קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. אנדר / אובר (161) גליל עליון - מכבי ראשון לציון
    על ידי badboy2 בפורום הימורים ו-Winner
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 18-05-2006, 17:46
  2. גבעת שמואל - מכבי ראשון לציון
    על ידי super G בפורום הימורים ו-Winner
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 06-03-2006, 13:33
  3. תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 24-02-2006, 13:32
  4. הלכתי היום ברגל מת"א עד ראשון לציון
    על ידי Fabio בפורום דיבורים
    תגובות: 18
    הודעה אחרונה: 23-11-2005, 01:09
+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 4 << ראשון 1234 אחרון >>
מציג תוצאות 31 עד 45 מתוך 54

הקמת קהילה מסורתית חדשה בעיר ראשון לציון - עמוד 3

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

דבר ראשון תחליף גופן כי מלקרוא את ההודעה שלך נהיה לי כאב ראש
    דבר שני, אני יודע שבקהליות של חרדים ודתיים לאומיים שי כאלה שבאמת עובדים על יבש ולא באמת מתכוונים.
    אני יודע שגם יש הרבה מחלוקות בין רבנים, ושמגזימים טיפה במילים מידי פעם על חשיבות המסורת.
    לגבי תפילה מהירה ומלאת מילמולים, כנראה שלא ביקרת בבית כנסת ספרדי, שם אומרים 90% מהתפילה בקול ולאט.
    אמרתי לך כבר, יש חסרון בתפילה שאינה מהסידור, אני מסכים איתך שמדאורייתא אין בעיה אמיתית בזה, וברור לי שלפני תקופת עזרא ונחמיה שקבעו את הסידור ככה היו עושים.
    ואני גם יודע על פוסקים גדולים שססוברים שמספיקה תפילה אחת ביום, ויש כאלה האומרים שרק אדם שבסכנה צריך להתפלל.
    אבל לא ככה נפסקה הלכה, וכאן שוב מגיע הקטע של אמונה לחכמים.
    חכמים גזרו שאדם חייב להתפלל 2 תפילות ביום לפחות [ערבית מחלוקת האם רשות או חובה] ויש נוסח שהם תיקנו, כי לא כולם ידעו להתפלל אז, ואם כל אחד מתפלל מהלב, 90% לא היו מתפללים על קיבות גלויות נגיד.
    אז נכון שלכתחילה אין תפילה בכלל, וזה רק לזכר הקורבנות, אבל חכמים כשהם קובעים גזרה, זה תופס בצורה החזקה ביותר.
    עד כדי כך שבית דין שפסק שראש חודש הוא שבוע הבא, וראש חודש בעצם מחר, הראש חודש ידחה לשבוע הבא, כולל החגים שבו וכו'
    לגבי רבנים בדורינו זה בעייתי קצת וזה לא מה שהיה פעם וזה ניכר בשטח.
    יש חברי כנסת מש"ס שהואשמו בעבירות כמו מעילה בכספים וכו'
    אין אף אדם צדיק או קרוב לצדיק כמו שהיו פעם, ולכן מי שאין לו רב לפחות שיצמד לדעת השולחן ערוך או אחד מהאחרונים, ומעולם לא נתקלתי בפוסק שמתיר לנשים וגברים לשבת באותו מקום בתפילה, או להתיר לאשה לעלות לתורה.
    אני לא מצליח להבין ברשות של מי אנשים מבטלים גזרות ותקנות חכמים שיש להם חוזק כה גדול
    מאיפה לקחתם את המקורות?
    ולא ענית לי האם זה לא שקר לעצמך שאם אתה מאמין בה' ובתורה איך אתה לא שומר שבת בהכרח?

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל הקמת קהילה מסורתית בעיר ראשון לציון

בס"ד
    השלום והברכה,
    שוב אתה נתפס לשוני המהותי בין האדם המאמין אשר משייך עצמו לחלק הדתי שבעם היהודי ועל כן הוא הולך לבית כנסת כשגרת חיים ובין היהודי המאמין אשר אינו דתי, אינו חובש כיפה, אשר מחפש את הזהות העצמית ביהדותו מבלי להידרש להוכחות כלפי מישהו ומבלי שמישהו יאמר לו מה נכון ומה לא משום שאצלו זה מגיע מהלב. לא שאני אומר שאצל הדתי חובש הכיפה זה לא מגיע מהלב, אבל עליך להבין סוף סוף מהו ההבדל המהותי בין השניים.
    לשמור שבת בהכרח? הכרח של מי? אם תצליח להביא יהודי שאינו חובש כיפה ושאינו חבר במפלגה דתית לבית הכנסת בשבת כי זהו הכרח? האם זו הדרך שבה אתה מנסה לקרב יהודים ולעשות נפשות? שכח מזה. מעבר לבר המצווה ושבת החתן, לא תצליח לחבר ולגשר על הפערים החמורים שנוצרו בעם היהודי. אתה לא מנסה לקרב אותו בגלל הדברים היפים שיש בעם היהודי. מצדך, החלק הזה הוא הפחות חשוב משום שהתפילה בשבת (והייתי גם בבתי כנסת ספרדיים) עם המלמולים והריצות והחזרות היא מבחינתך החלק החשוב מכל ולא הצורך לקרב אותו אל מה שטוב, יפה, נעים.
    ידידי, הרשה לי לומר לך, שבחגי ישראל, בתי הכנסת בישראל - מכל העדות ומכל הזרמים, מלאים ביהודים הרחוקים כמרחק יום ולילה והשמש והירח משמירת המצוות, אבל ניגון אבינו מלכנו, כל נדרי והשאר פשוט עושה להם את זה.
    צדיק באמונתו יחיה. אין אחד מאתנו שמבטל חלילה את הקב"ה. כולנו מאמינים באותו אל, באותה התורה. כולנו בני עם אחד. ועל כן, עלינו להתאחד.
    בכבוד רב,
    אסף חיים פרייס

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

אם כולנו עם אותה התורה, איך אתה מנסה לקרב אנשים ולהגיד להם שזה בסדר לא לשמור שבת לגמרי ורק לא בפרהסיה?
    הרי זה איסור דאוריתא שנדמה לי שעונשו כרת
    אני מבין שזה באמת נח לקרב אנשים ככה, אבל זה צריך להיות הדרגתי שהמטרה היא להיות דתי אורתודוקסי, ולא להישאר מסורתי.
    בהתחלה אולי באמת עדיך להרגיש שלא כופים עליך, כי זה שינוי משמעותי ומפחיד.
    אבל בהמשך החיים, אדם אמור להבין את העול של קבלת מצוות, אי אפשר להתחמק או להיות חצי חצי.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

בס"ד
    השלום והברכה,
    אינני יודע מאין אתה מסיק את מסקנותיך. האם כתבתי או אמרתי למישהו שזה בסדר לא לשמור את השבת ושכך אני מנסה לקרב אותם לתורה?
    שוב אתה פונה בתשובותיך לקהל מסוים מאוד של אנשים, לאלו חובשי הכיפה אשר אינם רואים כל דרך אחרת לבטא את אמונתם אלא אם הם שומרים את השבת כהילכתה, מופיעים בבית הכנסת שלוש פעמים ביום וכיו"ב. אבל מה לעשות, עם ישראל בנוי מרבדים רבדים וגוונים רבים ולא כולם שומרים מצוות ולא כולם יודעים את התורה בע"פ. עם זאת, אין לאף אחד שום זכות לבטל אמונתו של מאן דהוא ולו משום שהוא אינו מופיע לבית הכנסת ולו משום שאינו שומר את השבת.
    אגב, איסורי כרת מדאוריתא אף לא היו נהוגים בימי סנהדרין, אז אל תתיימר אתה לקבוע דברים אלו. אין ולו רב אחד בישראל שיכול לתפוס את מקומו של הקב"ה בבואו לחרוץ דין.
    כתבת – "שהמטרה היא להיות דתי אורתודוקסי". ובכן, ידידי היקר, תרשה לי להעיר לך, שאתה ממש ל בכיוון. אין לך ולאף אחד בעולם שום מונופול על התורה ושום זכות לקבוע את הדרך בה ילך האדם המאמין. אגב, לגבי להיות אורתודוקסי, השלב הבא יהיה לקבוע לאיזה בית כנסת ללכת וזקנו של איזה רב לנשק.
    אני מאמין, שבדרך שאתה מעמיד כאן, בדבריך, יחריף הקרע בעם ורבים רבים ימשיכו למצוא את עצמם בחוץ. אני גם בטוח שאתה רואה בזה מעין שליחות, אבל איני בטוח שאלו שקוראים את הבלוג הזה ומחפשים את הדרך להזדהות ולזהות עצמם כיהודים, לא יסכימו אתך. תחשוב לרגע מה אמור לעשות אב, אשר לא גידל את ילדיו בבית דתי והנה, מעוניין לחזור בתשובה. אבל מה לעשות, בניו ובנותיו אינם נלהבים מהרעיון. אם נלך בדרך שלך, עד מהרה נמצא משפחה מפוררת, מרוסקת. נמצא אב שמצוי בקרע עם ילדיו ולו בשביל השבת. כיום יש רבנים גדולים ממני וממך שיאמרו לו "עזוב, שמור על המשפחה ותמצאו ביחד את הדרך".
    מודה לתגובתך.
    אסף חיים פרייס
    ראשון לציון
    ישראל

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

זאת בהחלט החלטה קשה אבל היא צריכה להיעשות.
    אדם לא חייב להכריח את כל המשפחה שלו לחזור בתשובה איתו.
    אבל אדם לא יכול להגיד "אני לא שומר שבת אבל אני מקפיד לא להדליק אש"
    כי אין בזה תועלת בכלל.
    אתה בעצם אומר שבמצב כמו חוסר נעימות מצד המשפחה אפשר להתפשר על התורה.
    או בדוגמא שאני הבאתי, שכשאשר החיילים מהקהילה הקונסרבטיבים הוזהרו שאם לא יגלחו את זקנם בימי האבלות עד לג בעמור הם ישארו בבסיס, הם התפשרו.
    אני רואה את זה כדבר שהוא אינו אמיתי, אתה מצד אחד רוצה להאמין ולשמור ומצד שני אתה לא עושה עם זה כלום, רק מה שנח לך.
    אתה יושב על הגדר וכל פעם נוטה לצד אחר, אתה לא באמת יודע מה אתה רוצה.
    אדם חיבי ללכת עם האמת שלו עד הסוף, יש ניסיות וקשיים בדרך, פשרה = להיכשל.
    אני אשמח אם תסביר לי את ההיגיון במה שאתה אומר.
    האם אתה לא חושב שפשרה זה להיכשל?
    האם זה בדר לעשות מה שנוח?

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

בס"ד
    השלום והברכה,
    שוב אני קורא מבין שורותיך, כי ישנן רק שתי דרכים. האחת – כזאת ראה וקדש. השנייה – פסולה בעיניך והיא – אם אין אתה מקבל על עצמך את הדרך הראשונה, עדיף היה שתשב ולא תעשה כלום.
    כלומר, לפי דרכך, העם היהודי נחלק לשניים. יהודים טהורים, אלו ההולכים בדרכי המצוות והתורה, שומרים את השבת ולא שואלים שאלות. ומאידך – שאר בני האדם, יהודים כי נימולו, אך היות ואינם שומרי התורה ותרי"ג מצוות – אזי הם ערב רב ועדיף היה שלא יעשו כלום.
    שמע, לפי דרכך, אתה גוזר כליה שמד על רבבות רבבות יהודים אשר לא חונכו בבית דתי אך עושים כל אשר ביכולתם על מנת לשמור על זהותם היהודית, מורשת האבות, ציונות, הזהות היהודית-ישראלית וחיים כיהודים ולא רק משום שנולדו יהודים אך אינם שומרי שבת כמוך. האם יש לך את הזכות לבוא ולדרוש מהם שמירת שבת כהלכתה. אין לך ולאף אחד אחר שום מונופול על התורה ועד כמה שזכור לי, הכנסת האורחים של אברהם אבינו והדרך בה עשה נפשות לעם היהודי שונה בתכלית השינוי מהדרך בה אתה בוחר "לבדוק" ו-"לבחון" את יהדותו של מישהו. אברהם אבינו חפץ היה ברצונו של האדם. אתה מתחיל כבר מהמקום בו הוא חייב.
    כשנתתי דווקא את הדוגמא מהמשפחה, תיארתי מצב חמור הקיים בעם ישראל. רבנים ומחזירים בתשובה אינם בוחלים בקריעת משפחות והרס התא המשפחתי כשהם טוענים שכל זאת בשם התורה. אמנם, התורה והשבת, שלא לדבר על הקב"ה, הם נעלים מכל, אבל מה לעשות ויש לשים לב למה שקורה היום מסביב ופשוט לא להתעלם מהרצון האמיתי והכנה של יהודים רבים לחוות מורשת ולהיות קשורים, אך לא רואים בהכרח דווקא להתפלל שלוש פעמים ביום?
    מעבר לכך, האם מותר לך לטעון שיהודי המגיע רק בשבת לבית הכנסת מתפלל פחות בכוונה או שתפילתו פחות אמיתית וכנה מהאורתודוקס? תגיד, קראת פעם מאמרי חכמים על הבעש"ט או על רבנים אחרים, אשר פנו אל התפילה האישית והעצימו את הרגע הפנימי האישי של המתפלל על פני הקריאה מתוך הסידור? האם אתה זוכר או מכיר את הסיפור עם הילד שתקע בחצוצרה שלו ביום הכיפור כאשר כל הקהל מסביב בוכה ומתייפח ומה הייתה תגובתו של הבעש"ט?
    חדל להטיף מוסר ולכפות על אחרים להתיישר לפי מה שאתה חונכת. כמו שלא אציע לך להתפשר, אני לא אציע לשום יהודי שבעולם להגיע לבית הכנסת בניגוד לרצונו. האם הרווחת מכל הדיון שאתה מעלה כאן ולו יהודי אחד? אני מסופק. קהל הקוראים כאן נחלק לשניים. אלו מחובשי הכיפות והדתיים, במקרה הטוב ימשיכו הלאה בלי תגובה. אלה מבין הקוראים אשר אינם חובשי כיפה, לעולם לא ימצאו את עצמם בבית הכנסת שלך, אלא אם הזמינו אותם לבר מצווה או לאירוע אחר ולא מתוך חיפוש עצמי.
    בוא נתפלל ביחד למען אחדות ישראל מתוך אהבת ישראל והאמונה שאפשר לחיות ביחד מבלי להכריח מישהו להתכופף ולעשות משהו המנוגד לדעתו. כך נשיג הרבה יותר יהודים ופחות שנאה וקנטרנות.
    בכבוד רב,
    אסף חיים פרייס
    ראשון לציון נייד: 0503-588699 דוא"ל: preiss.asaf@gmail.com
    ישראל

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

אני רואה את העניין ככה,כל אדם צריך לעשות כמה שהוא יכול במטרה להגיע להיות דתי אורתודוקסי.
    אתה צודק שאולי כדאי בהתחלה לא לשמור הכל, כי ככה אנשים פחוד מפחדים להכנס לזה.
    אבל העניין הוא שמה שאתה עושה, זה בא אליהם בגישה של "לכתחילה זה בסדר"
    אתה בא בגישה של מותר להתפשר.
    חביבי, אסור להתפשר על שום דבר קטן!
    נגיד קשה לי לא לעשן בשבת, אולי הקהילה המסורתית תבוא לקראתי ותגיד שזה בסדר אם זה צורך ממשי, הקהילה האורתודוקסית לא תבוא לי עם אקדח ברכה ותגיד לי שאוי ואבוי אם אני מעשן.
    התוצאה תהיה אותה תוצאה, אני אעשן בשבת.
    העניין פה הוא שהקהילה המסורתית מתפשרים, אצל האורתודוקסים זה מעשה לא בסדר שדורש תשובה.

אני בעצם מחלק את העניין ל2 סודים של אנשים:
    א. דתיים אותודוקסים [דתיים שמנסים בכללללללללל הכח שלהם לעשות כמה שיותר מצוות וללא פשרות]
    ב. חילוני שאינו מאמין בה'

הדתי המסורתי בעצם אומר "אוקיי, אני מאמין, אני רוצה לשמור אבל קשה לי, אז נתפשר."
    אדם חייב ללכת עם האמת שלו עד הסוף, אם הוא מאמין בתורת משה ובהקב"ה, אין מקום לפשרות.
    יש נפילות וקשיים בדרך, אבל אין שום מצב שבעולם שתבוא קהילה מסורתית שתחזק אנשים שקשה להם ע"י פשרות.
    אדם שקשה לו עובר ניסיונות רבים, עליות ומורדות, לפעמים הוא ייכשל, אבל מתוך כישלון של שוגג ולא פשרה לכתחילה.
    זו הדרך הנכונה שאדם צריך לבחור בה, ללכת עם האמת שלו עד הסוף.

ולכן, דעתי היא שאדם שמאמין, ינסה להגיע כמה שיותר גבוה ולא להתפשר בכלום.
    ואדם שאינו מאמין הק יחזיר אותו בתשובה.

אגב, לגבי תפילה אישית, דתיים אותודוקסים גם בעד תפילה אישית, אבל זה במסגרת תפילת נדבה.
    אדם חייב 3 תפילות ביום, מי שרוצה שיתפלל עוד ותבוא עליו הברכה [אפשר בנוסח שלו וכו']
    לגבי הסיפור על הילד והחצוצרה, זה סיטואציה שונה לחלוטין, אם אינני טועה הילד לא ידע לדבר בכלל בסיפור, וגם אם ידע, הוא לא ידע לקרוא מהסידור.
    הרעיון בסיפור זה שהכוונה חשובה בתפילה.
    תפילה בכוונה כמו שאמרתי בתחילת הפסקה היא בסדר גמור, תתפלל בכוונה 3 תפילות ואז תמשיך להתפלל בכוונה כמה שרק תרצה

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל הקמת קהילה מסורתית בראשון לציון

בס"ד
    השלום והברכה, ערב שבת שלום.
    שוב ושוב אתה מגלה את ההבדלים המהותיים בין שתי תפיסות העולם, שלך ושלי. לשיטתך, קיימים שני סוגים של אנשים - האחד מאמין בקב"ה, דתי, השני - חילוני שאינו מאמין בקב"ה. אלא שלגבי הראשון, אתה מחייב אמונה בקב"ה בשמירת שבת כהלכתה כנקודת מוצא ובכך - גוזר קריעה על חלק גדול מהעם היהודי.
    אגב, גם בתחום הדתי חרדי, ישנם חוגים קיצוניים דתיים, חרדים, אשר אפילו בך לא רואים לא יהודי ולא דתי. וישנם רבנים אורתודוקסים היום, אשר אמרו ואומרים על תורתם ודרכם של החפץ חיים, החזון איש, הרב קוק וכן על ההולכים בדרכם, כי תורתם אינה תורה וכי אין ללכת בדרכם. רק שתבין עד כמה הדבר פרוץ ונרחב.
    ידידי היקר. עליך להבין כי בתחום המוגדר כאמונה, הכיפה והטלית הקטן אינם נתפסים כסממן לאמונה ולדתיות, אלא כלי שרת בידי אלה החובשים אותם. אלא שבעיניך ובעיני מי מהחילוניים אשר מדירים רגלם מבית הכנסת דווקא בגין אירועים אלו ואחרים עם דתיים, הכיפה נתפסת כמגדיר לדתי לחובש אותה ולחילוני - שאינו חובש אותה.
    היהדות אינה מגדירה את גבולותיה של האמונה. היא מגדירה את נקודת המוצא - רצונו החופשי של האדם לבחור בדרך האמונה. אלא, שלפי תפיסתך - אם האדם אינו בוחר בשמירת שבת כהילכתה, או במיידי או בסופו של דבר - הרי שאין לו מה לחפש שם. ברוך השם שנתן לנו 70 פנים לתורה ואת האפשרות לשמוח בדברים הטובים והנעימים מבלי לכפות איזו שהיא דרך חיים על מי שאינו מעוניין בה. אלא, שאם הייתי הולך בדרכך ופונה אל הציבור באופן כזה שמבהיר לו, שאין לו מה לחפש ביהדות אלא אם ירצה לחזור בתשובה, התוצאה הייתה הרת אסון.
    היהדות היא הדת של כולנו אך במיוחד, היא אינה כלי שרת בידי פוליטיקאים ועסקנים או בידי מי שמחליט מה האדם צריך לעשות. ומבחינתי, אם האדם היהודי מחפש את זהותו בהדלקת הנרות בשבת בבית ובטיולים ברחבי ישראל בשבת - שיהנה. הדרך להחליט בשבילו או בשבילה מה לעשותלא תצליח אלא תבריח.
    איני מקבל את שיטתך ואני בטוח שרוב הקוראים את הבלוג הזה רחוקים ממנה. רובם מחפשים דרך לזהות את עצמם ואת יהדותם מבלי לחזור בתשובה. מי שמחפש את החזרה בתשובה, ימצא את זה בסופו של דבר גם אם יתחיל את הדרך בקהילה מסורתית. אבל מי שמחפש את החזרה בתשובה אצלך, ימצא את הדרך החוצה. ומדוע? משום שהוא מגיע ממקום של מחשבה, של פתיחות ושל רצון ודבקות לבחור באופן חופשי בדרכו, מה שאתה לא מאפשר לו. אגב, מה השלב הבא, לשאול אותו האם הוא אשכנזי או ספרדי ועל ידי כך לפסול אותו?
    אני שוב מקווה לאחדות בעם היהודי על כל גווניו. כל יהודי חשוב בעיניי ואין לפסול אף אדם. אז שיהיה לכולנו שבת שלום וברכה על כולנו.
    בכבוד רב,
    אסף חיים פרייס
    ראשון לציון
    ישראל

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

תשמע אסף, אני מאוד מכבד את מה שאתה אומר אבל אני לא מסכים איתך בכלל.
    אתה אמרת שאני עושה קרע בעם היהודי, ואתה תומך בזרם חדש יחיסית בדת, שרק מרחיק אותנו מלהיות כולם קרובים זה לזה.
    תראה, אני לא סובר שיש לערוף את הראש למי שלא מקיים את כל התרי"ג מצוות, אני כן אומר שחייבים לנסות.
    זה בלתי אפשרי שקהילה מאמינה בה' לא תנסה לקיים את כל הדברים ותתפשר כל כך הרבה בשביל לחיות חיים מודרנים.
    אם אתה מאמין בה', למה אתה עושה בשבת מה שנח לך?
    איזה מין צורה יש לזה בחוץ? חשבת על זה פעם?
    מה יגיד יהודי שיעבור ליד בית של אדם מסורתי? המסורתי יכול לחבוש כיפה הרי, לפי מה שהבנתי ממך זה משתנה מרצונו של אדם לאדם ועקרונית אין חשיבות ממשית לכיפה.
    אז אם האדם שעובר ברחוב יראה את המסורתי מדליק מנורה? מה הוא יחשוב?
    חילול ה' מטורף נגרם על ידי זה.
    אנשים באים גם לבית כנסת בשבת עם האוטו? איפה הגבולות האלה עוברים?
    איך אדם יכול לסוע בשבת ולהכנס כמה דקות אח"כ לבית הכנסת?
    הוא עושה דבר אמיתי?
    הוא מאמין למה שהוא עושה?
    אתה הרבה פעמים חוזר בהודעות שלך שאני מאוד דבק בסמליות של כיפה, ואתה לא מאמין כמה אתה טועה.
    שתדע לך, אני חושב שדבר ראשון, הכי חשוב בבנאדם שיהיה אדם טוב.
    הרי זו המטרה של התורה בסופו של דבר, שאנשים יהיו מוסריים, נוחים לבריות ולעצמם.
    אבל איפה הבעיה מתחילה?
    אם אתה כבר אדם טוב, ואם אתה מאמין בה', למה אתה לא מנסה לקיים תרי"ג מצוות?
    קשה, נכון.
    החיים המודרנים מקשים עוד יותר.
    מוצאים פתרונות.
    לאיוב לא היה קשה?
    לאברהם אבינו לא היו ניסיונות וקשיים?
    ליצחק ליעקב, ליוסף.
    אבותינו היו רדופים על ידי הגויים וע"י עצמם עד בלי סוף.
    מישהו וויתר? התפשר?
    לא זכור לי.
    מעשה אבות סימן לבנים.

מחכה לתשובה, שיהיה לך שבוע טוב.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

בס"ד
    השלום והברכה,
    ראה נא. שנינו בנים לאותו העם,לאותו אב. אני מודה לך על כך שאתה מכבד את דבריי ואף מכבד את אי ההסכמה בינינו. איני מחפש את דרך הגישור כאן, דווקא משום ששנינו מחפשים דרכים שונות לזהות היהודית. לשנינו הזכות לחיות כיהודים ומאמינים בקב"ה ובתורת ישראל. אלא שכאן, נחלקות דרכנו.
    אני לא חושב שאתה תולה את יהדותך בסממנים כמו כיפה ואני בטוח שזהותך היהודית מגיעה ממקומות עמוקים הרבה יותר. כמו כן איני חושב שאתה מגלה סימני רדידות, שאמונתך שטחית ואף אני מעריך ביותר הלהט בו אתה מגן על דרכך ועל אמונתך ועל הדברים שהעלית.
    אלא, שמנגד, ישנם יהודים אשר לא גדלו בבתי הכנסת ואינם שומרים את השבת כהלכתה. האם יש למישהו הזכות לקרוע אותם מהעם היהודי? האם יש למישהו הזכות לצוות עליהם כרת? האם למישהו יש איזה שהוא מונופול על התורה ועל היהדות?
    כל שאני מבקש הוא, לפתוח פתח ליהודי בימינו, אשר לא גדל בבית סבא, אשר אינו שומר את השבת, אך בניגוד לאחרים, הוא כן מחפש את הזהות, את השייכות. האם לקרוע אותו או לגרוע אותו מהעם היהודי בגלל שדרכו אינו שמירת תרי"ג או שבת כהלכתה? או שמא לתת לו גם אפשרות אחרת, אולי פחות מחייבת בעיניך, אך עדיפה על פני התבוללות וניתוק מהעם.
    כיום, המצב בו שרוי העם היהודי, הוא מהגרועים ביותר מבחינת הזהות היהודית, הציונית והישראלית. ישנם כאלה שתולים את סלידתם מזהות יהודית (ברוך השם, לא רבים) דווקא בגלל דתיים, אלא שהם אינם מוכנים להודות בכך. עכשיו, בנוגע ל-"דתיים" – תתפלא עד כמה אני לא מאמין למי שאומר את זה. ישנם ביניהם כל כך הרבה שפשוט ביותר לא מבינים את הסיסמאות שהם מפריכים אבל תקועים עם כל מיני אמרות כנף, שכשאתה מגיע לדון בהם – הם מתפוגגים במהלך הדקה הראשונה של השיחה.
    אבל, אני מחפש את החיבור. את הזהות היהודית של כל אחד מאתנו ואת החיבור בין כולנו. אמת – אני מאמין שהאדם שמגיע לבית הכנסת שלי מגיע מתוך רצון חופשי לזהות עצמית ואמונה כנה. לא שזה לא קיים בבתי כנסת רגילים, אבל לראות את הצימאון של כל אחד מהם לזהות וערכים יהודיים מחמם את הלב וממלא אותו באהבה.
    אני מבקש שלרגע, תסיט מבטך מכל מה שאתה כל כך מגנה, מהאוטו בשבת, מהמנורה, מכל אלה ותיישר מבטך למה שבאמת אתה רואה – אתה רואה קהל יהודי אשר מגיע לבית כנסת, אתה רואה אחדות, אתה רואה קהילה פועלת למען ציבור ולמען העם, אתה רואה את ההתנדבות, אתה רואה איך מול עיניך "כל ישראל ערבים זה לזה" ו-" ואהבת לרעך כמוך" חי, נושם ובועט לכל עבר.
    אז, יהודי שומר מצוות לא ייסע בשבת, ישמור אותה כהלכתה וכו'. יהודי שאינו שומר שבת יפעל למען השבת בדרכים אחרות. כולנו יהודים, לכולנו אותה זכות על התורה ולכולנו אותו אב – אברהם אבינו, שממנהגיו ודרך חייו יש הרבה מה ללמוד על החיבור, על הנתינה, הכנסת האורחים והחשוב ביותר – על הדרך בה עשה נפשות למען החיבור בין אדם לרעהו.
    על כולנו לנהוג בכבוד זה בזה, לקבל בזרועות פתוחות כל יהודי המחפש את זהותו ואת ערכיו ומאידך, אף לחבק כל יהודי אשר בחר בדרך אחרת. יודע אתה הרי מה נאמר על אהרון הכהן – אוהב שלום ורודף שלום ומקרב את הבריות.
    המשך שבוע נעים,
    אסף חיים פרייס
    ראשון לציון, ישראל

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי asaf preiss צפיה בהודעה
    בס"ד
    השלום והברכה,
    ראה נא. שנינו בנים לאותו העם,לאותו אב. אני מודה לך על כך שאתה מכבד את דבריי ואף מכבד את אי ההסכמה בינינו. איני מחפש את דרך הגישור כאן, דווקא משום ששנינו מחפשים דרכים שונות לזהות היהודית. לשנינו הזכות לחיות כיהודים ומאמינים בקב"ה ובתורת ישראל. אלא שכאן, נחלקות דרכנו.
    אני לא חושב שאתה תולה את יהדותך בסממנים כמו כיפה ואני בטוח שזהותך היהודית מגיעה ממקומות עמוקים הרבה יותר. כמו כן איני חושב שאתה מגלה סימני רדידות, שאמונתך שטחית ואף אני מעריך ביותר הלהט בו אתה מגן על דרכך ועל אמונתך ועל הדברים שהעלית.
    אלא, שמנגד, ישנם יהודים אשר לא גדלו בבתי הכנסת ואינם שומרים את השבת כהלכתה. האם יש למישהו הזכות לקרוע אותם מהעם היהודי? האם יש למישהו הזכות לצוות עליהם כרת? האם למישהו יש איזה שהוא מונופול על התורה ועל היהדות?
    כל שאני מבקש הוא, לפתוח פתח ליהודי בימינו, אשר לא גדל בבית סבא, אשר אינו שומר את השבת, אך בניגוד לאחרים, הוא כן מחפש את הזהות, את השייכות. האם לקרוע אותו או לגרוע אותו מהעם היהודי בגלל שדרכו אינו שמירת תרי"ג או שבת כהלכתה? או שמא לתת לו גם אפשרות אחרת, אולי פחות מחייבת בעיניך, אך עדיפה על פני התבוללות וניתוק מהעם.
    כיום, המצב בו שרוי העם היהודי, הוא מהגרועים ביותר מבחינת הזהות היהודית, הציונית והישראלית. ישנם כאלה שתולים את סלידתם מזהות יהודית (ברוך השם, לא רבים) דווקא בגלל דתיים, אלא שהם אינם מוכנים להודות בכך. עכשיו, בנוגע ל-"דתיים" – תתפלא עד כמה אני לא מאמין למי שאומר את זה. ישנם ביניהם כל כך הרבה שפשוט ביותר לא מבינים את הסיסמאות שהם מפריכים אבל תקועים עם כל מיני אמרות כנף, שכשאתה מגיע לדון בהם – הם מתפוגגים במהלך הדקה הראשונה של השיחה.
    אבל, אני מחפש את החיבור. את הזהות היהודית של כל אחד מאתנו ואת החיבור בין כולנו. אמת – אני מאמין שהאדם שמגיע לבית הכנסת שלי מגיע מתוך רצון חופשי לזהות עצמית ואמונה כנה. לא שזה לא קיים בבתי כנסת רגילים, אבל לראות את הצימאון של כל אחד מהם לזהות וערכים יהודיים מחמם את הלב וממלא אותו באהבה.
    אני מבקש שלרגע, תסיט מבטך מכל מה שאתה כל כך מגנה, מהאוטו בשבת, מהמנורה, מכל אלה ותיישר מבטך למה שבאמת אתה רואה – אתה רואה קהל יהודי אשר מגיע לבית כנסת, אתה רואה אחדות, אתה רואה קהילה פועלת למען ציבור ולמען העם, אתה רואה את ההתנדבות, אתה רואה איך מול עיניך "כל ישראל ערבים זה לזה" ו-" ואהבת לרעך כמוך" חי, נושם ובועט לכל עבר.
    אז, יהודי שומר מצוות לא ייסע בשבת, ישמור אותה כהלכתה וכו'. יהודי שאינו שומר שבת יפעל למען השבת בדרכים אחרות. כולנו יהודים, לכולנו אותה זכות על התורה ולכולנו אותו אב – אברהם אבינו, שממנהגיו ודרך חייו יש הרבה מה ללמוד על החיבור, על הנתינה, הכנסת האורחים והחשוב ביותר – על הדרך בה עשה נפשות למען החיבור בין אדם לרעהו.
    על כולנו לנהוג בכבוד זה בזה, לקבל בזרועות פתוחות כל יהודי המחפש את זהותו ואת ערכיו ומאידך, אף לחבק כל יהודי אשר בחר בדרך אחרת. יודע אתה הרי מה נאמר על אהרון הכהן – אוהב שלום ורודף שלום ומקרב את הבריות.
    המשך שבוע נעים,
    אסף חיים פרייס
    ראשון לציון, ישראל
    תשמע, אני מקווה מאוד שאני לא אגיב יותר בנושא הזה.
    בהודעה האחרונה שלך ירית לעצמך ברגל ועשית מהקהילה שלך צחוק.
    מה זאת אומרת תסיט את מבטך מהאוטו בשבת?
    איפה עובר הגבול הזה אני לא מבין? אנשים בשבת אוכלים ציזבורגר בבית כנסת ומצלמים את הבן שלהם עולה לתורה?
    אתה מחפש אחדות? שלום בין הבריות? תיפגשו בבית קפה, תמצאו הובי משותף.
    תטיסו טיסנים, תאספו מחזיקי מפתחות בצוותא ובאיחוד לבבות, רק אל תעשו צחוק מהדת.

יש חשיבות רבה של אחדות בעם, אבל זה לא יכול לבוא על חשבון התורה.
    אם התחביב של הקהילה שלכם היא לבזות את השבת ואת קדושתה וע"י זה להגיע לאיחוד לבבות זה פסול ואין בזה תועלת.

מה יגיד אדם שרואה אדם נכנס בשבת לבית כנסת 15 שניות אחרי שהוא מחנה את האוטו?!
    חילול ה' מטורף.

אני מקווה שהבהרתי את עצמי מספיק, אני לא רואה שום עניין בתגובה נוספת.
    אמרתי את כל מה שיש לי להגיד ואני באמת לא רואה שום יתרון ולו הכי קטן בקהילה שלכם, לדעתי אדם שרוצה שורשים חזקים שיתקרב לדת כמה שהוא יכול.
    או כן או לא, אין פה לשבת על הגדר כי אתה עושה מעצמך צחוק.

מורחקים
    לייקים
    0
    נקודות
    0

מחר אני תופס אותך בעזרת השם

מורחקים
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אני מסכים במאה אחוז אם דניאל אם יתמכו בדברים כאלה בסוף אנשים יחשבו שזה התורה ושזה בסדר כמובן שבתור אדם פרטי שלקח על עצמו להיות מחילוני לאדם שקצת שומר מסורת זה יפה אבל חס וחלילה לא כמו תנועה ואני מציע לך להפסיק עם זה כי לך תדע זה טוב או זה רע ואפילו אם תיפגע באדם אחד מלהיות שומר תורה ומצוות אני לא מקנה בעולם הבא שלך.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

בס"ד
    השלום והברכה,
    האופן בהם בחרת, "דניאל", לברוח מהמציאות בה חלק גדול מהעם אינו בוחר ביהדותו דרך הזקן של הרב אלא באמצעות בירור אמיתי וחיפוש הזהות היהודית אשר במשך 50 השנים האחרונות נכרתה ממנו על ידי עסקנים למיניהם, אינה מותירה כל מקום לספק כי אתה מנוי על אלה, שמעלימים עין מכספים רבים שמגיעים ככספי תרומות מחו"ל ומהעולם היהודי, אותו אתה מבקש לכרות.
    אין לך כל זכות לטעון, כי אתה וכמוך הם בעלי התורה ואין לך כל זכות למנוע מהאב או מהאם, המעוניינים בחיפוש אחר יהדותם תוך שמירה על ערכי המשפחה שלהם, לומר להם כי הם אינם יהודים.
    אגב, סלח לי, האם אתה יודע כמה בתי כנסת בישראל אינם אומרים דבר וחצי דבר כאשר בשבתות בר מצווה וחתן מגיעים אליהם - כן, ברכב, חביבי - אורחי המשפחה, הנאלצים "לקנות" את העליה שלהם לתורה בכסף? הרי הכסף הוא מוקצה, וכבר אמרתי וטענתי, כי בזוהר נקבע, כי כל התעסקות בכספים ובצרכי בית הכנסת, אפילו צרכי תורה, הינם חילול קודש?
    אבל, מה לעשות, הוכחת שוב ושוב כי אתה מוכן לסתום עיניים, ליהנות מכספי תרומות אשר אינם מסריחים (כסף לעולם אינו מסריח) אך מקורותיו אינם כשרים, היות ואינם מנויים על החצרות מהם אתה מגיע. מה יוצא מכך? שאתה ודומיך מקבלים בהנאה ובשפשוף ידיים כל אגורה שתתקבל מאותם יהודים אשר אינך מכיר ביהדותם ומאידך, אתם מרשים לעצמכם לגזור כלייה על העם היהודי או לפחות על חלקו.
    תרשה לי לומר לך באופן הגלוי ביותר - אותי לא מעניין איך מגיע היהודי לבית הכנסת בשבת. אותי כן מעניין שבשבת ובחג לא ימכרו ספרי תורה, לא ידברו סרה ואחד בפנים אחד בחוץ, לא יהפכו את בית הכנסת למסחרה ולשוק והעיקר - שמי שמגיע לשם מגיע באמונה שלמה כי הוא או היא עושים זאת באופן אמיתי, למענם ולמען ביתם.
    ואם אתה ודומיך ממש לא אוהבים את זה? נו, באמת, מעניין אותי כקליפת השום. מי שמחפש את האיחוד ואת הליכוד, לא מתנכר לעמו ולאחיו. מי שמחפש את ההנאה הכספית מכספי תרומות ומוכן להוציא לשמד ולכרת מעל מחצי מהעם היהודי - בוגד בערכים המקודשים ביותר לעם היהודי.
    אתה את שלך אמרת ואני בטוח, דווקא בגלל ההתעצמות בכניסה לבלוגים, באי-מיילים ובטלפונים - כי אנשים רבים בעם היהודי מחפשים את הדרך על מנת להגיע ולשמוע דבר תורה ואת הדרך להתרחק ממשניאי הדת ומאוכפיה.
    רב שלום לך ולמחנה אשר בו אתה יושב.
    אגב, מס' הנייד שלי הוא 0503-588699
    בכבוד רב,
    אסף חיים פרייס
    ראשון לציון

מורחקים
    לייקים
    0
    נקודות
    0

מר אסף פרייס לגביי ההודעה האחרונה שלך לא הבנתי מה הקשר בין כספי תרומות ממסורתיים לפסילה של קהילות מאורגנות של אנשים מסורתיים כמוך? אם תוכל להסביר לי את זה בבקשה אשמח להצתרף לדיון ולהביע את דעתי.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 07:09.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,451,190 | הודעות: 8,151,772 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect