|
|
החיים זה דבר יפה בסך-הכל![]()
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 04-07-2014 בשעה 01:26.
אני לא אתווכח אתך בנוגע לפלצנות מכיון שמתוך ההכרות שלי אתך אני יודע שאתה מבין היטב למה אני מתכוון. פשוט היה ישיר ובהיר יותר.
בנוגע להוליזם, למיטב הבנתי זה פשוט קשקוש.
ריבוים של האלים, לפחות על פי תפיסת היהדות בהוראתו של אל הויה, לא רק שאינה מערכת של פרטים הפועלים יחד שניתן לראות בהם הוליזם, אלא אף קיומם סותר זה את זה. הלא זוהי מהותו של מונותאיזם.
זה שפלוני מאמין בכיסא ואלמוני בבריטני ספירט לא הופך את בריטני וכיסא לשניים אשר מתנהלים כמערכת אשר ביניהם יחסי גומלין ברורים, ומשכך, כל קשר ביניהם לא קיים, בוודאי שלא הוליסטי.
לא כל מקבץ של ישויות, אפילו אם יש ביניהם מכנה משותף, יוצר הוויה הוליסטית.
אי אפשר להסיר את המילה "דווקא" מהשאלה מכיון שמאמיני יהוה שבתנ"ך מאמינים בו ורק בו בדווקא, זוהי מהותו וכל ניסיון לשנות את זה משנה את המהות שלו.
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 04-07-2014 בשעה 01:28.
אז הנה עוד סידור..
אלוהים יש אחד והוא אליל היהדות? מאיפה לך שזה לא אליל האצטקים, ואתה הוא זה שמסתכל מזווית לא נכונה?
או שאולי זה זאוס בתחפושת?
או בכלל מפלצת הספגטי שהחליטה למצוא לעצמה כינוי ׳יהוה׳?
יהוה הוא דמות ספציפית. גם אם ״מורכבת״, עדיין ספציפית שלא תואמת לרע למשל. השאלה עומדת בעינה, למה דווקא יהוה?
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
בחיי שאני מתקשה להבין מה אתה רוצה.
לא כתבתי שאלוהים יש אחד, שתיים או אין בכלל. כתבתי שפותח האשכול מדבר אל מאמיניו של האל המכונה והמכנה את עצמו בתורתו יהוה. וכלפי אמונתם הוא מפנה את שאלתו. מאמיני יהוה מאמינים במונותאיזם מוחלט. באל מסוים וייחודי ולכן השאלה הפותחת את האשכול רלוונטית מאוד.
אתה אומר: "רק מפתיע אותי מדוע דווקא עכשיו נזכרת לציין זאת, למה כשמזכירים כאן קשקוש על אבולוציה, ההוראה של אלוקים להאמין אך ורק בו ולא ללכת אחרי הבל לא תקפה אך כשאני מזכיר הוליזם פתאום ההוראה הזאת כן תקפה מבחינתך?"
אתה פשוט לא מבין את המשפט הזה, זה טיעון? הסבר? וויכוח? לא אמרתי שצריך להאמין באלוהים, אמרתי שעל פי כתביו של יהוה או עדותם של מאמיניו הוא מורה להם לשלול קיום אל אחר מלבדו. מה קשור אבולוציה ומה קשור הוליזם?
איפה איבדתי אותך, סוניק?
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 04-07-2014 בשעה 01:28.
גם אני לא מבין למה דווקא יהוה..למה לא זאוס? כי הם פשוט לא גדלו על זאוס..הם גדלו על יהוה ועל הדת היהודית ולכן הם מאמינים בו. זה הכל חינוך מהבית.
אנשים מאמינים במה שחינכו אותם להאמין כל החיים ולא בודקים דברים בצורה רציונלית ברוב המקרים רוב הזמן זה תלוי במקום שבו הם נולדו ובמה שמאמינים בו באותו איזור
אני חושב שהעדיפות של 'יהוה' היא לא על כל האלים אלא על האלים הפגאנים וכאלה בגלל הפילוסופיה העמוקה שהולידה אותו דהיינו סיפורים כמו זאוס וילדיו או משהו כזה ניתנים להפרכה יותר בקלות בגלל ההגשמה של אותם אלים אם הם שמץ גשמיים (חומריים\פיזים) אז הם לא יכולים לעשות יש מאין כלומר לברא משהו מהעדר מוחלט כי הם כפופים לחוקים הפזיים מה שלא באל מונותאיסטי (ככה נראה לי הוא נקרא) שהוא לא כפוף לחוקים פזיים הוא לא כפוף אפ' לזמן והוא אחד שלם ולא משתנה (זה מושגים ארוכים ולא כאן המקום בשבילם) ואין לו שום דמות או צורה כלומר הוא לא גשמי בכלל הוא לא פיזי בשום מובן וכך הוא לא מתנהל לפי הפיזיקה
כל האלפי אלים האלה הם מוגשמים באיזה צורה חוץ מכמה בודדים
אני דיי משוכנע שכוונתי כאן לא תובן כראוי, מכיוון שעל מנת להבהיר את הנקודה לעומק נדרש הדיון מלמטה, איך מגיעים למסקנה שיש ישות עליונה,
לאחר שמבהירים שהמסקנה מתבקשת, מהותה היא שמדובר בכוח בלתי מוגבל.
אם יש לו מתחרים, הוא מוגבל. הוא חייב להיות אחד, יחיד ומיוחד.
והוא היחיד שנגלה לשש מאות אלף איש, שאשררו את ההיסטוריה.
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
התגלות המונית היא לא נחלתה הבלעדית של היהדות.. אז הוא עדיין לא בגדר של אחד יחיד ובטח שלא מיוחד...
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
כל אחד במה שהוא מאמין.