|
|
את אלוהים לא מבינים, באלוהים מאמינים.
לפני שאתה יכול להבין ולחוות את הזוהר והאור של המציאות האלוקית, אתה חייב להרגיל את עינך לאותו האור שסובב אותך.
עליך להבין שהמוח האנושי אינו הכל, שיש דברים שפשוט אתה לא מסוגל להבין בתפיסה המוגבלת שלך כנברא.
ההכרה הזאת מאפשרת לך להבין הבנה טובה יותר, את עצם המיסתורין שבקיומו של אלוקים.
בקשר לדיון את הקטע הבא העתקתי מתוך איזה מאמר שקראתי באינטרנט:
כאשר שלח אלוקים את משה להוציא את עם ישראל ממצרים, ביקש ממנו משה שיתאר את עצמו, כדי שיוכל להוכיח לעם שאלוקים שלחו.
"ויאמר משה אל האלוקים: הנה אנכי בא אל בני ישראל ואמרתי להם אלקי אבותיכם שלחני אליכם, ויאמרו לי מה שמו מה אומר אליהם.
ויאמר אלוקים אל משה: אהיה אשר אהיה". באומרו זאת תיאר אלוקים את תמצית מציאותו והיא שהוא קיים משום שהוא קיים !
כבני אדם אנו מבינים את במציאות רק כתהליך של סיבה ומסובב. איננו מסוגלים להבין או אפילו להעלות בדימיוננו מציאות שאינה מוגדרת, שאין לה סיבה ושהיא שונה לחלוטין משלנו. המושג שלנו על הקיום מושתת על תפיסה אמפירית, משהו קיים רק אחרי שהוכחנו שהוא קיים.
אבל מהעבר השני ניצב אלוקים שאין לו סיבה חוץ מעצמו, שום דבר לא קדם לו, מציאותו באה מעצמותו.
מציאותו של אלוקים חייבת להיות קיימת, משום שהיא המציאות האמיתית.
אם כך אלוקים הוא המציאות שאינה דומה לשום מציאות, בלשון חז"ל "מציאות בלתי נמצאת". היא אמיתית כי היא אמיתית,
זוהי מציאות הנמצאת כי היא נמצאת - "אהיה אשר אהיה".
אכן אין שום הוכחה אשר יש באמת אלוהים.
אבל אני מאמין בה' זה מין רגש כזה אני יודע שיש אלוהים אבל אני גם לא יודע שיש אלוהים.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד סמג"ד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בבנת-ג'בל ,נזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו.קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים. (מלחמת לבנון השנייה)
לא בטוח כבר עם כל מה שאומרים פה כבר אתה אל יודע מה לחשוב..
עריכה:
אף אחד לא ישנה את הדעה שלו זה סתם..
נערך לאחרונה על ידי Shawnz; 06-01-2008 בשעה 21:11.
.; ,Psydila? ;p
אין דיון שגורם ליותר מריבות.. לנעול וזהו..
ולדעתי.. יש אלוהים..
אני דתי =]
שמתם לב שהתנ"ך..כל המאורעות שקרו שם..שכבר קרו..אחרי שכתבו אותם..היה ניתן להשחיל את אלוהים בלי בעיה..אותו דבר גם בחיים שלכם..
אני אתן דוגמא
יש למשל בתנ"ך מלא עונשים..של מידה כנגד מידה..עונש לדורות ודברים כאלה
הרי בסופו של דבר לאדם או לשושלת יקרה משהו..בתקופה של מלחמות וכיבושים..
בן אדם מת...אלוהים העניש אותו..מוזר גם שזה לא ישר אלא בתקופות של חודשיים וכו'..
בן של אדם חוטא..נהרג בקרב..אלוהים העניש אותו..שבר את השושלת..
כל מיני חרטות כאלה..
זה הרי כל כך שקוף שזה סיפורים וטלפונים שבורים..
סיפור בראשית מחולק בפרק א ו ב לשניים..שני סיפורי בראשית שונים..
שאגב מי שיגיד לי שהשני השלמה לראשון..אני לא מסכים..כי הרי הוא סותר אותו..
כל מה שאתם מתבססים עליו באמונה לפי התורה והתנ"ך...הכל רעוע..ללא הוכחות..טקסט שסופר על ידי אנשים חסרי השכלה מלפני אלפי שנים..שעיוותו את הסיפורים ושינו אותם לאיך שנוח להם..
זה פשוט מצחיקקקק
בן אדם מת...זה מאלוהים
בן אדם חי..אלוהים הציל אותו
"צדיק" מת או בחור טוב שמת... אלוהים רוצה אותו איתו לידו וכו'..
כל דבר כל צעד..הכל...תמיד נשענים על אלוהים..
חורים בהשכלה ופערי מידע:
איך העולם נוצר? אף אחד לא יודע..אז זה אלוהים
איך גוף האדם כל כך חכם..אף אחד לא יודע..זה כמובן אלוהים
איך ככה וככה קרה..זה אלוהים
איך הוא חלם ככה והתת מודע אמר לו ככה שיעשה ככה...
זה הכל אלוהים..
הכל מתחיל ונגמר בישות הזאת שמנחמת..מעניקה תקווה..ונותנת כוח לאנשים..
יש משפט..
שפעם עוד הירהרתי לגביו אבל היום הוא נכון בצורה חלקית
"בראשית ברא האדם את אלוהים"
אני מאמין שישות מסוימת עשתה את כל זה...מצידי שתקראו לה אלוהים..בזה אני מאמין
איך למה כמה באיזו צורה??
אני לא יודע..אף אחד לא יודע..אבל אני לא הולך להאמין לספר ישן
אני מאמין בתורת האבולוציה כי אני רואה חיות כמו ברווזן..ומאדסקיפר..שזה דג שיכול לחיות על היבשה
ואני אומר לעצמי..זה כבר הגיוני..הנה בעלי חיים שנמצאים במין שלבי ביניים כאלה..את זה אני יכול לראות אני יכול להבין..וזה נראה לי הגיוני..
אבל אתם..מאמינים למקבץ של מלא סיפורים שעוותו במהלך של אלפי שנים..חלקם הועברו בעל פה
שונו ללא הרף עד לנקודה שהחליטו שהם קדושים..
אבל זו זכותכם..
האמונה שלי חצויה אני מאמין בו אבל בספק ממש גדול ...
אני יגיב רק על החלק שאמרת בקשר לבראשית ועל מה שאמרתי בקשר להישענות על אלוקים, כי את השאר לא קראתי וממש אין לי כח , אח אח, גם אתה לא רואה שבפרק א' מתוארת הבריאה בכלליות, ובפרק שני יורדת לפרטי פרטים :| איך אי אפשר להשים לב לזה וסתם לזרוק שטויות לאוויר :\
ובוא אני יגיד לך עוד משו בקשר להשענות על אלוקים, "אין עוד מלבדו" כוחו וכבודו מלא עולם, אני בטוח ששמעת את הביטויים האלה, מתי אנשים כמוך יבינו, שהשם ברא את העולם לכבודו בלבד ! וכדי להיטיב לנבראים, ושהכל מתהווה ממנו, והכל שייך לו ולך אין זכות בכלל לעשות פה מה שבא לך, הכל מתהווה ממנו שוב אני יגיד, בלעדיו לא קיים העולם, בלעדי התורה שלו לא קיים העולם. כמו שיש לך פלאפון שהוא שייך רק לך , אתה לא רוצה שיהרסו אותו נכון ?
רק שפה זה לא פלאפון זה עולם ומלואו חח. אז תעשה בעצמך את מיליוני ההבדלים.
שאלה מורכבת אבל אני מאמין שיש אלוהים והוא ברא אותנו אבל מי ברא את אלוהים ? מה הוא נוצר לבד?
ואים אין אלוהים איך אנחנו נוצרנו? לבד....!
![]()
מעבד: I5 760 | לוח אם: H55M-D2H | קירור: BOX |זיכרונות:G-SKILL 4G DDR3 1333MHZ
כרטיס מסך: GTX460| ספק כח: VX450 | אחסון: 250G + 80G | מסך: SAMSUNG T260HD |מערכת קול:Microlab solo 7C
ברור שיש אלוהים והוא קיים
אני יהודי מאמין
ה' היה|הווה| יהיה
ה' תמיד היה קיים והוא תמיד יהיה ומי שלא מאמין בעיה שלו
אני מאמין שיבוא המשיח ותיהיה גאולה .
ואז העולם יהיה עולם מושלם בלי צרות ובלי גוים מזד**נים שירצו להרוג אותנו.
דבר ראשון אני באמת חייב להגיד שזה דיון אחד המרתקים.
הרבה זמן לא ראיתי עם כל כך הרבה תגובות איכותיות.. האמת ציפיתי שזה יתפתח לנושא עם הרבה יותר מריבות אבל הופתעתי לטובה.
עכשיו עמדתי- אני לא מאמין באלוהים כי אני מאלה שמאמינים בתפיסה המדעית כביכול. ושמה שלא הוכח כקיים לא קיים.
אבל מצד שני אני חושב שהאמונה הזאת היא דבר מאוד חשוב וגם אם אני לא מאמין באלוהים באיזשהו מקום לפאמים אני אולי כן חושב שקיימת איזשהי "מציאת בלתי נמצאת" כמו שאמרו מקודם.
בכל מקרה האמונה הזאת היא דבר חשוב מאוד והיא מה שמחזיקה אותנו ועמים רבים ושונים ביחד.
נערך לאחרונה על ידי BarX; 08-01-2008 בשעה 22:50.
יש אלוהיםם , אני יהודי מאמין יחסיתת