קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. לחץ חברתי בעולם השיווק
    על ידי sniph בפורום אימון אישי - קואצ'ינג
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 27-05-2011, 14:00
  2. [דיון] לחץ חברתי
    על ידי EnBlack בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 18
    הודעה אחרונה: 26-12-2010, 23:58
  3. תגובות: 24
    הודעה אחרונה: 25-02-2006, 17:30
  4. תגובות: 38
    הודעה אחרונה: 08-11-2005, 20:20
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 13 מתוך 13

כיצד להתגבר על לחץ חברתי?

משתמש ותיק האוואטר של GazieL
    שם פרטי
    בר
    לייקים
    56
    נקודות
    9

ברירת מחדל כיצד להתגבר על לחץ חברתי?

לילה טוב לכל גולשי אטרף
    כיצד לדעתכם אפשר להתגבר על לחץ חברתי? האם זה אפשרי בכלל?
    דעתי האישית בנושא:
    אצלי הלחץ חברתי הוא מאוד חזק, במיוחד עכשיו כשאני בגיל ההתבגרות.
    בשנה האחרונה הלחץ החברתי רק עלה, היו לי המון הצעות מפטות, כגון: עישון סיגריה, לשתות שתיה חריפה, סקס (אני לא רוצה לקיים את זה בגיל שלי, אני חושב שאני עדיין צעיר בשביל זה.) וכו'...
    אני, התגברתי על כך עם הרצון האישי שלי, כשבאים חברים טובים מאוד שלך שאתה מסתובב איתם יום יום ושאתה ממש ממש סומך עליהם ומציעים לך סיגריה, איך אני אמור להגיב בכלל? מה אני אעשן? ואם לא מה הם יחשבו שאני חננה?
    זאת השאלה המרכזית ששאלתי את עצמי באותו רגע, אבל בכל לא לקחתי שאחטה. למה? כי אני אמרתי לעצמי שאני לא אעשן, אז אני לא אעשן! המוח שלי אמר לי לא לעשות את זה.
    אבל למה בכלל המוח שלי לא נתן לי לקחת סיגריה?
    כי ידעתי מה יהיו ההשלכות של זה אחר כך, יש לי אח שמעשן והוא כל היום מתמרמר על זה שהוא התחיל בכלל.
    אני מכיר אנשים שאיבדו את החיים בגלל העישון. אני מכיר אנשים שנכנסו "למיטה חולה" בגלל העישון.
    פשוט שילבתי את כל המחשבות הרעות על סיגריות באותו הרגע ועלה לי חיוך עצוב על הפנים. למה? כי אני פשוט מרחם על חברים שלי.
    וכל הנושא הזה של הלחץ חברתי בא לידי ביטוי באשכול של סוניק: "תזרום עם החיים" VS "קח את עצמך בידיים"

אז בכללי מה אני מציע?
    פשוט מאוד (לפחות אצלי זה פשוט), להפעיל את המוח ולאחד את כל הדברים הרעים שעלולים לקרות בגלל המעשה הזה ואז לחשוב אם לעשות את המעשה או לא.

אגב, הסיפור שסיפרתי הוא אמיתי לגמרי וזה מה שעשיתי בזמן אמת, זה באמת עבד לי!
    כמובן שזאת לא הייתה ההצעה היחידה שסירבתי לה...
    אני מאוד אשמח אם אתם תגידו מה אתם עושים במצבים כאלו, ואם זה ממש עבד לכם?

חג שמח ולילה טוב לכולם
    נערך לאחרונה על ידי GazieL; 21-04-2011 בשעה 03:13.
    תגידי לי תגידי מה ממני את רוצה רוצה אלייך שוב ילדה ויש לי בשביל מה נכון שלא הייתי לך הגבר שכבש חכי לי את עוד רגע קט הלב שלי חלש....

2. קישורים ממומנים

משתמש ותיק
    שם פרטי
    גיא
    לייקים
    78
    נקודות
    305
    משפט מחץ
    One Love

מה הבעיה לעמוד על שלך ולא לקחת סיגריה לא כזה קשה
    וחברים אמיתים יציאו לך כל דבר, אמרת לא ועמדת על שלך והם יכבדו את זה , האמת אפילו אנשים נורמאלים לא חייב חברים שלך
    תתחיל להסתובב עם אנשים זורמים שיציאו כל דבר ולא יכריחו אותך לשום דבר

משתמש ותיק
    לייקים
    36
    נקודות
    515

הכל בראש, ברגע שאתה יודע מה אתה רוצה מעצמך לא משנה כמה לחץ חברתי יופעל עליך אתה תפעל איך שצריך מבחינתך, זה גם תלוי באופי שלך.
    קרא חוקי חתימות

משתמש מתחיל
    לייקים
    55
    נקודות
    50

הכי פשוט שיש. לעמוד על שלך ועל העקרונות שלך. אין שום סיבה שאם חברים שלך יציעו לך סיגריה ותגיד להם לא הם יאהבו אותך פחות.

משתמש ותיק האוואטר של GazieL
    שם פרטי
    בר
    לייקים
    56
    נקודות
    9

ציטוט נכתב במקור על ידי hai60 צפיה בהודעה
    הכל בראש, ברגע שאתה יודע מה אתה רוצה מעצמך לא משנה כמה לחץ חברתי יופעל עליך אתה תפעל איך שצריך מבחינתך, זה גם תלוי באופי שלך.
    כן אבל כשכמה אנשים באים ומציעים לך סיגריה, זה קשה לסרב. וזה לא סתם אנשים, זה האנשים שאתה מסתובב איתם ביום יום.

ציטוט נכתב במקור על ידי Persee צפיה בהודעה
    הכי פשוט שיש. לעמוד על שלך ועל העקרונות שלך. אין שום סיבה שאם חברים שלך יציעו לך סיגריה ותגיד להם לא הם יאהבו אותך פחות.
    תתפלא, יש אנשים שדחו אותם בגלל זה.
    תגידי לי תגידי מה ממני את רוצה רוצה אלייך שוב ילדה ויש לי בשביל מה נכון שלא הייתי לך הגבר שכבש חכי לי את עוד רגע קט הלב שלי חלש....

משתמש ותיק
    לייקים
    36
    נקודות
    515

ציטוט נכתב במקור על ידי Gaziel' צפיה בהודעה
    כן אבל כשכמה אנשים באים ומציעים לך סיגריה, זה קשה לסרב. וזה לא סתם אנשים, זה האנשים שאתה מסתובב איתם ביום יום.

תתפלא, יש אנשים שדחו אותם בגלל זה.
    אני בן 21 ובחיים לא עישנתי ואני מסתובב עם כל סוגי האנשים שיש, לא מעט הזדמנויות היו לי לעשן אבל כשאני יודע שזה רעל ולא בא לי על זה אני לא אנסה גם אם 100 אנשים יגידו לנסות ויפעילו עליי פסיכולוגיה עלובה שאני פחדן בלה בלה ..
    קרא חוקי חתימות

משתמש מתחיל
    לייקים
    79
    נקודות
    50

תקשיב בקשר למקרה עם הסיגריה שזה לדוגמא חברה כזאת שיש סיכוי שידחו אותך אם סתם תסרב ממחשבה שאתה "חננה" ואולי הם גם ידחו אותך כי הם יחשבו שזה קצת מתנשא מבחינתך כמו שאמרת שאתה מרחם עליהם אפילו,למרות שזה נכון אל תראה להם כאילו אתה מרחם על זה וזה משהו ממש רע כי הם לא יקבלו את זה יפה אלה תנסה להגיד להם אני טעמתי אבל ממש לא אוהב תטעם זה עושה לי בחילה או יש לי קוצר נשימה מיזה או לדוגמא רגיש לזה וכל דבר ולא כאילו אתה לא רוצה כאילו אתה בחור טוב ומרחם עליהם כי יש פה קצת התנשאות.
    מקווה שהבנת את הכוונה שלי.. : )

אגב בן כמה אתה?

משתמש מתקדם האוואטר של Kutaly
    לייקים
    85
    נקודות
    25
    משפט מחץ
    כל הטובים תפוסים, אני התגלמות הרוע! .

בשביל לדעת להתגבר על לחץ חברתי, צריך להבין את המנגנון.
    לסרב למשהו כשרק מציעים לך, זה שיקול שמתקיים כולו בתודעה וזה קל.

סיגריה זו דוגמא מצויינת להמחיש את התהליך.
    כשיש חבורה של מעשנים, יש להם חוויה מסויימת שמיחדת אותם מהלא מעשנים (נקיים, זאת מילה יותר קצרה).
    לא סתם הקטע של לשים משהו בפה ולהדליק, זה ממש טקס קבוע של ללכת למקומות קבועים ולעשן.
    לא סתם מקומות קבועים, בכל מבנה ציבורי יש חדר מיוחד למעשנים: מועדון VIP מיוחד שאף בנאדם נקי לא יכנס אליו.
    באותו מועדון, המעשן יפגש עם עוד מעשנים ותיווצר קבוצת חברים מלוכדת שנפגשים קבוע במועדון שלהם.

באותו זמן, הנקיים נשארים בודדים. הרי אין משהו שממש מלכד אותם.
    הם לא שותפים לאותו טקס קבוע, הם לא נכנסים לאותו מועדון, אבל הם כן רואים את חבורת המעשנים שנפגשים שם.

עכשיו, בנאדם זה יצור חברתי. הנטיה הטבעית של בנאדם בודד זה לחפש חברה.
    אותו בנאדם יכול לחפש את הנקיים שמפוזרים, כל אחד בעיסוקו שלו, ויכול להצטרף למעשנים שנפגשים בכל פעם.
    הנטיה הטבעית היא ללכת אל המעשנים, הרי הם כבר חבורה דיי מלוכדת וההוכחות גלויות לכל עין ולכל אף.
    מעבר לזה, כשיש חבורה של אנשים שנפגשים קבוע הם גם מתחילים לעבוד ביחד.
    החל מלקבוע ללכת ביחד למסיבה ועד הקמה של פרוייקטים הנדסיים גדולים. במיוחד בגילאים צעירים קל לראות איך למעשנים קל יותר למצוא חברים ולהסתדר בחיים.

המוח עושה את השיקול הפשוט בין להיות לבד או להצטרף לעוד מישהו נקי, שגם לא מראה יכולת חברתית מרשימה במיוחד, או להתחיל לעשן ולהתקבל למועדון VIP ומכוון את אותו אדם להימשך אל אותה חבורת מעשנים בין אם הוא רוצה ובין אם לא.
    זאת לא בחירה מודעת. המוח מכוון את הבנאדם לפי הצרכים הבסיסיים והתת-מודע לא עושה שיקולים לטווח הארוך. אם הבנאדם רוצה כן להישאר נקי, צריך הרבה מאוד מאמץ להיתנגד לבחירה הזאת!

איך מתגברים על זה?
    א. צריך "לרסן" את התת-מודע ולדעת לא להיכנע.
    ב. לבחור את החברים הנכונים שיש לכם מטרה משותפת ולא היתמכרות משותפת.

משתמש מתקדם האוואטר של SexyBeer.
    לייקים
    155
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    Can I get all tinky-winky in your dipsy?

איך מתגברים על זה? U GROW A PAIR
    שמע בנאדם זה או שאוהבים אותך או שלא אוהבים אותך. לא משנה איך תתלבש, לא משנה איך תדבר, לא משנה מה תעשה.. אם לא אוהבים אותך ואתה לא מוסיף שום דבר חיובי לקבוצה כלשהי.. YOU'RE OUT.
    בסופו של דבר אתה צריך להישאר נאמן לעצמך ולמצוא את האנשים שאוהבים אותך כמו שאתה ולא כשאתה מעקם את האישיות שלך שתתאים לסטנדרטים של מישהו אחר..
    עד עכשיו חוסר עישון או חוסר התעסקות במשהו אחר לא הפריע לי להסתובב עם אנשים שמעשנים וכאלה.
    קיצר זה עניין של אופי. whether you stand ur ground or u don't
    פשוט ככה..

Some laugh, some weep, some dance for joy.
    My mind craves nectar day and night..

משתמש מתחיל
    לייקים
    9
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי SexyBeer. צפיה בהודעה
    איך מתגברים על זה? U GROW A PAIR
    הרגת אותי XDDDD

ובקשר להמשך התגובה שלך אני דיי מסכים, כי זה או שאנשים מתחברים אליך כמו שאתה או שהם לא חברים שישארו שם להרבה זמן....זה זמני,
    אין בזה שום דבר רע שזה זמני אבל זה בסוף יפגע בך בדרך כלשהי ואז תצטרך לחפש חברים חדשים, כי לבד אני בטוח שאתה לא תרצה להישאר

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    אוהד
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל לחץ חברתי זה רע אבל מחשל

ככה אתה לומד לעמוד על שלך. אני בחיים לא נגעתי בסמים קלים למרות שהציעו לי הרבה פעמים, פשוט אמרתי שלא מעניין אותי, וכנ"ל לגבי סיגריות רגילות (במקרה שלי אני גם ספורטאי אז יותר מובן למה אני מסרב, אבל גם אחרת לא נראה לי שהייתי מנסה). סקס בגיל צעיר זה לא נורא אם שניכם לא בני 11 או משהו- רק שזה יהיה מתוך רצון של שניכם ושאף אחד לא ילחץ על השני. וכמובן שתהיו בוגרים מספיק לשים קונדום או שהיא תיקח גלולות, או אפילו גלולות של היום למחרת (נורלבו ושות') אם משהו משתבש באמצע. אבל אל תעשה סקס רק בגלל לחץ חברתי, זה ממש לא עוזר לאף אחד וזה גם לא עניינו של אף אחד אם אתה בתול או לא. תן לאחרים לדמיין (-;

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אף פעם לא הושפעתי ממנו, תמיד הייתי זה שהולך כשנהיה מסוכן וצוחקים עליו, זה שלא שותה, לא מעשן אבל למי אכפת. הם הורסים לעצמם את החיים, שיעשו איתם מה שהם רוצים. בא לך להרוס לעצמך את החיים או להרגיש זין אחרי שנכנעת ללחץ חברתי?. בשבילי זה מעין הפסד.
    לדעתי פשוט צריך ללמוד לא להיות תלוי באף אחד. תהיה עצמאי.
    בכל התהליך של השינוי שעברתי עד עכשיו זה הדבר שהכי חיזק אותי ונתן לי ביטחון.

עריכה: ויש עוד פיתרון. להפסיק להסתובב עם האנשים שגוררים אותך ללחץ הזה ולמצוא אנשים איכותיים באמת שלא כופים עליך לחץ חברתי.
    נערך לאחרונה על ידי HotMinded; 29-04-2011 בשעה 00:27.
    The Ability to have an Open Mind is the Way to the Success.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

Gaziel, כל הכבוד שלא זרמת עם הסיגריות, זה כלכך מיותר ולא מועיל!
    לגבי שאלתך, אני חושב שישנם מקרים שלא צריך להלחם עם עצמך ופשוט לדלג הלאה וישנם מקרים שאסור לך בכל תוקף להכנע ללחץ החברתי, יש ויש.

כשלי הציעו לעשן, לא הייתי מוכן ולא יעזור בית דין, גם זה קרה לפעמים תוך כדי משחק של אמת או חובה בפאבים וברגע שסרבתי כל הערך שלי שם ירד, ניחה..

לעומת זאת, היו מקרים כמו למשל שלא רציתי פייסבוק ואחת הידידות שלי פתחה לי בלי לשאול אותי.. זה דבר קליל שלא צריך להלחם איתו אלא לזרום.

שים לב שיש גם המון דברים שקשורים לאגו, הם יכולים לכאורה להיות מאוד "רציניים" אבל לאחר שזה קורה ואתה חושב על זה בדיעבד, אתה מגלה שכל מה שקרה היה פשוט שטות לשמה ושבכלל לא היית צריך להלחם בלחץ החברתי כי לא באמת היה כזה.

לדוגמה: חברה שלך מדברת עם בחור וממש ניהנת איתו, אתה כמה חברים צופים בה מהצד, אחד החברים מפעיל עליך לחץ ואומר לך "גש אליהם ותרחיק אותו ממנה, מה אתה דפוק?" מצד שני, אתה סומך על חברה שלך ואין לך בעיה אם היא מפעם לפעם תקשקש עם בחור אחר, כל עוד היא לא תעבור את הגבול.. ואם תיגש להפריע להם היא ממש תיפגע ממך, מה תעשה?

אשמח לתת שיטות להתגבר על לחץ חברתי,הכרתי כמה שיטות כאלה. אבל בשביל מה?
    כל שעליך לעשות זה להפעיל בקרה, להפעיל את השכל ולשאול את עצמך "האם הסיטואציה הזאת היא באמת חשובה או לא? האם הלחץ החברתי שאני סופג כרגע הוא חיובי או שלילי?" ופעל על פי המסקנות.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 22:23.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,473,547 | הודעות: 8,174,134 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect