קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. הליכה וחזרה מהעבודה/לימודים
    על ידי Alonh בפורום דיבורים
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 18-11-2005, 08:45
  2. לימודים זה עסק ממש מכניס-היתכן?!
    על ידי donki10 בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 22-10-2005, 18:06
  3. תגובות: 22
    הודעה אחרונה: 15-10-2005, 21:08
  4. 2GB עם תיזמונים גבוהים, או 1GB עם תיזמונים נמוכים?
    על ידי Jacoby בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 18
    הודעה אחרונה: 25-09-2005, 01:09
  5. בקשה תעזרו לי בפורום לימודים
    על ידי הקוסם האפל בפורום דיבורים
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 11-09-2005, 18:27
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12
מציג תוצאות 16 עד 17 מתוך 17

לימודים גבוהים - עמוד 2

משתמש מכור האוואטר של הנודד
    לייקים
    53
    נקודות
    336

קודם כל יפה מאוד שאתה מתחיל לחשוב על זה עכשיו.
    אבל למה אתה אומר כמובן שתעשה פסיכומטרי? יכול להיות שהדרישות למה שתרצה לעשות בעתיד לא יכללו פסיכומטרי.
    אל תלך ישר עם הזרם של האנשים ותעשה את מה שכולם עושים.
    אני מכיר כמה אנשים שעשו בדיוק את אותה טעות, פסיכומטרי ישר אחרי הצבא בלי לחשוב מה הם רוצים מעצמם בעצם ואז גילו שמה שהם רוצים ללמוד לא מצריך פסיכומטרי והם סתם שרפו כסף וזמן יקר.
    אני מציע לך קודם כל להיסגר על מקצוע שמעניין אותך ושתרצה ללמוד אותו ורק אז לראות מה הדרישות ומה אתה צריך לעשות בהתאם.
    עדיף שתשרוף שנה בלחפש את המקצוע הזה מאשר להתחיל תואר לגלות שהוא לא מתאים לך אחרי שנה שנתיים וגם לשרוף את הזמן ואת הכסף על התואר, או יותר גרוע, להמשיך עם זה למרות זאת ו"להיתקע" במקצוע שאתה לא אוהב.
    יש כל מיני דרכים לשער למה אתה מתאים, תריץ איבחון מקצועי בגוגל ותראה שם את האפשרויות.
    עכשיו הציעו לך פה את רופין, רופין זאת מכללה עם שכ"ל אוניברסיטאי ולכאורה הכל טוב ויפה, השאלה מה יהיה שווה התואר שלך אחר כך כשתסיים.
    כי יכול להיות שתרצה ללמוד תואר X ויש כמוך מספיק שלמדו את זה מכל מיני מוסדות לימוד להשכלה גבוהה, אז ההעדפה היא כמובן תהיה לקחת מישהו מהאוניברסיטה - רק בגלל שזאת אוניברסיטה ולא מכללה כי יש לזה שם יותר טוב.
    יכול להיות שתהיה במקצוע הזה פי 1,000 יותר טוב מאחד מהאוניברסיטה, אבל מי שממיין עובדים מסתכל בעיקר על איפה למדת ומה הניסיון שלך.
    בכל מקרה, זה משהו לא פשוט שאנחנו לא ממש יכולים לעזור לך בזה, כמעט כל אחד שמשתחרר מהצבא לא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו ומעצמו.
    העצה הכי טובה שלי היא שתעבוד ותרוויח כסף בהתחלה כי כנראה שאתה תצטרך אותו אלא אם כן אתה טחון ותוך כדי תחפש מקצועות שאולי יעניינו אותך ותחפש מקומות שיעזרו לך להכווין אותך לייעוד האמיתי שלך.
    אני יודע שהיחידה להכוונת חיילים משוחררים עושה את זה גם, זה אולי יעזור לך:

http://www.hachvana.mod.gov.il/pages...&HD=2&SUB_UN=1

בכל מקרה, לפני השיחרור יהיה לך כנראה איזה יום משתחררים וכנס משתחררים גם.
    תנצל אותו ותדלה כמה שיותר מידע שאתה יכול.
    אבל הכי חשוב, תקשיב, אבל אל תתחייב לכלום.
    נערך לאחרונה על ידי הנודד; 31-12-2010 בשעה 10:37.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

הייתי מציעה לך ללמוד מה שכן מעניין אותך, מניסיון אישי בתיכון למדתי מקצועות שבסופו של דבר התאכזבתי מהם כי כול מה שהובטח לנו שנלמד לא למדנו... גם זה קורה לפעמים. זה פשוט סבל ללמוד מה שאתה לא אוהב, כי זה גם משעמם אותך וגם אתה צריך להתגבר המחסום של ההשקעה כי ברוב המקרים אנחנו לא משקיעים במשהו שאנחנו מגלים כלא מעניין, לא רצוי, לא שימושי בשבילנו. אתה יכול להתחיל תואר ואח"כ להתחרט על חשבון הזמן והכסף שלך כמובן השאלה אם זה כדאי. אם אתה שואל אותי עדיף שלא... בכלל בישראל יש תופעה מאוד נפוצה שבסוף התיכון ואפילו בסוף השירות הצבאי אנשים לא סגורים על עצמם. תנסה לחשוב מה יותר מעניין אותך, מה יותר מתאים לך.

בקשר לפסיכולוגיה - אם אתה רוצה ללמוד את זה בעתיד באוניברסיטה ולא במכללה אתה צריך תעודת בגרות כמה שיותר גבוהה כי הפיסוכמטרי לשם מאוד גבוהה. אפילו אם ממוצע של 80-85 בתעודת בגרות תצטרך להוציא לפחות 690-700 בפסיכו + אם אתה מתחיל ללמוד את זה ואתה מעוניין לעשות אח"כ תואר שני בזה (ואין אפשרות אחרת אם אתה רוצה להיות פסיכולוג אתה חייב שני תארים או שפשוט תעבוד כעובד סוציאלי או כיועץ בבית הספר), אתה חייב לשבת על ממוצע של 88+... תקח את זה בחשבון.

בכול מקרה שיהיה לך בהצלחה,
    מאשה

+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 07:53.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,502,273 | הודעות: 8,202,866 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect