מפקיר את המשפחה? הרעיון בללכת לצבא זה להגן על המשפחה שלך במשך 3 שנים. יש לי חדשות בשבילך: יש אנשים שרוצים להרוג אותנו, הם לא מבדילים בין חיילים לאזרחים. זה לא מלחמה אפילו של צבא מול צבא, זה מצב שבו בלי החיילים מהגוש האפור סביר להניח שהיום היו הורגים את החברים שלך שגרים בצפון ת"א. להפקיר את הערכים זה לא להלחם למען החופש שלך ולא לזכור שהמטרות הפרטיות שלך אפשריות בכלל בגלל אותו החופש שבשלב כלשהו מגיע תורך לשמור עליו. הצבא זה לא שאלה של להיות רצוי או לא רצוי בחברה, זה שאלה של אם בכלל תיהיה לך חברה להיות בה רצוי...
הצבא הוציא אותי על פרופיל רפואי ואין יום אחד שאני לא חושב על זה ושזה לא מפריע לי... זה בעיקר מפריע לי כשאני שומע מחברים שלי סיפורים על המבצעים שהם עושים ועל איך שהם מסכנים את החיים שלהם בשביל שלך יהיה יותר בטוח לחיות... חבל שלך זה לא מפריע...
כאשר תגיע לצו ראשון יעצרו אותך לשבוע עד 3 חודשים בהתאם לרמה שתתפרע. לאחר מכן ישלחו אותך לקצין מיון שיתן לך תפקידים פחות טובים והסיכויים לקבל תמיכה כלכלית למשפחה שלך תרד.
כל חייל קרבי שמתגייס מקבל פגישה למשקי"ת ת"ש. אם לא קיבלת תבקש אותה ויתנו לך אותה. אל תתן להם למרוח אותך במשפטים כמו "עדיף לך ללכת למשקי"ת ת"ש אחרי הטירונות" ודומיהם. אתה זכאי להפגש אם משכ"ית ת"ש בכל הזדמנות. גם לפני הטירונות וגם אחרי... בקרבי יש לך סיכוי יותר טוב לקבל יחס טוב בגלל ששם למפקדים באמת אכפת(סטטיסטית). תגיע מוכן, תצא מתוך נקודת הנחה שמשקי"ת הת"ש בתפגוש היא חודש לפני השחרור ואין לה כבר סבלנות אליך, היא רוצה רק לתכנן את הודו. תגיש לה את כל המסמכים ובצורה מסודרת ובנימוס.( כן הדרך הזאת גם עובדת, וזה אפילו לפני שתקבל נשק כדי לירות באוויר..). אם אתה בקרבי תנסה יותר לשאוף לתמיכה כלכלית ולא לעבודה בנוסף לשירות. זה ישתלם יותר ויהיה יותר קל להגיע לזה. בנוסף וזה אולי ישמה מוזר בהתחלה אבל עצם העובדה שאתה ישן בבסיס ולא בבית מקבל על המשפחה שלך. הם לא צריכים לקנות לך אוכל, לדאוג לכביסה לשם את החשמל על מוצרי החשמל שהיית מפעיל ועוד. אין לי את הנתונים המדוייקים שלך אבל לרוב החברים שלי שעיתי את החישוב יצא שאם הם יהיו בבסיס סגור זה "יחסוך" להורים שלהם באזור ה2000 שקל בחודש. תוסיף את זה לתמיכה הכלכלית שהמשקי"ת ת"ש שלך תתן לך ותראה שזה מגיע לסכום דומה אם לא יותר מאשר אם תיהיה בבית ותעבוד בנוסף על השירות ביומיות.
בהצלחה![]()