נכתב במקור על ידי
rcl-nadav
אתה סותר את עצמך כ"כ הרבה פעמים, אני באמת שלא יודע מאיפה להתחיל.
אתה מדבר הרבה על הגיון, עפ"י אילו אמות מידה אתה קובע מה הגיוני בעיניך?
איך אתה בדיוק מחליט מה הגיוני ומה לא? הדת היא אבסולוטית - או שהיא הגיונית או שלא.
הגיון = להסיק מסקנות ולבסס טענות בהסתמך על טענות קודמות. על סמך מה אתה מבסס את הטענות שלך?
על סמך המדע, שהוא הידע האנושי הגדול ביותר העומד לרשותינו. או על סמך הדת? שהיא הכלי הפרמיטיבי של אבותינו.
ז'אק שרדון, סופר צרפתי ידוע, אמר פעם: "העולם אינו חפץ בהיגיון. הוא אינו רוצה אלא דתות."
מסכים איתך שקל לדבר היום, כשיש לנו את המדע המתקדם והטכנולוגיה הרבה... צודק ב 100%.
דווקא בגלל זה האתאיזם קפץ מדרגה בעידן המתקדם והנאור. וקפצנו מ 0.6% אתאיסטים ל 2.6% ב 5 שנים.
דווקא בגלל כל השינוי שהתחולל בדרך בה אנו קובעים עמדות ומבססים טענות. (=הגיון)
פעם, כשלאדם לא היה ידוע משהו מסויים -> אלוהים.
היום, כשאדם לא יודע משהו הוא הולך ובודק אותו בעזרת הכלים העצומים העומדים לרשותו בדורנו, וכמעט תמיד מקבל תשובות.
גלילאו גלילאיי, עמד בזמנו למשפט מול תומכי הדת, רק כי טען שהעולם עגול...
אז אני שואל אותך אושרי, עפ"י ההיגיון שלך שעדיין אין לי מושג איך אתה מגדיר אותו ומבדיל בין נכון ולא נכון,
האם גם עכשיו, בעידן שלנו, אתה מאמין שהעולם בן 6000 שנה, או שהוא בן מליוני שנים?
זו שאלה רטורית, כי תשובה הגיונית לשאלה הזו לא בעיה בכלל למצוא באבולוציה, על שלל ההוכחות והעבודות העומדות לרשותינו.
אבל - עפ"י רש"י והרמב"ם: אלוהים היה יוצר עולמות ומחריבם.
נתת את דוגמת הקעקוע, דוגמא של מניעה עצמית כתוצאה מפחד מתגובת הסביבה, וזה היה רק בגלל קעקוע!
אם פחדת כ"כ מתגובת הסביבה בנוגע לקעקוע, אני יכול להבין את הפחד שלך מתגובת ההורים שלך,
כשיבינו שאתה מפקפק באמונה שניסו להחדיר לך במשך שנים רבות ושהוריהם החדירו בהם.