קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. בואו ספרו על הימים שלכם !
    על ידי OutSide בפורום דיבורים
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 27-03-2006, 00:07
  2. תגובות: 29
    הודעה אחרונה: 12-02-2006, 15:37
  3. תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 28-10-2005, 14:22
  4. תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 17-10-2005, 12:32
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12
מציג תוצאות 16 עד 19 מתוך 19

אז מה.. ספרו - עמוד 2

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי yoavyoav7 צפיה בהודעה
    אהלן, אני יואב בן 23, ואני גיליתי שמה שאני סובל ממנו נקרא חרדה חברתית לפני בערך שנה, אבל גם לפני כן כמובן שהיה לי ברור שמשהו אצלי דפוק. אגב, גם אמא שלי סובלת מחרדות ודכאונות והייתה מטופלת הרבה שנים אצל פסיכולוגים ופסיכיאטרים והייתה לוקחת כדורים. יש לי אח גדול שסובל מבעיות חברתיות וחרדות הרבה יותר קשות משלי, ורק אחי התאום עוד איכשהו יצא "נורמלי". בבית תמיד הייתה אווירה שלילית ומלחיצה, ההורים שלי תמיד היו פסימיים ומתוסכלים, ובאמת שלא בשביל לחפש אשמים ולזרוק את האשמה על ההורים, אבל די ברור לי כבר מאיפה החרדות שלי מגיעות.

דווקא חברים לא חסר לי ויש לי אפילו הרבה, אבל כולם אותם חברים מבערך בי"ס יסודי (ככל שגדלתי בגיל כך גם החרדה גדלה והיכולת שלי ליצור קשרים חדשים ירדה). מחוץ לסביבה המוכרת הזאת של החברים האלה (או כמו שהפסיכולוגית שלי אומרת "אזור הנוחות") , אני בנאדם שונה לגמרי, שלא מסוגל ליצור קשר עם אנשים חדשים, שלא לדבר על בנות, שזה הכי כואב לי. עד היום לא הייתה לי חברה וגם לא משהו שמתקרב לחברה. עד היום לא יצאתי עם בחורה. עד היום אפילו לא ניסיתי להתחיל עם בחורה, ואין לי בעיה של מראה, אני אפילו נראה די טוב, אבל יש לי בעיה חמורה של ביטחון עצמי מתחת לאדמה, המחשבות שלי פשוט הורגות אותי, כי בסופו של דבר כל החרדה החברתית הארורה הזאת זה רק בראש, הבעיה שאצלי המחשבות השליליות האלה הרבה יותר חזקות מההגיון והרגש שלי. אני פשוט מרגיש כזה אפס חסר ביטחון... אני תמיד מסכים עם אנשים גם אם אני לא באמת מסכים (אני בטוח שאתם מבינים את המשפט ההזוי הזה), כי אני מפחד ממה שיחשבו עליי אם אני יחשוב אחרת, אני מפחד לעמוד על שלי, אני הרבה פעמים צוחק כמו מפגר בשיחות עם אנשים בחוסר טאקט והרבה פעמים שואלים אותי למה אני צוחק, אני כל הזמן עסוק בלנתח מצבים, בלהריץ תסריטים בראש שלי וב"לקרוא מחשבות" של אנשים, כמובן שהכל תמיד בצורה שלילית, פשוט לא קיימת אצלי כמעט חשיבה חיובית. הכל תמיד רע ושלילי.
    זה פשוט דופק לי את החיים בכל התחומים. בעבודה, אני רק מחכה שתיגמר המשמרת עוד לפני שהיא התחילה ובזמן המשמרת אני כל הזמן מוטרד וחסר מנוחה ואני בטוח שאלה שעובדים איתי שמים לב לזה וחלקם חושבים שמשהו אצלי דפוק ואחרים חושבים שאני סנוב או משהו כזה (גם קיבלתי כמה הערות)...
    בנוסף אני גם בקורס פסיכומטרי, מי שעבר את זה יודע כמה זה תקופה קשה ומלחיצה, בעיקר למי שגם ככה סובל מבעיה נפשית כמו חרדה חברתית.
    בקורס לא חסרות בחורות יפות ואנשים סבבה, אבל אני מוצא את עצמי בסופו של דבר די בודד שם, חוץ מזה שיושב לידי (שהוא בנאדם טוב אבל הוא בעצמו עם בעיות חברתיות וגם לא נעים להגיד אבל הוא די חנון) שאני מדבר איתו פה ושם וגם לפעמים נותן לו טרמפ לתחנת רכבת, אבל חוץ מזה אני לא מצליח לדבר שם עם אף אחד ואני מרגיש לא קשור כזה, לא מעניין, כאילו כולם שם במילא לא יספרו אותי גם אם אני ינסה, מרגיש רגשי נחיתות נוראיים. באחד השיעורים אחת הבנות (שהיא גם הבחורה הכי יפה הקורס) שם שעובדות עם אחי התאום ניגשה אליי ואמרה לי שהיא עובדת עם אחי באותו מקום, ואני כמו מטומטם עניתי "כן?" והמשכתי ללכת. עד עכשיו שאני משחזר את המקרה הזה בא לי לקבור את עצמי, כי מעבר לזה שיצאתי טמבל, זה התנהגות לא יפה, הרי היא לא יודעת שאין לי ביטחון עצמי בגרוש, מבחינתה אני סנוב או אנטיפט או איך שלא תקראו לזה.

אז זה אני בעיקרון, מקווה שלמרות הכל אני אצליח לצאת מזה. תודה למי שטרח וקרא וכל תגובה תתקבל בברכה.
    טוב התגובה הזאת יצאה מאוד מרושלת ולא כיסתה הכל מחוסר זמן, אנא סלח לי.

אוקי חבר, אתה מתאר המון מצבים קלאסיים של חרדה חברתית. חלק אפילו שכבר שכחתי שגם אני תמיד עשיתי.. מעניין.
    הנה דוגמה אחת. אמרת שאתה נוטה להסכים עם אנשים אפילו שאתה לא באמת מסכים איתם (קלאסי קלאסי קלאסי). זה נובע מהרצון להמנע מעימותים, להיות בסדר עם כולם, להימנע מאווירה שיכולה לגרום לאי נוחות. איך עובדים על זה? תנחש.
    אם חשבת לעצמך "אני אפסיק להסכים עם כל דבר ואהיה נאמן לדעה האותנטית שלי" קיבלת רק חצי נקודה, אם בכלל. כלומר, זה נכון. אבל זה לא מתחיל שם. פה זאת בעיקר בעיה של ביטחון עצמי, מהסוג שתוקע אותך במקום. למה אני מתכוון?
    אתה כרגע נמצא במצב של חוסר התקדמות. אתה תקוע במקום (הפתעתי אותך עכשיו אה). זה אחד השלבים האהובים עלי, כי הוא מתחיל בך - אתה הנושא פה. בשביל לבנות את הביטחון העצמי שלך אתה צריך לעשות כמה דברים שאני אוהב להגיד פה הרבה בפורום: 1) תאהב את עצמך 2) תאמין בעצמך וביכולת שלך 3) תבין שאתה נורמלי לחלוטין ואף משובח. - מנגד, אם אתה מתבייש בעצמך, במי שאתה, או במה שאתה עושה, לא יהיה לך ביטחון. כי אם אתה לא שלם עם עצמך אין לך במה להיאחז. ואני גם יתן לך את הטיפ שאני נותך לכולם - קצת מכון כושר עוזר מלא לביטחון ולמלא דברים. עכשיו בוא נחזור קצת - גם להסכים עם כולם, לצחוק מכל דבר, זה הישארות באיזור הנוחות. לצערי אתה צריך להרעיד קצת את עולמך, לצאת מאיזור הנוחות. ברגע שאתה יוצא אתה לא חוזר, אתה יוצא למסע שהולך רק בכיוון אחד, קדימה, לשינוי. פעם הבאה שאתה מדבר עם מישהו, לפני שתפעל באינסטינקטיביות אני רוצה שתעצור לרגע, ותחשוב. אחר כך תגיב כפי שניראה לך בכנות שאתה חושב. ותהפוך את זה להרגל. זה לא כל כך קשה, זה אפילו כיף. אתה תהיה מופתע לטובה.

אני מציע לך לחכות עם עניין הבחורות בינתיים, כי הכי טוב להתקדם צעד צעד.
    נערך לאחרונה על ידי לוחם; 24-10-2010 בשעה 15:40.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אני כבר כמה שנים מרגיש כאילו אני תקוע בהילוך שני ( כמו השיר פתיחה של חברים) זה ממש תואם את החיים שלי בשנים האחרונות.. לא מצליח לשנות את דפוסי המחשבה שלי ..... מרגיש תקוע מבחינת קשר עם בנות ... אני לא מודע למה שקורה לי בכלל ... אני רוצה קשר עם בחורות, ולפעמים יוצא לי לתקשר קצת אבל אני לא יודע לאן להמשיך את זה איך להמשיך את זה זה ממש מעורר רחמים .... נראה לי אני צריך להתחיל ללכת לאתר הזה שמלמד איך להשיג בחורות.... אבל אני תכלס לא חושב שזה יפתור את הבעייה , זה יכול לעזור מאוד , כי ברגע שאתה מתעסק בלחשוב על איך להשיג את הבחורות זה מתחיל לחלחל לתת מודע שלך ואתה כולך מתכוונן לזה .... אבל אני רוצה להגיע למצב שבו תקשורת עם בנות תבוא לי בטבעיות , כמובן שיהיו חששות ואני יזום הרבה אינטרקציות אבל אני לא ירגיש תקוע ואני יוכל להמשיך קשר עם בחורה ליותר מפגישה אחת ....

איך אני אמור לשנות את כל המחשבות האלה? כל הבטחון העצמי הירוד והשליליות שבי.?

עריכה:

אני צריך משהו שיגיד לי מה לעשות גם אם זה נראה מובן מאיליו אני צריך שמשהו ידרבן אותי לעשות דברים אם אתה מבין......
    ויש לי עוד שאלה .... מה קורה אם בחורה מראה עניין בי ... מה אני עושה?? אני לא מסוגל לחשוב על מה לעשות אתה מבין ... אני לא יודע מה לעשות נגיד משהיא מהעבודה \לימודים מתחילה ליצור איתי אינטרקציה נגיד אומרת שלום מה שלומך מידי פעם
    מתייחסת אלי.....אז מה אני עושה? אני מרגיש ביטחון עצמי ממש לא טוב ואין לי אומץ לבוא ולהגיד לה דברים, בנוסף מה אני צריך להגיד לה ? להציע לה לצאת איתי? זה לא מרגיש לי טוב... נראה מלאכותי מדי, קיצר אני צריך הצעות מה לעשות...
    נערך לאחרונה על ידי mr_notvery; 25-10-2010 בשעה 12:33.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

הי מצטער, לא היה לי אינטרנט 4 ימים.
    שוב, בכל מה שנוגע לבחורות, יש גם צעד אחד לפני, שקשור בעבודה עצמית. כמה שיהיה לך יותר ביטחון בעצמך, כמה שתרגיש יותר טוב באופן כללי גם בתחומים אחרים בחיים, הדברים האלה יצאו ממך ואפשר יהיה לראות את זה. כשאתה מדבר עם בחורה, תשדר כנות וחום, תסתכל לה בעיניים ותחייך, וקח את זה בקלות.

אל תתבייש ברצון שלך להתקרב לבחורה מסויימת. אל תפחד להראות לבחורה שהיא מוצאת חן בעינייך, בדייט תנסה ליצור מגע, ולתקשר איתה דרך העיניים ובדרך שאתה נוגע בה. זה יגיד לה הרבה יותר ממה שיש לך לומר. החוכמה היא לא להראות התלהבות, שיכולה להרוס, אבל כן לקחת קצת את המושכות לידיים, כי בכל זאת אתה הגבר
    אני בדייטים הראשונים שלי הייתי די מופנם, מחושב, חסר ביטחון. אף אחת מהתכונות האלו לא תרמה לי רבות כמובן. יש בחורות שאוהבות בחורים ביישנים אבל עדיין רוצות לראות סוג של ביטחון עצמי. צריך ללמוד להשתחרר, לבוא בלי ציפיות ולהיות אותנטי. אל תפחד להתקדם אם המצב קורא לכך. במקרה שאין כימיה וכנראה לא יהיה דייט שני, מה שיקרה הרבה, אין מה לעשות, לפחות צברת ניסיון. אבל אם היה כיף והבחורה מעוניינת בהמשך, אל תהסס. תתקשר, קבע דייט שני. אין פה שאלה.

בנוגע לחלק השני, מה לעשות כשבחורה מראה בך עניין. קודם כל, זה מצב טוב אבל קח בחשבון שזה לא תמיד אומר שהיא רוצה אותך. אולי היא חברותית ומעוניית ליצור שיחה. אולי היא חושבת שאתה בחור סבבה ומתעניינת. אלה גם אחלה דברים כמובן. זה תלוי בתיאור שלך של 'מראה בי עניין'. אני יכול לתאר לעצמי שבחורה כזאת יוצרת איתך אינטראקציה הדבר הראשון שקורה לך הוא שאתה נלחץ / מתרגש. כן זה טבעי, אבל תנסה לשנות את זה. הדבר הכי פשוט לעשות הוא קודם כל לחייך, מה שמייד מראה לבן אדם שנחמד לך בחברתו, ופשוט לזרום עם השיחה בלי בעיות. בתחילת השיחה אל תחשוב על הבחורה כבת זוג פוטנציאלית. תחשוב עליה בתור ידידה או אשת שיחה, זה יחדד אותך קצת. אחר כך תנתב את זה לכיוון הזה, זה כמובן תלוי בסיטואציה.
    אם זאת בחורה מהעבודה או מהלימודים, זה מצב מאוד טוב. מכיון שיש מקום להמשכיות של האינטראקציה. תבנה את הקשר ותלמד להכיר אותה קצת. לאחר שעשית את זה, אני אישית, בעד קצת ישירות. ולפי דעתי זה גם יקצר לך תהליכים (לכאן או לכאן), וגם בנות באופן כללי מעריכות ישירות והן בטוח לא יפגעו מזה. וכן, תחשוב קצת על הניסוח אם אתה חייב, ופשוט תציע לה לצאת לשתות משהו. מלאכותי או לא, זה מה שאתה צריך לעשות. לא חייבים להכיר בחורה חודשים בשביל להציע לה לצאת אחי. תתקשר ותקוף

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ואללה .. תודה.... אני אנסה להפנים , אתה עושה רושם של מי שמבין עניין ....

+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 08:22.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,499,327 | הודעות: 8,199,920 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect