|
|
דעתו של ד"ר תאקר אינה מקובלת על מומחים לפעילות גופנית, ורבים מהם ממשיכים להמליץ לספורטאים להקדיש זמן למתיחות.
מנגד, וורנר הוגר, מנהל מעבדת 'Human Performance' באוניברסיטת בואז, ממליץ להמשיך לעשות מתיחות. "גמישות היא מרכיב חיוני בכל תוכנית אימונים", הוא טוען.
והנה כמה טיפים בנושא שנותנת 'Womens Heart Foundation':
- יש לבצע מתיחות לאט וברוגע. אסור לקפוץ, כי פעולה זו עלולה לגרום למתיחת השריר שאותו מנסים למתוח.
- מתיחת יתר עלולה להזיק. יש לבצע מתיחות עד לנקודה שבה מרגישים מתיחה קלה. אם מרגישים כאב, יש להפסיק את המתיחות.
- יש להישאר במצב מתוח במשך 15 שניות לפחות בכל פעם. יש לנשום באיטיות ובאופן טבעי. סוכנויות הידיעות
קרא חוקים
"ד"ר תאקר ועמיתיו בחנו שישה מחקרים קודמים שנעשו על היתרונות שבמתיחות. המחקר שלהם לא בדק תחום אחד שבו מתיחות יכולות להועיל – בהפסקות קצרות בין תחרויות. "
אז לפני שאתה אומר שאני טועה תקרא גם...
אני אישית לא עושה מתיחות, לא בגלל מאמרים או דברים כאלה, אלא בגלל שאני תמיד אבל תמיד שוכח, ואם אני נזכר אני כבר באמצע אימון וחבל להתחיל באמצע. ועד עכשיו לא נפצעתי.
אבל הם רשמו "שאין מספיק הוכחות כדי להמליץ על מתיחות או לפסול את יעילותן לגמרי" אז מה אכפת לך לתת להם להמשיך לעשות מתיחות?
דבר ראשון קראתי הכול וכן היה כתוב את זה אבל הוא אמר בחנו מחקרים קודמים ומן הסתם ישנים אז זה לא רלוונטי לעכשיו, הם עשו מחקר הוכיחו שמתיחות לא יעילות.
עכשיו לא דברתי עליך דברתי על הזה עם הניק הלא מובן שליחשאשאשע.
מה שאמרת עכשיו שאתה לא עושה מתיחות ועדין לא נפצעת, אתה אומר את זה כיאילו אם עושים מתיחות אז זהו אין מצב להיפצע וזה מה שלא נכון.
עכשיו לא אכפת לי מה כל אחד עושה כיאילו אני מכריח אותם לא לעשות מתיחות ממש לא מעניין אותי.
כל זה התחיל בגלל השלחיטאש הזה שחש תצמו מבין, כולה עניתי לו על השאלה והזה יוצא עלי ביציאות הכיאילו וא איזה פרופסור עם תואר שלישי, קובע לי עובדות העלק.
בסוף הוא אכל קטילה (בטח עכשיו הוא יגיב ויגיד איזה קטילה אני צדקתי) חשב שהוא יצא איזה גבר מבין, עלק "מי שם אותך מנהל".
כולם פה יש להם חברים מאמנים, ווינגייט, פרופסורים ומה לא.
קיצור כל אחד יעשה מה שבראש שלו בסופו של דבר, כי פה לא מכריחים האלה עוזרים.
נערך לאחרונה על ידי system32-; 26-06-2008 בשעה 15:12.
לי פשוט היה כי שחיתי בקרית אונו והמאמן שם היה מאמן בווינגיט גם (קוראים לו רובי משהו, הוא ממש ממש ממש שמן והוא היה המאמן שחיה הכי טוב בישראל אבל נראה לי הוא פרש, עכשיו אלי מאמן את קרית אונו), והוא כן אמר לנו לעשות מתיחות כל פעם לפני שאנחנו קופצים למים... ושאמרתי שאני לא עושה מתיחות ועדיין לא נםצעתי לא התכוונתי לזה שאם עושים מתיחות אז 100% לא נפצעים, פה דווקא הסברתי את מה שאתה מסביר, שמתיחות לא חייבות למנוע פציעות, לדעתי יש פציעות כי ילדים בני 12 פעם ראשונה באים לחדר כושר ועושים 20 קילו כל צד דחיקת חזה או שישר הולכים לתרגילים מתקדמים והם כמובן לא יודעים לעשות ואז הם נפצעים.
אני פשוט אומר שבשחיה כולם עושים מתיחות, חש מצב שזה בגלל שקופצים למים שהטמפרטורה שלהם הם משהו כמו 13 מעלות וישר שוחים הכי מהר שאפשר ובמצב כזה מתיחות כן צריך לעשות. אבל בחדר כושר הגוף לא נכנס לטמפרטורה שונה לגמרי אז לא יודע
אני לא יודע איך זה בשחייה, אבל יכול להיות שאתה צודק מפני שהטמפרטורה של המים נמוכה.
כי אתה יודע שאם נגיד סתם דוגמא בן אדם נופל בטעות למים ממש קרים אז הוא לא מצליח לשחות בגלל הקור, כי קשה מאוד להזיז את השריר, יש מצב שאתה יודע אבל אני לא יודע אם מתיחות באמת עוזרות נגד זה שהמים קרים או לא עוזרות.
אתה יכול לבדוק את זה, אם אתה רוצה לבדוק קח בקבוק מים, שים אותו בפריזר עד שהמים יהיו קפואים לחלוטין, אז קח דלי שפוך לשמה מים, תוציא מהבקבוק תקרח שים בדלי.
תחכה עד שהמים היו מאוד קרים, אז תכניס תיד ותנסה לעשות אגרוף תירא שתוך שניה אתה כבר לא מצליח לעשות אגרוף ולכווץ תיד בגלל הקור.
אבל עזוב אנחנו לא מדברים על שחייה אנחנו מדברים על חדר כושר ושוב אני אומר לך אם השלחיטע@%@# הזה לא היה מגיב כמו שהוא הגיב, שאני בטוח שהוא לא בדק וישר רצה לצאת איזה מבין כל זה לא היה קורה.
ובקשר לפציעות שאמרת, אני מסכים איתך ב-100% שנפצעים ילדים חדשים שנרשמים למכון ולא ממש יודעים לעבוד, כי בטח הם חושבים "נעשה מתיחות ואז לא ניפצע" וזה יענו הם עובדים על עצמם, אבל זה הבאתי בתור דוגמא בלי שום קשר למתיחות יש הרבה שנפצעים בגיל צעיר בגלל שאין ניסיון.
אני אישית מכיר כמה שזה בידיוק מה שקרה להם.
טוב כאן החפירה הסתיימה.
נערך לאחרונה על ידי system32-; 26-06-2008 בשעה 21:19.
בגלל זה הפיתוח גוף נראה כמו שהוא נראה בארץ , כי איזה ילד מאמין ליוסי המדריך מהחדר כושר שיש לו יד 42 כי הוא מתאמן 20 שנה ולא למחקרים מדעיים , הבעיה ידוע ממזמן אני כבר לא מגדיש לזה צומת לב מרובה , רוצה תאמין למדע לא רוצה תאמין באלילים
"יוסי המדריך" חחח
ומשה צודק ב-100% שים לב שכל מי שאומר כל מיני דברים תמיד הוא יגיד "וזה בטוח נכון כי שאלתי תמאמן הסוס שיש במכון או שהוא יגיד מישהו מזה סוס אמר לי את זה, וזה בטוח נכון"
אפילו באשכול הזה אפשר לראות את זה וכל האלה שתמכו בו כבר לא מגיבים.
שמע system32- , אני לעומתך מתקשר לאנשים שמבינים קצת יותר ממני , ממך וגם ממשה לפני שאני עונה פה תשובה .
ושתידע שאני מתאמן עם מאמנים שמאמנים כבר 20 שנה ויותר ( אני יכול להביא לך שמות אם אתה רוצה ) , לפני שעניתי לך פה על שאלות התקשרתי לבוגר מכון וינגט שעבר רק עכשיו מבחן בנושא .
וכניראה אתה שאין לך שום ידע מוכח בספורט , ומה שאתה עונה פה זה מה שמשה ( בלי לזלזל חס וחלילה ) כתב פה בפוסטים קודמים ואת כל המחקרים שהוא מביא .
ואפילו במחקר שהבאת לא רשום חד משמעית שמתחיות לא יעילות , בנוסף אני מזמין אותך להסתכל בתחרויות הרמת משקולות , אתלטיקה וכו בערוצי הספורט השונים ותוכל לראות שכן עושים מתיחות .
בנוסף אני מזמין אותך לצפות באולימפידה הקרובה ולראות שאין אתלט אחד שלא עושה מתיחות ( אפילו בפינג פונג עושים מתיחות )
קרא חוקים
עוד פעם אותו סיפור, אז מה שהם מתאמנים 20 שנה? ולך יש ידע מוכח בספורט??? אמממ תן לחשוב שניה לא!! אז ככה שכל מה שאתה אומר פה בעצם זה לא אמיתי, אתה יודע למה? כי לא מאמין לך בוא תוכיח לי את זה סבבה? אתה לא יכול להוכיח כי אם מי שדיברת לא מעניין אותי, למה זה שדיברת איתו ואיתו ואיתו ועוד עם מאה אנשים שמתאמנים 20 שנה זה לא מעניין אף אחד כי כל אחד יכול להגיד שהוא דיבר.
אם אני אגיד לך עכשיו שדברתי עם המאמן שלי, מזה שלי? מאמן בחדר כושר שאני מכיר אותו טוב מאוד והוא בעסק 40 שנה+ ובטוח שהוא מבין יותר מימי שאתה דבירת איתו והוא יגיד שמתיחות זה לא יעיל מה אז תגיד? לא תוכל להגיד אין ידעו מוכח בספורט וכל הזיוני שכל שאתה מדבר לאוויר בלי הוכחות.
דבר איתי בעובדות ולא לאוויר נ-ק-ו-ד-ה.
נערך לאחרונה על ידי system32-; 27-06-2008 בשעה 01:49.
די טוחנים מים , שליחטא אם אמרת שלא רשום חד משמעית במחקרים שהבאתי שמתיחות לא עוזרות כנראה שלא באמת עברת אחד אחד עליהם ואתה אפילו לא יודע איך נבנה מחקר ואיך הוא יוצא לאור ואיך להסיק ממנו מסקנות.
אני יכול להגיד יותר מזה , כל המחקרים שפרסמתי פה זה אבסרקטים למחקרים מלאים שקיימים ברשת , חלקם בתשלום חלק לא .
ד"א מכון וינגייט זה מפעל ליצור שטרות ותעודות זה הכל אין שם שום ידע שאתה יכול לרכוש יש רק כסף כסף ושוב כסף , אם תלך עכשיו למכון כושר השכונתי ותשאל את המאמן שלך שיבנה לך תפריט תזונה או אימון לחיטוב הוא יבנה לך תוכנית אימון לחיטוב עם 15 חזרות (שם על זה אפילו כסף) ותוכנית תזונה בלי שומן איכותי , בלי סידן כמעט , עם חוסר מובהק של ויטמנים ומינרלים הא וכמובן הדבר הכי חשוב עם 1 גרם חלבון פר קילו במקרה הטוב ביותר , אז כנראה שיוסי המאמן לא ממש יודע מה הוא מדבר? אכן הוא לא יודע , רוב המאמנים חושבים שאם הם יצאו עם הסמכה מוינגייט בתור מדריך כושר (האממ סירטון מהלך איך לעשות תרגילים האממ) , אז הוא כבר ספץ בהכל ומבין בסטרואידים , תזונה וגם איך לבנות תוכניות אימונים.
בקיצור בזבוז זמן מוחלט , אולימפידות שמוליפידות , מתי תבין שזה שמשהו מביא או יש לו תוצאות זה לא אומר בהכרח שזה נכון , עובד וקיים.
אני יכול לתת אין ספור דוגמאות בחדר כושר שלי של אנשים שמזריקים , נראים פי 10 יותר טוב ממני וממך ביחד אבל הם פאקינג לא מבינים מה הם עושים מהחיים שלהם אבל את הבסיס יש להם ולכן הם כאלה.