קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. 2 משחקים-באיזה משחק יהיו יותר גולים?!
    על ידי super G בפורום הימורים ו-Winner
    תגובות: 14
    הודעה אחרונה: 23-02-2006, 20:09
  2. ידיעות מחר יהיו משחקים של גביע הטוטו
    על ידי tip tip בפורום כדורגל
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 18-01-2006, 15:11
  3. איך עושים ש3 מקשים יהיו בשליטה?
    על ידי hai60 בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 28-12-2005, 00:26
  4. ניק חדש... אם יהיו הרבה תגובות תקבלו psd =]
    על ידי MEDANEL בפורום חתימות וסמלים
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 10-12-2005, 18:38
  5. [ניחוש] מה יהיו משחקי הפלייאוף למונדיאל 2006
    על ידי MeToRaF בפורום הימורים ו-Winner
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 13-10-2005, 23:37
נושא נעול
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 41

אם אסרב להתגייס מה יהיו התהליכים...?

משתמש מכור
    לייקים
    84
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    "לאחר כל לילה חשוך, יש יום בהיר."

ברירת מחדל אם אסרב להתגייס מה יהיו התהליכים...?

אם אסרב להתגייס מה יהיו התהליכים...?

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד האוואטר של B1ackSn0w
    שם פרטי
    שחף
    לייקים
    15
    נקודות
    319
    משפט מחץ
    תעשו אהבה ולא מלחמה קונדום יותר זול מחומר נפץ!

אם אתה לא מופיע בבקו"ם בכלל אז אני מניח שזה נחשב נפקדות, עם כל ההשלכות.
    אם אתה מגיע לבקו"ם ומסרב להתפנות אתה תגיע למעצר.
    תכירו את שמוליק, אבא קנה לי

הוא אוהב במבה, ביסלי ואת עודד מנשה

ציטוט נכתב במקור על ידי אושרי
    לפני כל יום שהיינו הולכים לישון אבאלה שלי היה בא מרביץ לנו בחורף להריץ דם בגוף כי היה קר זה היה כואב אבל מחמם וגם מרדים

משתמש מכור
    לייקים
    84
    נקודות
    155
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי B1ackSn0w צפיה בהודעה
    אם אתה לא מופיע בבקו"ם בכלל אז אני מניח שזה נחשב נפקדות, עם כל ההשלכות.
    אם אתה מגיע לבקו"ם ומסרב להתפנות אתה תגיע למעצר.
    וכמה זמן נמשך המעצר?

כמה זמן יעבור עד שישחררו אותי ואחזור להיות אזרח רגיל?

שם פרטי
    שחף
    לייקים
    15
    נקודות
    319
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי ShmuelAvera צפיה בהודעה
    וכמה זמן נמשך המעצר?

כמה זמן יעבור עד שישחררו אותי ואחזור להיות אזרח רגיל?
    אתה לא תחזור להיות אזרח רגיל... פשוט יקבעו לך תאריך גיוס חדש, או שיעבירו אותך לקצין מיון...
    בסופו של דבר אתה תתגייס, אין מצב שתתחמק מזה.

למה אתה רוצה להשתמט בכלל? יש בעיה מסויימת?

לפני כל יום שהיינו הולכים לישון אבאלה שלי היה בא מרביץ לנו בחורף להריץ דם בגוף כי היה קר זה היה כואב אבל מחמם וגם מרדים

משתמש מכור
    לייקים
    84
    נקודות
    155
    משפט מחץ

אתה לא תחזור להיות אזרח רגיל... פשוט יקבעו לך תאריך גיוס חדש, או שיעבירו אותך לקצין מיון...
    בסופו של דבר אתה תתגייס, אין מצב שתתחמק מזה.

למה אתה רוצה להשתמט בכלל? יש בעיה מסויימת?

מה זאת אומרת, אזז אני אסרב להתגייס שוב, אמרו לי 3 עד 5 חודשים ואני בחוץ ואז אלך לשירות לאומי חצי שנה לקבל הטבות של חייל. זה לא נכון, הם יכולים לתקוע אותי 3 שנים בכלא?

הם לא מתחשבים ברצונות שלי, הלכתי דיברתי, ואף לא מקשיב, קירות אטומים, דפקו אותי בקרבי הסכמתי עם זה, ביקשתי שיעזרו למשפחה והם לא רוצים, אז שילכו להזדיין.

שם פרטי
    שחף
    לייקים
    15
    נקודות
    319
    משפט מחץ

מה זאת אומרת, אזז אני אסרב להתגייס שוב, אמרו לי 3 עד 5 חודשים ואני בחוץ ואז אלך לשירות לאומי חצי שנה לקבל הטבות של חייל. זה לא נכון, הם יכולים לתקוע אותי 3 שנים בכלא?

הם לא מתחשבים ברצונות שלי, הלכתי דיברתי, ואף לא מקשיב, קירות אטומים, דפקו אותי בקרבי הסכמתי עם זה, ביקשתי שיעזרו למשפחה והם לא רוצים, אז שילכו להזדיין.
    קודם כל בוא תפרט קצת את המצב שלך ואני אנסה לעזור לך... אני גם מפנה לכאן אדם שמבין הרבה יותר טוב ממני.

משתמש מכור
    לייקים
    84
    נקודות
    155
    משפט מחץ

קודם כל בוא תפרט קצת את המצב שלך ואני אנסה לעזור לך... אני גם מפנה לכאן אדם שמבין הרבה יותר טוב ממני.
    אנחנו 8 נפשות על שני חדרים קטנים, אמא שלי עובדת ומקבלת מינימום כך גם אבא שלי, הוצאות מיותרות אין לנו, אז במקום לעזור למשפחה אני אלך לצבא, יש לי סדר עדיפויות.

משתמש כבוד האוואטר של Mr. Ingidao
    שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ
    אם אלף מילים לא יפיקו תקווה תראה מה שתיקה אחת שווה

אנחנו 8 נפשות על שני חדרים קטנים, אמא שלי עובדת ומקבלת מינימום כך גם אבא שלי, הוצאות מיותרות אין לנו, אז במקום לעזור למשפחה אני אלך לצבא, יש לי סדר עדיפויות.
    אני מבין את התסכול שלך.
    לא הייתי ממליץ לך להתעסק עם הצבא .

שאתה נוגח בצבא כואב לך הראש
    כשהצבא נוגח בך, לא נעים ...

אוקיי אז ככה. המצב שלך בבית לא מזהיר ולכן הצבא יהיה חייב להתחשב בך .
    תתגייס - תבקש את התפקיד הכי קרוב לבית עם הכי הרבה יציאות הביתה והכי הרבה ת"ש (תנאי שירות)
    אתה יכול לבקש לעשות שירות לאומי ביום הגיוס שלך (לא יודע לפני שנתיים ככה זה היה אצלי - תברר איתם עכשיו מה הולך אם אתה רוצה)

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    תומר
    לייקים
    1
    נקודות
    80
    משפט מחץ
    המאמין בבלתי יאומן יבצע את הבלתי אפשרי !!!

אני מקווה שזה יעזור
    http://www.shavuz.co.il/regular/arti...2014&secid=895
    בנוסף אני הייתי מתגייס כי ברגע שאתה עושה בעיות ההתחשבות מצד הצבא עוד תרד יותר נמוך מהמצב כרגע

ותאמין לי יש להם עוד המון לאן לרדת אז תעבוד בצורה מחושבת ולא פזיזה מדי

מורחקים
    לייקים
    270
    נקודות
    5

צא על נפשי אחי תיקח תרובה המזדיין הזה של הM16 או איך שלא קוראים לזה ותתחיל לירות לאוויר ותגיד שתפוצץ להם תמוח על הקיר

או שתתן למפקד שלך מכות רצח (ככה חבר שלי עשה עד שהעיפו אותו, פשוט הכניס מכות למפקדים שם על כל פקודה)

תאמין לי שאם אתה מספיק נואש ודבוק במטרה שלך לעזור למשפחה, אפילו אם אלוהים ירד מהשמיים הוא לא יוכל לעצור אותך.

ומי שאומר שאני מניאק לא מתחשב שיסתום ויחשוב מזה להיות במצב כלכלי כמו של פותח האשכול, זה שכל אחד פה כל שנה נוסע לחו''ל ולאילת וגר באחוזה בשכונת יוקרה לא אומר שהחיים בחוץ כאלה יפים.

המשפחה באה לפני איזו מדינה מחורבנת.
    נערך לאחרונה על ידי Tyler Durden; 13-03-2011 בשעה 18:34.

משתמש מכור
    לייקים
    6
    נקודות
    0

תעשה מה שTyler Durden כותב לך פה וזו הדרך המהירה ביותר לתיק פלילי + כלא לתקופה לא קצרה בכלל.
    תיק פלילי מונע ממך הרבה תחומי עיסוק בעתיד. ובד"כ תחומי עיסוק שהדרישות גבוהות מהרגיל גם משלמים בהתאם.

הדרך הכי בטוחה זה ביום הגיוס לבקש לדבר עם קצינת ת"ש ולהסביר לה את המצב וזה כולל להביא מסמכים על כל הבעיות שלך ושל המשפחה ופשוט לספר הכל במסמכים- מה שאתה אומר לא שווה גרוש אם לא הבאת איתך מסמכים רישמיים שתומכים בטענות שלך.

לדוג' תלושי משכורת של ההורים, צילום ספח תעודת זהות של ההורים (מעיד על כמות ילדים), חשבונות בנק של ההורים בהיסטוריה של כמו חודשים אחורה - כמה שיותר- יותר טוב.

אתה בגדול צריך את העזרה של הצבא, אם הצבא יעזור לך אתה תוכל לשרת ולעבוד במקביל ולעזור למשפחה שלך להתקיים.
    אם תלך על הכיוון של הנפקדות והעריקות אתה תעבוד ותעזור להורים עד שיגיעו לעצור אותך. וברגע שיגיעו לעצור אותך תשכח מעזרה להורים כי אתה נכנס דוך לכלא לתקופה ארוכה+ לא פתרת את הבעיה של הצבא.
    הצבא עדיין ידרוש ממך שירות מלא.

תעשה חושבים כמו בנאדם בוגר ותראה מה יותר משתלם לך לעשות.

משתמש מכור
    לייקים
    84
    נקודות
    155
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Tyler Durden צפיה בהודעה
    צא על נפשי אחי תיקח תרובה המזדיין הזה של הM16 או איך שלא קוראים לזה ותתחיל לירות לאוויר ותגיד שתפוצץ להם תמוח על הקיר

או שתתן למפקד שלך מכות רצח (ככה חבר שלי עשה עד שהעיפו אותו, פשוט הכניס מכות למפקדים שם על כל פקודה)

תאמין לי שאם אתה מספיק נואש ודבוק במטרה שלך לעזור למשפחה, אפילו אם אלוהים ירד מהשמיים הוא לא יוכל לעצור אותך.

ומי שאומר שאני מניאק לא מתחשב שיסתום ויחשוב מזה להיות במצב כלכלי כמו של פותח האשכול, זה שכל אחד פה כל שנה נוסע לחו''ל ולאילת וגר באחוזה בשכונת יוקרה לא אומר שהחיים בחוץ כאלה יפים.

המשפחה באה לפני איזו מדינה מחורבנת.
    אחי אני לא רוצה להשתחרר על נפשי, המטרה שלי זה לעבוד ולעזור למשפחה, והבנתי שעל נפשי זה מונע ממך רישיון נהיגה, קבלת עבודה ועוד דברים, אני רוצה להשתחרר אם סעיף שאני בריא, ופשוט סירבתי להתגייס, או מסיבה בריאותית.

ציטוט נכתב במקור על ידי Alon צפיה בהודעה
    תעשה מה שTyler Durden כותב לך פה וזו הדרך המהירה ביותר לתיק פלילי + כלא לתקופה לא קצרה בכלל.
    תיק פלילי מונע ממך הרבה תחומי עיסוק בעתיד. ובד"כ תחומי עיסוק שהדרישות גבוהות מהרגיל גם משלמים בהתאם.

הדרך הכי בטוחה זה ביום הגיוס לבקש לדבר עם קצינת ת"ש ולהסביר לה את המצב וזה כולל להביא מסמכים על כל הבעיות שלך ושל המשפחה ופשוט לספר הכל במסמכים- מה שאתה אומר לא שווה גרוש אם לא הבאת איתך מסמכים רישמיים שתומכים בטענות שלך.

לדוג' תלושי משכורת של ההורים, צילום ספח תעודת זהות של ההורים (מעיד על כמות ילדים), חשבונות בנק של ההורים בהיסטוריה של כמו חודשים אחורה - כמה שיותר- יותר טוב.

אתה בגדול צריך את העזרה של הצבא, אם הצבא יעזור לך אתה תוכל לשרת ולעבוד במקביל ולעזור למשפחה שלך להתקיים.
    אם תלך על הכיוון של הנפקדות והעריקות אתה תעבוד ותעזור להורים עד שיגיעו לעצור אותך. וברגע שיגיעו לעצור אותך תשכח מעזרה להורים כי אתה נכנס דוך לכלא לתקופה ארוכה+ לא פתרת את הבעיה של הצבא.
    הצבא עדיין ידרוש ממך שירות מלא.

תעשה חושבים כמו בנאדם בוגר ותראה מה יותר משתלם לך לעשות.

אחי חשבתי, הבאתי מסמכים ולא התחשבו פשוט שמו אותי בקרבי וזהו, ומה שעוד אמרתי בראיון בפירוש שאם לא יתאימו לי שירות נוח תוך כדי שאוכל לעזור למשפחה שלי, אעדיף לא להתגייס, ואלך לכלא.

ואף אחד לא ענה לי על השאלה, אם אסרב להתגייס מה התהליכים עד השיחרור, הצבא לא יחזיק אותי שלוש שנים אם לא ארצה להתגייס, כי זה יותר מדי, על רצח לא מקבלים שלוש שנים אז על סירוב שלוש שנים.

השאלה שלי היא אם אבוא ביום גיוס לבקו"ם ואומר כי "אני לא רוצה להתגייס" מה יעשו, יכניסו לכלא כמה זמן? יעשו משפט? ותוך כמה זמן אשתחרר?

משתמש מכור
    לייקים
    6
    נקודות
    0

כנראה שלא הבאת מספיק מסמכים.
    וגם השיבוץ הראשוני לקרבי זה לא הסוף.
    אני מכיר אישית הרבה אנשים שהתחילו בתור קרביים ויצאו בגלל בעיות דומות לשלך לתפקידים שכן מאפשרים להם לעזור בבית.

על רצח מקבלים הרבה יותר מ3 שנים וכן במצטבר אתה יכול לשבת הרבה זמן בכלא עד שמישהו יחליט שאתה לא כשיר לשרות.

מצד שני אתה יכול להתגייס ולעבור את התהליך שאני תארתי לך ואני לא רואה סיבה (במידה והמצב אותו אתה מתאר מצדיק את זה) למה שלא יאשרו לך הת"ש גבוהה בדוגמה ל 5-9 יומיות או 3-9 יומיות.
    מה זה אומר?
    זה אומר 5 ימים בבסיס כאשר כל יום אתה חוזר הביתה ו9 ימים בבית.
    כנ"ל 3-9 יומיות, 3 ימים בבסיס כאשר כל יום אתה בבית ולאחר מכן 9 ימים בבית רצוף.
    יש דבר כזה ובצורה כזו אתה יכול לשרת בכבוד וגם לפרנס את המשפחה שלך.

התהליך של השתמטות.
    אתה לא מגיע לגיוס ומוכרז כנפקד, לאחר תקופה מסויימת עריק ומהרגע הזה הטיפול בך עובר למשטרה הצבאית.
    כיום מ"צ נכנסו חזק במשתמטים ואין יותר את המצב שבו בן אדם מוכרז כעריק לתקופה של 7 שנים.
    לאחר שהוכרזת כעריק והטיפול עבר למ"צ אתה יכול להתחיל לספור את הימים עד שיבואו אליך לוכדי עריקים לבית ופשוט יעצרו אותך באמצע הרחוק או שפשוט ישלפו אותך מתוך הבית שלך כבול באזיקים כמובן להורים שלך זה לא יעשה טוב כאשר ינפחו לך את הצורה ויובילו אותך לניידת כאילו היית אחרון עברייני העולם התחתון.
    מכאן שיפוט מהיר וכלא לתקופה מספיק ארוכה שהצד ה"נבון" הזה של להשתמט ייראה לך כ"כ מטומטם במיוחד כאשר המשפחה שלך צריכה אותך ולא תהיה לך שום דרך לעזור לה כי אף אחד במצב כמו שלך לא יעזור לך. בטח ובטח שלא ישחררו אותך לעבוד כי אתה תברח שוב.

שיהיה לך בהצלחה וגיוס נעים, תתחיל לאסוף מסמכים, צלם את הבית שלך ותפתח את התמונות.
    את כל החומר הזה אתה מראה לקצינת ת"ש/מש"קית ת"ש ולוחץ ממש חזק כדי שיאפשרו לך שירות שיאפשר לך לעבוד ובנוסף לכך תוספת למשכורת הצבאית ותוספת למשפחה- התשלומים מגיעים עד לסכומים של עשרות אלפים בשנה.

משתמש מכור
    לייקים
    84
    נקודות
    155
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Alon צפיה בהודעה
    כנראה שלא הבאת מספיק מסמכים.
    וגם השיבוץ הראשוני לקרבי זה לא הסוף.
    אני מכיר אישית הרבה אנשים שהתחילו בתור קרביים ויצאו בגלל בעיות דומות לשלך לתפקידים שכן מאפשרים להם לעזור בבית.

על רצח מקבלים הרבה יותר מ3 שנים וכן במצטבר אתה יכול לשבת הרבה זמן בכלא עד שמישהו יחליט שאתה לא כשיר לשרות.

מצד שני אתה יכול להתגייס ולעבור את התהליך שאני תארתי לך ואני לא רואה סיבה (במידה והמצב אותו אתה מתאר מצדיק את זה) למה שלא יאשרו לך הת"ש גבוהה בדוגמה ל 5-9 יומיות או 3-9 יומיות.
    מה זה אומר?
    זה אומר 5 ימים בבסיס כאשר כל יום אתה חוזר הביתה ו9 ימים בבית.
    כנ"ל 3-9 יומיות, 3 ימים בבסיס כאשר כל יום אתה בבית ולאחר מכן 9 ימים בבית רצוף.
    יש דבר כזה ובצורה כזו אתה יכול לשרת בכבוד וגם לפרנס את המשפחה שלך.

התהליך של השתמטות.
    אתה לא מגיע לגיוס ומוכרז כנפקד, לאחר תקופה מסויימת עריק ומהרגע הזה הטיפול בך עובר למשטרה הצבאית.
    כיום מ"צ נכנסו חזק במשתמטים ואין יותר את המצב שבו בן אדם מוכרז כעריק לתקופה של 7 שנים.
    לאחר שהוכרזת כעריק והטיפול עבר למ"צ אתה יכול להתחיל לספור את הימים עד שיבואו אליך לוכדי עריקים לבית ופשוט יעצרו אותך באמצע הרחוק או שפשוט ישלפו אותך מתוך הבית שלך כבול באזיקים כמובן להורים שלך זה לא יעשה טוב כאשר ינפחו לך את הצורה ויובילו אותך לניידת כאילו היית אחרון עברייני העולם התחתון.
    מכאן שיפוט מהיר וכלא לתקופה מספיק ארוכה שהצד ה"נבון" הזה של להשתמט ייראה לך כ"כ מטומטם במיוחד כאשר המשפחה שלך צריכה אותך ולא תהיה לך שום דרך לעזור לה כי אף אחד במצב כמו שלך לא יעזור לך. בטח ובטח שלא ישחררו אותך לעבוד כי אתה תברח שוב.

שיהיה לך בהצלחה וגיוס נעים, תתחיל לאסוף מסמכים, צלם את הבית שלך ותפתח את התמונות.
    את כל החומר הזה אתה מראה לקצינת ת"ש/מש"קית ת"ש ולוחץ ממש חזק כדי שיאפשרו לך שירות שיאפשר לך לעבוד ובנוסף לכך תוספת למשכורת הצבאית ותוספת למשפחה- התשלומים מגיעים עד לסכומים של עשרות אלפים בשנה.

אחי לא הבנת, אני לא מתכוון להיות נפקד או עריק, אני פשוט הולך לבוא ביום של הגיוס לבקו"ם ולהצהיר שאיני מוכן להתגייס, מה התהליכים?
    ויקלו עלי לא? כי בכל זאת באתי והסגרתי את עצמי, ולא ברחתי. אני רוצה להשתחרר בלי שום בעיות.

ולא נראה לי אפשרי לשרת ולעבוד בו זמנית, אין זמן, ואני אהיה הרוג מבחינה פיזית, לקום ללכת בסיס ללכת לעבוד עד מאוחר לישון שעות ספורות וקום שוב לבסיס.
    אם הבית ספר והעבודה לא הסתדרתי, אז אם זה לא אצליח בכלל.
    שוב הבאתי מספיק מסמכים, תלושים שמראה את המצב העגום, מספר נפשות, מספר החדרים של הבית, והגודל של הבית.

ולא נראה לך שהגזמת עם העונש? אמרו לי 3 עד 5 חודשים ואני משוחרר, רק רציתי לוודא.

מורחקים
    לייקים
    270
    נקודות
    5

בונא שניכם מושפעים מהמערכת אחושרמוטה ראיתם יותר מדי הרצאות של חיילים כלומניקים בבצפר שמרעילים אתכם להיות גולני+ההורים זיינו לכם בשכל יותר ממה שצריך.

חבר שלי השתחרר בדיוק בדרך שציינתי והוא חופשי כמו ציפור+אין לו שום רישום פלילי. איך זה יכול להיות?! הרי לפי הטענות שלכם הוא אמור להיות בכלא!!! ועם תיק במשטרה!!!

ועוד מלא אנשים שהכרתי הסתדרו בחיים כמו שאני רק מאחל לכם להסתדר...והם עפו על נפשי..אבל לפי הדיבור שלכם זה אמור לחסום את העתיד! איך זה יכול להיות שהם גרים בוילה בצפון ת''א?! (אה ומדובר על אנשים מבוגרים ולא ילדים בני 18) ומין הסתם שיש להם רשיון נהיגה וגם אחלה אוטו. (;

קיצר תפסיקו להיות מושפעים.
    נערך לאחרונה על ידי Tyler Durden; 13-03-2011 בשעה 20:54.

נושא נעול
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 03:40.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,868 | הודעות: 8,151,450 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect