נכתב במקור על ידי
XsonicX
שום מסתורי ושום נעליים.. מתי תקלוט שלא יספקו לך את הידע על מגש של כסף? הרעיון מאחורי התגובה שלי הוא להתיז שמן על גלגלי השכל שלך. אני פה בשביל להבטיח סוג של באלאנס בין המיספרה צד ימין לשמאל (בציניות).. לא בשביל להוכיח לך משהו או לגרום לך לכבוש כיפה.
רק בשביל לשים לך מוצץ בפה ולא להצטייר כפלספן (למרות שהפורום הזה מעודד פלספנות וזה בדיוק מה שאני עומד לעשות עכשיו, לא נורא):
לשאלה "מדוע אלוקי היהדות הוא האמיתי ולא אלים אחרים?" אותו משקל כמו לשאלה
"למה דווקא בצרפת ישנם אנשים צרפתים?".
כידוע, השאלה "למה דווקא בצרפת ישנם אנשים צרפתים?" הינה רטורית מעצם כך שצרפתים המלוכדים יחדיו (סמלית) יוצרים את מדינת צרפת אך זה לא העניין. אם ננסה להקביל שאלה זו בשאלה - "מדוע אלוקי היהדות הוא האמיתי ולא אלים אחרים?" הרי במקרה זה הנתון "צרפתים" לא רלוונטי, מעצם-כך שמדובר בסופו של דבר באנשים, לא משנה אם צרפתים, איטלקים או קנדים.
אם חייזר שלא מאמין בבני אדם היה פוגש רק צרפתים, זוהי הייתה טיפשות מצידו לשלול את קיום האדם בגלל שהוא לא פגש איטלקים, גרמנים, רוסים וכולי.. הוא היה יכול להתבסס על הצרפתים ולהסיק כי קיימים בני אדם, לא משנה מהי תרבותם.
בדיוק כמו שתיאורים של דתות אחרות לאלים שונים לא רלוונטיים (ואם כבר אמורים לחזק את העדות לישות תבונית), מעצם-כך שקיימת ישות תבונית המשותפת לכל הדתות, אנו קוראים לה "אלוקים", אחרים קוראים לה "יופיטר". וכאן נכנס ההוליזם ( = כולנו אחד), יתכן כי הכיסא שאתה יושב עליו הוא חלק מאותו אלוקים, בדיוק כמו שאתה הוא חלק ממנו וגם הכלום.
לפי עניות ידיעותיי לאלוקי היהדות ישנן מערכות יחסים עם כל מדינות העולם ולא רק איתנו, בגלל זה הוא גרם למלכי בבל ופרס לכבוש אותנו, בדיוק כמו שהיום הוא הביא את אחמדינז'אד.
עבור אדם מאמין זוהי טיפשות לנסות להשתמש במיתולוגיות ודתות אחרות בשביל לשלול את קיום הבורא, נהפוכו, העובדה כי ישנן עוד דתות המאמינות באלים אחרים, רק מחזקת את העובדה כי קיימת ישות תבונית כלשהי, לא משנה אם היא צרפתית או איטלקית (לצורך ההקבלה).
כמו שאשאל שאלה בעלת כוונה זהה לזו של פותח הפוסט: "למה דווקא אלוקי היהדות (אנשים צרפתים) קיים ביקום (בצרפת)?".