|
|
לא חסר בישראל ילדים - מכול העדות - שחושבים שהם חיים בארה"ב, בחלום האמריקאי שלהם... אבל אתה לא יכול להגיד שזה מוריד להם את המוטיבציה ללמוד ולהצליח, כי לדעתי זאת לא הסיבה העיקרית (אם בכלל). למה לאיתיופים יש הישגים נמוכים? כי המעמד הסוציו אקונומי שלהם נמוך מאוד. אם אתה מקבל 20 במבחן במתמטיקה, להורים שלך אין בעיה לספק לך מורה פרטי... אם הם מקבלים 20 במבחן במתמטיקה, אין להם אפשרות לקחת מורה פרטי... התנאים שהם חיים בהם מאוד קשים. תגיד ראית פעם שכונה של איתיופים? ביקרת פעם בבית שלהם? אין להם תנאי מחייה נורמליים אפילו... אם אתה עושה שיעורי בית על הספה הנוחה שלך עם כוס קפה ובעזרת מחשב... הם ממש לא... יש להם בקושי ספה אחת לכול המשפחה. חוסר תנאי מחייה משפיעים מאוד על הישגים לימודיים, אם אין לך תנאים לבוא אחר הלימודים לנוח, לאכול, לשתות... (כמו בן אדם נורמלי) - אין לך כוח ורצון. דבר שני, כמה שלא יגידו שאין אפלייה בישראל הכול שטויות. בוודאי שיש פה אפלייה במיוחד כלפי איתיופים ורוסים. ברוב המקרים ההורים של הילדים האיתיופיים מובטלים או עובדים בעבודות מזדמנות כמו ניקיון ושתיפה. הם באו לפה בלי השכלה (ככה שלהשתלב במשהו רציני זה בעייתי, למרות שאני חייבת לציין שיש פה אנשים שבאו עם השכלה ועדיין מטטים רחובותאיפה ההיגיון?). מפלים אותם בכול פינה. אם אמא שלך יכולה לבוא לאיזה חנות בגדים או קוסמטיקה ואפילו לסופר כקופאית בקשר לעבודה ברוב המקרים יהיו לה סיכויים להתקבל, אבל אם אישה איתיופית תבוא לא יסתכלו עליה קודם כעל אדם... יתחילו להפלות ויעדיפו אישה עם צבע עור בהיר. לכן, הסיכויים שלה יהיו מאוד, מאוד נמוכים ביחס לאמא שלך. עכשיו... אני חושבת שאתה לא חיי בכזאת מציאות מרירה, אבל יש אנשים שכן חיים בכזאת מציאות או יותר נכון להגיד מתקיימים בכזאת מציאות והכול פסיכולוגי. תאמין לי שאם היו מפלים אותך בכול פינה אפשרית והיית חיי בלי תנאים מינימליים... היית מתייאש מהר ומרים ידיים, יוצא לעבודה לעזור להורים שלך להעמיד את האחים הקטנים שלך והפאן הלימודי היה רחוק מהבעיות הנוכחיות שלך. חברים, יש כאן בעיה חברתית קודם כול... במקום לעזור להם החברה דוחפת אותם יותר עמוק לבור. אז מה נותר להם לעשות? זה מה שמביא אותם לרחובות בין היתר... לאלימות, לשיכרות מרוב הייאוש והחוסר ברירה הייתי אומרת.
אתה לא צריך להפריד לפי צבע העור ("ספורטאים סוסים לבנים") זה שאתה תימני וקצת יותר בהיר מהם... לא אומר עליך הרבה. זה לא אומר עדיין שאתה אדם. בשביל להיות אדם צריך קודם להוכיח שאתה אדם. אני אישית מכירה נערים ונערות איתיופיים נפלאים! פשוט ככה... יש ויש בכול עדה. הם כאלה כמו אנחנו, הם בני אדם קודם כול. אם נמשיך לחשוב באותו ראש "אוי נו הוא איתיופי..." הדור שיבוא אחרינו יספוג מאיתנו את זה ויהיה באותו הראש שאנחנו אם לא יותר גרוע. אז במקום להתלונן שהוא "מסריח" או הוא "שחור" בואו נסתכל לבעיה בעיניים, ונראה במה אנחנו יכולים לעזור להם כחברה וכמדינה.
זאת דעתי האישית בכול מקרה![]()
נערך לאחרונה על ידי Paranoid Demon; 12-04-2011 בשעה 11:14.
תשמעי , אמרת שאין להם את הכלים להתחיל ללמוד..?
לא חשבת על הפיתרון שפשוט יידברו עם המורה? שיגידו לה "המורה לא הבנתי"
תראי לי מורה אחת שאם אתה בא אליה אחרי השיעור (או באמצע שהיא מלמדת תרגיל חדש-זה לא משנה עכשיו) והיא לא מסכימה לחזור ולהסביר לך שוב..
ועוד יותר - אם החיים של בנאדם הם קשים (מבחינת כלכלה) יש לו את הכלים - בית ספר!
מה שהוא צריך זה רק ללמוד...קשה?!
למה הם לא עושים את זה?
-כי יש אפלייה:
חשבת פעם מה ייקרה אם הם יעשו רושם טוב יותר?
לדבר עם המנהלת שיביאו לו\לה הזדמנות?
תפסיקי להגן עליהם , כי הם גורמים לאפלייה הזאת בעצמם...בנאדם יכול לצעוק להיתקומם(ויש הרבה שעושים את זה) נגד האפלייה הזאת
ואם הם כ"כ מרגישים נחותים שיתחילו לעשות הפגנות - ואני בעדם!
---
חס וחלילה חחחח... לא עשיתי פה ניגודים...המשפט האחרון שאני תמני היה בכוונה שתבינו שאני לא פחות מהם...
ולא אמרתי שהם לא בני אדם , אני חושב שהם לא עושים בשביל עצמם מספיק בשביל להוכיח לגזענים שהם כן בני אדם...
אני פה לטובתם - רק לטובתם...
סתם בשביל שתבין שהם לא הכי טובים בספורט הם רק שומרים על כושר בהרבה יותר טוב מימך...
ראית מי זכה מקום ראשון?
נערך לאחרונה על ידי False; 12-04-2011 בשעה 11:47.