מאמין שיש אלוהים, לא תומך אבל באף אחת מהדתות למיניהן![]()
מאמין שיש אלוהים, לא תומך אבל באף אחת מהדתות למיניהן![]()
Bring the Violence-
|
|
שלום לכולם.
גם אני הייתי רוצה להביע את דעתי בנושא זה. קורה לי המון פעמים שאני חושב לעצמי, ובאמת
אני מדבר בכל הרצינות, מה יהיה בשלב הבא? הרי אנחנו נמות בשלב כלשהו בחיים, וזה נראה
יותר ויותר אפל, אין תשובה לזה, ולכל אחד יש תאוריות משלו כגון: תגיע לגן עדן/גיהנום, גילגול
נשמות וכ'ו. השאלה הגדולה האם יש פה אישיות עליונית שקובעת את גורלנו ועושה כרצונה או שכך
העולם נברא וכך זה יישאר. אני מאמין שישנו ה' בעולם, הרי המדענים הגדולים ביותר ניסו להמחיש כיצד
נברא העולם, כיצד נבראו בני אדם, ואת האמת? אני לא מאמין להם בגרוש. למה שנאמין לקונספירציה של
'המפץ הגדול' או שנאמין שבני אדם נולדו מהמים כמו חיידקים וגדלו והתפתחו אבוליציונית, מצד שני ישנה
גלקסיה שלמה של מערכת כוכבים, האם גם את זה ברא ה'? אני לא יודע, ולא ישפוט את מי שמאמין בזה,
אני חושב שישנה אישיות שקובעת את הגורל שלנו, האם יהיה נס, האם נמות מחר או אפילו היום, האם עם ישראל
יחיה לנצח וכ'ו... אחת הדוגמאות הקשות לכך שישנה מדינת ישראל אשר מורכבת מיהודים בלבד היא בעקבות
השואה... הרי אחת הסיבות העיקריות לכך שהוקמה המדינה לפי רבים היא השואה שבה נרצחו כ6 מיליון יהודים,
האם זה מעשה של ה' שהחליט להעניש את היהודים ובעזרתם להקים מדינה יהודית? לא יודע, יש יותר מדי דברים
שאי אפשר להסביר, יותר מדי גורמים שלא נוכל לעולם לענות עליהם, אבל לכו תדעו מה יקרה בשלב הבא שלנו
בחיים... הכול פתוח, הכול אפשרי, אולי באמת נחזור לחיות כאנשים אחרים, אולי באמת ישנו גן עדן או שאולי
ישנו רק חושך ואפלה שמשם והלאה לא נוכל לעשות כלום.
זהו שמבחינת מדע זה גם לא נשמע הגיוני, מה זה אפלה חושך הזה שאתה מדבר עליו אחרי שמתים? זה לא נשמע הגיוני, אין זה בחיים לא ישמע הגיוני שאין כלום לאחר המוות, גם לפני שחזרתי בתשובה, לא הבנתי איך אפשר להאמין שאין כלום אחרי המוות, רק מהמחשבה על זה הבנתי שחייב להיות בורא לעולם..
זה פשוט לדעתי אנשים עיוורים שלא רואים איך יש כל כך הרבה צדיקים שיודעים לראות ולעשות דברים שהם מעל לטבע, בזכות הלימוד שלהם וההשקעה שלהם בתורה השם זיכה אותם כדי להוביל את העם למראות שבנאדם רגיל לא יכול לראות .
ואני רואה הרבה יהודים שקצת רחוקים מדברים על דברים שוליים, למשל כמו שאמר פה על פרקים א' וב' של התורה, עזוב את זה, ברגע שתאמין שיש אלוקים, אתה תאמין שהוא כל יכול, ולכל דבר שכתוב בתורה אתה תאמין, אז אל תחקור קודם תכלי ,אלא את מי שברא אותו וברגע שתאמין בו אתה תאמין גם בכלי = התורה.
לכל דבר שלא ברור יש סיבה ותירוץ וזה מה שנפלא בתורה. שרק ישות עליונה יכולה ליצור דבר כזה.
אלוקים קיים!!
רק עצם השאלה שאתה שואל מראה שאתה לא מאמין..
אני נולדתי בידיעה שאסור לשאול בכלל עם יש דבר כזה..
אם אתה מאמין תאמין עם אתה לא מאמין פשוט שתוק!! ככה אני למדתי במשפחה שלי!!
זה לא שאני יוצא אליך עכשיו..
אני מדבר אל זה שאסור לשאול את הדבר הזה..
אני מאמין שהאלוהים היחיד שקיים זה האלוהים שהאדם יצר לעצמו
כי הוא פשוט צריך משהו להאמין בו ולהתמקד בו מכל מיני סיבות
אני מקווה שיום אחד יותר אנשים יראו את זה כמוני
מן הסתם אי אפשר לדעת מי צודק ... אבל לדעתי אני צודק אז![]()
God loves to tease
"הציבור מטומטם, ולכן הציבור ישלם."
חייב להיות משהו שיצר את הכל..
התיאוריה המסכנה של המפץ הגדול פשוט דפוקה..
הכל עניין של אמונה . אי אפשר לשכנע בנאדם לא מאמין כמו שאי אפשר לשכנע בנאדם מאמין שאין אלוהים .
קודם כל לפותח הדיון - האם יש שאלה יותר מסובכת מזאת?
לדעתי יש אלוהים,
ולדעתי מה שאלון אומר נכון. לא שאין אלוהים , שהאדם החושב צריך משהו להאמין בו , ומה שאני עוד יותר מבין זה שקשה לבן אדם להאמין במשהו שהוא לא מוחשי.
ובכל זאת אני מאמין שיש אלוהים , בלי להתפלסף יותר מידי על כל מיני ניסים ונפלאות , חבר'ה , סתכלו מסביב , משהו גדול קורה פה.
אלוהים ? מעולם לא פגשתי אותו...
אין אין אין
די להתבכיין
אין אין אין