לא פעם יצא לי לחשוב... אהבה ואמונה... ואיך זה מתקשר בניהם.
מעניין אותי איך התורה שבכתב והתורה שעל פה מקבלים את האהבה או שוללים אותה ולמה...
אם יש למישהו מקורות כתובים אז אשמח לקרוא בעצמי.
תודה לעוזרים![]()
לא פעם יצא לי לחשוב... אהבה ואמונה... ואיך זה מתקשר בניהם.
מעניין אותי איך התורה שבכתב והתורה שעל פה מקבלים את האהבה או שוללים אותה ולמה...
אם יש למישהו מקורות כתובים אז אשמח לקרוא בעצמי.
תודה לעוזרים![]()
למה ה' לוקח את הטובים ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
|
|
איזה אהבה? בין איש לאישה?
אהבת ה'?
אהבת המצוות??
אהבה בין איש לאישה...
לא אהבה הקשורה ביחסי אהבה אלא פשוט חברים ללא קיום יחסי מין.
מה דעת התורה על אהבה בין גבר לאישה ?
למה ה' לוקח את הטובים ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
בד דיאמון אם ניסית להצחיק לא הלך לך ..
ואלכס אני עדיין מחפש יש לי כמה אבל אני מחפש לך מקורות יפים ,
לפי מה שאני רואה עד עכשיו זה פשוט איסור על קירבה
יש המקלים ויש המחמירים עם זה
דוג' יש האוסרים אפילו על סגירה של 2 שלא נשואים בחדר נפרד .
ויש המקלים עד כדי נגיעה ..
יש ויש .
עדיין מחפש הוספות
זה ה"כללי" ביותר
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
באד דימון, יש לי בשבילך עצה קטנה , לך תלמד קצת על החרדים ועל הדת בכלל ואח"כ תדבר...יש לך פשוט חור בהשכלה בכל מה שקשור לדברים האלה ובאמת כדאי לך להשלים את זה ולא לבוא ביציאות מפגרות....
כעיקרון בקשר לכל מה שקורה בין גבר לאישה, ההלכה שמה סייגים (ובצדק..) בין קירבה לאיש ואישה כדי שחלילה לא יקרו דברים לפני החתונה.
יש בעיה עם קשרים רציניים לא לשם חתונה ובגלל זה בציבור הדתי מישתדלים כמה שיותר שיהיה הפרדה בין גברים לנשים שכאשר גבר\אישה מגיעים לפרקה הם יתחילו לצאת למטרות נישואים בלבד ולא לצורך דברים אחרים.
בקשר למה שאבי אמר עם סגירה בחדר של גבר ואישה זה נקרא "איסור ייחוד" שבו לא משנה אם האדם נשוי או לא יש איסור שיהיו ביחד ושוב כדי לא להגיע לאותו מצב.
איסור נגיעה זה על אותו עיקרון של דבר גורר דבר ואם יגעו אחד בשני זה יוביל וימשיך ויתפתח כי יצר המין זה יצר שקשה לשלוט עליו.
בתורה רשום על אהבה בין איש לאישה וזה גם ידוע. -רחל ויעקב.
-דוד ומיכל.
ויש עוד דוגמאות אני פשוט לא בטוחה שרשום בתנ"ך מפורשות על אהבה.
יש מצוווה בתורה לשאת אישה ולהקים משפחה ובית נאמן בישראל, מי שאומר שזה לא בא מאהבה זה בולשיט.
אין אף רב שאומר להתחתן מתוך הכרח או מחוסר אהבה.
יש אנשים שעושים שיכולים מסויימים ומחליטים להתחתן עם אדם מסויים גם אם זה לא "אהבת חייו" אבל כל אחד בשיכולים שלו ובחשבונות שלו.
היום, מישו שיוצא עם מישי והיא לא מוצאת חן בעיניו ולהפך חותכים את זה ונגמר הסיפור (חח ממשיכים בחיפוש...)
יש ספר אחד שכבר אמרתי עליו נראה לי קוראים לו "מגע הקסם" של המחברת גילה מנולסון באמת אחלה ספר קצרצר עם הסברים הגיונים (אין שם שום קשר לדת) על כל איסור הנגיעה.(לא יודעת מאיפה אפשר להשיג פשוט הייתי בסמנריון מהביצפר וחילקו לנו את זה אבל אני מתארת לעצמי שיהיה את זה בחנויות ספרים)
ומה רע בזה שנוגעים אחד בשני?
סקס זה רע? זה כולה צורך טבעי אפשר לחשוב מה ניפחתם ממנו
!Hasta la victoria siempre
~Che Guevara
בד דימון תגיד לי מה נסגר איתך ? כל נושא אתה בא לדפוק תתגובות המסכנות שך חופר בשכל אין אלוהים אין אלוהים יש חייזרים חלאס כבר זיינת לכולם פה תשכל אם אין לך מה להגיד תשתוק זה משגע תי כל נושא שאני נכנס יש את בד דימון עם תגובה מעצבנת
אין לי מה להוסיף לדיון באמת כי אני לא מומחה גדול אבל נשבר לי הזין לראות את בד דימון מזיין תשכל פה עם התסכול המעצבן שלו
אז אל תגיבנכתב במקור על ידי 0xyGen
מה אתה מתעצבן, זה רק עושה לי טוב :/
~Che Guevara
מה עושה לך טוב אני לא מבין אותך
אתה מביא דוגמאות ותגובות מהראש ללא כל בדיקה , מחשבה , דוגמא ,הוכחה אתה מביא לפי ההגיון
הכי הכי הכי הכי פשוט שיכול להיות .
לא , זה לא עובד
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
נכתב במקור על ידי AvixTz
אבל אצלך זה ההפך, אתה מאמין רק למה שאתה קורא..
כאליו זה אמונה בשביל אצמך
אם שמת לב כל אשכול שמישהו מביא אתה מבקש לינק או משהו
יעני מה שאני מנסה להסביר זה.. שאתה מאמין במה שאחרים מאמינים ..
זה אמונה שלך.. וזה אמונה שלו
אתה מאמין על סמך דברים שאנשים אחרים כותבים
והוא מאמין על סמך עצמו שלדעתי זה לא רע..
אתה טועה אח שלי ,נכתב במקור על ידי Bboy_Mastik
אם תשים לב מה ש"שולל" את היהדות זה בגלל שזה לא "כתוב" יעני מוכח ואני דווקא מאמין מאוד מאוד ביהדות
אני כבר יכול להגיד לך שאני יודע שזה אמת
אני ח"ו לא אומר שאני לא מאמין לכלום כן , אבל אני פשוט מאמין למה ש"הגיוני" אמיתי ומוכח
זה צורך טבעי השאלה עם מי זה נעשה.......!!!!!!נכתב במקור על ידי BaD~DemoN
עם בנדאם אחר שרוצה גם?נכתב במקור על ידי michal
יודעת מה? נניח זוג דתיים....אסור להם? :/ זה פוגע איכשו?
~Che Guevara
זוג דתיים שהתחתנו אז סבבה.אבל לפני חתונה אסור.ואני אגיד לך גם למה.נגיד וזוג דתיים התארס בסדר? אתה לא יכול להבטיח לי במאה אחוז שהם יתחתנו בסוף....יש מלא מיקרים שזוג מתארס ואחרי זה החליט כבר לא להתחתן.
אישה או גבר צריכים להיות עם מיליון ואחד גברים שרוצים לקיים איתם יחסים? מה זה הדבר הזה??
אח"כ עוד מתפלאים למה אחוז הגירושים והבגידות בארץ נראה ככה....אין פלא, אדם שרגיל להיות עם נשים כל הזמן ומחליף נשים כמו הגרביים שלו אתה רוצה להגיד לו שהוא אחרי החתונה שלו יסתפק באישה אחת?? ממש לא!!
התורה בגלל זה מצווה ואומרת אתה רוצה להיות עם אישה? לך תתחתן תקים בית ותיהיה איתה כמה שאתה רוצה. (כמובן בשמירת טהרת המשפחה של איסור נידה)