שנים ויצא איסור]
שזה מראה על חברה מאוד מוסרית.
BaD~DemoN
בטח שזה פוגע כמו שמיכל אמרה מי מבטיח לך שבסופו של דבר יהיה חתונה ?
אז צריך לשמור שלא תחליף [כמו שאמרה וכמו שבאמת קורה] נשים כל יום
שיהיה לך אחת , [נשים רבות היה מותר עד לפני כמה מאות שנים ויצא איסור]
שזה מראה על חברה מאוד מוסרית.
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
|
|
אני לא מחפש לצאת "גבר" בזה שאני יהיה עם הרבה בנות, מה פתאום. זה רק בונוס עם כל הח'ברה וגם ככה זה בשביל הצחוקים לא יותר.נכתב במקור על ידי michal
הקטע בזה שפשוט מספקים את הצורך הבסיסי שלך בלי להתחייב...זה כל העניין, שני הצדדים נהנים בלי להתחייב לכלום. זה פוגע במשהו? לא כפי שאני יודע. וזה שהתורה מכתיבה לאנשים דתיים את סגנון החיים זה כבר ממש תת רמה לדעתי.
!Hasta la victoria siempre
~Che Guevara
אולי תחשוב פעם אחת בחיים שלך למה אולי התורה מצווה את הדברים האלה?!?!?! ישר אתה בא ואומר שזה מטומטמם בלי לבדוק, ישר בא ושולל....
תסלח לי אבל אנשים כאלה לא יותר גרועים מהבהמות, אדם שמכור לתאוות וליצרים שלו הוא כמו בהמה. קצת השתלטות על היצרים, מה קרה? תתחתן ותעשה מה שאתה רוצה איתה.
תראה מה הולך היום, אנשים עושים מה בא להם באותו רגע ולא חושבים מה יקרה להם עם זה מחר, על הריון לא רצוי שמעת?? ממה זה נובע? מזה שהיייתי עם מישו וב"טעות" נוצר ילד. למה שבטעות יווצר ילד?!?!?! (תתחתנו ואז לא יווצר בטעות ילד)ואח"כ הולכים ועושים הפלה, זה נורמלי???? זה בדיוק כמו רצח!!!!!!!!!!! אתה רואה למה התורה אומרת לא להיות לפני החתונה עם מישו? כדי שלא יווצרו כאלה מצבים!!! או שהילד הזה יוולד ובחצי מהמקרים יגדל בלי אבא, איזה יופי באמת...
או שאח"כ ההורים מיתחתנים מהכרח כי יש ילד ולאוו דווקא מאהבה , חחחחחח ואח"כ אתה בא ומדבר איתי על אהבה של דתיים אה?!
מה יהיה מיוחד בערב של החתונה שלך? את הכל עשית יענו עם הבת זוג שלך אז מה הקטע? איזה ערך יהיה לך לנישואין? הכל בלי שום מחוייבות בלי כלום, כולם רוצים לברוח מאחריות...ככה אתה רוצה לבנות חיי משפחה שהיית כבר עם מיליון נשים קודם? אני בטוחה במאה אחוז שאתה לא תרצה להתחתן עם אחת שיש לה שם שהיא עשתה את זה כבר עם יותר מידי בחורים, למה? ככה, כי זה אומר משו על אותה בת.
משו "מופקר" נכון?
איפה הצניעות היום של בנות? תראה למה זה גורם, אין שמירה כבר על הצניעות הכי מינמלית (אני לא מדברת איתך על חצאית ארוכה וחולצת שלושת רבעי אפילו, בנות הולכות ברחוב כמעט ערומות...) ותראה למה זה גורם...אונס, זנות, הריונות לא רצויים, בנות שלא יודעות מי האבא של התינוק שלהם אפילו זה נראה לך נורמלי??
כמה שהדורות מיתדרדרים בדברים האלה גם כל התוצאות של הדברים האלה מיתגברות, פעם היו כל כך הרבה מיקרי אונס? פעם הייתה כל כך הרבה זנות? מה פיתאום!!! הכל היה שמור צנוע ומכובד. תראה לדוגמא אצל הערבים בת שהולכת עם גבר לפני החתונה פשוט רוצחים אותה למה? כי היא חיללה את כבוד המשפחה. חשבת על זה פעם?
תראי זה שאנשים אונסים בנות וזה לדעתי בגלל חינוך דפוק שהם קיבלו. אני יודע שאני לא יעשה את זה בחיים.
חוץ מזה שזה נורמלי שאנשים היו עם אחרים לפני...אני לא יתעצבן מזה וכלום...זה פשוט נורמלי וזהו. אני מתחתן כי אני באמת אוהב את מי שאני אתחתן איתה, לא בגלל שאני רוצה סטוץ' וזהו...
בנוגע לילדים בטעות, זה חוסר זהירות וזהו.
חוץ מזה שהתורה גם לא מרשה סקס מיותר בתוך הנישואים..מה אני יעשה סקס פעם בשנתיים כדי לעשות ילד וזהו? (אני מקווה מאוד שאני טועה)
!Hasta la victoria siempre
~Che Guevara
אתה טועה אני לא ירחיב אני יגיד לך בקצרה כי אם אתה מנחש אני לא חושב שזה ויכוח או אפילו לימודנכתב במקור על ידי BaD~DemoN
אני לא רוצה להמשיך איתך בנושא אם אין לך מושג
"חייב בעונתה" אתה חייב "לשכב" איתה כמה שהיא רצתה לפני החתונה
זה לא שאסור זה חובה !
ואסור לבטל זרעים ... משמע הרבה ילדים
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
באד דימון... אני בהחלט מבין את הכוונה שלך ואני מבין את הצד שלך.
אבל תחשוב במסגרת רחבה יותר....
לא כולם כמוך ואחרים שרוצים לעשות מעשים כאלה מאהבה... יש כאלה שיעשו את זה בלי אהבה בלי שום כלום ויזרקו. זה שאתה לא ככה זה לא אומר שזאת סיבה להוריד את החוק שהמטרה שלו היא לאסור מעשים אסורים של אנשים אחרים ואני חושב שאתה מבין שהמעשים לא מדובר בהם כמה ואיך אם זה במסגרת אהבה אמיתית וקשר אמיתי אלא על אנשים שלא מבינים את הפואנטה כל כך... החוק עליהם נבנה ולאו דווקא עליך.
צחק או לא חברה או לא - אולי אצלך זה יכול להיות סבבה (או שאתה רק חושב ככה ? אולי אתה לא מכיר את התמונה המלאה? חשבת על זה שאתה סה"כ אנושי ללא קשר לקיום משהו יותר חכם - אתה יכול לפספס פרטים חשובים שאולי כן פוגעים באנשים) ומה עם אחרים ? יש מספיק כאלה שלא אכפת להם בגרוש...
אז על מקרים כאלה זה תקף החוק...
אתה לא יכול לשנות אופי של אנשים שלא זהירים - אבל לחוקק נגדם אתה יכול.
סה"כ לאדם יש את יכולת הבחירה בין הטוב לרע - והחוק מראה כי בעשייה של המעשה הנ"ל יכול לבוא רע ועל זה יענש...
ולגבי החינוך - איך תחנך את בניך ? תגיד להם שאסור לאנוס והבן ישאל למה (כמו בפרסומת של כללית - איזה וואחד דוגמא מצוצה חחחח) כי כמובן שהוא יודע 0 על הכל... אז מה תגיד לו ? כי ככה. אתה צריך להראות לו חוקים כי בלי חוקים אין לאדם מסגרת... תחשוב על זה... אתה חייב חוקים. לכן חייב לחוקק חוקים כנגד תופעות העלולות לגרום לכזה דבר.
שאלה אליך - בע"ה מתי שתהיה לך אישה והכל ותוליד ילדה בריאה ויפה - אתה תיתן לה להסתובב עם בנים שירצו רק "להנות" בשביל ה"סבבה" "בלי להתחייב" רק "לספק צרכים" ? אני אישית בחיים לא אוכל.
אולי הדת היא תת רמה בשבילך - ונכון היא מגדירה מסגרת כללים וחוקים נוקשים - אבל ת'יודע מה... אם תמלא (אני לא אומר שכל כך למלא את הכללל) את הכללים - אני אפילו לא אומר לך להתפלל להניח תפילין או כל שאר הדברים האלה - אלא רק מצוות שבין אדם לחברו - אתה תרגיש שיש לזה כוונה מסויימת ליצור חברה מסודרת וטובה יותר....
על פי דעתי מוסר זה הרבה יותר חשוב מפולחן...אני בטוח שאם לא תלבש חליפות כיפה וציצית כל החיים ולא תניח תפילין כל יום אבל מה תהיה בן אדם תעזור לאנשים לא תשקר להם לא תעשה דברים רעים לאנשים - אתה תהיה בן אדם צדיק יותר מאשר דתי שמניח תפילין לובש ציצית לובש חליפות הולך לבית כנסת וכד'...
זאת התורה לטעמי... מסגרת המראה איך קודם כל להיות בן אדם.
למה ה' לוקח את הטובים ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
טוב שמעו לא יעזור לדבר עם בד דימון לא משו אישי אחי אבל אתה מורעל לאללה כל מה שיגידו אתה ישר תתקוף חזרה אתה לא מחפש לשנות דעה אלא רק להתווכח ואני לא רואה את אבי ומיכל חוזרים בשאלה בגללך אז חבל סתם לדעתי ...
בתכלס זה בזבוז זמן לשתי הצדדים אז די
מה זה קשור אף אחד לא ציפה שמישהו יחזור בשאלה/תשובה
והוא מורעל ?
הוא סגור בקופסה ?
ללא ספק
אבל גם אתם
כי כמו שאתם יודעים בוודאות שאלוהים קיים והתנ"ך אמיתי
אז הוא
וגם אני במקרה , יודעים בדיוק ההפך
אני יודע בוודאות שאלוהים לא קיים, ואני יודע בוודאות שהתנך הוא לא ... לא יודע איך להגיד
כאילו ברור שיש דברים בתנך שהם נכונים, אבל רק חלק, והרבה דברים שם גם לא נכונים
בכל מקרה
אתם מנסים לשכנע משהו אבל אתם לא מסתכלים על זה מהנקודה שלו
בנות שמתלבשות חושפני אשמות באונס והריונות לא רצויים ?
תסלחי לי אבל זה הדבר המפגר ביותר שקראתי בפורום הזה , והיו הרבה
לא עשיתי מחקר,
אבל אני מניח שגם בנות שלא לבושות חושפני בכלל נאנסו
ואני ינחש ויגיד שגם דתיות נאנסות לעיתים
אונס זה לא קשור בכלל לדת ולחושפניות
זה קשור לבן אדם שמאבד קצת את השפיות במידה מסויימת
ולא מתייחס לחוקים ( דת/מדינה ) ולנורמות החברתיות ועושה מה בראש שלו
אין דתיים שגונבים ? או אפילו רוצחים אני מניח ?
מה עם הרבנים כביכול שהופיעו וניצלו בנות במצוקה ?
התמקדתי רק באונס כי יש פה מלא נושאים ומאוחר מדי בשביל לפרט
אבל תביני שאת מניחה הנחות ממש שגויות ולא קשורות
שהורסות לך את כל הטיעון
כאילו לפעמים אני ממש מתחיל להבין את הנקודות ומשתכנע ( לא מאמין, אבל משתכנע שיש הגיון )
אבל אתם באים ומחרבים הכול עם שטויות אלו ואחרות
** אלכס .. אנשים שוכחים .. אבל גם למדינה יש חוקים![]()
חלק גדול מהם חופפים לחוקים מתנך
נערך לאחרונה על ידי Alonh; 13-06-2006 בשעה 03:18.
God loves to tease
"הציבור מטומטם, ולכן הציבור ישלם."
לא להאמין בכלום זה דבר אחד הגרועים אחד הדברים הטובים באמונה (בכללית לאו דווקא בה') זה שיש לך במי להיאחז במקרי מצוקה ולמי להודות שקורה משהו טוב
הבעיה של הפורום הזה בכללי שכל דיון הופך לוויכוח של המאמינים נגד הלא מאמינים שכל אחד מבוצר בדעה שלו וזה סתם כי אף אחד לא משכנע וזה גם לא מוסיף במיוחד למונה הודעות כי כל הודעה ארוכה מאוד.. אז מה הרוח
רק שתדע שקורים לי דברים טובים/רעים אני לא מאשים את אלוהים או מודה לו, אני פשוט מחפש את הבעיה לבד ופותר אותה. הצלחתי במבחן? זה לא בגלל אלוהים, זה בגלל שלמדתי הרבה. התקלקל משהו? זה לא אלוהים, זה החפץ, ואני אפעל לתקן אותו. אני מתייחס לתליית אשם והודאה לאלוהים כסתם משהו לשעשוע, לא יותר :/ אני לא מתייחס לזה ברצינות.נכתב במקור על ידי 0xyGen
אני אסביר לך מה הבעיה שלי עם האמונה הדתית הזו שתולה הכל באלוהים, זה כמו שאני ישאל אותך ממה האוטו הזה עשוי? מי הכין אותו? (נשווה את זה לאדם) ואתה תענה לי לא יודע זה המוסך עשה. מה זה עוזר לי? "המוסך עשה" כל דבר המוסך עשה, לא מתעמקים בזה, לא מספקים לי תשובות, הכל המוסך עשה. עכשיו המדע מבחינתי מסביר לי יותר טוב ממה האוטו מורכב, איזה חלקים יש בו, מתי עשו אותו, לא אכפת לי שהמוסך עשה אותו. ושהאוטו מתקלקל, נאשים את המוסך? לא.
זה הבעיה שלי, הדת תמיד נותנת תשובה ענקית ומתחמקת שלא מכסה כלום בשבילי. [אני יודע שבקטע הזה אני סוטה מהנושא אבל הייתי חייב להגיד את זה]
אלון לא הבנת אותי נכון....תקרא שוב ותראה שבכלל לא התכוונתי לזה.
אמרתי שכתוצאה מכל הפריצות שיש היום והחושפנות שיש היום אז יש יותר אונסים וזה בדוק!!! לא אמרתי שהולכים ואונסים רק בנות שלובשות חשוף, אני אישית מכירה מישי דתיה שאנסו אותה זה בכלל לא קשור אבל כתוצאה מכל הפריצות שיש היום גם מקרי האונס התגברו...אתה יכול ללכת ולבדוק את זה...
חשבת פעם למה יש יותר מידי אנשים "שאיבדו את שפיותם" בזמן האחרון? אני לא יודעת אם ראית טליויזיה בזמן האחרון ושמת לב לפרסומות המזעזעות שיש שם!!!! אני בתור בת מתביישת להסתכל עליהם, גועל נפש!!! מה אתה חושב שזה לא משפיע על גברים כל הפרסומות המגעילות האלה? כל הסרטים שיש היום וכל המצבים האינטמים שמראים שם לא משפיעה על אנשים? שלא לדבר על הסרטים הכחולים שאנשים רואים חופשי, אז תדע לך שזה משפיע ועוד איך משפיע....
אלון מה שלא תגיד אני עשיתי על זה "עבודה" קטנה [גדולה אפילו מאוד]
ובאמת מצאנו אני ועוד כמה שהפריצות שיש היום איך שהבנות מתלבשות היום זה ממש אבל ממש גורם משפיע על כל מה שהולך במקרי האונס
זה הגביר את המון בשבנים האחרונות ואתה רוצה להגיד לי שזה פוקס ?!
דארק גוד אני יכול לענות לך זה יהיה מאוד אבל מאוד מאוד ארוך אני לא חושב שאני יעשה את זה כי עשיתי את זה כמה פעמים ו..
לא משנה אם יהיה לי זמן אני יעשה לך את זה בפרטי , אתה צודק אבל טועה .
בד דיאמון אתה נעול יותר מקופסא =\ למה ?
כי אתה רואה הכל טבע .. אז זהו שלא יש הרבה מאוד מעל הטבע אתה יודע מה זה רוחני ?
אתה מכיר את המונח הזה ? אתה יודע שרוחני זה מעל הגשמי ? [העולם שלך] אתה מכיר את זה ?
תדע לך שהרוחני יכול לכפוף את הגשמי אבל הגשמי ממש אבל ממש ממש לא יכול לעשות את ואם אתה רוצה לחקור דברים ואני רואה שיש לך סבלנות לחקירות
אני מציע לך לבדוק את הרוחניות , אולי אתה תתחיל מבודהה או תתחיל ממש רוחני כמו האנשים שטסים להודו "לחפש עצמם"
אבל בסופו של דבר אתה תדע שזה היה מתחת לאף שלך ..
אבל אתה תהנה מזה תאמין לי [אני מכיר כמה כאלה ..]
בכל מקרה תבדוק מה ההבדל בין רוחני לגשמי תראה עד כמה שאתה טועה שאתה אומר הכל "אני" זה ממש לא ככה .
אבי
שוב אתה מודיע רשמית וחגיגית שהרוחני יכול לכופף את הגשמי
בעיני זה שטויות
די לקבוע עובדות
תביע את זה כדעה
לגבי העובדה הזאת
יש מצב שהתבגרו
אני אישית לא סומך על מחקרים אבל נגיד ואנחנו מסכימים שזה נכון
זאת עדיין זכותם המלאה להתלבש בצורה חושפנית
והאשמים היחידים הם החארות הבני זונות שלא יכולים/רוצים לשלוט בעצמם
זה כמו שתגיד שמי שנוסע ביום כיפור ( אולי גם ביום שבת אני לא בקיא בנושא )
וזורקים עליו הוא האשם
לפי ראות עיניך הוא יהיה אשם חלקית
לפי ראות עיני האשמים היחידים הם המפגרים הקיצוניים
שעושים משהו בשם התורה אבל בעצם לא מבינים שהם עושים
בדיוק ההפך ממה שאלוהים רוצה ( או היה רוצה) שהם יעשו
God loves to tease
לכל בנאדם יש בחירה חופשית לעשות מה שבא לו, נכון?
לכל דבר שעושים יש השלכות ותוצאות.
אז שכל בנאדם שעושה מה שעושה שיקח בחשבון שיש לזה תוצאות וליפעמים גם תוצאות לא טובות, סבבה?
אהה וד"א לגבי הגשמי והרוחני.....ברור שרוחני יותר מהגשמי!!!! מה השאלה פה בכלל?
שתמות בעז"ה בגיל 120 מה ישאר לך? כל החומר ילך...אבל הרוחניות? הכל ישאר, הנשמה שלך תלך לעולם הבא ולא הגוף ולא הכסף ולא כל ההישגים שלך רק הרוחני שזה כולל מעשים טובים, מצוות, לימוד תורה וכו'...
כמה פעמים קנינו משו ובסוף התחרטנו עליו אה? ואמרנו "אויי חבל שלא קניתי מהחנות ההיא בפחות כסף או באיכות יותר טובה..." זה דבר שכמעט כל יום אומרים ותמיד מודאגים לגבי דברים שעשינו או מתחרטים שבכלל קנינו משו וכו'..(כל אחד יכול לחשוב על עוד דוגמאות כאלה..) אבל בקשר לרוחני? אין שום ספקות! אין שום דאגות! בנאדם עשה מעשה טוב, נתן צדקה, הלך ללמוד תורה, עזר לאנשים וכו'...פעם מישו התחרט על דבר כזה שהוא עשה? בחיים לא!!!! תראה לי בנאדם לא שומר תורה ומצוות שהלך פעם ושמר שבת (כמה שזה נראה לחלק מאיתכם נאחס..) ואח"כ התחרט על זה, אין כזה דבר וזה בדוק!!!! הרוחניות ממלאת את האדם...
יומטוב![]()
נערך לאחרונה על ידי michal; 14-06-2006 בשעה 14:57.
לא הייתי קורא לעזרה ומעשים טובים רוחניות
אולי אני סתם לא בקיא בנושא
בכל מקרה, זה שלא מתחרטים על זה , זה אומר שזה "מעל הגשמי" ? :|
God loves to tease