כתבת :"מהתנ"ך עצמו לא מוכח שאלוהים הוא רוחני בכלל. למעשה כתוב שיש לו צלם ודמות "בצלמנו כדמותנו"."
קודם כל אתה צודק לא מוכח שהוא רוחני אבל מוכח שהוא הכל, פשוט הכל, ולא רק הכל האמת שהוא גם כלום = הרבה יותר גבוהה מרוחני.
דבר שני: אני שמח שנתפסת על הפסוק "בצלמנו כדמותנו" בגלל שזה הפסוק היחיד שה' מדבר על עצמו בצורה כזו ועוד בלשון רבים,(אגב מעניין שאתה מתעלם מפסוקים שמבשרים ההיפך כגון: "ואל מי תדמוני ואשווה?!" ..)
מה שכן אילו אתה רוצה להכיר את הבורא פשוט תחפש ותמצא כשמשה פגש את הבורא בפעם הראשונה הוא שאל את השאלה ששנינו שואלים 'אלוקים מי אתה?!' אז למרות שהבורא בא ב'צלם ובדמות' 'סנה בוער ואיננו אוכל' בחר לענות במילים: "אהיה אשר אהיה"..מעניין לא?! האמת היא שהפלייה היתה לא רק אצל משה, אלא גם בנ"י למעשה מעולם לא קיבלו תשובה מי זה בורא עולם: התשובה היחידה הייתה: "אנכי הוי אלוקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים" או "אנכי אדון כל הארץ " " או "לי השמים ואני בראתיו" ועוד..
אז אם כן מי הוא -באמת- אותו בורא עולם ?!
עכשיו פה פיספסת נקודה מאוד קריטית כתבת :"רק בגלל שבתנך אלוהים לא מתאר את מראהו, זה לא אומר שהיהדות לא היתה פגנית בעבר."תבין אחי: התנ"ך והמסורת שעוברת איתו הם בעצמם היהדות. יהודים אלפי דורות התנהגו לפי המסורת הזאת ולא שינו* , אתה ואני יודעים שלא היה מעולם ולו יהודי אחד (מפרש או רב שידע את המסורת 'כמו שצריך') שחשב שאלוקים זה מפלצת ספגטי מעופפת, או שמא זקן עם זקן לבן ארוך שיושב על ענן.
עכשיו, אתה צריך להבין, לא זו בלבד שא-לוהים לא מתאר את מראהו יותר מזה הוא גם פוסל כל א-ל שיש לו דמות [ולידיעתך, זו התנגדות לפטישיזם, ופטישיזם זה פגניות רק ביתר דיוק. פגניות היא עבודת אלילים ופולחנים דווקא בדתות פוליתאיסטיות (מרובות אלים), ששוב וודאי וודאי שהיהדות היא לא כזו]. כתבת : "היהדות מגנה עבודת אלילים לאלוהים אחרים מאלוהי היהדות," תרשה לי לתקן אותך לפי השקפתי: הניסוח הנכון הוא: 'א-לוהים מגנה עבודת אלילים לאלוהים אחרים' אבל מה זה אלוהים אחרים?! חשבת על זה פעם?!
אחרים פירושו כל מה שאחר .. זאת אומרת, כל מה שלא נכון להאמין בו. וזה כולל "לא תעשה לך פסל וכל תמונה (אל תצייר לעצמך שום דמות אלוהים) אשר בשמים ממעל (אי שם ברחבי הגלקסיה) ובארץ מתחת לשמים (וכמובן שלא עץ ואבן או כל דבר אחר) לא תשתחווה להם ולא תעבדם, (אל תיהיה פגני) " (למה?!) כי אני הוי אלוקיכם אשר הוצאתיך מארץ מצרים להיות לכם לאלוקים אני ה' אלוקיכם . - נקודה אני עשיתי לכם ניסים אני התגלתי לפניכם זה אני ואין אחר.
כתבת: "בנוסף, היהדות בעבר היתה מכירה בקיומם של אלים וכוחות נוספים בעולם." - תואיל לחדש לי?!
תסתכל בדברים פרק י"ב פסוקים כ- כח תבין שבעצם הקורבנות הם הזדהות הבורא עם אכילת הבשר - "בכל שעה שישראל אוכלים בשר- דם ישפך על מזבחי" ובכל מקרה אין ספק שעבודת הקורבנות היא סוג של פולחן אכן כן .. אבל אם כך ציווה בורא עולם: מי אנחנו ומה אנחנו ......
*לא שינו מעולם את מנהגם, אולי החמירו בזה או הקלו בזה, אך מעולם לא היתה פסיקה "לא להניח תפילין" - למשל. (כמו החילוקים אצל הנוצרים והמוסלמים)