קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. אנדר / אובר (161) גליל עליון - מכבי ראשון לציון
    על ידי badboy2 בפורום הימורים ו-Winner
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 18-05-2006, 16:46
  2. גבעת שמואל - מכבי ראשון לציון
    על ידי super G בפורום הימורים ו-Winner
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 06-03-2006, 12:33
  3. תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 24-02-2006, 12:32
  4. הלכתי היום ברגל מת"א עד ראשון לציון
    על ידי Fabio בפורום דיבורים
    תגובות: 18
    הודעה אחרונה: 23-11-2005, 00:09
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 4 << ראשון 1234 אחרון >>
מציג תוצאות 16 עד 30 מתוך 54

הקמת קהילה מסורתית חדשה בעיר ראשון לציון - עמוד 2

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

בס"ד
    השלום והברכה,
    ראה, אפשר לפתור את שאלותיך בשאלה אחת, אשר לה שתי תשובות - האם אתה יהודי דתי חובש כיפה? תשובה אחת, היא כן. אזי, איני מחפש דרך להביא אותך לשאלה האם יש דרך אחרת, היות ולעניות דעתי, אמונה תחת המעטה של "שב ואל תעשה עדיף" מבטאת אולי אמונה אך אינה ממלאת אחר הציווי האלוהי ללמוד את התורה ולהבין על מה אנחנו מדברים. התשובה השניה היא, שאינך חובש כיפה ועל כן תבוא השאלה - על מה בדיוק אנחנו מתווכחים או מתדיינים. שהרי, אם אינך חובש כיפה, מהיכן הדבקות במושגים כמו "ברוך שלא עשאני אשה"? שהרי, אינך חושב, כך אני מבקש להאמין ולחשוב, שהאשה מקומה במטבח וכי אין דרך לשלב את האשה בחברה?
    בוא נהיה רגע יותר רציניים אך לא נגלוש יתר על המידה לדיונים על הזוהר. היהדות אינה מבקשת מהאדם לכפייה מחשבתית אלא הפוך הוא הדבר. היהדות, וכך ניתן לקרוא מדברי חכמים, מאתגרת את האדם המאמין ללמוד את סביבתו, ללמוד את יהדותו ואת אמונתו והנה על דרך כך שנו רבותינו - חנוך לנוער על פי דרכו, ואיזו היא דרך הנוער, שהרי ידוע לכולנו כי הדורות הבאים מתקדמים הרבה יותר מאתנו ועל כן, עלינו להתחדש, ללמוד, להבין ולהפתח על מנת שנשכיל להוריש לדורות הבאים מורשת אשר ניתן לחיות לפיה.
    אמרת כי אתה רואה בזרם המסורתי כמי שמחפש לפגוע בדת ובתורה. ובכן, ידידי, אינך יודע עד כמה אתה טועה. ניתן לראות את זה באופן הבא. יהודי אשר יחפש היכן להוציא עצמו מהכלל, ינשור וייעלם אפילו מהחסידות ומהקהילות האורתודוכסיות שביהדות. האדם היהודי אשר מחפש את הזהות ומסיבות אלו ואחרות - ויש כאלה הרבה - מחפש לחזור ולמצוא את עצמו קשור לעמו ולארצו - יתחיל במשהו. מה לעשות ולא כולם מוצאים את הדרך שלהם לבתי הכנסת הרגילים ולא כולם מעוניינים לחזור בתשובה, אך יודע אתה כמה מעוניינים למצוא את עצמם ואת זהותם היהודית? על כן, עלינו להודות בעובדה כי בית כנסת מסורתי יסייע רבות ליהודי אשר מחפש את הזהות מבלי לכבול עצמו ומבלי להמצא בעימות מתמיד עם הסביבה. הזמנים הוכיחו כי ככל שתנסה לכפות על היהודים את דתם, על אחת כמה וכמה בארץ ישראל, כך תמצא יותר ויותר התנגדות. וככל שתתן ליהודי את מירב האפשרויות לזהות עצמית תוך שהוא עצמו מוצא אותה - אפילו באמצעות תפילה מן הלב, מזמורים ופיוטים - תמצא את העם היהודי יותר ויותר מחוזק ומאוחד וכך תלחם יותר ביעילות בכל השמד וההתבוללות.
    עשו מחקר פעם וקבעו, שביום הכיפורים, הציבור היהודי אשר אינו דתי, מגיע לבתי הכנסת לשלושה דברים - "כל נדרי", היזכור והתקיעה בשופר. לכן אבקש ממך להמשיך ולחשוב מהנקודה הזו, האם אפשר לתת ליהודי את זהותו על פי דרכו או לנסות ולכפות עליו את יהדותו ובכך למצוא יותר ויותר מבני עמנו המחפשים דרכי ניכר.
    תודה על תגובתך ואני מקווה כי תשמח לתגובתי.
    בכבוד רב,
    אסף חיים פרייס
    ראשון לציון
    ישראל

כן רגיל לא רגיל
    יש לפני הזוהר את השולחן ערוך שזה תאכלס הלכה למעשה והוא המקור הראשון להכלה בחיי היום יום
    לא כל אחד יכול ללמוד זוהר ולהבין את המשמעות האמיתית, והרבה פעמים ההלכה למעשה אומרת הפוך מהזוהר.
    אני לא מזלזל חס ושלום על הזוהר וע לכל הסודות הנפלאים שבו, ורק בגלל חוסר הבקיאות שלנו, יש לנו הלכה למעשה ואת פסיקתו של השולחן ערוך.
    ואין שום היתר שבעולם ללכת לפי סברה שאין לה דעה באחרונים או בראשונים.
    אדם שלא בקיא בתפילה יבקש עזרה מרב בית הכנסת שיהיה בעניינים
    בתקופת עזריה ונחמיה תיקנו את התפילות המסודרות כי מי שמתפלל מהלב לא בטוח שיבקש על הקיבוץ גליות, על המשיח ועוד.
    תפילות מהלב זה טוב ויפה בתור תפילת רשות וזה לא בא במקום כלום.

אני רואה בקהילה המסורתית כמין זרם מודרני לדת שפוגע בתוקף תורת החכמים ומייחס לו זלזול
    ולדעתי, שב ואל תעשה עדיף!
    שכל השינויים האלה פוגעים בכבוד התורה!

לא ענית לי על השאלה במה מתבטא השיוויון בין גבר לאישה
    והאם אתה לא חושב שברכה בשם ומלכות שלא עשני אישה היא חשובה?
    הרי חכמים תיקנו אותה עם שם ומלכות ואילו אישה אומרת ברוך שעשני כרצונו ללא שם ומלכות?

2. קישורים ממומנים

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

אין כזה דבר שבנאדם צריך למצוא את התורה שמאימה לו ושהוא מתחבר אליה
    זה לרקוד על 2 חתונות, זה גם לחיות חיים מודרניםוגם לנסות להיות קשור לאלוהים.
    אדם חייב להתאים את עצמו לתורה.
    לגבי השאלה שלך אני חובש כיפה ואני מאמין לדברים שאני אומר.
    ושוב לא ענית לי במה מתבטא השיוויון בין נשים לגברים.
    ברור לי שהאשה מקומה לא במטבח, אבל דברים כמו תלמוד תורה זה עניין של גברים, ועלייה לתורה בבית כנסת זה עניין של גברים.
    כמו שגברים לא מפרישים חלה ומדליקים נרות שבת.

אני גם שמח על התגובות שלך אני לוקח הכל בגדר דיון, ולא בגדר מלחמה ושאני שונא אותך חח.
    סהכ שנינו מנסים להתקרב לאלוהים בצורה הטובה ביותר
    ואתה טועה שאני לא בא להשתכנע כי אם אני אראה לנכון שמה שאתה עושה זה הדבר האמיתי, למה שאני אמשיך לחיות חיים שנאי לא מאמין בהם?

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל תגובה נוספת

בס"ד
    ידידי היקר,
    אבקש לציין, כי היות והנך חובש כיפה, קיים פער גדול בין מושגים אלו ואחרים אשר כל אחד מאתנו ואחרים חיים לפיהם.
    התורה, תורת ישראל, היא אחת ואין בלתה. שנינו מסכימים בעניין זה ללא עוררין. אך מה לעשות, וישנם יהודים טובים ורבים אשר אינם רואים את מקומם בבית כנסת כל ששי שבת. מה נאמר להם? לכו, אינכם רצויים? או שמא נפתח להם את הדלת ונראה ביחד את הדברים אשר יכולים לסייע לקירוב הלבבות ולשימור העם היהודי. אלא, שהדרך בה אתה נוקט אינה מסבירה פנים וברוב המקרים, האורחים המגיעים אל בית הכנסת שלך על מנת לספוג משהו מהיהדות, כל מה שיש בידיהם הוא להפיץ את מה שהם מרגישים וכך העם הולך ומתמעט.
    אני בטוח שאתה מכיר היטב את התלמוד ועל כן הייתי נזהר בדבריי אבל בכל זאת, גם בתלמוד מופיעה האשה כבעלת סמכות וזכות דיבור.
    תודה על המענה,
    ומקווה שאכן סייעתי במשהו.

בכבוד רב,
    אסף חיים פרייס
    התנועה למען עתיד ילדינו
    ישראל

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

אבל אתה נותן לאנשים הרגשה שהם עושים משהו שהוא לכתחילה נכון, וזה בסדר לחיות עם התורה איך שנראה לך.
    ברור לי שכל אחד יעשה כפי יכולתו, אבל אי אפשר לבוא לאדם בגישה שהוא עושה את הדבר הנכון כשהאו בוחר לא לעשות חלק מהדברים.

לגבי נשים אני אומר שוב, אני לא מייחס להם חשיבות כמו המיץ של הפח אשפה, אבל לאל ספק יש הבדלים משמעותיים בחייהם של גבר ואישה ביהדות.

ברירת מחדל רק אם

רק אם הרב חבר יצטרף אז אני ועוד הרבה

משתמש מכור
    שם פרטי
    בן
    לייקים
    6
    נקודות
    42
    משפט מחץ
    הלב חרמן.. דופק 24 שעות ביממה

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    אין כזה דבר שבנאדם צריך למצוא את התורה שמאימה לו ושהוא מתחבר אליה
    זה לרקוד על 2 חתונות, זה גם לחיות חיים מודרניםוגם לנסות להיות קשור לאלוהים.
    אדם חייב להתאים את עצמו לתורה.
    לגבי השאלה שלך אני חובש כיפה ואני מאמין לדברים שאני אומר.
    ושוב לא ענית לי במה מתבטא השיוויון בין נשים לגברים.
    ברור לי שהאשה מקומה לא במטבח, אבל דברים כמו תלמוד תורה זה עניין של גברים, ועלייה לתורה בבית כנסת זה עניין של גברים.
    כמו שגברים לא מפרישים חלה ומדליקים נרות שבת.

אני גם שמח על התגובות שלך אני לוקח הכל בגדר דיון, ולא בגדר מלחמה ושאני שונא אותך חח.
    סהכ שנינו מנסים להתקרב לאלוהים בצורה הטובה ביותר
    ואתה טועה שאני לא בא להשתכנע כי אם אני אראה לנכון שמה שאתה עושה זה הדבר האמיתי, למה שאני אמשיך לחיות חיים שנאי לא מאמין בהם?
    את ההבדלים בין גברים לנשים ביהדות אני לא יכול להביא לך משום שאני לא בדיוק יודע אותם ואני לא רוצה לעטות אותך
    אבל אם תרצה אי יביא לך הרצאה(לצפיה ישירה) של הרב זמיר כהן על ההבדלים בן גבר לאישה ביהדות

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

בס"ד
    שלום רב,
    בכל הנוגע לאמונה ולדת, אין אדם שיכול לקבוע בזכות עצמו כי הוא עושה את הדבר הנכון.
    הדבר הכי לא נכון לעשות, הוא לומר למי שאינו מזהה עצמו כאדם מאמין (כאשר הסממן הבולט והמטעה הוא הכיפה על הראש) שהוא אינו שייך וכי אין לו ברירה אלא לקבל דרך אחת בלבד. מן הסתם, אתה גוזר כליה על למעלה מחצי מהעם היושב בציון ולו משום הסיבה שכל מי שאינו שייך לזרם היהודי אליו אתה משתייך, נקרע מהעם היות ואינו חובש כיפה והיות ואינו שומר שבת. זהו חילול שם גמור ואני מציע לך לקרוא היטב היטב מה אומרים ראשונים ולאו דווקא אחרונים בכל הנוגע לכך (כאשר האחרונים, במידה ואתה מתייחס לאלו שבתקופתנו, רואים בפחות מחצי מהעם היושב בציון כיהודים, היות והם מנויים על אי אלו חצרות כאשר כל השאר - מומרים או כופרים, היות ואינם שומעים לדברי חכמים).
    בכל הנוגע לנשים ותורה. שמע חבר, קרא קצת בתלמוד ובמקורות אחרים ותלמד שבזמנים עברו, נשים עסקו בכל ולאחר מכן צא ולמד ותבין מדוע פטרו אותן מאי אלו מצוות. גם היום, בתקופתנו, משתמשים רבנים במלה - פטורות, כלומר - שאינן חייבות, אך לא שהן אסורות. אלא, שברבות הימים, "חכמים" אלו ואחרים פשוט היה להם נוח מחד ומאידך - כלי מצויין להרחיק את עיניהם של מי שבמקום להתפלל באו לבית הכנסת על מנת למצוא חן ושידוך והשתמשו בכל מיני מושגים ואמרות, כמו - "קול באשה ערווה" וכיו"ב על מנת לקבע את דעתו של הקהל. כמוך כמוני, גם אני שכל אדם שמגיע להתפלל בבית הכנסת צריך לשמור על לשונו, עיניו וידיו אבל בינינו, אם הוא מגיע לבית הכנסת על מנת למצוא דברים מעבר לתפילה, מה יעזור לו הוילון בינו ובין עזרת הנשים.
    אבל, בכל מקרה, הגיע הזמן להבין כי נשים, במיוחד ביהדות, תופסות מקום חשוב ונכבד בחיי העם והמדינה. היהדות אינה גורסת כי מקומה של האשה במטבח וכי היא בית חרושת לייצור ילדים. היהדות גורסת כי עליך לכבד את אשתך יותר מכל אדם ודבר אחר וכי כבוד הבית הוא כבוד האשה ולהפך. עמוד התווך בבית הוא האשה ולא על מנת שהגבר יצא ללמוד תורה ויחזור בצאת הנשמה, אלא משום שהדקויות ביהדות גורסות - וראה נא פירושים גדולים משלי על "לא תנאף" ועל "לא תחמוד" וכו' - כי חייו בעולם הזה ובעולם הבא נדרשים ונקבעים על פי כבוד האשה ועל האדם היהודי להקים בית בישראל בראש ובראשונה למען אשתו - "ידבק באשתו והיו לאיש אחד...". אלא, שברבות הימים, כאשר החלו בייצור המוני של דעת קהל שעל האשה להחבא אל הכלים ולהיות עזר כנגדו ותו לא, הביאה דעה זו למצב בו גברים חדלו מלקיים את תא האהבה וההרמוניה בבית והחלו להתייחס לנשותיהם כאל רהיטים. למזלנו - לא כולם ואני מפנה אותך לגדולים גדולים המדברים בשבח נשותיהם ועל דברים שנאמרו על גדולת נשותיהם של רבנים גדולים בעם היהודי ולאו דווקא משום הבישול הנהדר (שמה לעשות, אין שום תוכנית בטלוויזיה של איזה שהוא טבח שישווה לבישוליה של אשתי).
    שוב, פערי ההשקפה שלנו הם גדולים. אתה חובש כיפה ומאמין. אני מאמין, גם אם איני חובש כיפה כל יום. האם מישהו בינינו הוא פחות יהודי מהשני? חלילה וחס. האם מישהו בינינו אומר זאת? לצערי, אתה ובאופן זה אתה פוגע בשיתוף בעם היהודי.
    בוא נסגור את זה כך. ישנו סיפור על רב גדול, סיפור אמיתי, שהיו לו ארבעה ילדים. האחד - ירא שמים, חרד, תלמיד חכם, לומד בישיבה ומרביץ תורה. השני - קצין בכיר בצה"ל, נפצע במלחמות ישראל, הגן על המולדת. השלישי - קיבוצניק, מפריח השממה, עובד אדמה, איש כפיים. הרביעי - איש עסקים, התורם מהונו לחסדים ולצדקות, מפרנס משפחות רבות. אותו רב גדול עמד להסתלק לבית עולמו ולו - ירושה גדולה. אמר לעצמו, למי ייתן את הירושה? שהרי, כל נתינה כמוה כקביעה ואמירה?
    תחשוב לבד מה היה סוף הסיפור ותחשוב מעתה ואילך, לא היכן אתה יכול למצוא את ההבדלים בין הגישות, אלא איך להביא ולו עוד יהודי אחד, לשמוע פסוק אחד בתורה - ולא מהרצאה בקלטת או בדיסק, אלא בשבת בבוקר בבית הכנסת.
    אחי, שתהיה לך שבת שלום ובריאות עד אין קץ.
    בכבוד רב,
    אסף חיים פרייס
    ראשון לציון
    ישראל

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

הבעיה אצלך זה שאתה לא מייחס חשיבות מספיק גדולה לאמונת חכמים.
    תדע לך שאפילו אם הסנהדרין פסקו שר"ח יוצא שבוע לפני המועד המתוכנן וזה נעשה על פי שני עדים זה תופס, גם אם התגלה שזה לא נכון.
    ואם חכמים אמרו שיש עזרת נשים בבית הכנסת יש דברים מאחורי העניין.
    אדם מתפלל ביום חול שעתיים במקרה הכי גרוע, יושן 8 שעות.
    נשארו לך 14 שעות למצוא שידוך, השעתיים של התפילה לא יכולות להיות תפילה נטו?
    התורה לא פוגעת בשום מקרה בכבוד האשה, כל תקנות חכמים באו להעצים ולהגדיל את כבוד האשה.
    אם זה לא לתת לה להיות בתפקד ציבורי , אם זה לפטור אותה ממצוות עשה שהזמן גרמא[ זה לא תקנת חכמים אבל גם התורה באה לעזור לנשים].
    כל פיפס שקשור לאישה בא רק לטובתה.

אני לא אומר שאתה לא יהודי טוב, כבר אמרתי לך, שנינו מנסים לעבוד את ה' בדרך הטובה ביותר ואני מעריך אותך מאוד על כך.
    הבעיה היא שלדעתי אתה בא לעשות את זה ממקום שעדיך שיהיה אחר ולא המקום שלך.
    הקהילה המסורתית היא קצת מכל דבר.
    זה כמו שיש תחרות שחייה ותעופה בין ציפור, דג וברווז.
    הציפור [נמשיל לחלק בעם ה"חילוני"] ינצח בתעופה[ מודרניות?] והברווז יעוף רק בקושי.
    הדג [החלק הדתי בעם] ינצח בשחייה [לימוד תורה וקיום מצוות] ואילו הברווז ישחה לאיטו.
    אני מרגיש שהקהילה המסורתית מנסה לשלב את הדברים, להתאים את עצמם לתקופה אבל לא משיגים כלום בזה.
    אתם לא מנצחים בלימוד התורה וקיום המצוות כי חסר לכם האמונת חכמים.

הציבור שממנו אני בא, הדתיים הלאומיים סוברים שאפשר כן לשלב את הדברים, ואפשר לראות הצלחה נכרית בישיבות ההסדר בארץ.
    אנשים הם גם בני הרב שלומדים תורה בישיבה ואח מגיעים להיות גם קצינים גדולים בצהל, גם אם זה לא נראה כל כך הציבור הדתי לאומי הוא אחד הזרמים ששולטים על החי"ר בצהל וגם על חלק מהפיקוד.
    אחרי הצבא יש קריירה וקובעים עיתים לתורה, ככה אתה גם לומד, גם איש שתרם לצבא ולמדינה,וגם עושה לך קריירה.
    וככה אנו יורשים באמת את השכר הגדול של כל בני הרב שהזכרת.

שיהיה לך שבת שלום.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

בס"ד
    השלום והברכה,
    סלח לי על העיכוב בתשובתי וסליחה על אריכות הדברים.
    אתה קובע כאן דברים, אשר אינני מבין מאין אתה מביא אותם. האם מישהו דיבר כאן בזלזול בדברי חכמים או לאמונתם? השאלה היא וכאן חשוב להעלות אותה, האם אנחנו מדברים על אותם חכמים.
    האם החכם, אשר אותו אתה מכבד, האם הוא מאלו הפוסקים כי יהודי אשר אינו מצוי בחצר הפרטית שלו ואינו מצביע עבורו לכנסת אינו נחשב יהודי? האם אתה יודע כמה חכמים ורבנים גדולים, מגדולי עולם ואף מהפוסקים העיקריים שבהם, העמידו חשיבות גדולה לקבלת כל יהודי באשר הוא יהודי ולו על מנת שלא להביא למצב של קרע בעם היהודי?
    הנה שוב אתה מפנה את השיחה לנקודות אשר ממש לא מביאות עוד יהודי לבית הכנסת אלא אומרות לו באופן הברור ביותר – מקומך אינו אתנו, אלא אם אתה מקבל על עצמך עול מלכות (ולאו דווקא שמיים, כי לא זכור לי מתי הקב"ה התגלה למאן דהוא בדור הזה והעביר לו איזה שהוא מסר).
    אתה מעלה בדבריך שוב ושוב התייחסות למגזר הדתי בלבד, לאלו מתוכנו שהם דתיים, הפוקדים את בתי הכנסת מאז ילדותם כמצווה וכך ראה וקדש ואני פונה למגזר אחר, למי שלא רואה עצמו שייך, למי שמחפש את השייכות, למי שמחפש את ההזדהות מבלי להרגיש חייב במשהו ודווקא לאלו אשר אינם מתפללים דבר יום ביומו אלא למי שמחפש את הקשר לעמו דווקא בימי השבת והחג, אפילו עם הדבר בא כחלק ממערכת של "מה לעשות השבת". שמע, אתה, אני ורבים אחרים רואים מה עובר על העם בשנים האחרונות. כל אדם אשר יפקוד כל בית כנסת, מהווה חיזוק לעם ומאידך, כל אדם אשר יביא על עצמו החלטה כי הוא אינו שייך, או שיקום מישהו ויחליט בשם היהדות כי זה או אחר אינו שייך, הרי שנגזר עלינו אבדון.
    אגב, איני זוכר היכן התורה אסרה על הנשים להיות בתפקיד ציבורי. אני זוכר מנהיגות יהודיות רמות מעלה, הן בתורה והן בתלמוד. המנהיגות היהודיות היו ויהיו ועלינו רק לשמוח על כך שנשים לוקחות חלק בחיי העם היהודי לא פחות מגברים ומעצימות בכך את תחושת השותפות. אגב, ההתבטאות "כל פיפס שקשור לאישה בא רק לטובתה" גם אינו נכון וגם אינו מכובד. לגבי הלא מכובד, חבל להתווכח. לגבי הלא נכון, התורה אינה באה להחליט לטובת האשה כאילו הייתה דרג ב' לגבר, אלא התורה קובעת דרכי חיים הן לגבר והן לאשה מתוך התחשבות בחייהם ולא מתוך הבנה כי זה תפקידו של זה וזה תפקידה של זו, כמו גם מתוך הבנה של חיי שותפות והרמוניה בין הגברים והנשים. כך לדוגמא את הלכות האישות והנידה. כך לדוגמא את כל מה שקשור בהלכות הבית היהודי. מאין שאבו הגברים את המחשבה שהיות והמפתחות של הבית ושל הרכב נמצאים בד"כ אצלנו בכיס, מכאן אפשר להסיק שאנחנו בעלי הבית?
    רוצה עוד דוגמא? כך את עשרת הדברות וראה, בראשונים נכתב – "כבד את אביך ואת אמך..." ובשניים נכתב – "איש, אמו ואביו תיראו..". מדוע השוני הזה? הפקה מאוחרת? מודרניזציה? או אולי (ואיני הראשון לומר זאת), זוהי פניה לגבר, לבעל ולאב בבית במעין – "הלא, תתעורר", תשנה את ההתנהגות, קום, עשה, שתף, תרום לבית, כבד את אשתך וכו'.
    כתבת ש-"הקהילה המסורתית היא קצת מכל דבר". יודע מה? אם אני חושב על כך, זוהי היחצנות הכי טובה. נכון, קצת מכל דבר. היהודי שיבוא בשעריה ימצא בה את היהדות ואת הזהות, את הנתינה ואת העשיה למען החברה, את האמירה "אני יהודי" ואני לא פוחד לזהות את עצמי דווקא בדור הפכפך שכזה ולמה לא לתת עוד רגע של תורה לפני שהאדם פונה אל השבת של עצמו? אז הוא לא הולך לבית הכנסת גם במנחה? חביבי, לקרוא בתורה הוא קרא? זה החשוב. לגבי כל השאר, הוא ייצור חושב.
    הקהילה המסורתית מצליחה דווקא להשיג דבר, שבתי כנסת אורתודוכסיים רגילים נכשלים בו – לא רק את הזהות, אלא את הרגשת השייכות. שמע, בחיי הסתובבתי בבתי כנסת בישראל. איני יודע לגביך, אבל מתוך למידה מעמיקה ושאלות שהעליתי בפני "אורחי" בית הכנסת במקומות שונים אשר אינם מגיעים אלא בחגים או בבר מצווה, האם הם מרגישים שייכות? האם הם מרגישים שהתייחסו אליהם, שהם חלק? יודע מה, רק מי שבקיא במחזור או בסידור יוכל לעקוב אחר המלמולים המבלבלים והמתישים של הש"צ. מי שמגיע מבחוץ ומבקש לשאוף את האווירה, ימצא עצמו הרחק הרחק מהמקום, בגלל יחס הניכור, חוסר ההתייחסות וההשתקה התמידית כאשר הוא פונה ומבקש לדעת באיזה עמוד. למזלנו, ישנם בתי כנסת אשר עד היום נוהגים בסבר פנים יפות לחדש ולאורח, מציינים את העמודים וכו'. כך נוהגים קהילות מסורתיות!!!
    לכולנו ידוע שהציבור הדתי לאומי הינו הזרם השולט ביחידות החי"ר ועל כך על כולנו להודות ולשבח ולהלל. כך גם בפיקוד. מה זה קשור אלינו? לא יודע, אבל הייתי חייב להגיב.
    אבל שוב, אנחנו או לפחות אני מדבר על אוכלוסייה יהודית אשר אינה מזהה עצמה עם דתיות או כיפה על הראש. אז מה נומר להם? לכו הבייתה?
    אני מודה לך על התגובה ועל האפשרות להגיב בחזרה.

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

אבל שוב ושוב אתה בא ומתאים את התורה לאדם!
    עניין השייכות לא תופס בדת
    מה שמשתמע מהדברים שלך, זה כדי שאדם ירגיש שייך לתורה, הוא צריך לחפף?
    אדם צריך לנסות להתחבר לתורה דבר ראשון, לעשות את המאמץ, מי שרוצה להתחבר ילמד גמרא וכו' ויתחבר להקב"ה כמו שצריך.
    לגבי התערבות רבנים בפוליטיקה כמו שבולט מאוד אצל ש"ס, אני לא תומך בעניין.
    ואותו רב גדול שאנחנו יודעים על מי מדובר, אפילו הבן שלו לא תומך בו ומצביע למפלגת האיחוד הלאומי.

לגבי הפרשנות לעשרת הדיברות, אולי אתה לא יודע אבל אסור להמציא פרשנות חדשה לתורה.
    כל דרשה שדרשו מסמיכות פרשיות, שוני בפסוק וכו', זה דרשות שעברו מדור לדור ממשה בסיני עד תקופת הגמרא.

תשמע אסף,אני מעוניין שתסביר לי עוד על הקהילה הזו של המסורתיים כי עד עכשיו אני מתקיף ומתקיף ואני לא בידיוק יודע על מה.
    אתה יכול לפרט לי במה האורח חיים שלי שונה משלך?
    האם יש נשים בבית הכנסת בלי מחיצה והן עולות לתורה וכו' כמו הרפורמים?
    ואיזה עוד שינויים יש אצל הקהילה המסורתית?

אה ובירורים אחרונים, אמרת שהקהילה המסורתית פונה לאלו שלא מתחברים, זאת אומרת שלכתחילה, אדם שמתחבר, צריך להגיע לקהילה האורתודוקסית דווקא או ששתי השיטות נכונות לכל אדם?

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

בס"ד
    השלום והברכה,

שוב סליחה על העיכוב בתגובה.
    אתה מפרש את דבריי באופן הכי לא נכון אבל החשוב מכל הוא, שראיתי חובשי כיפה, ואיני בא חלילה לעשות הכללה, שמחפפים בכל מה שקשור לתפילה ומאידך, ראיתי כל כך הרבה כאלו, שלא מגיעים מדי שבת, אבל לראות את הכנות בתפילה שלהם בחגי ישראל, ביום הכיפורים ובראש השנה, עושה משהו חזק בלב. כדי להרגיש שייך לתורה, אין צורך בסממנים חיצוניים. יש צורך ברגש פנימה. אין מה לחפש באופן שכלי את האמונה ואת העומק. ככל שתנסה להתעמק במחשבה ובשכל, כך תמצא את עצמך רחוק יותר ויותר מהאמונה ומהתפילה. אין מחשבה שכלית, תהא כנה עד כמה שתהא, שתצליח להסביר למישהו מה עושה תפילה כנה ועמוקה, הבאה מעמקי הלב.
    אין דבר כזה "להתחבר לקב"ה כמו שצריך". לא אתה ולא אני יכולים ואף מותרים לקבוע מה זה "כמו שצריך". איך אתה יכול לקבוע לאדם שאינו מגיע לבית הכנסת בששי שבת, לשבת וללמוד גמרא על מנת להתחבר? איך תוכל לקבוע לאדם שאינו חובש כיפה, שהוא אינו מחובר? ומדוע דווקא חובשי כיפה ולומדי גמרא נתפסים אצלך כמחוברים "כמו שצריך"?
    לגבי עשרת הדברות, שמע ידידי. במהלך למעלה מ- 1000 שנה, רואים אנו התפתחות מהותית באופן בו פירשו פרשני התורה את עשרת הדברות, כאשר כל אחד מוסיף רובד נוסף, מעטה נוסף. הסיבה ידועה. מדור לדור, מתקופה לתקופה, העם היהודי נפתח יותר ויותר להשפעות סביבתיות. השפעות אלו בחלקן נכנסו גם לפרשנויות השונות, כאשר בכולם אנחנו יכולים לראות איך מקשרים הפרשנים השונים את דבריהם לפרשנים קדומים יותר מהם, אבל מוסיפים את הנופך שלהם – הפשט, הרמז, הדרש והסוד. וכמובן, כל אחד מדבר אל בני דורו ומקומו ושואף להעביר את הדברים הלאה. יש כאלו שהשפיעו יותר, יש כאלו, שכמה שהדברים שלהם חזקים, הם פחות ידועים. תראה מה שקורה היום. האם תצליח להסביר משהו עמוק בתורה למי שלא חווה לימוד זוהר, תלמוד, גמרא וכו'? אבל תנסה להסביר ולהעביר להם שיעורים חיים יותר אשר תופסים את הדימיון ועונים על שאלות מהותיות – זוגיות, חיים, ילדים, עסקים, הצלחה וכו' – תמלא אולמות. החזרה בתשובה היום מאופיינת דווקא אצל מי שמחפשים מה שחסר להם בפנים ולא מה שמנסים לדרוש מהם ללמוד.
    אפשר עוד להמשיך ולהמשיך עוד ועוד. ביקשת שאסביר על אורך החיים של הקהילה המסורתית. ובכן, יש הרבה מה לומר אך המקום לא יספיק. הפשוט ביותר להבין הוא שהכלל הקובע אומר, צדיק באמונתו יחיה. חברי קהילה מסורתית נפגשים בבית הכנסת בשבתות ובחגים, ישנם פעילויות קהילתיות, הרצאות ושיעורים ועוד. החבר בקהילה המסורתית אינו דווקא שומר שבת, אך הוא אכן מחפש צביון יהודי וזהות ודרך נוספת לבטא את יהדותו מבלי להרגיש שמישהו כופה עליו דבר שהוא אינו רוצה בו. על שמירת כשרות, טהרה וכו' – אף אחד לא בודק אותך בציציות. הקהילה כקהילה שומרת על ערכים מקודשים אלו ולכן, חברי הקהילה לא יבצעו פעילויות בשבת הכרוכות בחשמל, נסיעות וחילול שבת בפרהסיה. אבל יש הבדל בין זה ובין כשמדובר בחיים הפרטיים שלך. מה שאתה עושה בביתך – זו זכותך. אך כקהילה, ישנם ערכים מחייבים.
    בנושא נשים, כבר למן ההתחלה כתבתי ואמרתי – התפילה בבית הכנסת היא שוויונית, גברים ונשים ביחד ללא עזרת נשים. ישנם בתי כנסת בהם נשים עולות לתורה. ישנם הבדלים מהותיים בין הקהילה המסורתית ובין הקהילה הרפורמית. שניים מההבדלים המהותיים הם, האחד – הסידור הוא הסידור המסורתי ואף על פי שיש בתי כנסת שעיצבו להם סידורים אישיים ופשוטים יותר, הם מסתמכים על הסידור הרגיל והנפוץ ביותר – "רינת ישראל". ההבדל המהותי השני הוא נוסח ותוכן התפילה, כאשר בקהילה הרפורמית בד"כ תמצא שינויים מהותיים בנוסח ובתוכן. אגב, שינויים אלו אפשר למצוא גם בין קהילות אורתודוכסיות רגילות, בתוך התפילה, בניגונים, במלים וכו'. העיקר הוא לחפש את הכוונה ולא את הדפוס.
    ולשאלתך האחרונה, לגבי הפנייה לאלו שלא מתחברים. כבר אמרתי – אנחנו לא יכולים לקבוע מי מתחבר ומי לא. האם בבתי הכנסת רגילים, כאשר דווקא ביום הכיפורים נשמעים מלמולים במקום שאמורה להישמע בו תפילה תמה, זכה והחשוב ביותר – מובנת, האם שם אפשר לדבר על חיבור?
    תודה על תגובתך ואשמח לשמוע ממך הלאה.
    בכבוד רב,
    אסף חיים פרייס

בס"ד
    ישש אני גר בראשון אתה יכול להגיד לי באיזה אזור זה תודה מראש

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל הקמת קהילה מסורתית בעיר ראשון לציון

בס"ד
    השלום והברכה,
    תודה לתגובתך. אנחנו כרגע במגעים עם מס' גורמים, על מנת לקבל מקום לתפילות השבת והחגים.
    אשמח לשתף אותך בעוד פרטים ברגע שהנושא ייסגר. בינתיים, אודה לך באם תוכל ליצור עמי קשר טלפוני על מנת שנוכל לשוחח.
    מס' הטלפון שלי הוא - 0503-588699. תוכל להתקשר בכל שעה שנוחה לך. אם תשאיר הודעה, אחזור אליך.
    כמו כן, אני מחפש אנשים שמעוניינים לקחת חלק בארגון הקהילה, בסיוע במציאת חברים נוספים וכו' ואשמח לקבל כל עזרה.
    בכבוד רב,
    אסף חיים פרייס
    ראשון לציון
    ישראל

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי asaf preiss צפיה בהודעה
    בס"ד
    השלום והברכה,

שוב סליחה על העיכוב בתגובה.
    אתה מפרש את דבריי באופן הכי לא נכון אבל החשוב מכל הוא, שראיתי חובשי כיפה, ואיני בא חלילה לעשות הכללה, שמחפפים בכל מה שקשור לתפילה ומאידך, ראיתי כל כך הרבה כאלו, שלא מגיעים מדי שבת, אבל לראות את הכנות בתפילה שלהם בחגי ישראל, ביום הכיפורים ובראש השנה, עושה משהו חזק בלב. כדי להרגיש שייך לתורה, אין צורך בסממנים חיצוניים. יש צורך ברגש פנימה. אין מה לחפש באופן שכלי את האמונה ואת העומק. ככל שתנסה להתעמק במחשבה ובשכל, כך תמצא את עצמך רחוק יותר ויותר מהאמונה ומהתפילה. אין מחשבה שכלית, תהא כנה עד כמה שתהא, שתצליח להסביר למישהו מה עושה תפילה כנה ועמוקה, הבאה מעמקי הלב.
    אין דבר כזה "להתחבר לקב"ה כמו שצריך". לא אתה ולא אני יכולים ואף מותרים לקבוע מה זה "כמו שצריך". איך אתה יכול לקבוע לאדם שאינו מגיע לבית הכנסת בששי שבת, לשבת וללמוד גמרא על מנת להתחבר? איך תוכל לקבוע לאדם שאינו חובש כיפה, שהוא אינו מחובר? ומדוע דווקא חובשי כיפה ולומדי גמרא נתפסים אצלך כמחוברים "כמו שצריך"?
    לגבי עשרת הדברות, שמע ידידי. במהלך למעלה מ- 1000 שנה, רואים אנו התפתחות מהותית באופן בו פירשו פרשני התורה את עשרת הדברות, כאשר כל אחד מוסיף רובד נוסף, מעטה נוסף. הסיבה ידועה. מדור לדור, מתקופה לתקופה, העם היהודי נפתח יותר ויותר להשפעות סביבתיות. השפעות אלו בחלקן נכנסו גם לפרשנויות השונות, כאשר בכולם אנחנו יכולים לראות איך מקשרים הפרשנים השונים את דבריהם לפרשנים קדומים יותר מהם, אבל מוסיפים את הנופך שלהם – הפשט, הרמז, הדרש והסוד. וכמובן, כל אחד מדבר אל בני דורו ומקומו ושואף להעביר את הדברים הלאה. יש כאלו שהשפיעו יותר, יש כאלו, שכמה שהדברים שלהם חזקים, הם פחות ידועים. תראה מה שקורה היום. האם תצליח להסביר משהו עמוק בתורה למי שלא חווה לימוד זוהר, תלמוד, גמרא וכו'? אבל תנסה להסביר ולהעביר להם שיעורים חיים יותר אשר תופסים את הדימיון ועונים על שאלות מהותיות – זוגיות, חיים, ילדים, עסקים, הצלחה וכו' – תמלא אולמות. החזרה בתשובה היום מאופיינת דווקא אצל מי שמחפשים מה שחסר להם בפנים ולא מה שמנסים לדרוש מהם ללמוד.
    אפשר עוד להמשיך ולהמשיך עוד ועוד. ביקשת שאסביר על אורך החיים של הקהילה המסורתית. ובכן, יש הרבה מה לומר אך המקום לא יספיק. הפשוט ביותר להבין הוא שהכלל הקובע אומר, צדיק באמונתו יחיה. חברי קהילה מסורתית נפגשים בבית הכנסת בשבתות ובחגים, ישנם פעילויות קהילתיות, הרצאות ושיעורים ועוד. החבר בקהילה המסורתית אינו דווקא שומר שבת, אך הוא אכן מחפש צביון יהודי וזהות ודרך נוספת לבטא את יהדותו מבלי להרגיש שמישהו כופה עליו דבר שהוא אינו רוצה בו. על שמירת כשרות, טהרה וכו' – אף אחד לא בודק אותך בציציות. הקהילה כקהילה שומרת על ערכים מקודשים אלו ולכן, חברי הקהילה לא יבצעו פעילויות בשבת הכרוכות בחשמל, נסיעות וחילול שבת בפרהסיה. אבל יש הבדל בין זה ובין כשמדובר בחיים הפרטיים שלך. מה שאתה עושה בביתך – זו זכותך. אך כקהילה, ישנם ערכים מחייבים.
    בנושא נשים, כבר למן ההתחלה כתבתי ואמרתי – התפילה בבית הכנסת היא שוויונית, גברים ונשים ביחד ללא עזרת נשים. ישנם בתי כנסת בהם נשים עולות לתורה. ישנם הבדלים מהותיים בין הקהילה המסורתית ובין הקהילה הרפורמית. שניים מההבדלים המהותיים הם, האחד – הסידור הוא הסידור המסורתי ואף על פי שיש בתי כנסת שעיצבו להם סידורים אישיים ופשוטים יותר, הם מסתמכים על הסידור הרגיל והנפוץ ביותר – "רינת ישראל". ההבדל המהותי השני הוא נוסח ותוכן התפילה, כאשר בקהילה הרפורמית בד"כ תמצא שינויים מהותיים בנוסח ובתוכן. אגב, שינויים אלו אפשר למצוא גם בין קהילות אורתודוכסיות רגילות, בתוך התפילה, בניגונים, במלים וכו'. העיקר הוא לחפש את הכוונה ולא את הדפוס.
    ולשאלתך האחרונה, לגבי הפנייה לאלו שלא מתחברים. כבר אמרתי – אנחנו לא יכולים לקבוע מי מתחבר ומי לא. האם בבתי הכנסת רגילים, כאשר דווקא ביום הכיפורים נשמעים מלמולים במקום שאמורה להישמע בו תפילה תמה, זכה והחשוב ביותר – מובנת, האם שם אפשר לדבר על חיבור?
    תודה על תגובתך ואשמח לשמוע ממך הלאה.
    בכבוד רב,
    אסף חיים פרייס

תראה, ברור לי שהרבה יותר קשה להתחבר לאנשים כמוני מאשר אצל המסורתיים, אבל אני יודע שאני עושה את הדבר האמיתי.
    אני מכיר אינספור אנשים שבאמת קשה להם מאוד מאוד להתכוון בתפילה, עובדים על זה!
    תגיד לי אתה איך אדם מאמין יכול לא לשמור שבת עם כל הלכותיה?
    אתם כאילו כן מכירים בה', אבל שומרים שבת רק כשנח?
    זה שקר! אתה משקר לעצמך!
    זה כמו לקרוא קריאת שמע בבוקר בלי ציצית כי נורא חם היום.

לא ענית לי על השאלה הכי חשובה, האם אתה חושב שלכתחילה עדיף להיות אורתודוקסי?
    מי שכן מצליח להתכוון בתפילה וכו'

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל הקמת קהילה מסורתית בעיר ראשון לציון

בס"ד
    השלום והברכה,
    ידידי היקר, תבין, שוב ושוב אתה מפספס את הנקודה העיקרית והיא – אל מי אני פונה.
    הקהילה המסורתית אינה מתיימרת לפנות לדתי, חובש כיפה, אשר אינו מצליח להתחבר אל הקהילה שלו, אל סגנון התפילה בבית הכנסת שלו, אל הרב שלו. במקרה זה, אותו האדם ימצא את דרכו אלינו.
    הקהילה המסורתית פונה דווקא אל מי שאינו חובש כיפה, אל מי שמחפש את הזהות ואל מי שמעוניין בשמירה על המסורת היהודית המשפחתית ובין אלו, ישנם כאלו המקיימים את השבת כהילכתה וכאלו שפחות. הקהילה המסורתית אינה כופה על חבר הקהילה את דרך המסורת והדת, היא מציאה לו שילוב מגוון של ערכים מבלי לגרום תהפוכה כזו בחייו שתגרום לו ניתוק מילדיו ולו מהסיבה שמלכתחילה, ילדיו לא נולדו לאווירה דתית אלא יותר מסורתית.
    ההכרה בקב"ה, אגב, אינה ולעולם לא תהיה מנוכסת לחובש הכיפה – השחורה או הסרוגה – אלא היא פתוחה בפני כל אדם, דתי כמסורתי כחילוני. ההכרה בקב"ה אינה מחייבת חבישת כיפה. אסור להגיע למצב בו יהודי זה או אחר, בלא קשר לגילו, מינו או מוצאו, ישויכו לעניין אמונה – האם קיימת כן או לא או האם אמיתית כן או לא – ובמידה ואינם מתאימים לך או לרב שלך, לעדה שלך או למפלגה שלך, אזי הם לא יהודים. שים לב, ידידי, עד כמה תופעה זו קיימת בעם היהודי. ישנם רבנים, אפילו בימינו אנו, אשר מודיעים בריש גלי כי במידה ואינך ספרדי או אשכנזי, במידה ואינך נוהר בהמוניך אחר דברו של רב זה או אחר, במידה ואינך ממלא אחר מצוותיו ואינך ממנשקי זקנו, אזי, מסקנה – אינך יהודי ואף הרב שלך משוקץ. די אם נלמד את הוויכוחים האחרונים בעניין פדיון שבויים, הלכות הקריאה בשבת וכו', על מנת לראות עד כמה נכונים דבריי.
    המסקנה העולה מדבריך היא, כי במידה והיהודי אינו מקיים אי אלו דברים, אזי הוא אינו יהודי ועדיף שלא יגיע לבית הכנסת. אלא, מה תאמר על ההכשר שמקבל הכסף המגיע מהתנועה המסורתית והרפורמית בעולם כולו, עובר את שערי המדינה ומגיע היישר למשרד הדתות וממנו לבתי הכנסת והכוללים? נכון, כסף אינו מסריח. אבל תמיד, הוא כשר.
    לגבי הכוונה בתפילה- עשה לי טובה, אי אפשר להתכוון בתפילה בה נשמעים מלמולים ורצים קדימה בגלל שהחזן מושך חזק. חוץ מזה, כבר אמרתי, לא אתה ולא אני יכולים לקבוע כוונתו של מי חזקה יותר. תפילה ברה ותמה היא זו שלא תמיד מגיעה מהסידור אבל תמיד יוצאת מהלב.
    אני לא חושב שמלכתחילה עדיף להיות אורתודוקסי ולו מהסיבה הפשוטה, שלצערי הרב, חלק גדול מהעם מנותק מיהדותו דווקא בגלל הזרם האורתודוכסי וזאת מבלי להיכנס להכללות. עדיף להיות מאמין אמיתי, כזה שאמונתו אינה מגיעה בגלל שכך אמרו לו לעשות אלא מתוך לימוד עצמי ומעמיק של דרכי היהדות. זו אינה קריאה לאדם הדתי לעזוב את דרכו. חלילה וחס. אלא זו בהחלט קריאה לאדם היהודי, שאינו חובש כיפה, למצוא את זהותו היהודית ואת שייכותו לעם היהודי.
    בברכת שבוע טוב ונעים,
    אסף חיים פרייס

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 06:44.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,497,512 | הודעות: 8,198,105 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect