|
|
עידו...
דבר ראשון אני יהודי!!!
מה אתה קצת "בעייתי" :|
תראה לי ערבי שמשרת בצה"ל על תגידי לי דרוזים :\
אני יהודי ! דבר שני לאדע אמרו לי בשביל קרבי מומלץ שיהיה סכין אולר וואט עבר עלייך לא דע אז שאלתי פה אנשים שאמורים להבין מה הקטע?! זה המטרה של הפורום הזה לשאול שאלות ולקבל תשובות ולעזור אחד לשני לקבל מידע לא ככה? תקן אותי עם אני טועה עידו
12345
נערך לאחרונה על ידי Alon; 20-06-2011 בשעה 02:16.
וסליחה על דאבל תגובה ...
למנהל הפורום הזה לא קיבלתי תשובה מדיוקת משום שהלדרמן שהציגו פה הוא בדיוק כמו הסכין שהצגתי פה רק שהלדרמן עולה לפי 5 XD
אז מותר ללכת אם מה שהראתי או שלא?
DMX
תקרה את התגובה הקודמת שלי לגבי לשון החוק ולגבי נשיאת סכין ביום יום לעומת שימוש מבצעי בה.
תתעלם מאדון IDO שלא מבין עניין(כנראה).
או עד שיותקף מטווח קצר שלא מאפשר שימוש בנשק חם.
או כל אופציה אחרת לדוג' היה אירוע באחת הפעילויות שאזקנו מספר עצורים (עם אזיקונים לא אזיקים) וכנראה אחד החיילים סגר יותר מידי חזק את האזיקון בצורה כזו שידיו של העצור הכחילו והוא החל לצרוח מכאבים.
חיפשנו במשך דקות ארוכות סכין ולבסוף אילתרנו משהו כדי לשחרר אותו ולאזוק אותו מחדש בצורה אנושית יותר.
עידו.......
א. אני יהודי
ב. שאלתי שאלה ורציתי לקבל תשובה ..... זה המטרה של הפורום הזה לא ככה? לעזור אחד לשני להבין דברים שקשורים לצבא ולא לקבל הערות מהסוג שלך......
אלון ... תודה על התגובות שלך אבל ברצוני לשאול אותך עוד מספר שאלות עם תוכל להשיב עליהם אני ישמח מאוד :]
יש לי גם סכין כזאת שזה מתקפל בלי קפיץ אותה מותר לקחת לצבא ויש לי גם סכין פרפר וסכין קומנדו חחח מה מותר לקחת?
תודה על התייחסות
שוב אני חוזר ומפרש את לשון החוק.
אסור לשאת עליך סכין בכל עת ומקום אלא אם הוכח עילה סבירה לשימוש בסכין (עבודה, פנאי וכו').
סכין- זה כלי שלהבו מתקבע על ידי מנגנון קפיץ או כל מנגנון אחר שגורם ללהב להיות קבוע (מקובע)
בעקרון רצוי שלא לקחת שום סכין אלא אם אתה מתכוון להצמיד את הסכין לווסט שלך ולהשתמש בו בשימושים שתיארתי בהודעות למעלה.
אם זה בשביל וואסח תוותר.
שוב אני חוזר ומדגיש אסור לך לשאת עליך את הסכין להביא אותה לבסיס אתה יכול רצוי בתיק עמוק עמוק שאם תיתפס לא יוכלו לקשר אותך לשימוש בה כי במידת הצורך הזמן שיקח לך לשלוף אותה עולה על הזמן הסביר.
לגבי איזו סכין - שוב תלוי לפי השימוש ומתאר הלחימה אני אישית הייתי בוחר בסכין קומנדו יש לה מבחינתי יותר שימושים אך צריך לדעת להשתמש בה בתקיפה.
מצד שני הסכין שהדגמת בתמונה יש לה פחות שימושים אבל שימושית יותר בתקיפה.
כל זה לדעתי האישית ואיני סכינאי מומחה וגם לא הייתי חייל בקומנדו אני כותב זאת על בסיס ידע וניסיון אישי.
תודה רבה על התגובה העניינית אלון אני ממש מודה לך :]
אני בעז"ה הולך למג"ב ליחידה מסויימת שאני חושב שאסור לפרט עלייה![]()
אלון מותר לשאת אולר? בטירונות ובשאר השירות?
זו העתקה של מה שכתבתי בפורום אחר...
אהלן
אז ככה
קניתי לפני כמה שעות SWISSTOOL ב600 שקל (ריקושט...) באתי עם חבר שדיי מבין בכל זה והוא אמר שהם יותר טובים מלדרמן כי זה פלדה ולדרמן ברזל רגיל אנערף..
קיצקץ האולר הזה יספיק לי לצבא?
http://www.victorinox.com/product/1/100/1008/3.0338.L
נ.ב לא קיבלתי את כל התוספת שיש שם בתמונה (פותחן יין וכו') ובמקום מספריים יש לי פותח קשרים
אולר מותר ואפילו רצוי.
הכוונה לסופרטול כמו של סוויס שקנית ולדרמנים לסוגיהם (וייב וכו').
מאוד שימושי אין עם זה בעיה בטירונות/מ"צ.
כמובן הכל תלוי בפלוגה ובנהלי פלוגה- עדיין לא נתקלתי בפלוגה שאוסרת שימוש ונשיאה של סופרטול.
ואם יש פלוגה כזו אז זה כנראה לא הכשרת לוחמים אלא טירונות 00/02 שלא מבינים כלום מהחיים.
אגדיל ואומר סופרטול נטו מקצועיות!
לדרמן מקל לך על החיים בכמה רמות במיוחד בשטח שאין לך כלים ובמיוחד בלחימה במקרה ויש כשל בנשק, וכמובן יש את הידע הנחוץ ואפשר לסדר.
רק חבל לי לבאס אותך על המחיר המוגזם ששילמת עבור מה, שלדעתי, פחות טוב מלדרמן בדגם מקביל ועולה גם יותר.
יתרה מזאת יכלת להזמין מאיביי לדרמן סגור באריזה (האחריות היא בינלאומית ז"א תקפה גם בארץ) בחצי מהמחיר ואת הדגם הכי מפציץ שלהם.
דרך אגב אלון נראלי שאני יקנה בסופו של דבר לדרמן כי אני הולך לקרבי.. ומה שיש לי אמרתה שאסור
ראיתי באתר של השוואת מחירים לדרמן בסביבות ה220 שקלים והוא נראלי די טוב נראלי שהרכוש אחד כזה בסופו של דבר...
תשמע, יש לחוק התניה (תנאי) שבו כן מותר לשאת סכין שכזו וכבר אמרתי את זה. במידה ואתה מוכיח שיש בה שימוש סביר (טיול, מחנאות, חיתוך ענפים/חוטים ולא וורידים/עורקים).
אני ממליץ לחכות עם הקניה לראות איך מתקדם הטירונות וכו' אולי אתה ספציפית לא צריך כי אתה לא אוהב לשפצ"ר ולדגם את עצמך ואז חבל על הכסף.
אני אישית קניתי בתחילת הטירונות אולר של איזה חברה אלמונית ב50 שקל ששירת אותי נאמנה עד היום האחרון שלי- אמנם אין פה מקום להשוות אותו ללדרמן הכי זול ומסריח ובטח ובטח שלא ללדרמן טוב (צ'רג'ר,בלאסט) ולפעמים נאלצתי לבקש מחברים את הלדרמן שלהם ולהשתמש בו.
חכה עם זה עד שתרגיש שאתה לא יכול להסתדר בלעדיו.
אני הופתעתי מעצמי שהסתפקתי באולר המסכן הזה אני נולדתי עם רינגראצ'ט ביד ימין ושפיץ פלייר ביד שמאל והצלחתי להסתדר.
בנוסף במהלך מסלול לוחם אוספים כסף (זיכוי על פחיות שאתם תפרקו בפלוגה) ומגייסים תרומות למתנות סוף מסלול שתלוי בכמות הכסף שתצליחו להעמיד. בעזרתו קונים לכל הפלוגה מתנות (תיקים, פאוצ'ים, ספר סוף מסלול, חלוקים, גביעים, מחזיקי מפתחות, שלוקרים [שקיות שתיה] ושלל מתנות כאלו ואחרות ובהן אם יש מספיק כסף גם לדרמנים).
או שתקנה באיביי במחיר זנות לדרמן לבחירתך ותתעלם מכל מה שכתבתי על לחכות וכו' ושחבל על הכסף..
נערך לאחרונה על ידי Alon; 09-06-2010 בשעה 13:08.