קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 18-11-2011, 17:06
  2. [פרסום] ריק פרי: התחממות כדוה"א? המדענים שינו נתונים
    על ידי LikeMe בפורום מדע וטבע
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 19-08-2011, 17:56
  3. תגובות: 18
    הודעה אחרונה: 12-09-2008, 16:10
נושא נעול
עמוד 3 מתוך 4 << ראשון 1234 אחרון >>
מציג תוצאות 31 עד 45 מתוך 55

המדענים - עמוד 3

תומך טכני
    לייקים
    72
    נקודות
    911

ציטוט נכתב במקור על ידי israel l צפיה בהודעה
    איך אתה רוצה שיהיה שכר ועונש? צדיק ורשע? ועוד הרבה דברים מהסוג הזה. אם לא הייתה זכות בחירה זה היה כמו עולם של בובות שכולם עושים אותו דבר.
    אוליי זה יעזור לך להבין
    http://www.youtube.com/watch?v=tcgKPzcu4Ow
    ולמה צריך בדיוק צדיק רשע?
    שכר ועונש?
    ולמה יש עולם הבא?
    למה צריך לעבור בעולם הזה קודם?
    למה לאלוהים ליצור שני עולמות?
    ולמה הוא בכלל יצר אותנו?

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד כוסון
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    57
    נקודות
    2,270

נראה שאתה עסוק ולא שם לב-ציטטת אותי

אתה כותב דברים נכונים רק נראה שאתה לא מבין את עצמך. אתאיסטים טוענים שהעולם נברא מכלום-במקרה, ושאר האנשים טוענים שיש אלוקים שברא את הכל-"אלא קיים יש מיש" בדיוק כמו שאתה כתבת.

חבל שאתה לא קורא את התגובות לפני שאתה מגיב. אתה צריך להבין שאלוקים לא כפוף לחוקי הטבע ולחוקי היקום והוא הבורא ואינו נברא. אתה כבן אנוש מתקשה להבין מציאות של דבר שהוא אינו נברא כי בעולם הזה זה כל מה שאתה מכיר. לכן טענות כגון "כי דברים לא נבראים פתאום" לא יכולים לתפוס נגד אלוקים שכן הוא אינו כפוף לחוקי הטבע והיקום המוכרים לך.

ושוב, חבל שאתה לא קורא את התגובות לפני שאתה מגיב. אני לא מאמין אמונה עיוורת בדומה לרוב("רוב" ולא "כל" כי אני לא מכיר את כולם) הדתיים ששואלים שאלות ולא מקבלים הכל בקלות ובמהירות. לכן גם לכל הלכה יש טעם.

לפני-אין! אחרי-יש.

מצטער לא בקיא באמונה הזאת.
    אני לא מאמין שהעולם נוצר מכלום,אבל אני בטוח לא מאמין שאיזה כח השתעמם והחליט ליצור עולם.זה תהליך אבולוציוני שלוקח הרבה מאוד שנים.

חחחח זו תשובה מופלצת.אני אשאל אותך דבר אחר,מאיפה אלוהים הגיע?הוא הרי אמור היה להיווצר מתישהו ואיכשהו..
    תתפלא אבל יש...בגלל שאתה מאמין פאנט אתה לא מוכן לקלוט את זה.
    אז בוא אני אספר לך מה שאני יודע,לומדים את זה בשיעורי תנך לבגרות:היו שני אלים של מים.מתוקים ומלוחים כביכול והם עשו עוד אלים.יום אחד האל הנקבה,אלת המים המתוקים תהמת ישנה והאלים שהיא יצרה הרעישו לה בזמן שהיא נחה והחליטה להרוג אותם.בקיצור הייתה מלחמה והיא נלחמה עם כל מיני חיות ומפלצות וביניהם היו גם התנינים.בכל מקרה,האלים שנולדו לה ניצחו אותה ומהגוף שלה הפרידו את המים העליונים והתחתונים[כמו בתנך].והשאר לא חשוב למה שאני רוצה להציג פה.

אז עכשיו,למה בסיפור הבריאה העברי מוזכרים דווקא התנינים לחוד?למה לא כללו אותם עם שאר בע"ח?

תומך טכני
    לייקים
    72
    נקודות
    911

ציטוט נכתב במקור על ידי Michael. צפיה בהודעה
    אני לא מאמין שהעולם נוצר מכלום,אבל אני בטוח לא מאמין שאיזה כח השתעמם והחליט ליצור עולם.זה תהליך אבולוציוני שלוקח הרבה מאוד שנים.

חחחח זו תשובה מופלצת.אני אשאל אותך דבר אחר,מאיפה אלוהים הגיע?הוא הרי אמור היה להיווצר מתישהו ואיכשהו..
    תתפלא אבל יש...בגלל שאתה מאמין פאנט אתה לא מוכן לקלוט את זה.
    אז בוא אני אספר לך מה שאני יודע,לומדים את זה בשיעורי תנך לבגרות:היו שני אלים של מים.מתוקים ומלוחים כביכול והם עשו עוד אלים.יום אחד האל הנקבה,אלת המים המתוקים תהמת ישנה והאלים שהיא יצרה הרעישו לה בזמן שהיא נחה והחליטה להרוג אותם.בקיצור הייתה מלחמה והיא נלחמה עם כל מיני חיות ומפלצות וביניהם היו גם התנינים.בכל מקרה,האלים שנולדו לה ניצחו אותה ומהגוף שלה הפרידו את המים העליונים והתחתונים[כמו בתנך].והשאר לא חשוב למה שאני רוצה להציג פה.

אז עכשיו,למה בסיפור הבריאה העברי מוזכרים דווקא התנינים לחוד?למה לא כללו אותם עם שאר בע"ח?
    מצטער להגיד לך אבל גם אני לומד תנ"ך בתיכון חילוני
    ואני יכול להגיד לך שאתה לא יכול להתייחס לשום דבר שמלמדים אותך שם ממש כלום
    אני לא מדבר על זה שאין שום פירושים מעמיקים אני מדבר על לימוד שקרי בהרבה מקרים

משתמש כבוד כוסון
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    57
    נקודות
    2,270

ולמה שיעשו זאת במדינה יהודית?
    וכל מה שמלמדים אותך בתיכון דתי הוא כביכול נכון?תעשה לי טובה..זה יכול ללכת לצד הזה ולצד הזה

תומך טכני
    לייקים
    72
    נקודות
    911

ולמה שיעשו זאת במדינה יהודית?
    וכל מה שמלמדים אותך בתיכון דתי הוא כביכול נכון?תעשה לי טובה..זה יכול ללכת לצד הזה ולצד הזה
    נכון או לא נכון את זה אי אפשר לקבוע כי זה לא עובדות היסטוריות (לא לטענת הדתיים)
    אבל מה שמלמדים אותך בבית ספר דתי זה יותר מסתם אגדות וסיפורי פוגי ופירושים של ילדים בגן כמו שמלמדים בחילוני
    יש הסברים לדברים שואלים קושיות ועונים אליהם בניגוד להרבה שבחילוני ממציאים דברים מופרחים כמו מה שהזכרת שם

משתמש כבוד כוסון
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    57
    נקודות
    2,270

אז העליתי קושייה מסויימת,למה התנינים מובדלים משאר בעה"ח?
    אתה יכול לענות לי על זה?

תומך טכני
    לייקים
    72
    נקודות
    911

אז העליתי קושייה מסויימת,למה התנינים מובדלים משאר בעה"ח?
    אתה יכול לענות לי על זה?
    קודם כול אני לא תלמיד בבית ספר דתי יותר אז אני לא יכול לענות לך
    וגם שתדע שמה ששואלים זה לא הבולשיט הזה אבל אם בכול זאת אתה מחפש תשובה תביא לפחות מאיפה הבאת את זה

משתמש כבוד כוסון
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    57
    נקודות
    2,270

בראשית א',פסוק כ"א:"ויברא אלוהים את-התנינים הגדולים ואת כל נפש החיה והרמשת אשר שרצו המים למינהם ואת כל-עוף כנף למינהו וירא אלוהים כי טוב"

אז שוב אני שואל,למה התנינים מצויינים בנפרד משאר בעלי החיים?

תומך טכני
    לייקים
    72
    נקודות
    911

בראשית א',פסוק כ"א:"ויברא אלוהים את-התנינים הגדולים ואת כל נפש החיה והרמשת אשר שרצו המים למינהם ואת כל-עוף כנף למינהו וירא אלוהים כי טוב"

רק בגלל שזה ניראה באמת מעניין אותך אני אברר בשבילך

משתמש מכור האוואטר של israel l
    לייקים
    0
    נקודות
    1,011
    משפט מחץ
    If it seems too good to be true, it is probably so

אז מתו 6,000,000 מהעם הנבחר שלי? בקטנה העיקר שלהיטלר יש זכות בחירה.
    זה לא "העיקר". זכות הבחירה לא הומצאה במיוחד בשבילו, להיטלר הייתה זכות בחירה בדיוק כמו שלך יש זכות בחירה לכתוב את כל השטויות שלך. מלבד זה אתה לא יכול לבוא לאלוקים בטענות על השואה כי היו כבר אזהרות לגבי זה(פרשת כי תבוא). וכמו שכבר הזכרתי יש אנשים שמקבלים את עונשם בעולם הזה(כגון משה רבינו) וזה חוסך להם יסורים בעולם הבא.
    וכמו שכבר איוב אמר:
    וַתֹּאמֶר לוֹ אִשְׁתּוֹ, עֹדְךָ מַחֲזִיק בְּתֻמָּתֶךָ; בָּרֵךְ אֱלֹהִים, וָמֻת. י וַיֹּאמֶר אֵלֶיהָ, כְּדַבֵּר אַחַת הַנְּבָלוֹת תְּדַבֵּרִי--גַּם אֶת הַטּוֹב נְקַבֵּל מֵאֵת הָאֱלֹהִים, וְאֶת הָרָע לֹא נְקַבֵּל(בתמיהה).
    ולמה צריך בדיוק צדיק רשע?
    שכר ועונש?
    ולמה יש עולם הבא?
    למה צריך לעבור בעולם הזה קודם?
    למה לאלוהים ליצור שני עולמות?
    ולמה הוא בכלל יצר אותנו?
    אני ינסה להסביר בלי לפרט יותר מדי.
    ה' רוצה להטיב לנשמות ולכן נותן לנשמות הזדמנות להוכיח שמגיע להם שכר(גן עדן) ולא נותן זאת מיד. למה זה דומה? למורה שעושה מבחן לתלמידים שלו. למרות שהוא רוצה שתלמידיו יצליחו הוא לא נותן להם את המבחן עם התשובות נכון? אלא הוא נותן להם מבחן שיש אפשרות להכשל כי רק ככה הם יוכיחו שהם ראויים לציון שלהם. אותו דבר גם ה' הוא נותן לנו בני האדם(הנשמות) לחיות לזמן מוגבל בעולם בו אפשר לעשות גם טוב וגם רע, ואף ה' ברא את יצר הרע כדי להקשות על המשימה, ובמידה ואנו מצליחים במבחן(לשמור על מצוותיו) הוא נותן את השכר המדובר(גן עדן) שאז נהיה ראויים לו ולא נקבל אותו סתם כחסד.
    זה תהליך אבולוציוני שלוקח הרבה מאוד שנים.
    ובזמן כל כך ארוך הכל יכול לקרות? אתה סותר את עצמך כשאתה אומר "אני לא מאמין שהעולם נוצר מכלום" ואחר כך "זה תהליך אבולוציוני שלוקח הרבה מאוד שנים". אז תמיד אפשר לשאול מה היה לפני זה ולפני זה בלי סוף, ובכלל איך הזמן נוצר? הרי אתה כותב "אלא קיים יש מיש" ואתה כותב "דברים לא נבראים פתאום", אז לפי מה שאתה כותב ראוי לשאול איך הדבר הראשון נוצר? ולפי שתי האמרות שלך אתה לא יכול לענות על זה ולכן אתה מגיע למבוי סתום. הרי אם דברים לא נבראים פתאום(לטענתך) וקיים יש מיש אז איך הייתה התקדמות אבולוציונית בכלל? ממה הכל התפתח? אתה יצרת לך אמונה חסרת כל בסיס הגיוני שסותרת ותוקעת את עצמה!
    מאיפה אלוהים הגיע?הוא הרי אמור היה להיווצר מתישהו ואיכשהו
    שוב, אתה צריך להבין שאלוקים לא כפוף לחוקי הטבע ולחוקי היקום והוא הבורא ואינו נברא. אתה כבן אנוש מתקשה להבין מציאות של דבר שהוא אינו נברא כי בעולם הזה זה כל מה שאתה מכיר. לכן טענות כגון "כי דברים לא נבראים פתאום" לא יכולים לתפוס נגד אלוקים שכן הוא אינו כפוף לחוקי הטבע והיקום המוכרים לך.
    אז בוא אני אספר לך מה שאני יודע,לומדים את זה בשיעורי תנך לבגרות:היו שני אלים של מים.מתוקים ומלוחים כביכול והם עשו עוד אלים.יום אחד האל הנקבה,אלת המים המתוקים תהמת ישנה והאלים שהיא יצרה הרעישו לה בזמן שהיא נחה והחליטה להרוג אותם.בקיצור הייתה מלחמה והיא נלחמה עם כל מיני חיות ומפלצות וביניהם היו גם התנינים.בכל מקרה,האלים שנולדו לה ניצחו אותה ומהגוף שלה הפרידו את המים העליונים והתחתונים[כמו בתנך].והשאר לא חשוב למה שאני רוצה להציג פה
    אחי, אני עשיתי 5 יחידות בתנ"ך, למדתי כמעט את כל ספר בראשית עם פירוש רש"י, רמב"ן ולפעמים הוספתי עוד פירושים(ראב"ע, ספורנו ועוד)
    ואין לי שמץ של מושג על מה אתה מדבר! באיזה בית ספר אתה לומד?
    נכון או לא נכון את זה אי אפשר לקבוע כי זה לא עובדות היסטוריות (לא לטענת הדתיים)
    התנ"ך אינו נועד להיות ספר היסטורי על פי הדתיים, אך אין זה אומר שאין בו עובדות הסטוריות.
    לא מצאתי את התשובה ברש"י, אם אני יזכור אני ינסה לחפש את זה במקראות גדולות-לא מבטיח.
    נערך לאחרונה על ידי israel l; 03-08-2010 בשעה 11:19.

תומך טכני
    לייקים
    72
    נקודות
    911

זה לא "העיקר". זכות הבחירה לא הומצאה במיוחד בשבילו, להיטלר הייתה זכות בחירה בדיוק כמו שלך יש זכות בחירה לכתוב את כל השטויות שלך. מלבד זה אתה לא יכול לבוא לאלוקים בטענות על השואה כי היו כבר אזהרות לגבי זה(פרשת כי תבוא). וכמו שכבר הזכרתי יש אנשים שמקבלים את עונשם בעולם הזה(כגון משה רבינו) וזה חוסך להם יסורים בעולם הבא.
    וכמו שכבר איוב אמר:
    וַתֹּאמֶר לוֹ אִשְׁתּוֹ, עֹדְךָ מַחֲזִיק בְּתֻמָּתֶךָ; בָּרֵךְ אֱלֹהִים, וָמֻת. י וַיֹּאמֶר אֵלֶיהָ, כְּדַבֵּר אַחַת הַנְּבָלוֹת תְּדַבֵּרִי--גַּם אֶת הַטּוֹב נְקַבֵּל מֵאֵת הָאֱלֹהִים, וְאֶת הָרָע לֹא נְקַבֵּל(בתמיהה).
    אני ינסה להסביר בלי לפרט יותר מדי.
    ה' רוצה להטיב לנשמות ולכן נותן לנשמות הזדמנות להוכיח שמגיע להם שכר(גן עדן) ולא נותן זאת מיד. למה זה דומה? למורה שעושה מבחן לתלמידים שלו. למרות שהוא רוצה שתלמידיו יצליחו הוא לא נותן להם את המבחן עם התשובות נכון? אלא הוא נותן להם מבחן שיש אפשרות להכשל כי רק ככה הם יוכיחו שהם ראויים לציון שלהם. אותו דבר גם ה' הוא נותן לנו בני האדם(הנשמות) לחיות לזמן מוגבל בעולם בו אפשר לעשות גם טוב וגם רע, ואף ה' ברא את יצר הרע כדי להקשות על המשימה, ובמידה ואנו מצליחים במבחן(לשמור על מצוותיו) הוא נותן את השכר המדובר(גן עדן) שאז נהיה ראויים לו ולא נקבל אותו סתם כחסד.
    ובזמן כל כך ארוך הכל יכול לקרות? אתה סותר את עצמך כשאתה אומר "אני לא מאמין שהעולם נוצר מכלום" ואחר כך "זה תהליך אבולוציוני שלוקח הרבה מאוד שנים". אז תמיד אפשר לשאול מה היה לפני זה ולפני זה בלי סוף, ובכלל איך הזמן נוצר? הרי אתה כותב "אלא קיים יש מיש" ואתה כותב "דברים לא נבראים פתאום", אז לפי מה שאתה כותב ראוי לשאול איך הדבר הראשון נוצר? ולפי שתי האמרות שלך אתה לא יכול לענות על זה ולכן אתה מגיע למבוי סתום. הרי אם דברים לא נבראים פתאום(לטענתך) וקיים יש מיש אז איך הייתה התקדמות אבולוציונית בכלל? ממה הכל התפתח? אתה יצרת לך אמונה חסרת כל בסיס הגיוני שסותרת ותוקעת את עצמה!
    שוב, אתה צריך להבין שאלוקים לא כפוף לחוקי הטבע ולחוקי היקום והוא הבורא ואינו נברא. אתה כבן אנוש מתקשה להבין מציאות של דבר שהוא אינו נברא כי בעולם הזה זה כל מה שאתה מכיר. לכן טענות כגון "כי דברים לא נבראים פתאום" לא יכולים לתפוס נגד אלוקים שכן הוא אינו כפוף לחוקי הטבע והיקום המוכרים לך.
    אחי, אני עשיתי 5 יחידות בתנ"ך, למדתי כמעט את כל ספר בראשית עם פירוש רש"י, רמב"ן ולפעמים הוספתי עוד פירושים(ראב"ע, ספורנו ועוד)
    ואין לי שמץ של מושג על מה אתה מדבר! באיזה בית ספר אתה לומד?

התנ"ך אינו נועד להיות ספר היסטורי על פי הדתיים, אך אין זה אומר שאין בו עובדות הסטוריות.

לא מצאתי את התשובה ברש"י, אם אני יזכור אני ינסה לחפש את זה במקראות גדולות-לא מבטיח.
    אתה רוצה להגיד לי שלאלוהים יש "רצון"?

לייקים
    0
    נקודות
    1,011
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי avatar123 צפיה בהודעה
    אתה רוצה להגיד לי שלאלוהים יש "רצון"?
    בצורה כלשהיא... כמובן שמאוד קשה לדבר על אלוקים במונחים אנושיים אבל אפשר להגיד שכן.

תומך טכני
    לייקים
    72
    נקודות
    911

בצורה כלשהיא... כמובן שמאוד קשה לדבר על אלוקים במונחים אנושיים אבל אפשר להגיד שכן.
    שמע מה שאני מנסה להגיד זה להוביל אותך לכך שתגיד לי שלאלוהים יש רצון וצורך דברים שמנוגדים למשמעות שלו אם אנחנו מדברים על כך שהוא מקור הכול והוא השלמות...
    אתה מבין את הבעיה שיש פה?

לייקים
    0
    נקודות
    1,011
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי avatar123 צפיה בהודעה
    שמע מה שאני מנסה להגיד זה להוביל אותך לכך שתגיד לי שלאלוהים יש רצון וצורך דברים שמנוגדים למשמעות שלו אם אנחנו מדברים על כך שהוא מקור הכול והוא השלמות...
    אתה מבין את הבעיה שיש פה?
    זה כמו שכתבתי קודם
    חסרון שלא נובע ממגבלה טכנית אלא מבחירה מוּדַעַת אינו חיסרון.
    לא יקרה לאלוקים דבר עם יעשה משהוא נגד רצונו. הבחירה לרצונו היא מודעית. לכן גם קשה לדבר על אלוקים במונחים אנושיים.
    אה ועוד משהוא, אף פעם לא כתבתי שיש לו צורך!

תומך טכני
    לייקים
    72
    נקודות
    911

זה כמו שכתבתי קודם
    חסרון שלא נובע ממגבלה טכנית אלא מבחירה מוּדַעַת אינו חיסרון.
    לא יקרה לאלוקים דבר עם יעשה משהוא נגד רצונו. הבחירה לרצונו היא מודעית. לכן גם קשה לדבר על אלוקים במונחים אנושיים.
    אה ועוד משהוא, אף פעם לא כתבתי שיש לו צורך!
    לא כתבת אבל יכלתי להגיע אתך לזה
    אז מה אתה אומר לי
    אלוהים רוצה לירצות/אלוהים בוחר לרצות?
    למה שהוא יירצה משהו??

נושא נעול

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 19:05.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,497,654 | הודעות: 8,198,247 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect