מה שבטוח זה שהייתה פעם כתבה בחדשות שרופאים ישראלים נוסעים לאפריקה כדי לעשות שם ברית מילה לגברים כי זה מקטין את הסיכוי לחלות באיידס.
מה שבטוח זה שהייתה פעם כתבה בחדשות שרופאים ישראלים נוסעים לאפריקה כדי לעשות שם ברית מילה לגברים כי זה מקטין את הסיכוי לחלות באיידס.
נערך לאחרונה על ידי 5656581; 13-01-2012 בשעה 00:24.
|
|
אני רוצה להודות לך על תגובה עיניינית. זה נראה עניין של מה בכך, אבל ממש לא, ודבר ראשון תודה.
ועכשיו לתגובה:
אתה (והמאמינים למינייהם) אמרת:"לפני היום השמיני הקרישת דם לא טובה. בגלל זה דווקא ביום השמיני".
הרופא ענה: "מדוע למול בגיל 8 ימים? [...] החל מהיום החמישי לחיים, הכבד מבשיל ויכול
לספק את כל תפקודי הקרישה הדרושים לעצירת הדימום."
אין תשובה לגיל 8. זהו מספר שרירותי. בא אחרי 5, תינוקות שורדים יותר טוב אחרי כמות כזאת של ימים, אז ממשיכים עם זה.
אני לא טוען לרגע שבני האדם היו אידיוטים לגמרי בתקופת העבר, ואם הם רואים עמים שלמים שמלים את הנשים והילדים שלהם
בגילאים ממש צעירים והם מתים אז כנראה שכדאי לדחות בכמה ימים.
דבר אחרון, הרופא מתייחס לאותם המחקרים שגם אני מודע עלייהם. אתה מוזמן לחפש בעצמך.
עד היום לא בוצע מחקר אחד מעמיק בנושא. אין תשובה חד משמעית שמילה עוזרת למנוע מחלה כלשהי. וזה דגש חשוב!
-"כן, אבל אולי זה כן עוזר".
אז מה? לסכן את התינוק סתם? לפגוע לו באיבר רגיש ללא סיבה? אכפת לך בכלל שאתה פוגם לו באופן ישיר בחיי המין? אכפת
לך שיש סיבוכים בתהליך הזה שאתה חושף את הילד שלך ללא סיבה מוצדקת? אכפת לך שאתה גורם לטראומה לתינוק?
אגב תראומה, עדיין לא ידועים ההשלחות הפסיכולוגיות בילדים נימולים.
-"לא, כולנו חיים ואין לנו בעיה עם זה".
תחשוב על הפחדים שלך, על כל הפחדים שלך? על יחסים, על קשרים בין אישיים, על לקיחת סיכונים או אי לקיחת סיכונים.
הסיכוי של המילה לפגוע לך ברגשות ובמחשבה של אחד מאלה גבוהה מהסיכוי לדלקת בשתן לא נימול.
שפיכה מוקדמת, אין אונות, פחד מאינטימיות.. יש כל כך הרבה דברים שיש לילד שעבר מילה פותנציאל לקבל אבל נוח
להתעלם מזה.
ושוב המחקרים המדוברים נעשה באפריקה, ושם יש במילה אחת בלגאן. יש לך מסיון קתולי שמחנכים לסקס בלי קונדום,
ויש את השבטים שלא מודעים ולא מחנכים אותם לסקס מוגן, ויש את אלו שגרים ליד הלבנים והם מלים את עצמם, אבל גם
עושים סקס מוגן. אז המחקרים האלו לא מציינים את כל התנאים של המחקר. מה גם שיש תעשייה שלמה שמוצאת איך להרוויח
מזה. בגלל זה אני רוצה קישורים למחקרים, שנוכל לדון עלייהם ולראות אם המחקר לגיטימי בכלל.
נכון להיום אין הבדל רפואי בין נימול ללא נימול. יש סיכונים שהורים לוקחים ללא צורך עבור התינוק שלהם.
וסיכמת את ההודעה יפה, זה אקט פולחני וטו לא.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
עזוב את הילד הזה, צריך להתבגר,
גם אני הייתי ככה פעם.
ת'יכול לחפש ת'שם שלי פה בפורום ת'תמצא אשכולות
מטורפים נגד הדת.
והבחור פה בדיוק אותו דבר,
אתאיסט נלהב.
אז הוא יכול להביא לך ציטוטים מאתרי שנאה אתאיסטים,
וזה לא אומר לי כלום.
--------------------------
בקשר לברית מילה, שני אחים שלי לומדים רפואה,
אחד באוניברסיטה העברית והשני באיטליה,
ביקשתי משניהם לשאול פרופסורים שמבינים בנושא,
שניהם קיבלו אותה תשובה - ברית מילה מונעת מחלות זיהומיות.
זה כתוב בספרי הלימוד הרפואים, זה בחומר הלימוד הרפואי,
כל רופא שתשאל הן בקופות החולים הכלליות והן בבית החולים יענו לך חד משמעית.
אין ספק בכלל שברית מילה מונעת זיהומים,
ועוד באותה תקופה זה היה דבר מציל חיים.
והנה מצאתי בוויקיפדיה משהו נחמד:
וואו...60%....ב-28 במרץ 2007 פרסם ארגון הבריאות העולמי (WHO) הודעה לעיתונות[28] שעל-פיה הוא ממליץ על מילה כאמצעי להפחתת הסיכון להידבקות באיידס. הארגון בחן שלושה מחקרים פרוספקטיביים מבוקרים שתוצאותיהם פורסמו בשנת 2005. המחקרים נערכו בקניה, באוגנדה ובדרום אפריקה במימון אמריקני וצרפתי, ומהם עולה כי ביחס לגברים ההטרוסקסואליים החיים באזורים אלו, שכיחות הידבקותם של גברים נימולים נמוכה ב-60% מזו של גברים לא-נימולים.
איזה שוק, מי היה מאמין.
---------------------------
תראה, אתה צודק,
באמת יש דתות עם מנהגים לא הכרחיים.
אבל כאן, במקרה של ברית מילה,
זה סוג של 'כרטיס זיהוי' של הדת היהודית:
זֹאת בְּרִיתִי אֲשֶׁר תִּשְׁמְרוּ בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם וּבֵין זַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ הִמּוֹל לָכֶם, כָּל-זָכָר. וּנְמַלְתֶּם אֵת בְּשַׂר עָרְלַתְכֶם וְהָיָה לְאוֹת בְּרִית בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם. וּבֶן-שְׁמֹנַת יָמִים יִמּוֹל לָכֶם כָּל-זָכָר לְדֹרֹתֵיכֶם" (בראשית י"ז, י-י"ב).
ובאותה תקופה תנכ"ית, זה היה מציל חיים.
אבל ברית מילה היא רק הדגמה אחת מניי רבים,
יש דברים שהם פשוט לא יכלו לדעת באותה תקופה.
אבל עדיין, הם ידעו.
נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 13-01-2012 בשעה 09:51.
One Shot - One Kill
אולי באמת תברר על המחקרים שנעשו בנושא הזה ותגלה לתדהמתך שבעצם אתה לא יודע הכל.
מילה מונעת הרבה בעיות ומחלות, וכבר נמאס לי להתווכח על זה. אני מדבר איתך על עובדות, פשוט תברר.
ואני מדגיש שוב שאני לא מאמין, אני חושב שברית מילה זה מנהג עם משמעות פולחנית בלבד. אבל אני גם לא מתכחש למציאות שזה מונע מחלות.
אם אני זוכר נכון, המנהג של הברית מילה היה נהוג בתרבויות קדומות יותר מהיהודים, כלומר היהודים העתיקו את זה מתרבויות אחרות, ואולי הם פשוט נתנו לזה חשיבות גדולה יותר. לא ייתכן שהמידע על תועלת ברית המילה הגיע ליהודים ממקור ראשון, (ישירות מאלוהים או מהחייזרים) והעמים השכנים עשו את זה לפניהם בלי סיבה. זאת אומרת שאם המנהג הזה מקורו בישות חכמה שהמליצה עליו, בכל אופן זה הגיע ישירות לשבטים מסויימים שנכחדו מהעולם ולא ליהודים. ככה שבכל אופן אי אפשר להביא מזה הוכחה ליהדות.
נערך לאחרונה על ידי moshe7007; 13-01-2012 בשעה 15:10.
קרדיט לי
"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
פרידריך ניטשה.
אני מבקש דבר שאמור להיות פשוט. מחקר שמוכיח שברית מילה מונעת מחלות. אתם רק חוזרים על הדברים.
אני מוכן לשנות את דעתי, בגלל שאני מוכן ללמוד. לעומת זאת, אתם חוזרים על אותם הדברים. לחזור על זה, לא
עושה את זה נכון.
"המחקרים נערכו בקניה, באוגנדה ובדרום אפריקה במימון אמריקני וצרפתי"
את זה אני עוד אמרתי לפניך! לא חידשת לי פה כלום. יש בעיה שאתה לא מבין, או לא רוצה להבין. אותם אנשים
שעוברים ברית מילה באזורים האלו, מודעים לתועלת של שימוש בקונדומים למניעת מחלות.
האנשים שלא עוברים ברית מילה בלא משתמשים גם בקונדומים!
המחקרים האלו נותנים תוצאות סותרות, ולא מדוייקות. ומשום מה מתנהלות רק באזורים האלו. חשבת על זה פעם?
איפה המחקרים שבוצעו (עד כמה שאני יודע לא בוצעו כאלה) באמריקה, אנגליה, אירופה, ישראל?
אתם חוזרים על מנטרה "ברית מילה מונעת מחלות", מצטער לעדכן אתכם, אתם חוזרים על מידע שלא מאומת.
נכון להיום בצורה מוזרה ברית לא מונעת יותר מחלות מקונדומים. אז פאקינג תשתמשו בקונדומים במקום לחתוך
תזין, לא נשמע לכם יותר הגיוני??
אני חוזר על משהו פשוט, אני רוצה לראות מחקר שבוצע בצורה לא משוחדת באזורים מתקדמים ולא בקניה ודרום אפריקה.
אתם יכולים לעשות את זה?? ואם לא, תפסיקו לחזור על אותן השגיאות, בגלל שלמחקרים האלו הייתה סיבה מאוד כלכלית
לחברות התרופות/ הקונדומים/ ומסיונרים דתיים. <--- וזאת העובדה הפשוטה שאתם מתעלמים ממנה.
יום שישי ה13 נעים לכם!! (אללה משחק מחבואים עם יהוה היום, אולי יקראו גם לקאספר.)
נ.ב.
עד עכשיו הדעה שלי גם מתעלמת מנושא החייזרים שהעלתם. אני מת שיתגלו הוכחות שאנחנו לא לבד, לא צחקתי,
אני פאנבויי של חייזרים עוד מגיל קטן, אבל אין הוכחות לזה עד היום...
נערך לאחרונה על ידי firya; 14-01-2012 בשעה 00:18.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
שכחתי להוסיף. השנה הייתה גם עליה של 12% בנדבקים באיידס בישראל.. הברית לא עזרה השנה.
כל דבר עם התורה עובד בדיעבד, כל דבר יודעים רק לאחר מעשה.
אין שום איזכור בתורה לתועלת רפואית כתוצאה ממילה, אלא רק מצווה.
אתם נכנסים לעומק של ויכוח כ"כ מטופש, שאתם שוכחים שהוא לא מועיל לפורום.
אתה קצת סותר את עצמך.
לא שאני לא מוכן להקשיב, אני לא מקבל מידע שמישהו אומר בלי לתת לכך סימוכין.
לגבי דיון שלא מועיל, זאת גם דוגמא טובה.
למה להמשיך עם מנהג ברברי בתקופה שבה הוא לא נחוץ (גם אם אני כרגע אלך עם מה שאמרו בהתחלה
שזה קשור להיגיינה)?
דת גורמת לאנשים לנהוג ולעשות דברים בלי שום רציונליות מאחוריה. וציינת דבר חשוב שמדובר רק במצווה.
אני רק יכול להעיד על הנסיון שלי, שאתאיסטים בדרך כלל גם עוברים ומרפרפים על טענות שמנוגדות להשקפת עולמם.
מאמינים עוצמים עיניים הכי חזק שהם יכולים. או כמובן דואגים לכך שיתאים. השקפת המדע היא שהכוכב החמוד שלנו
הוא בן ~4.6 מיליארדי שנים. אבל אדם דתי יתעקש שמדובר בתקופה של 6000 שנים. דוגמא מיני רבים.
-_- אני מרים ידיים....
למעשה אני הבאתי פה לינק, ואני לא בטוח שקראת אותו. אז אני אצטט משם את מה שרציתי שתקרא:
"מהבחינה הרפואית ישנם יתרונות למילה. במחקרים נמצא שתינוקות שלא נימולו סובלים בשנה הראשונה לחייהם משכיחות שהיא עד פי 10 גבוהה יותר (אחד מ 100) של דלקות בדרכי השתן לעומת תינוקות נימולים (רק אחד מ 1000). למרות שדלקת בדרכי השתן אינה מחלה קטלנית והיא קלה לטיפול, האבחנה שלה קשה מעט יותר, וחוסר אבחנה או איחור בטיפול עלולים לגרום סיבוכים ארוכי טווח לכליות ולמערכת השתן. סיבה נוספת רפואית לביצוע מילה הינה מניעה של סרטן אבר המין. סרטן נדיר זה מופיע בגיל ממוצע של 60 שנה ושכיחותו בגברים נימולים קטנה עד פי 5 מאצל גברים שאינם נימולים. יתרון נוסף הוא שעור נמוך יותר של מחלות מין נרכשות מסוג סיפיליס ואיידס. נמצא כי שעורי ההדבקה במחלות מין אלה נמוך במידה משמעותית בנימולים מאשר באלה שאינם נימולים. יתכן כי יש גם ירידה בשיעור גידולי צוואר הרחם אצל נשים שבני זוגן נימולים לעומת בני זוג שלא נימולו.לאחרונה התפרסם מחקר שבוצע במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל בו הראו כי שכיחות הזיהומים בדרכי השתן אצל תינוקות שנימולו על ידי רופא נמוכה באופן משמעותי משכיחות זיהומים בדרכי השתן לאחר ביצוע ברית על ידי מוהל."
בבקשה תקרא, ושים לב איפה המחקר התבצע ומה המחלות שהוא מונע.
אני אודה לך אם תצטט אותי כשאתה עונה לי.
נערך לאחרונה על ידי moshe7007; 14-01-2012 בשעה 21:15.
קרדיט לי
פרידריך ניטשה.
קראתי את הדף הזה, והוא מטעה במקצת. שים לב מה המחקר בדק:
"לאחרונה התפרסם מחקר שבוצע במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל בו הראו כי שכיחות
הזיהומים בדרכי השתן אצל תינוקות שנימולו על ידי רופא נמוכה באופן משמעותי משכיחות זיהומים
בדרכי השתן לאחר ביצוע ברית על ידי מוהל."
המחקר בדק רק לגבי שכיחות של זיהומים בתינוקות בעקבות התערבות של מוהל או רופא. אני אשמח אם אתה
יודע איפה אפשר לראות את המחקר, מאחר ויש עוד כמה שאלות שאני אשמח לדעת אם בדקו. כמו אם הייתה
קבוצת בקרה של ילדים שלא נימלו בכלל והאם הם חוו זיהומים כאלה ואחרים.
יש סיבה שהרופא לא אמר שכל הנתונים שהוא אומר מהמחקר הזה, אחרת הוא היה מציין את המחקר
בראש הדף. אם הנתונים של המחקר אני נוטה להסכים, למרות שאני אשמח לראות אותו כדי לוודא. ניהול
ברית ע"י מוהל הוא הרבה פחות סטרילי, גם אם הוא יותר "קסום". כאשר רופא מבצע את זה, הוא דואג לרמת
סטריליות כמו שהוא רגיל בכל טיפול אחר, ולכן הגיוני שיהיה בריא יותר ממוהל. ולא פה הבעיה שלי, הבעיה שלי
היא מביצוע האקט עצמו.
אצטט אותך להבא![]()
נערך לאחרונה על ידי firya; 14-01-2012 בשעה 21:41.
אם ביצוע ברית מילה ע"י מוהל לא מזיק, כלומר הסיכויים לחלות בזיהום בדרכי השתן לא גבוהים או נמוכים יותר מאלו שלא נימולו, וביצוע ברית מילה ע"י רופא מקטין את הסיכויים לזיהומים הללו ביחס לביצוע ע"י מוהל, אז יוצא שהסיכוי שתינוקות שנימולו ע"י רופא יחלו בזיהומים נמוך מהסיכוי שזה יקרה לתינוקות שלא נימולו כלל.
האפשרות היחידה שלך להפיל את הטיעון הזה הוא לומר שביצוע ברית מילה ע"י מוהל מזיק ומגדיל את הסיכויים לזיהומים. אם אתה חושב ככה, עכשיו תורך להוכיח את מה שאתה אומר![]()
קרדיט לי
פרידריך ניטשה.
אני לא טוען את זה. אני טוען שאי ביצוע ברית מילה עדיף מביצוע של ברית מילה. מה שנבדק במחקר היה בין "מה גרוע יותר, ביצוע ע"י מוהל או רופא". המחקר עד כמה שמעודכן שם, לא התייחס בכלל לקבוצת בקרה של כאלו שלא נימלו בכלל. אז הטענה שלי עדיין לא נבדקה.
מי אמר שרופאים לא יכולים להיות פוליטיקאים? אם הוא רק היה אומר שהמחקר התייחס לכל מה שקשור בברית מילה והיה מספק קישור ברור למחקר הזה...