לילה טוב לכל גולשי אטרף
כיצד לדעתכם אפשר להתגבר על לחץ חברתי? האם זה אפשרי בכלל?
דעתי האישית בנושא:
אצלי הלחץ חברתי הוא מאוד חזק, במיוחד עכשיו כשאני בגיל ההתבגרות.
בשנה האחרונה הלחץ החברתי רק עלה, היו לי המון הצעות מפטות, כגון: עישון סיגריה, לשתות שתיה חריפה, סקס (אני לא רוצה לקיים את זה בגיל שלי, אני חושב שאני עדיין צעיר בשביל זה.) וכו'...
אני, התגברתי על כך עם הרצון האישי שלי, כשבאים חברים טובים מאוד שלך שאתה מסתובב איתם יום יום ושאתה ממש ממש סומך עליהם ומציעים לך סיגריה, איך אני אמור להגיב בכלל? מה אני אעשן? ואם לא מה הם יחשבו שאני חננה?
זאת השאלה המרכזית ששאלתי את עצמי באותו רגע, אבל בכל לא לקחתי שאחטה. למה? כי אני אמרתי לעצמי שאני לא אעשן, אז אני לא אעשן! המוח שלי אמר לי לא לעשות את זה.
אבל למה בכלל המוח שלי לא נתן לי לקחת סיגריה?
כי ידעתי מה יהיו ההשלכות של זה אחר כך, יש לי אח שמעשן והוא כל היום מתמרמר על זה שהוא התחיל בכלל.
אני מכיר אנשים שאיבדו את החיים בגלל העישון. אני מכיר אנשים שנכנסו "למיטה חולה" בגלל העישון.
פשוט שילבתי את כל המחשבות הרעות על סיגריות באותו הרגע ועלה לי חיוך עצוב על הפנים. למה? כי אני פשוט מרחם על חברים שלי.
וכל הנושא הזה של הלחץ חברתי בא לידי ביטוי באשכול של סוניק: "תזרום עם החיים" VS "קח את עצמך בידיים"
אז בכללי מה אני מציע?
פשוט מאוד (לפחות אצלי זה פשוט), להפעיל את המוח ולאחד את כל הדברים הרעים שעלולים לקרות בגלל המעשה הזה ואז לחשוב אם לעשות את המעשה או לא.
אגב, הסיפור שסיפרתי הוא אמיתי לגמרי וזה מה שעשיתי בזמן אמת, זה באמת עבד לי!
כמובן שזאת לא הייתה ההצעה היחידה שסירבתי לה...
אני מאוד אשמח אם אתם תגידו מה אתם עושים במצבים כאלו, ואם זה ממש עבד לכם?
חג שמח ולילה טוב לכולם![]()

ציטוט ההודעה