מפריע? לא..אני גם משתדל לא להבליט את זה יותר מידי
לא ביגלל שאני מתבייש..אלא ביגלל שאני לא מתגאה..
כמה שזה נישמע מצחיק...אני יותר מסתכל עליהם מאשר הם עליי...
אם הם מאמינים למה הם X ו-Y....
מפריע? לא..אני גם משתדל לא להבליט את זה יותר מידי
לא ביגלל שאני מתבייש..אלא ביגלל שאני לא מתגאה..
כמה שזה נישמע מצחיק...אני יותר מסתכל עליהם מאשר הם עליי...
אם הם מאמינים למה הם X ו-Y....
|
|
אני אגנוסטיקן.
אם הייתי פורש בפני אנשים את תפישת עולמי, הייתי רואה אל מול עיני את הדברים הבאים:
![]()
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
אני חושבת שיש הבדל ענק בין מסורתית לאתאיסטית. לפי מה שאת אומרת כאן את לא אתאיסטית, לא לשמור כשרות או לנסוע בשבת או לא ללכת לבית כנסת כל שבת אלא רק ביום כיפור לא הופך אותך לבן אדם אתאיסט. רוב האנשים כאלו והם עדיין נחשבים ליהודים ומאמינים באלוהים.
האמת גם אני כזאת, חוץ מהעניין של הכשרות וההמתנה של השעות בין בשר לחלב. ואני נחשבת למסורתית ומאמינה באלוהים.
זה לא שאני מתלבשת צנוע רק כי אני מאמינה באלוהים. אבל כן אם אני אלך בבני ברק או משהו, אני אדע לכבד שם את האנשים ולהעריך את האומנות שלהם ואני לא אבוא ואסתובב להם עם שורט וגופייה.![]()
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
אני תאיסט, לא אתאיסט,
אבל הייתה תקופה בעברי שהייתי אתאיסט, ובהחלט אפשר לומר שעצבנתי הרבה אנשים עם זה...
מסכימה שיש הבדל בין אתאסטית למסורתית, אני גם וגם.
אני לא מאמינה באלוהים, אני מאמינה ביהדות.
אני מאמינה בערכים של היהדות ובמסורת היהודית העתיקה. אני חושבת שהיהדות זו המצאה גאונית, במיוחד בהתחשב בעובדה שהיא הומצאה (לפי דעתי) לפני 2000 שנה, בתקופת הפוליתיאזם. בגלל שאני רואה את עצמי שייכת ליהדות, אני מרגישה שאני צריכה לשמור על חלק מהדברים שאיחדו אותנו במשך זמן כה רב. לא בגלל האמונה שכך ציווה אלוהים, אלא בגלל המסורת.
ברור שאני מכבדת דעות של אחרים, אם אני מארחת אצל דתיים אני שומרת שבת, אם אני הולכת לכותל אני מתלבשת צנוע וכו'...
אני לא מבין,
ומי שמסתובב בשכונות חרדיות, נתניה או תל אביב למשל לא משנה איפה,
ומסתובב בליבוש לא צנוע - זה הופך אותו לאדם בלי רצון לאהבה ושלום?
ממש לא.
זכותו כל בן אדם ללכת איך שבא לו איפה שבא לו.
בכללי שאני חושב שבנות שהולכות עם טייטס וגופיה הן זנותיות, ולא משנה איפה הן היו הולכות לא הייתי מתחבר לסוג בן אדם הזה,
אבל להרביץ לבן אדם בגלל שלא התלבש כפי שאתה רואה לנכון? כמו שחלק מהחרדים עושים? לא לא...לא מתאים.
One Shot - One Kill
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)