|
|
מה שאתה מתאר פה נקרא במונחים מקצועיים יותר עדריות (דהיינו הליכה אחרי עדר), ישנם שני סוגי עדריות את הסוג הסטנדרטי של "אם כולם שותים קוקה קולה גם אני שותה קוקה קולה" ולכן מסעדה שנראת מלאה תמיד תועדף ע"י מסעדה ריקה גם אם הריקה הרבה יותר טובה, "הרוב בחרו בזה וזה כנראה הכי טוב".
ויש את הסוג השני והלא מוכר, עדריות עצמית. הגעת לנקודה בחיים שבה נאלצת לקבל החלטה קשה קיבלת אותה, אם תגיע לאותה צומת דרכים שוב סיכוי גדול מאוד שתבחר שוב באותה הדרך, ואם הדרך הזו לא מובילה לשום מקום אז עד שלא תהיה מספיק מודע לעצמך, ולא תשבור את השרשרת, אתה לא תגיע לשום מקום.
http://up353.siz.co.il/up3/twnmmtzu3exo.jpg
1.הצלחה והכסף תוצרי לוואי שלא בהכריח יגיעו, גם אם תגיע ל'מטרה' שלך בחיים.
2.אמת היא אחת. זה שאתה לא יודע לנבא את העתיד לא אומר שיש כמה אמיתות. זה אומר שזו השערה ולא אמת. דעתך, וההשערות שלך הן לא אמת. הן השערות שלך. יכול להיות שהן יהיו אמת בסוף,וזו תהיה -אמת-, אבל עד אז, הן השערות.בקיצור, תבין ש'האמת שלך' זה ביטוי ואין דבר כזה.
3. עדיין לא הבנת שעניים הם לא בהכרח עצלנים?
4. כדי להביא אוכל לילדים שלך, עושים דברים שלא אוהבים. שעושים דברים שלא אוהבים, קורעים תתחת ובסוף מקבלים שכר זעום, אפשר להבין את החוסר מוטיבציה. בכל מקרה אני לא כלכך יודע על איזה מקרים אתה מדבר שאתה אומר שלא עושים דבר טוב.
5. טלויזיה זו דוגמא שאתה הבאת, לא אני. וגם מטלויזיה אפשר ללמוד המון, אם מישהו בוחר לראות את האח הגדול זו בעיה שלו.
עיתונים זה לא הדבר הכי אמין וצריך לקחת את זה בחשבון, אבל הם כן מעבירים לך מה קורה בעולם ובארץ באופן טוב. ולא נתקלתי בטעות קריטית. ואפשר תמיד לבדוק, אם אתה כלכך חושש... אבל סבבה, חיים שלך.
ואתה יודע כמה ספרים חרטא יש בעולם? יש ספרים פשוט מטומטמים.