|
|
לשם שינוי אני דווקא בעיניין הזה דבק בדעה של Crystal .
אני חושב שהיא לא הצליחה להעביר לכם את התפיסה שלה משום שהדוגמה שהביאה לא הייתה ממש טובה.
אני סבור כי אין אדם (שפוי לפחות) שאיננו מושפע מלחץ חברתי כזה או אחר.
אפשר לראות את זה מעולה באופנה: אדם שלא מתעדכן עפ"י צו האופנה נחשב למיושן או לחסר טעם בלבוש,גם אני קורבן אופנה במידה מסויימת
בכלל כולנו מושפעים מהחברה. דוגמה נוספת לכך האומנם בגיל צעיר יותר זה הצורך להשכיב בננות לרוץ ולספר לחבר'ה שחלילה לא יחשבו שאתה בתול.
הכל עיניין של מינון,מידה ואם זה עובר על אחד מהקווים האדומים שלך,פה נרמסים הערכים שלך ע"י החברה.
לדוגמה אצלי אלכוהול איננו קו אדום (לא נהיגה בשכרות!!!) מעט לסוף שבוע ואני מבסוט,סיגריות אין לי בעייה עם אנשים שמעשנים אני פשוט לא מוצא עיניין של מה בכך,זה נראה לי דבר מיותר.
אני חופשי מהעישון כי :
א' אני לא מגביל את עצמי כי אינני חש צורך לעשן.
ב' אני לא מכור לזה.
לגבי סמים זה מבחינתי קו אדום שאין לעבור,לכן אם הסביבה תשפיעה עליי נכנעתי ללחץ חברתי,מעבר לזה שזה כרוך בנזק.
כל האנשים שדוגלים באמצעי מניעה כבר נולדו.
היו לי כמה סיטואציות שניסו לגרום לי לעשן או לעשות דברים שלא רציתי, הפעילו עלי לחץ חברתי.
אני אישית מאמין שלחץ חברתי לא משפיע עלי כל כך, כי בינתיים עשיתי רק מה שאני רציתי ולא מה שהחברה שמסביבי רצתה.
אני לא שם על אנשים אחרים יותר מדי ולא אכפת לי מהם (במובן הטוב, זה לא שאני אפגע בהם, פשוט לא אכפת לי מה הם חושבים עלי), אני עושה מה שאני רוצה ומה שטוב לי, במסגרת החוק כמובן =)