אתה לא יכול לדעת שהוא יחזור אומלל, זה סתם השערות. בשבי לא מתעללים בו מהסיבה הפשוטה שאסור להם, וגם ראינו בקלטת שהוא נראה יחסית בריא(ואחרי 3 שנים זה דבר מופלא),
חוץ מזה יש אנשים שחזרו מהשבי והם לא השתגעו או משהו כזה, אז אני לא מבינה מאיפה הבאת את זה.
אתה לא יכול לדעת שהוא יחזור אומלל, זה סתם השערות. בשבי לא מתעללים בו מהסיבה הפשוטה שאסור להם, וגם ראינו בקלטת שהוא נראה יחסית בריא(ואחרי 3 שנים זה דבר מופלא),
חוץ מזה יש אנשים שחזרו מהשבי והם לא השתגעו או משהו כזה, אז אני לא מבינה מאיפה הבאת את זה.
|
|
זה שהוא אומלל ושהוא גם יחזור אומלל, זה דבר ברור.
השאלה היא אם זה משנה משהו לגבי המחויבות שלנו להחזיר אותו.
ובכלל הסיבה היחידה (לפי דעתי) להחזיר אותו הביתה (תמורת מחבלים או אפי' סיכון חיי חיילים אחרים במבצע), היא לא ברמה האישית אלא ברמה הלאומית, כך שזה לא כ"כ משנה כמה הוא אומלל ויהיה אומלל גם אחרי שהוא יחזור.
אל תאמיני לקלטות ניצוש..
זה דבר ראשון
דבר שני אני חושב שכל מה שקושר לגלעד שליט זה בגדר השערה בלבד.
אף אחד לא יכול להגיד "אין אין זה בטוח ככה וזה בטוח יקרה"
מדובר בעניין מדיני רציני רגיש ממש
אתה צודק, לדעתי אם היו קבוצה של אנשים עם נשק מכוונים עלי אקדח
אם אני הייתי מדבר ומחייך.
מבחינה אחת חייל תמים שלא עשה כלום.
מצד שני אלפי מחבלים ורוצחים שיעשו הכל כדי לפגוע ביהודים נוספים.
מהבחינה המוסרית: לשחרר.
מהבחינה הנפשית: לא לשחרר.
דילמה מאוד מסובכת \=
נערך לאחרונה על ידי DaRkHeaveN; 22-02-2011 בשעה 16:31.
שמעו,בתור אחד שאח שלו קרבי,אני ממש נגד העסקה הזו.
מבחינה רגשית ברור,הילד הזה לא רואה אור יום,מקבל מכות ועוד.
אבל מה יגידו,אם ישחררו אלף מחבלים,שיעשו פיגועים ויהרגו 40+ איש?
מה יגידו הורים שכולים,שהבנים שלהם נהרגו,ועכשיו ישחררו אותם בשביל חייל,שרוב הסיכויים שאם הוא יחזור חיי,הוא יהיה מטורף,ויצטרך טיפולים לכל החיים,ולא ישוב בחיים לחיים נורמלים.
אז נכון,הלב כואב ורוצה את גלעד,אבל מה נגיד אם תמורת האלף מחבלים שרוב הסיכויים שיחזרו לטרור ויהרוג עוד המון אנשים?
לא מפקירים חיילים בשטח
אם נשחר 1000 מחבלים ויביאו לנו את גלעד תחשבו איך יביאו את גלעד מלא מחלות עומד למות תחשבו מה הם עושים לו שם??!!?
נגיד נשחרר 1000 מחבלים בשביל גלעד אחר כך ימותו יותר מ איש אחד
חייב לשחרר לא מפקירים!
כל אלה היפי נפש שמשחררים את גלעד "בכל מחיר", הייתם שולחים את אחיכם הגדול למבצע חילוץ לשחרר את גלעד בידעה שיש סיכוי טוב או שאחיך ימות או שגלעד ימות?
היית משחרר את גלעד אם היית יודע שהרוצח שתשחרר מהכלא יזרוק טיל על הבית שלך ואמא שלך תמות?
למה אנשים לא חושבים לטווח הארוך?
ומה זה התירוץ המטומטם הזה "אם היית אמא שלו?" אמא שלו לא דעה אובייקטיבית! היא חושבת מהלב לא מהמח.
אין פה מקום לרגש, פה צריך לחשוב, זה לא משחק ילדים, זה חישוב פשוט.
אתה מציל חיים של בנאדם אחד ומסכן ציבור שלם, איך ראש הממשלה שאחראי על עם ישראל יכול לקחת על עצמו החלטה לסכן את כל העם בשביל חייל אחד?
מי שזה מוריד לו תמוטיבציה הקרבית, זה רק תירוץ. מי שיש לו מוטיבציה אמיתית יודע שלהלחם על ארץ ישראל זה גם למות למענה וגם לסבול למענה, מי שאומר שבגלל גלעד הוא לא מתגייס זה רק תירוץ מטומטם. (וההוכחה - אחות של גלעד חיילת)
יש שאלות פוליטיות שיש מה לדון עליהם, פה אין בכלל דיון, תסלחו לי אבל אני לא רואה אפילו טיעון אחד שיצדיק לשחרר את גלעד בפעולה צבאית או במחיר שמבקשים עליו.
לא בכל מחיר, אבל אם הממשלה שלנו הייתה חכמה תוך חודשיים מהחטיפה הוא היה בבית
אותו דיון , מתבצע באתר זה . תצביעו ותשפיעו - זה חשוב !!
http://www.kickasser.com/kickass.php...2840&by=651231
נכון אבל הקלטת פורסמה אחרי שלוש שנים.