קודם כל יפה מאוד שאתה מתחיל לחשוב על זה עכשיו.
אבל למה אתה אומר כמובן שתעשה פסיכומטרי? יכול להיות שהדרישות למה שתרצה לעשות בעתיד לא יכללו פסיכומטרי.
אל תלך ישר עם הזרם של האנשים ותעשה את מה שכולם עושים.
אני מכיר כמה אנשים שעשו בדיוק את אותה טעות, פסיכומטרי ישר אחרי הצבא בלי לחשוב מה הם רוצים מעצמם בעצם ואז גילו שמה שהם רוצים ללמוד לא מצריך פסיכומטרי והם סתם שרפו כסף וזמן יקר.
אני מציע לך קודם כל להיסגר על מקצוע שמעניין אותך ושתרצה ללמוד אותו ורק אז לראות מה הדרישות ומה אתה צריך לעשות בהתאם.
עדיף שתשרוף שנה בלחפש את המקצוע הזה מאשר להתחיל תואר לגלות שהוא לא מתאים לך אחרי שנה שנתיים וגם לשרוף את הזמן ואת הכסף על התואר, או יותר גרוע, להמשיך עם זה למרות זאת ו"להיתקע" במקצוע שאתה לא אוהב.
יש כל מיני דרכים לשער למה אתה מתאים, תריץ איבחון מקצועי בגוגל ותראה שם את האפשרויות.
עכשיו הציעו לך פה את רופין, רופין זאת מכללה עם שכ"ל אוניברסיטאי ולכאורה הכל טוב ויפה, השאלה מה יהיה שווה התואר שלך אחר כך כשתסיים.
כי יכול להיות שתרצה ללמוד תואר X ויש כמוך מספיק שלמדו את זה מכל מיני מוסדות לימוד להשכלה גבוהה, אז ההעדפה היא כמובן תהיה לקחת מישהו מהאוניברסיטה - רק בגלל שזאת אוניברסיטה ולא מכללה כי יש לזה שם יותר טוב.
יכול להיות שתהיה במקצוע הזה פי 1,000 יותר טוב מאחד מהאוניברסיטה, אבל מי שממיין עובדים מסתכל בעיקר על איפה למדת ומה הניסיון שלך.
בכל מקרה, זה משהו לא פשוט שאנחנו לא ממש יכולים לעזור לך בזה, כמעט כל אחד שמשתחרר מהצבא לא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו ומעצמו.
העצה הכי טובה שלי היא שתעבוד ותרוויח כסף בהתחלה כי כנראה שאתה תצטרך אותו אלא אם כן אתה טחון ותוך כדי תחפש מקצועות שאולי יעניינו אותך ותחפש מקומות שיעזרו לך להכווין אותך לייעוד האמיתי שלך.
אני יודע שהיחידה להכוונת חיילים משוחררים עושה את זה גם, זה אולי יעזור לך:
http://www.hachvana.mod.gov.il/pages...&HD=2&SUB_UN=1
בכל מקרה, לפני השיחרור יהיה לך כנראה איזה יום משתחררים וכנס משתחררים גם.
תנצל אותו ותדלה כמה שיותר מידע שאתה יכול.
אבל הכי חשוב, תקשיב, אבל אל תתחייב לכלום.

ציטוט ההודעה