קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [עזרה] בבקשה תיכנסו שנייה (רק מי שמבין!)
    על ידי General בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 23-09-2006, 14:50
  2. חבר'ה.. בבקשה תיכנסו.
    על ידי DNL111 בפורום דיבורים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 22-08-2006, 11:06
  3. תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 12-03-2006, 14:02
  4. אחים שלי יש לי בעייה בבקשה תיכנסו
    על ידי DoR TnT בפורום דיבורים
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 07-12-2005, 20:29
  5. בבקשה תיכנסו !
    על ידי Fury בפורום דיבורים
    תגובות: 28
    הודעה אחרונה: 03-09-2005, 17:20
נושא נעול
עמוד 2 מתוך 7 << ראשון 1234 ... אחרון >>
מציג תוצאות 16 עד 30 מתוך 98

איפה אלוקים היה בשואה? בבקשה תיכנסו - עמוד 2

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

ציטוט נכתב במקור על ידי D@nIeL צפיה בהודעה
    התבלבלת, אני כן מאמין באלוהים.
    אבל לא מאמין בכפיית האמונה שלך על אחרים.
    גם אתה התבלבלת, כי אני לא דתי בכלל....

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    79
    נקודות
    50

אין שום הצדקה ל"עונש" מצד אלוהים מצד אחד יש בחירה חופשית - ומצד שני אין.
    מה אם מאות אלפים תינוקות שרק נולדו שאפילו לא היתה להם זכות הבחירה ושהרבה מהם היו הולכים בדרך השם?
    מה עם כל אותם הרבנים והדתיים שהמשיכו לשמור ולא היו מעט כאלה!
    חוץ מיזה גם אם אלוהים קיים אני אישית לעולם לא אסלח לו או אלך בדרך של אל ששורף את עמו הנבחר בתאי הגזים כי לא הלך בדרכו.
    לאיזה רמה כבר אפשר להגיע שיש ניסיונות להצדקה למקרה כל כך מזעזע? כמו כן , אלוהים כל יכול רואה עתידות הוא ברא אותנו וידע שנחטוא כי כך ברא אותנו עם יצר רע ועכשיו הוא היה צריך להשמיד שישה מיליון... (אותו סיפור בתיבת נוח) למה הוא עשה כל זאת מהתחלה?
    שלא נדבר על כך שהנזק גדול בהרבה משישה מיליון יהודים - קודם כל אלוהים הוא גם אל אוניברסלי אבל מהם עשרות מיליון גוים?
    מילא - אבל לפחות את עמו הנבחר?? שישה מיליון מתו אבל מה עם כל הניצולים? כל המשפחות שסבלו מכך? ילדים קטנים שגדלו בלי אב ואם?
    כנראה שאלוהים לא חושב על ההשכלות..

משתמש ותיק האוואטר של clicker
    לייקים
    74
    נקודות
    204
    משפט מחץ
    אל תסתכל בקנקן, תעשן ממנו !

שיחק פוקר עם השטן ולא שם לב ...

סתם, אתה יכול לשאול את אותה שאלה "איפה ה' היה כשמצרים רצחו תינוקות יהודית" "איפה ה' היה בחורבן בית ראשון" (לא רק שהרסו את הבית המקדש עשו גם רצח המוני) וכו'

בתורה בפרק דברים י"א פסוקים ט"ז - י"ז :
    הישמרו לכם, פן יפתה לבבכם; וסרתם, ועבדתם אלוהים אחרים, והשתחוויתם, להם. וחרה אף-יהוה בכם, ועצר את-השמיים ולא-יהיה מטר, והאדמה, לא תיתן את-יבולה; ואבדתם מהרה, מעל הארץ הטובה, אשר יהוה, נותן לכם.

היהודים בשואה החלו להתבולל, אם זה בהתנצרות ואם זה בלחדול לקיים מצוות וחגים על מנת להידמות לגויים.
    רוב היהודים שנרצחו בשואה כלל לא היו יהודים וזה משהו שאף אחד לא רוצה שתדע, כמעט הרוב היו כבר נוצרים אבל פשוט עשו מחקר קצרצר וגילו שההורים / הסבים שלהם היו יהודים ולכן רצחו אותם.

כשלבנאדם יש נמק שמתפתח בגוף לרוב מורידים לו את החלק הזה בגוף יחד עם עוד קצת עור "חיי" וזה מה שה' כנראה עשה, עצר את ההתבוללות שהייתה בחוץ.

אני ממש לא רוצה להישמע כאילו זה הגיע להם כי זה ממש לא לפי דעתי אבל זו התשובה יחידה שאני כן יכול להסכים איתה.
    כי להגיד לך "יכול להיות שאין ה'" לא תשמע ממני.
    A Fistful Of Dollars
    "רוחוס שם, בקסטרים שם, ואני בדיוק באמצע..המשוגע עם הפעמון צדק, אפשר להרוויח כסף במקום כזה."

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי המאמין צפיה בהודעה
    אין שום הצדקה ל"עונש" מצד אלוהים מצד אחד יש בחירה חופשית - ומצד שני אין.
    מה אם מאות אלפים תינוקות שרק נולדו שאפילו לא היתה להם זכות הבחירה ושהרבה מהם היו הולכים בדרך השם?
    מה עם כל אותם הרבנים והדתיים שהמשיכו לשמור ולא היו מעט כאלה!
    חוץ מיזה גם אם אלוהים קיים אני אישית לעולם לא אסלח לו או אלך בדרך של אל ששורף את עמו הנבחר בתאי הגזים כי לא הלך בדרכו.
    לאיזה רמה כבר אפשר להגיע שיש ניסיונות להצדקה למקרה כל כך מזעזע? כמו כן , אלוהים כל יכול רואה עתידות הוא ברא אותנו וידע שנחטוא כי כך ברא אותנו עם יצר רע ועכשיו הוא היה צריך להשמיד שישה מיליון... (אותו סיפור בתיבת נוח) למה הוא עשה כל זאת מהתחלה?
    שלא נדבר על כך שהנזק גדול בהרבה משישה מיליון יהודים - קודם כל אלוהים הוא גם אל אוניברסלי אבל מהם עשרות מיליון גוים?
    מילא - אבל לפחות את עמו הנבחר?? שישה מיליון מתו אבל מה עם כל הניצולים? כל המשפחות שסבלו מכך? ילדים קטנים שגדלו בלי אב ואם?
    כנראה שאלוהים לא חושב על ההשכלות..
    אלוהים נתן לזה לגיטימציה כבר בתנ"ך ולכן גם אם לא היתה שואה הוא היה "אל ששורף את עמו הנבחר בתאי הגזים כי לא הלך בדרכו". צריך לדעת שהוא אל כזה מראש, ולא רק אחרי שבאמת קורה משהו כמו השואה להתחיל לתהות האם זה מוצדק או לא.
    ומתי שכתבת "לאיזה רמה כבר אפשר להגיע שיש ניסיונות להצדקה למקרה כל כך מזעזע?" אם התכוונת אלי אז אני לא כותב את מה שאני כותב כדי להצדיק, אלא כדי לומר את התשובות של הצד הדתי. אני לא אומר פה דעה אישית.

משתמש מתחיל
    לייקים
    79
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי clicker צפיה בהודעה
    שיחק פוקר עם השטן ולא שם לב ...

סתם, אתה יכול לשאול את אותה שאלה "איפה ה' היה כשמצרים רצחו תינוקות יהודית" "איפה ה' היה בחורבן בית ראשון" (לא רק שהרסו את הבית המקדש עשו גם רצח המוני) וכו'

בתורה בפרק דברים י"א פסוקים ט"ז - י"ז :
    הישמרו לכם, פן יפתה לבבכם; וסרתם, ועבדתם אלוהים אחרים, והשתחוויתם, להם. וחרה אף-יהוה בכם, ועצר את-השמיים ולא-יהיה מטר, והאדמה, לא תיתן את-יבולה; ואבדתם מהרה, מעל הארץ הטובה, אשר יהוה, נותן לכם.

היהודים בשואה החלו להתבולל, אם זה בהתנצרות ואם זה בלחדול לקיים מצוות וחגים על מנת להידמות לגויים.
    רוב היהודים שנרצחו בשואה כלל לא היו יהודים וזה משהו שאף אחד לא רוצה שתדע, כמעט הרוב היו כבר נוצרים אבל פשוט עשו מחקר קצרצר וגילו שההורים / הסבים שלהם היו יהודים ולכן רצחו אותם.

כשלבנאדם יש נמק שמתפתח בגוף לרוב מורידים לו את החלק הזה בגוף יחד עם עוד קצת עור "חיי" וזה מה שה' כנראה עשה, עצר את ההתבוללות שהייתה בחוץ.

אני ממש לא רוצה להישמע כאילו זה הגיע להם כי זה ממש לא לפי דעתי אבל זו התשובה יחידה שאני כן יכול להסכים איתה.
    כי להגיד לך "יכול להיות שאין ה'" לא תשמע ממני.
    הכל טוב ויפה אתה יכול להגיד גם:
    "יכול להיות שאלוהים הוא פשוט אל מלחמה שתלטן ורכושן שלא יתעצל להשמיד את עמו הנבחר כשחלקו לא ממלה את הפקודות באופן מלא".

משתמש מתחיל
    לייקים
    79
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי moshe7007 צפיה בהודעה
    אלוהים נתן לזה לגיטימציה כבר בתנ"ך ולכן גם אם לא היתה שואה הוא היה "אל ששורף את עמו הנבחר בתאי הגזים כי לא הלך בדרכו". צריך לדעת שהוא אל כזה מראש, ולא רק אחרי שבאמת קורה משהו כמו השואה להתחיל לתהות האם זה מוצדק או לא.
    ומתי שכתבת "לאיזה רמה כבר אפשר להגיע שיש ניסיונות להצדקה למקרה כל כך מזעזע?" אם התכוונת אלי אז אני לא כותב את מה שאני כותב כדי להצדיק, אלא כדי לומר את התשובות של הצד הדתי. אני לא אומר פה דעה אישית.
    קודם כל סליחה על הדאבל פשוט היתה תגובה בזמן שהגבתי לאחרת אז : )
    לא דיברתי אליך בניסיונות להצדקה כי הרי אתה רק השליח כמו שנאמר.. אני מדבר על הוגי הרעיונות ואנשים שבאמת יושבים ומחפשים כל דבר להיתפס בו בין אם הוא הגיוני לא הגיוני אבל כל דבר כדי לנסות להצדיק אל שכזה.
    נכון אלוהים נותן לגיטימציה אבל זאת הבעיה הכי גדולה של הדתיים הם לא מסכימים עם זה ולעולם לא יסכימו אם אמרה שכזו..
    הם יגידו לך שאלוהים הוא אל רחום וחנון אך פשוט הסתיר פניו.. והם לא יגידו במפורש שזה העונש ה"קולקטיבי" לעם שחלקו עזב את דרכי השם.
    נערך לאחרונה על ידי המאמין; 02-05-2011 בשעה 17:27.

לייקים
    74
    נקודות
    204
    משפט מחץ

הכל טוב ויפה אתה יכול להגיד גם:
    "יכול להיות שאלוהים הוא פשוט אל מלחמה שתלטן ורכושן שלא יתעצל להשמיד את עמו הנבחר כשחלקו לא ממלה את הפקודות באופן מלא".
    אין מה לעשות אחי.
    שתדע שיהודי שהיה מחלל שבת בתקופת התנ"ך היה מוצא להורג.

לא נוח לך ? לך תתאסלם
    A Fistful Of Dollars
    "רוחוס שם, בקסטרים שם, ואני בדיוק באמצע..המשוגע עם הפעמון צדק, אפשר להרוויח כסף במקום כזה."

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

קודם כל סליחה על הדאבל פשוט היתה תגובה בזמן שהגבתי לאחרת אז : )
    לא דיברתי אליך בניסיונות להצדקה כי הרי אתה רק השליח כמו שנאמר.. אני מדבר על הוגי הרעיונות ואנשים שבאמת יושבים ומחפשים כל דבר להיתפס בו בין אם הוא הגיוני לא הגיוני אבל כל דבר כדי לנסות להצדיק אל שכזה.
    נכון אלוהים נותן לגיטימציה אבל זאת הבעיה הכי גדולה של הדתיים הם לא מסכימים עם זה ולעולם לא יסכימו אם אמרה שכזו..
    הם יגידו לך שאלוהים הוא אל רחום וחנון אך פשוט הסתיר פניו.. והם לא יגידו במפורש שזה העונש ה"קולקטיבי" לעם שחלקו עזב את דרכי השם.
    הם לא יודו בזה בפני חילונים כי הם רוצים שאנשים יחזרו בתשובה ואם יגידו לו "השואה היא עונש לגיטימי של אלוהים" הוא לא יתחיל ללבוש כיפה... והם גם לא יודו בפני מישהו שהם חוששים יעזוב את הדת בגלל זה, אבל הם מסכימים לזה ויודעים את זה. כל יום יש קטע קטן של קללה בקריאת שמע, שחלק אפילו נוהגים לאומרו בלחש (!). אני חושב שדתיים פשוט לא מתייחסים לזה ברצינות.

משתמש מתחיל
    לייקים
    79
    נקודות
    50

אין מה לעשות אחי.
    שתדע שיהודי שהיה מחלל שבת בתקופת התנ"ך היה מוצא להורג.

לא נוח לך ? לך תתאסלם
    אה אוקי הבנתי : ) יש לגיטימציה להרוג כעת מחללי שבת ביהדות בגלל שבאיסלם אף יש דברים ברבריים יותר , הידד!
    וכן יש מה לעשות להוציא כבר את הטמטום והברבריות הזאת מהחיים שלנו!
    אם לא שמעת אתה לא חייב להיות יהודי או איסלאמי מלבד זאת שיש עוד עשרות ומאות דתות חלקן הנאה אף הרבה יותר מוסרי מהיהדות ואף היתי מסכים אם חלקן.
    ישנו דבר כזה "אתאיסט" פשוט חוסר אמונה באל כל זאת בשל העדר חמור לראיות לקיומו וסתירות והפרכות למינהן.

אז לי בנתיים נוח מאוד אבל נראלי שלך אם אתה יהודי ומאמין ביהדות כל השאלות האלה אמורות לעשות לך משהו קטן בלב?

לייקים
    74
    נקודות
    204
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי moshe7007 צפיה בהודעה
    הם לא יודו בזה בפני חילונים כי הם רוצים שאנשים יחזרו בתשובה ואם יגידו לו "השואה היא עונש לגיטימי של אלוהים" הוא לא יתחיל ללבוש כיפה... והם גם לא יודו בפני מישהו שהם חוששים יעזוב את הדת בגלל זה, אבל הם מסכימים לזה ויודעים את זה. כל יום יש קטע קטן של קללה בקריאת שמע, שחלק אפילו נוהגים לאומרו בלחש (!). אני חושב שדתיים פשוט לא מתייחסים לזה ברצינות.
    אבל השואה זה כן עונש שה' נותן לך !

קראתם פעם את פרק דברים יא ? תפנה לעצמך קצת זמן ותקרא !

ה' אומר לך במפורש ככה :
    ראה, אנוכי נותן לפניכם--היום: ברכה, וקללה. כז את-הברכה--אשר תשמעו, אל-מצוות יהוה אלוהיכם, אשר אנוכי מצווה אתכם, היום. כח והקללה, אם-לא תשמעו אל-מצוות יהוה אלוהיכם, וסרתם מן-הדרך, אשר אנוכי מצווה אתכם היום: ללכת, אחרי אלוהים אחרים--אשר לא-ידעתם.
    A Fistful Of Dollars

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

אבל השואה זה כן עונש שה' נותן לך !

קראתם פעם את פרק דברים יא ? תפנה לעצמך קצת זמן ותקרא !

ה' אומר לך במפורש ככה :
    ראה, אנוכי נותן לפניכם--היום: ברכה, וקללה. כז את-הברכה--אשר תשמעו, אל-מצוות יהוה אלוהיכם, אשר אנוכי מצווה אתכם, היום. כח והקללה, אם-לא תשמעו אל-מצוות יהוה אלוהיכם, וסרתם מן-הדרך, אשר אנוכי מצווה אתכם היום: ללכת, אחרי אלוהים אחרים--אשר לא-ידעתם.
    נכון. אבל שישאלו שאלה כזאת מחב"ת הוא לא יענה תשובה כמו שלך אלא ינסה לענות תשובה שלא תרחיק את השואלים. זו תשובה שכן מרחיקה אותם.

לייקים
    74
    נקודות
    204
    משפט מחץ

אה אוקי הבנתי : ) יש לגיטימציה להרוג כעת מחללי שבת ביהדות בגלל שבאיסלם אף יש דברים ברבריים יותר , הידד!
    וכן יש מה לעשות להוציא כבר את הטמטום והברבריות הזאת מהחיים שלנו!
    אם לא שמעת אתה לא חייב להיות יהודי או איסלאמי מלבד זאת שיש עוד עשרות ומאות דתות חלקן הנאה אף הרבה יותר מוסרי מהיהדות ואף היתי מסכים אם חלקן.
    ישנו דבר כזה "אתאיסט" פשוט חוסר אמונה באל כל זאת בשל העדר חמור לראיות לקיומו וסתירות והפרכות למינהן.

אז לי בנתיים נוח מאוד אבל נראלי שלך אם אתה יהודי ומאמין ביהדות כל השאלות האלה אמורות לעשות לך משהו קטן בלב?
    מעניין אותי לראות אותך בתור בחור אתאיסט מסביר לי את כל הדברים הרוחניים שקוראים בחיי היום יום !
    מסיאנס שבאמצעותו אתה מעלה נשמה של אדם מת וניסים שה' עושה.

אנשים פה חיים במציאות שנראת להם הגיונות, לקום בבוקר בריא, ללכת לעבודה, לחזור לבית לאישה ולילדים.
    אבל מה קורה שפתאום הולכת הבריאות ? פתאום נזכרים בה' והולכים לרב לקבל ברכה.
    נערך לאחרונה על ידי clicker; 02-05-2011 בשעה 17:44.
    A Fistful Of Dollars

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

מעניין אותי לראות אותך בתור בחור אתאיסט מסביר לי את כל הדברים הרוחניים שקוראים בחיי היום יום !

אנשים פה חיים במציאות שנראת להם הגיונות, לקום בבוקר בריא, ללכת לעבודה, לחזור לבית לאישה ולילדים.
    אני יודע שהשאלה לא מופנת אלי, אבל בכל אופן הצעה שלי שבאמת תשאל שאלות כמו ששאלת עכשיו. משום מה זה נראה כאילו אתה מאמין יותר בגלל השכל מאשר בגלל הרגש. אז תדע לך שרוב האתאיסטים הולכים לפי השכל ולא לפי הרגש. מגיעים פה לפרדוקס קטן שמת לב?
    הפתרון פשוט - תשאל אתאיסטים שאלות, תתן להם את כל הסיבות למה אתה מאמין. ותקשיב לתשובות.
    בכל אופן, אני חושב שזה סטיה קלה מהנושא כי הנושא מתרכז יותר סביבס הטענה של פותח האשכול "איפה אלוהים היה בשואה".
    נערך לאחרונה על ידי moshe7007; 02-05-2011 בשעה 17:59.

משתמש מתחיל
    לייקים
    79
    נקודות
    50

חחח אשמח לשמוע אילו דברים רוחניים קורים לך בחיי היום יום ואשמח לענות ( על אף שאם ברצונך לגרום למישהו להאמין בקוסם בלתי נראה כל יכול חובת ההוכחה היא עליך,אך אשמח לענות לך על מנת שתדע...)
    מה לא הגיוני בלקום בבוקר בריא? - למרות שזה לא תמיד ויש הרבה חולים שאף נולדו עם פגמים ומומים שסובלים כל חייהם.
    ובכן אין סיבה שתקום לא בריא אם לא קילקלת לעצמך את הבריאות - הצטננות סיגריות אוכל לא בריא ועוד הרבה - בשביל זה יש רופאים.
    אתה נתפס לאנשים מסכנים שסובלים בחייהם ומוכנים לעשות הכל שאהובם יבריא או הם עצמם? שבנאדם חלש במצב ממש קשה הוא יאמין לכל דבר לפעמים זה יהיו אמונות טפלות לפעמים איזה מדיום ולפעמים אלוהים.
    אבל זה כל כך לא משנה במאומה את מציאות הבורא וממש לא נותן לזה הוכחה - למרות שאני לא נזכר ב - ה' במקרים קשים כי זה די בזבוז זמן.. אני מעדיף לקום ולפעול בעצמי על מנת לשפר את המצב ולא לחכות לאלוהים הרחום והחנון כי כבר ראינו מה יצא מלחכות לו..

משתמש ותיק האוואטר של Mr. Bean
    שם פרטי
    עודד
    לייקים
    953
    נקודות
    1,551
    משפט מחץ
    חכם יודע מה שהוא אומר , טיפש אומר מה שהוא יודע.

שלא תבינו לא נכון
    אני רק רוצה תשובה
    אולי זה היה עונש... וכו'
    ואני מאמין בה' ולא משנה מה תגידו אני ימשיך ויאמין
    אז אפשר תשובה חד משמעית או שאין?

נושא נעול

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:51.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect