|
|
זה לא התפקיד שלנו .. כל אחד וההחלטות שלו
בלי דאבלים, אני בעד דיון רגוע וראיתי שחלק עוד לא הבינו את זה, אני מבקש בלי שטויות מיותרות, אתם מוזמנים להגיב בדיון על ההשתמטות המלא שנמצא בנעוץ.
לדעתי חייבים לשלול להם זכויות מי שלא נותן למדינה לא יכול לקבל ממנה!
כלא צבאי ל3 שנים במקום שרות
ביזיון התופאה הזו
להעניש? כלא, מה זאת אומרת.. הצבא הוא חובה
המממ דיון מעניין:
לדעתי קודם כל דרושה אבחנה בין סוגי המשתמטים, ובראשן משתמטי ה"אידיאולגיה" ו"המצפונים"
להם מגיע עונש מעשי של ממש להחזיר להם באותה מידה , אתם בורחים מהמחויבות שלכם אז גם המדינה מסירה אחריות מלדאוג לכם. לאחר מכן יש את הפטורים שלדעתי כאן קשה לעשות הבחנה בין אמת לשקר ולכן המדינה צריכה להקשיח את מתן הפטורים למיניהם. ולחייב כתחליף שירות לאומי חובה (כמו בגרמניה,שבדיה ועוד...).
נחזור למשתמטים( להבדיל מפטורים רפואית):
לקצץ מיידית בתשלומי הביטוח הלאומי המגיעים להם + להוציא את התחייבות המדינה אליהם לעזרה סוצאלית .
לחייב מוסדות ממשלתיים וגופים ציבורים (כגו חברת חשמל, מקורות וכו') להציב שירות לאומי מינימום כתנאי לעבודה.
אני מציע רשימה של סרבני גיוס שיהיו לכל מוסדות המדינה ויהיה חופשי לכולם לבדוק את השמות שלהם, ובהתאם לכך לתת להם עדיפות נמוכה יותר במכרזים של המדינה +פרטיים.
אפשר גם להוסיף סעיף בת"ז , ובו שירות המדינה: יהיה כתוב- שירות צבאי, שירות לאומי והשתמט/תה או לא שירת, לכאלה עם מגבלות רפואיות ניתן יהיה לכתוב שירות סמלי על סמך הניסיון שלהם ואו הרצון שלהם להתגייס ואי יכולתם.
סך הכל העונש הגדול ביותר שלהם הוא הנידוי המסוים מחברה שמוקיעה את התופעה הזאת, ועל זה כל הכבוד לכולנו.
מי שגם לא עשה צבא על פרופיל שיעשה לפחות שירות לאומי 3 שנים
מכבי חיפה - עיר אחת קבוצה אחת