קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. אנדר / אובר (161) גליל עליון - מכבי ראשון לציון
    על ידי badboy2 בפורום הימורים ו-Winner
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 18-05-2006, 16:46
  2. גבעת שמואל - מכבי ראשון לציון
    על ידי super G בפורום הימורים ו-Winner
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 06-03-2006, 12:33
  3. תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 24-02-2006, 12:32
  4. הלכתי היום ברגל מת"א עד ראשון לציון
    על ידי Fabio בפורום דיבורים
    תגובות: 18
    הודעה אחרונה: 23-11-2005, 00:09
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 54

הקמת קהילה מסורתית חדשה בעיר ראשון לציון

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל הקמת קהילה מסורתית חדשה בעיר ראשון לציון

בס"ד

השלום והברכה,

שמי אסף חיים פרייס. מזה כ- 27 שנים שימשתי כחזן ובעל תפילה בקהילות "אחוות ישראל" ובשנים האחרונות בקהילה המסורתית "אהל אברהם" בראשון לציון.
    אני מבקש לארגן קבוצה להקמת קהילה מסורתית חדשה בעיר ראשון לציון, אשר תהיה חלק מהתנועה המסורתית בישראל, תתפלל בערבי השבת, השבת והחג.
    תחילת הפעילות - החגים - ראש השנה והלאה. ההצעה פתוחה למשפחות עם/בלי ילדים, זוגות צעירים ומבוגרים, מכל העדות. בית הכנסת והקהילה יוקמו על בסיס "כלל ישראל".
    במידה והנכם מעוניינים, נא לפנות ל-:
    אסף חיים פרייס, נייד: 0503-588699 או דוא"ל: preiss.asaf@gmail.com
    אשמח לעמוד לשרותכם בכל עת בכל שאלה ומענה.

2. קישורים ממומנים

משתמש באטרף האוואטר של Aviv.E
    שם פרטי
    Aviv
    לייקים
    82
    נקודות
    1,012
    פוסטים בבלוג
    1
    משפט מחץ
    "ברוך ה' צורי המלמד ידיי לקרב , אצבעותיי למלחמה"

יישר כוח

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

מסורתי = קונסרבטיבים?

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

תודה. אם יש ברצונך להצטרף, נא להתקשר בכל שעה - 0503-588699. הפעילות מתחילה כבר בקרוב וכרגע אני עוסק בהקמת הקבוצה הראשונה. אשמח לשמוע ממך. אסף חיים פרייס, ראשון לציון

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

המילה העברית ל- קונסרבטיבים היא - מסורתיים. כן. אנחנו קשורים לתנועה המסורתית בישראל. אם יש ברצונך להצטרף, נא להתקשר בכל שעה - 0503-588699. הפעילות מתחילה כבר בקרוב וכרגע אני עוסק בהקמת הקבוצה הראשונה. אשמח לשמוע ממך. אסף חיים פרייס, ראשון לציון

באיזה בית כנסת זה ? באיזה שכונה ?
    אשרייך .

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

שום אשרייך ושום בטיח.
    מי שלא יודע הקונסרבטיבים הם מחדשים את התורה שלנו כדי שתתאים לחיים ותהיה מודרנית יותר.

לפני כשבועיים נחשף הפרצוץ האמיתי של היהודים הקונסרבטיבים, כאשר המפקד שלהם אמר להם בספירת העומר להתגלח הם לא רצו, אבל כשהוא איים בענישה ולסגור שבת בבסיס, הם התגלחו כמו גדולים.

אין לתמוך בשום דבר שכזה לפי הזרם העיקרי של היהדות, ואין לראות בהם כמחזירים בתשובה, או כל דבר אחד טוב.

ThE
    אורח

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    שום אשרייך ושום בטיח.
    מי שלא יודע הקונסרבטיבים הם מחדשים את התורה שלנו כדי שתתאים לחיים ותהיה מודרנית יותר.

לפני כשבועיים נחשף הפרצוץ האמיתי של היהודים הקונסרבטיבים, כאשר המפקד שלהם אמר להם בספירת העומר להתגלח הם לא רצו, אבל כשהוא איים בענישה ולסגור שבת בבסיס, הם התגלחו כמו גדולים.

אין לתמוך בשום דבר שכזה לפי הזרם העיקרי של היהדות, ואין לראות בהם כמחזירים בתשובה, או כל דבר אחד טוב.
    הזרם העיקרי אלו האורתודוכסים נכון? למרות שיש היום המון רפורמים
    תקשיב קראתי את ההודעה שלך פעמיים ולא הבנתי בדיוק איך נחשף הפרצוף שלהם, הוא איים עליהם מה אתה רוצה?

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

דתי אמיתי חושב דבר ראשון על תורה.
    אדם שהוא דתי אורתודוקסי\ניאו אורתודוקסי לא היה נכנע ללחץ מהצבא והיה נשאר שבת בבסיס ולא מתגלח.
    הקונסרבטיבים נכנעים ללחצים של החברה בגלל שאין להם בסיס אמיתי, כל דבר הם משנים מהנכון.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

בס"ד
    שבוע טוב.
    סלח לי על האיחור בתגובה. במידה והנך מראשון לציון או מהסביבה, הנך יותר ממוזמן ליצור קשר לטלפון הנייד 0503-588699 או לדוא"ל preiss.asaf@gmail.com לשמוע פרטים נוספים ולהצטרף.
    תודה רבה לתגובתך ומקווה להמשך קשר.
    אסף חיים פרייס
    ראשון לציון
    ישראל

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

בס"ד
    שבוע טוב, סלח לי על האיחור בתגובה. אכן כן, הקהילה המסורתית שייכת וחברה בתנועה המסורתית או בשמה האחר - הקונסרבטיבית.
    במידה והנך מאזור ראשון לציון או מהסביבה, הנך יותר ממוזמן ליצור קשר לטלפון הנייד - 0503-588699 או לדוא"ל - preiss.asaf@gmail.com ולקבל פרטים נוספים ולהצטרף.
    בכבוד רב,
    אסף חיים פרייס
    ראשון לציון
    ישראל

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל הקמת קהילה מסורתית בראשון לציון - מס' תשובות ותגובות

בס"ד
    תודה למגיבים בנושא זה ועמכם הסליחה על האיחור בתגובה.
    התנועה המסורתית, כמו גם הקהילה המסורתית, דוגלת באמונה על כל ערכי היהדות, תוך כדי פתיחות ומחשבה פתוחה. נסיון לכפייה ולהחלת מחשבה על האדם המאמין נוגד אף את היהדות ולכן אינו מופיע כחלק מהדרך בה נוהגת קהילה מסורתית.
    איני יודע איזה מפקד ושל איזה חיילים. התנועה המסורתית אינה צבא ואינה יחידה צבאית. חברי התנועה המסורתית הם יהודים מאמינים המתפללים בבתי כנסת, תוך כדי הבעת יהדותם ואמונתם מתוך בחירה חופשית ולא מתוך מחויבות כלפי רב או "כך צריך להיות".
    בנושא התפילות ראוי לציין כי הסידור הנהוג ברוב בתי הכנסת ברחבי הארץ, "רינת ישראל", הינו הסידור הנהוג ברוב בתי הכנסת של התנועה המסורתית. עם זאת, ישנן קהילות אשר עיצבו סידורים נוחים יותר המשמשים את חברי הקהילה, פחות עמודים והרבה יותר ברור לאדם המגיע מן החוץ.
    יש להוסיף גם, שלפחות מה שידוע לי, לא נהוג בבתי הכנסת בתנועה המסורתית להתעסק בענייני כסף בשבתות ובחגים, כפי שנהוג בבתי הכנסת האורתודכסיים בישראל. לא מוכרים עליות, לא מוכרים רימונים, כיבודים, ברכות וכו'. כידוע (ואני מקווה שגם לך), יש איסור מן הזוהר על עיסוק בכסף המוגדר כמוקצה בשבת, אפילו העיסוק בענייני בית הכנסת, אשר מוגדר כחילול שבת וחילול קודש פשוטו כמשמעו. אם תרצה אתה או אחרים פרטים יותר מלאים היכן אפשר למצוא את המקום המדויק בזוהר - אשמח מאוד להעביר אליכם את הציטטה המדויקת ואת הפרק עצמו.
    אנחנו בקהילה המסורתית נוהגים בשוויון כלפי כל אדם יהודי, גבר או אשה. אנחנו פותחי את שערינו כלפי הבא מן החוץ, אשר מרגיש מיידית "בבית", לא מנוכר ולא מובדל מן הקהל. התפילות נעימות, מובנות וברורות, ה"אורח" מוצא עצמו מתמצא בסידור ולא "הולך לאיבוד" והחשוב ביותר - מרגיש את עצמו שייך.
    אני מקווה שהבהרתי מס' נקודות. אשמח לתת עוד פרטים בטלפון הנייד - 0503-588699 או בדוא"ל - preiss.asaf@gmail.com. התחלת הפעילות תהיה לקראת החגים ואני מקווה שאף מוקדם יותר.
    בכבוד רב,
    אסף חיים פרייס
    ראשון לציון
    ישראל

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

יותר מעניין אותי מה הזהור אומר על אמונת חכמים ותוקף ההלכות שלהם
    וכמובן מה הזוהר אומר על להוריד את העמודים החות חשובים מהסידור
    לגבי מכירת עליות בשבת אני לא בקיא בנשוא ככ אבל תהיה בטוח שקהילות הספרדים שנוהגות ככה יש להם היתר גדול אחרת לא היו סומכים על סתם משהו.
    אגב אשכנזים לא מוכרים בשום מקום עליות.

אני רואה את הקונסרבטיבים בתור אנשים שעושים מה שנח להם ולא רואים את הדת כדרך חיים אלא כתרבות נחמדה שאפשר להתייחס אליה בימי שישי שבת.
    מה זאת אומרת "מחשבה וראש פתוח"?
    איזה מין היתר מצאתם לכם לשנות מדרכי חכמים?
    מה זה שוויון בין גבר לאישה? נשים יושבות עם גברים בקהילה שלכם? עולות לתורה?
    מעניין מה הזוהר היה אומר על זה

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל הקמת קהילה מסורתית - המשך תגובות

בס"ד
    תודה לתגובתך. אני שמח על ההזדמנות לפתוח דיונים ונושאים מעניינים. אגב דיון, מעניינים דווקא דברי הזוהר והתלמוד בכל הקשור לנושא אחדות העם היהודי על כל גווניו ובמיוחד - 70 פנים לתורה.
    הזוהר והתלמוד מעמיקים במקומות רבים בחשיבות התפילה הכנה והפתוחה, היוצאת מהלב ואף נאמר בזוהר, כי תפילת האדם מתקבלת היטב למעלה בכסא הכבוד ככל שתפילתו ודבריו הם כנים יותר פה למטה. אגב כך, הזוהר, על אף החשיבות שהוא מקנה לכוונת המלים והתפילה, מעניק חשיבות עליונה לתפילה ולכוונה היוצאת מהלב ולאו דווקא מהדפים, דווקא משום שהתפילה כפי שאנחנו מכירים אותה בסידורים השונים, נחתמה וניתנה בזמנים מאוחרים יותר, תוך - וכדאי שתפנים - התפתחויות שונות שאירעו בחיי העם היהודי.
    לגבי אי אלו עמודים בסידורי התפילה, כבר ציינתי כי הקהילות המסורתיות סומכות תפילתן על הסידורים הנהוגים בבתי הכנסת האורתודוכסיים בישראל, רובם - "רינת ישראל". אלא, כפי שציינתי כבר, בקהילות שונות, על מנת לענות על הצורך של היהודי אשר אינו רגיל לפקוד את בתי הכנסת ברוב השנה ואינו רגיל בתפילות, עיצבו סידורי תפילה נוחים יותר ומנהגי תפילה הרבה יותר מובנים ופשוטים. אגב, מה יש לך לומר ליהודי זה אשר מגיע לבית הכנסת דווקא ביום הכיפורים ושומע מלמולים וחצאי הברות, מרגיש ניכור ומבין שמקומו אינו בבית הכנסת? אני מבין שלשיטתך, היית אומר לאחד כזה - תצא בחוץ, או משהו דומה, כי פשוט הקהל אינו מעוניין להתייחס אל ה-"זר" ואל החיצון, נכון? אז שתבין, ידידי, הזוהר מחייב את המתפלל דווקא להבין את התפילה ולהרגיש שייך לה ולא לעלעל בדפי הסידור וללכת לאיבוד. תפילה מעין זו לעולם לא תתקבל והיא דווקא מה שמאפיין בתי כנסת רבים, אשר ממלמלים תפילות ואינם מכוונים בדבריהם.
    עוד דבר, האם אתה יודע מהו תפקידו העיקרי של שליח הציבור? מקריאה ולימוד במקורות ישראל ובשולחן ערוך, כדאי לדעת, שתפקידו העיקרי הוא הובלת הציבור אשר אינו מתמצא והוצאתם ידי חובה. על כן, אנחנו נוהגים לומר את מס' העמודים ולהנחות את התפילה ולא לתת אפשרות ללכת לאיבוד או יותר גרוע - לקבל החלטה שאתה או אחר אינם שייכים.
    לגבי כסף בשבת, לא אחזור על דבריי ולכן אני מציע לכל אחד ללמוד היטב את הזוהר ואת התלמוד ולאחר מכן להבין איך קורה שדווקא בתי כנסת רבים כל כך נכשלים בעניין זה והופכים את עיקר התפילה לשוק אסור המחלל שם שמיים ומבזה את התורה.
    אני מודה לך על האפשרות לענות ולדון בנושאים אלו.
    לגבי שאר הנושאים - כל אחד מוזמן לקרוא את הפנייה שלי לפורום בנושא טיב התפילות והתפילה השוויונית - גברים ונשים.
    המשך שבוע נעים.

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

כן רגיל לא רגיל
    יש לפני הזוהר את השולחן ערוך שזה תאכלס הלכה למעשה והוא המקור הראשון להכלה בחיי היום יום
    לא כל אחד יכול ללמוד זוהר ולהבין את המשמעות האמיתית, והרבה פעמים ההלכה למעשה אומרת הפוך מהזוהר.
    אני לא מזלזל חס ושלום על הזוהר וע לכל הסודות הנפלאים שבו, ורק בגלל חוסר הבקיאות שלנו, יש לנו הלכה למעשה ואת פסיקתו של השולחן ערוך.
    ואין שום היתר שבעולם ללכת לפי סברה שאין לה דעה באחרונים או בראשונים.
    אדם שלא בקיא בתפילה יבקש עזרה מרב בית הכנסת שיהיה בעניינים
    בתקופת עזריה ונחמיה תיקנו את התפילות המסודרות כי מי שמתפלל מהלב לא בטוח שיבקש על הקיבוץ גליות, על המשיח ועוד.
    תפילות מהלב זה טוב ויפה בתור תפילת רשות וזה לא בא במקום כלום.

אני רואה בקהילה המסורתית כמין זרם מודרני לדת שפוגע בתוקף תורת החכמים ומייחס לו זלזול
    ולדעתי, שב ואל תעשה עדיף!
    שכל השינויים האלה פוגעים בכבוד התורה!

לא ענית לי על השאלה במה מתבטא השיוויון בין גבר לאישה
    והאם אתה לא חושב שברכה בשם ומלכות שלא עשני אישה היא חשובה?
    הרי חכמים תיקנו אותה עם שם ומלכות ואילו אישה אומרת ברוך שעשני כרצונו ללא שם ומלכות?

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 05:12.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,497,505 | הודעות: 8,198,098 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect