קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 10-04-2011, 15:09
  2. [שאלה]האם אלוהים יכול?
    על ידי grass בפורום יהדות
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 08-04-2009, 02:09
  3. [שאלה] זה נכון שלמי שיש סלקום יכול ללכת לסרט בחינם?
    על ידי roman676 בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 07-01-2008, 19:07
  4. חבר'ה כנסו בבקשה זה נכון שלמי שיש סלקום יכול....
    על ידי roman676 בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 07-01-2008, 16:23
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 6 << ראשון 1234 ... אחרון >>
מציג תוצאות 16 עד 30 מתוך 80

אלוהים יכול לגבור על אילוצים, נכון? - עמוד 2

SONIC אתה מדבר על אלוהים של היהדות?

2. קישורים ממומנים

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    סוניק מתנסח הערב בטוב טעם, פשוט תענוג לקרוא.
    אופיר, בכל תגובה שלך בפוסט הזה הדגשת שנו... אז אלוקים לא קיים.
    זה שאתה מחזיק נחרצות בדעה מסויימת אנחנו יודעים, אבל לא בשביל זה נפתח כאן עוד דיון, ואם התוכן שלך כל כך מוחץ אנחנו נצליח להבין את זה גם בלי שתכתוב זאת.
    משה, סוניק ניסח זאת בבהירות - אתה מערבב בין ההנחות שלך. ברגע שאתה מסכים על העובדה שאלוקים קיים, ההסתכלות על המצב צריכה להיות מנקודת המבט שלו. קל יהיה לך להגיד שזה תירוץ, אבל זו לוגיקה פשוטה. הסיבה שבגללה אתה קצת מתקשה לקבל אותה היא מכיוון שהיא מביאה לתובנה שיש דבר שכל שלא תוכל להבין, כי הוא גבוה מכלי ההבנה שלך.
    לא, באמת פראגער..
    משהו לא מסריח לך פה?

הוא לא נראה, אף אחד לא יכול לראות אותו ,
    הוא יודע הכל והוא בכל מקום, הוא כל יכול,
    והוא לא בהיגיון שלנו לכן לעולם לא נבין אותו...

באמת שמשהו פה מסריח.

One Shot - One Kill

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

איזו תפיסה מוזרה זו..
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 00:30.

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    כן.. רק שחלק קוראים לו "אנרגיה", אחרים מכנים אותו "יופיטר", אחרים נתנו לו שם מוכר יותר - "זאוס", כת הסיינטולוגיה קוראת לכל יכול שכזה "תטאן פעיל" שיכול לשלוט על הזמן והמרחב או משהו בסגנון הזה.. אפילו באווטר הוא הוצג בתור "איווה", אמא טבע או משהו כזה. כל השמות הללו לא באמת מהווים הבדל וזה ממש לא משנה לאיזו דת התכוונתי בדברי, כל עוד אתה מודע לכך שיש מישהו או משהו יותר גדול מאיתנו שבונה ומנהל את חיינו.

אני שואל אם אתה מדבר על אל היהדות שאתה חייב לעשות את המצוות לשמור שבת לא לעשות ביד לשמור 6 שעות בשר וחלב לא לנסוע במעלית וכ'ו

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

תגובה זו הועלתה בטעות, אנא תמחקו אותה.
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 30-03-2012 בשעה 12:02.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי 5656581 צפיה בהודעה
    אני שואל אם אתה מדבר על אל היהדות שאתה חייב לעשות את המצוות לשמור שבת לא לעשות ביד לשמור 6 שעות בשר וחלב לא לנסוע במעלית וכ'ו
    אכן, כוונתי הכנה המסתתר מאחורי כל ה"פילוסופיה" שהצגתי, נוגעת אליו.
    מה שכן, כל איש דת אחרת יכול להשתמש ב"פילוסופיה" הזאת גם הוא.

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

כן.. רק שחלק קוראים לו "אנרגיה", אחרים מכנים אותו "יופיטר", אחרים נתנו לו שם מוכר יותר - "זאוס", כת הסיינטולוגיה קוראת לכל יכול שכזה "תטאן פעיל" שיכול לשלוט על הזמן והמרחב או משהו בסגנון הזה.. אפילו באווטר הוא הוצג בתור "איווה", אמא טבע או משהו כזה. כל השמות הללו לא באמת מהווים הבדל וזה ממש לא משנה לאיזו דת התכוונתי בדברי, כל עוד אתה מודע לכך שיש מישהו או משהו יותר גדול מאיתנו שבונה ומנהל את חיינו.

שמע, יש כאן קאצ' אין ספק בכלל!
    אבל מבחינתי הוא חיוני וחיובי, ממש לא מסריח.

ואני מאמין שבתקופת התנאים (שחלקם יכלו להחזיר מתים לחיים) הקאצ' הזה ממש לא היה נחשב למסריח,
    כנראה שהוא היה נחשב, לכל הפחות, לתכלית הקיום שלנו.
    לא יודע,
    לי משהו נראה פה מסריח.

צריך לחקור ת'עניין.

One Shot - One Kill

אכן, כוונתי הכנה המסתתר מאחורי כל ה"פילוסופיה" שהצגתי, נוגעת אליו.
    מה שכן, כל איש דת אחרת יכול להשתמש ב"פילוסופיה" הזאת גם הוא.

אז רק הדת של היהדות נכונה?
    כל השאר שגויות?
    אל תגיד לי שכל אחד מפרש איך שהוא רוצה
    יש דתות שונות והרבה
    אז מהי הנכונה?
    נערך לאחרונה על ידי 5656581; 30-03-2012 בשעה 12:06.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

ציטוט נכתב במקור על ידי noamXD צפיה בהודעה

אני חושב שהבנתי את השאלה המרכזית,
    שמעת פעם את המושג ''לחם כיסופא''?
    או ''לחם בושה''?
    אם בנאדם יבוא ויתן לי 500 דולר, אני יגיד לו וואי תודה אחי איזה כיף.
    יום אחרי הוא יבוא ויתן לי עוד 500 דולר,
    ויום אחרי זה עוד 500 דולר, וככה כל הזמן, אז אני כבר ירגיש בושה!
    למה הוא נותן לי את זה סתם? אני כבר 'מתפדח'
    אני רוצה לעשות בשבילו משהו בשביל לקבל את זה.
    אותו דבר אנחנו ובורא עולם!
    אם הוא רק יתן ויתן ויתן ויתן ויתן אנחנו נרגיש אותו דבר כמו האיש שמקבל כל יום את הכסף.
    הבנת?
    למה בכל דיון איתך אני צריך להסביר את עצמי כ"כ הרבה פעמים? אולי תקרא כל מה שכתבתי במקום לקרוא רק שורה אחת ולנסות לענות??
    זה מה שכתבתי בהודעה הראשונה:
    וכששואלים "למה הוא לא ברא אותנו וישר הטיב איתנו בלי לתת לנו מצוות ולאסור איסורים וכו'" התשובה היא כדי שהאדם לא ירגיש אוכל חינם, כלומר שהוא ירגיש שהוא מקבל הכל בזכות ולא בחסד.
    אני יודע את התשובה הזו, השאלה שלי אחרת בכלל:
    השאלה שלי היא, אם אלוהים כל יכול, למה הסיבה הזאת מגבילה אותו, מה הבעיה שלו לברוא אותנו עם הרגשה שאנחנו מקבלים שכר בזכות ולא בחסד למרות שזה לא המצב. זה לא הרבה יותר פשוט?
    ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    משה, סוניק ניסח זאת בבהירות - אתה מערבב בין ההנחות שלך. ברגע שאתה מסכים על העובדה שאלוקים קיים, ההסתכלות על המצב צריכה להיות מנקודת המבט שלו. קל יהיה לך להגיד שזה תירוץ, אבל זו לוגיקה פשוטה. הסיבה שבגללה אתה קצת מתקשה לקבל אותה היא מכיוון שהיא מביאה לתובנה שיש דבר שכל שלא תוכל להבין, כי הוא גבוה מכלי ההבנה שלך.
    אני ממש לא מתקשה לקבל אותה, אני מסתכל מנקודת המבט שלו. אולי תדבר דוגרי ותגיד "מנקודת המבט של אלוהים עוני ורצח זה טוב", כי זה מה שאני מבין ממה שאתה אומר. אם זה לא הכוונה שלך, אז תסביר לי בבקשה למה אתה מתכוון.

ציטוט נכתב במקור על ידי AXX212 צפיה בהודעה
    למה הסבל מיתור?
    הסבל הוא עונש לרשעים (בעקרון) איך אפשר לוותר עליו
    ובכל זאת להעניש רשעים?
    ----ואל תכנס עכשו לצדיק ורע לו----
    תחשוב יותר לעומק ותראה שהעונש לא בא סתם אלא יש לו מטרה מסויימת. זה לא סתם שעשית משהו רע אז יקרה לך משהו רע, אלא זה אם עשית משהו רע יקרה לך משהו רע כדי שלא תחזור לעשות דבר רע לדוגמה.
    עכשיו, אם אלוהים כל יכול הוא יכול לגרום לכך שמי שעושה משהו רע יפסיק לעשות דברים רעים בלי לקבל עונש שהוא סובל ממנו, כי זה מיותר.
    ובכלל, כל הסבל התחיל מנקודה כלשהי, יש נקודה שבה היה אחד שסבל מבלי שעשה שום דבר רע (כי אם הוא עשה דבר רע אז הוא גרם לסבל של מישהו אחר). במצב הזה, הסבל הגיע לא בתור עונש בכלל, אלא סתם כך. איך זה יכול להיות?

אתה מבין למה הוויכוח על הקיום של אלוקים הוא לא רלוונטי? זה כאילו אנחנו קובעים להתחרות באיזו תחרות יום אחד ואז כשהיום הזה מגיע אתה רוצה להתחרות נגדי בכדורגל בעוד שאני רוצה להתחרות נגדך בכדורסל. במילים פשוטות יותר - דרכינו וחשיבתנו מקבילות, הן לא יפגשו לעולם ואין מה להתווכח על קיום אלוקים, אין קשר בין הטענות האמפיריות שלך לאידאולוגיה שאני חי בה או כל מאמין אחר. איך הגעת למסקנה שזה באמת ככה? אני חושב שיש דברים מקבילים, תסביר לי למה לא.
    אם לולא היו עושים זאת, אנשים כמוך בכלל לא היו מבינים מה רוצים מהם. אני יכול להבין, אני פשוט מדבר במושגים של רוב הדתיים שמשתתפים בדיונים. אני יכול להתאים את צורת הדיון גם לצורה שבה אתה תופס את אלוהים, אבל אני לא יעשה זאת כי זה לא נראה לי הרמה של רוב המאמינים פה.
    יש לכך רעיון, אם בן תמותה יכול להכריז עליו כמנצח ולהתייחס אל עצמו כמנצח, על אחת כמה וכמה שהכל יכול גם כן. בן תמותה יכול להכריז על עצמו אבל זה לא יעשה אותו מנצח
    מי אמר? ממתי ישנה איזו אקסיומה מתמטית שמכריחה אותי באמת לנצח בשביל לראות את עצמי כמנצח? אתה יכול לראות את עצמיך מנצח אבל את בפועל לא תהיה מנצח.
    מבין איפה הפשלה הלוגית שלך ומבין למה חשיבה לוגית לא תופסת לגבי ישות תבונית או מופשטת? לא
    אתה מתעלם מכל הרעיון של זה, הרעיון הוא שאלוקים הוא מעלנו, בעולמו זה יכול להיות שגרתי לחלוטין שהביצה נוצרה ללא התרנגולת ושגם אם אין הוכחות למשהו הוא קיים ומוצק להחריד, וגם שאחד ועוד אחד זה מיליון תשע-מאות וחמש. אני דווקא לא מתעלם מזה, אני מסכים עם ההנחה הזאת.
    זה שאתה מגביל את עצמך בחוקי פיזיקה, מתמטיקה, כימיה וכדומה זאת הפשלה שלך למעשה, ברגע שתתעלה על רמת החשיבה שלך אתה בהחלט תוכל לבדוק אם אלוקים "קיים" או לא "קיים"... אבל קודם כל אתה מוכרח לצאת מגבולות ההיגיון הבריא.. אני אגביל את עצמי לפי חוקי הפיזיקה והמתמטיקה לגבי מה ששיך בעולם הזה, במציאות הנראת. אם אני מדבר איתך על דברים "רוחניים" אז אני ממש לא מגביל את עצמי בזה.
    ובעניין של ההיגיון הבריא בהחלט שכדאי לך לחשוב מתוך היגיון בריא. שאלת את עצמך פעם "למה דווקא היגיון?".. מי אמר שההיגיון הוא הצודק? "מי אמר שההגיון צודק" זה שאלה פרדוקסלית כי תצטרך להשתמש בהגיון כדי להניח שההגיון טועה. ברגע שאתה מניח שההגיון לא צודק אין לך לאן להתקדם, אתה יכול לדמיין ולהיזכר במה שאתה רוצה אבל איך בדיוק תסיק מסקנות, איך ללא הגיון תפתור שאלת קיום?
    ואם מתישהו נגלה שהזיכרון הוא זה שאמור להוליך אותנו? ואם מתישהו נבין שהדמיון הוא למעשה החשיבה הטהורה של האדם? למה דווקא היגיון? יכול להיות שהאחים רייט השתמשו בהיגיון שלהם בשביל לבנות את כלי הטייס הראשון, אך החלק המשמעותי בחשיבה שהוביל אותם הוא בהכרח הדמיון.. הרי עד אז מי שהאמין שנצליח לרחף באוויר היה נחשב כנראה לפסיכופט, כנ"ל לגבי אדיסון, כנ"ל לגבי אלכסנדר גרם בל, כנ"ל לגבי הרצל ועוד רבים וטובים. ממש ממש לא. ההגיון הוא שהביא את הדברים לביצוע, לפני זה הכל היה דמיונות בלבד. אם עכשיו אני מדמיין לי טלפורט, אני ממש לא התקדמתי לבניה שלו, אני רק דמיינתי אותו. הוא נמצא בדמיון שלי בלבד, בלי קשר למציאות. בדיוק כמו אלוהים, אם בשביל לחשוב שהוא קיים אתה צריך לזרוק את ההגיון ולהשתמש בדמיון, משמע אתה מדמיין שאלוהים קיים, לא יותר.
    אז שוב, למה דווקא היגיון? בעיני זה נראה כאילו אתה ממש מכריח את שנינו להישאר בכלוב כי הכלוב אמיתי ומה שיש בחוץ זוהי אשליה. כדי לדבר על מה שקיים במציאות חייב להשתמש בהגיון, כדי לדבר על דברים דמיוניים, תשתמש בכמה דמיון שאתה רוצה.
    נערך לאחרונה על ידי moshe7007; 01-04-2012 בשעה 13:06.

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

בכל הקשור לקיום ישות תבונית, האם אתה חושב בצורה הגיונית, מפעיל בעיקר את האונה הקדם-מצחית וקובע את החלטותיך ואמונותיך רק על-פי יכולת זו? במידה וכן, דרכינו מקבילות.

אתה יודע, רוב המאמינים הם גם לא רבנים (ולא ברמתם חלק יומרו), אם היית רוצה לבצע דיון על קיום ישות תבונית עם האוכלוסייה הדתית, האם היית דן עם מיליוני אנשים מאמינים או עם הרבנים המייצגים את קבוצה זו?

בלי קשר לזה, כל עוד אתה מפעיל לוגיקה, אין באפשרותך להתאים את צורת הדיון לצורה אשר בה אני דן איתך.
    למי שכן יש אפשרות, להבדיל ממך, הם כל המאמינים בדתות אחרות. זאת מכיוון שהם מחזיקים באקסיומה שיש ישות תבונית, לא צריך לדון על קיומה, השאלה איזו דת יותר "נכונה" או "צודקת".

האם הפעלת היגיון כשכתבת זאת?
    אעשה לך הנחה, נניח ואתה צודק, אם היית עובר את משחק המחשב וגם אנשים אחרים היו מכירים בך כ-"מנצח", זה אומר שניצחת?

ואולי סיפקתי לאדם לוגי כמוך שאלה פחות ברורה, הנה שאלה שאני בטוח שתבין את הרעיון שלה בהקשר למה שכתבת קודם לכן:
    אם אתה יודע בוודאות גבוהה שאתה תמות לאחר מספר שנים, לשם מה למצוא עבודה, להתחתן, להביא ילדים, לגדל אותם, ליהנות, ללמוד, להשקיע בבריאות שלך ובאופן כללי - לחיות? זה לא נראה לך מטומטם שאתה משקיע מאמצים אדירים כלכך בחייך כשסופך ידוע מראש ושכמו כולנו גם אתה תמות? איפשהו, זהו כשל לוגי אדיר!

כעת חזור לקרוא שוב פעם את השאלה שלך וצפה בסרט החובבני ההוא שסיפקו.

אני לא מקבל זאת, אם היית מסכים עם ההנחה הזאת בכנות וגם בצורה הגיונית, לכל הפחות לא היית אתאיסט ועם קצת מאמץ כנראה שהיית תלמיד ישיבה כיום.

כנ"ל, אם כך מבחינה הגיונית אין באפשרותך לשאת בתואר אתאיסט.
    וגם אם אינך אתאיסט אלא רק רוצה לדעת את ה"אמת", אין ביכולתך לשאול את השאלות ששאלת בפתיחת הפוסט, כי אתה בוודאי אמור לדעת (אם אינך מוגבל בחוקים כלשהם) שהמדע כולו ככלו לא רלוונטי בכלל ואין לו כל השפעה על רוחניות אמיתית, טהורה ומופשטת (לעומת זאת על ישו, המדע כן יכול לדון.. ישו לא היה מופשט וייתכן מאוד שחוקי הפיזיקה בהחלט היו תקפים לגביו) וגם לא ללוגיקה שאנו מכירים כרגע וזאת שאתה הזכרת בפתיחה. ממתי אתה, עם כל ה-IQ שלך, מנסה להבין חוכמה אין-סופית או את "נסתרות דרכי האל"?

לא נכון.. ואל תדרוש ממני להסביר.

יפה אמרת. מבחינתי זאת נקראת "אקסיומה" אבל אם נתחשב בהשקפות כלליות, כאן למעשה הגעת למבוי סתום וזה בדיוק מה שמשמיט את הקרקע שנמצאת מתחת לכל טענה אתאיסטית כנגד ישות תבונית (שים לב, אני לא מדבר על טענות כנגד מנהגי דת, על זה עוד אפשר לדון.. אבל לא על קיום ישות תבונית).

בשל כך אין צורך בכלל לשאול אותה!!!

בעיקרון, אם היו לי המקורות המוכחים, הייתי מתווכח איתך על זה.
    רק שתדע כי יש הטוענים שברגע שאתה רק מדמיין משהו, אתה מייד מעלה את אחוזי ההסתברות שהוא יתקיים.. תדמיין עץ באמצע הסלון שלך, יש מצב שבעוד שנה, עשר שנים או מיליון שנים, יצמח בדיוק באותו המקום עץ. אותם ממציאים שהזכרתי (ולא רק הם, גם: מהנדסים, אומנים, יזמים וכו') מגדילים מאוד את ההסתברות שהדמיון שלהם יצא לפועל, בצורה כלשהי, עבודתם מסתכמת בזה!

לא יותר, מכיוון שאין צורך ביותר!
    כשאתה מתחיל לימודי תואר ראשון לדוגמה, מה באמת מוליך אותך, הדמיון או ההיגיון?
    ייתכן מאוד שאתה משתמש בהיגיון שלך במהלך הלימודים ככלי עזר אך כלי עזר המסייע לך להגיע למטרה, שהיא התואר הראשון אשר אתה מחזיק בדמיונך, מכיוון שברגע זה אין בידיך תואר ראשון. במילים אחרות, ההיגיון הוא אומנם כלי רב עוצמה, אך לא הוא שמוביל אותך אלא הדמיון!

כעת תיזכר בהמצאת הנורה החשמלית, היא לא היית קיימת לפני כן (להבדיל מתואר ראשון, נניח), במקרה כזה בהחלט מי שהוליך את אדיסון הוא הדמיון, לא ההיגיון.

ואם אתה רוצה מקור יותר סמכותי ממני שדיבר על הנושא:

ותחשוב שהוא בעצמו אמר שאמונה באל היא נאיבית...
    חשוב לי להבהיר, אני ממש לא אומר שהדמיון זוהי צורת המחשבה הנכונה ביותר שחייבים ללכת על-פיה (אולי כן, מי יודע), מנגד גם לא ההיגיון, בטח שלא לגבי קיום ישות תבונית.

מבחינתי ישות תבונית לא חייבת להיות קיימת במציאות החומרית בשביל להשפיע עלינו, וכנראה שגם מבחינתם של עוד כמה מליוני מאמינים. מעבר לזה, אם היא הייתה קיימת במציאות, לא נראה לי שהיו מכנים אותה "ישות" או "אל" או "אלוקים".

ואני לא בטוח עד כמה אתה שואל בתמימות האם יש אל, אני מאמין שהרצון שלך להוכיח כי ישות תבונית לא קיימת נובע מדברים אחרים.. אבל שיהיה.. זה לגיטימי כמו שאמונה באל במצבי יאוש היא לגיטימית.

אם שאלותיך נובעות מתוך אינטואיציה כפי שאיינשטיין אמר, אפשר לדבר
    וואוו,
    אתה פשוט לא מדבר לעניין,
    אתה תמיד הולך מסביב ואף פעם לא מדבר באופן פרקטי נקרא לזה.

אי אפשר להתייחס לתגובות שלך ברצינות,
    כשתלמד להגיב לעניין תחזור לפה בכיף נתדיין איתך.

One Shot - One Kill

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..

חחחחח עצרו הכל

אם אלוהים קיים איך אתה מסביר את השואה?

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 00:31.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 06:17.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,497,511 | הודעות: 8,198,104 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect