לפי דעתי זה חסר תקנה ואתם מתווכחים על סתם, בעזרת השם אל תתגייס לצבא, תלמד תורה וזכותך תגן עלינו שנלחם ונציל את העם, אתה תתפלל אנחנו נילחם אבל תציל אחד ואחד מאיתנו שאף אחד לא ימות בקרב,איך הדיל?
לפי דעתי זה חסר תקנה ואתם מתווכחים על סתם, בעזרת השם אל תתגייס לצבא, תלמד תורה וזכותך תגן עלינו שנלחם ונציל את העם, אתה תתפלל אנחנו נילחם אבל תציל אחד ואחד מאיתנו שאף אחד לא ימות בקרב,איך הדיל?
|
|
סבבה יפה אמרת
במדינה שלנו האיחוד הוא סביב המלחמה והאיומים מסביב
תגדיל ראש ותנסה להבין למה הכל קורה מי מכוון את זה (ואני לא מדבר על אלוהים) ולמי זה תורם...
קח רמז
התשובה נמצאת בכלכלה ובפוליטיקה
נ.ב
פותח האשכול לאט לאט אני קורא את האשכול שלך ורואה כמה מטומטם אתה(מה שלא ראיתי בפוסט הראשון)
התורה והגמרא זה דבר יפה מאוד אני גם הייתי דתי
יש בהם משהו די מדהים אפילו הגיוני לעולם אותופי אבל בכל מה שקשור מעבר לעולם הזה והכוונה לבין אדם לאלוהים ולא אדם לאדם
זה בולשיט מוחלט שזה חלק די נכבד בדת
אתה שטוף מוח כמו הכיפות הסרוגות שגדלים עם נשק בידיים מגיל 8
אבל וואלה אתה לא מטומטם מבחירה אם לא הייתי עובר למסגרת חילונית כנראה הייתי חושב כמוך כי אני מבין את ההשפעה של כול החרא הזה שמטיפים לך מגיל 0 (ועד סוף חיי תהיה לי הדוגמא הזאת משתי האחיות היקרות שלי)
נערך לאחרונה על ידי tryhxy; 24-03-2013 בשעה 04:23.
אני ממש לא שטוף מח. למעשה אני דתי לא מלידה , חזרתי למקורות פשוט. אני מהאנשים בעלי אמונה חזקה בבורא עולם ומאמינים שצריך לעבוד אותו, כי למה נולדנו??
וזהו זה הגישה שלי . הצבא גם חשוב אבל לא פחות מלימוד התורה . תסכים או לא זו הבחירה שלך ומשהו למחשבה בקשר לדת .
למה אתה חושב שרק אתם חוששים מכפייה דתית? אולי גם אנחנו חוששים מכפייה חילונית? למה אנחנו מתעקשים על הדת שלנו? כדי שלא תגרמו לנו לאבד את השבת , מה שהרומאים והיוונים ניסו לעשות ולא הצליחו ברוך ה' , כדי שלא תכריחו אותנו לפתוח את כל החנויות והקניונים בשבת ואז בגללכם נאבד את כבוד השבת ונרמוס את חוקי הדת והא-ל. ונהפוך להיות אתאיסטים שבזים להיסטוריה שלהם ומכחישים את מציאות האל ! אם אנחנו לא נשמור על הציביון התורני של המדינה , במה היא תהיה שונה משאר מדינות העולם? אם אתה רוצה לחיות כמו אתאיסט , תחפש לך מדינה חופשית , עזוב אותנו ! בגללך יהודים טובים נותנים לגיטימציה לדמיון שלהם להפוך למציאות , בגלל אנשים כמוך , אנשים חושבים שלהיות "הומו" זה לגיטימי , פשוט סטייה וחוסר שליטה עצמית , אני ממש מתבייש לראות שהמדינה בכלל שוקלת לתת לגיטימציה לאנשים שלא מסוגלים לשלוט בעצמם וביצרים שלהם , אם מחר מחרתיים יחליטו שללבוש בגדים זו כפייה דתית וירצו לעשות מצעד בעירום בעיר הקודש גם את זה נאשר? רק בגלל כמה סוטים? וכשינסו להסביר להם שם סוטים , הם יוכיחו לנו שהם נולדו כך , כבר בגיל ממש צעיר הם יטענו שהם אהבו להסתובב עם תחתון בבית , הם יביאו הוכחות מטרזן ומוגלי שזה דבר לגיטימי ואפילו הוכחות מאדם וחווה , הם ישתלטו על חופים שלמים ויכריזו על גאוות הנודיסטים , נו... זה אומר שגם אנחנו צריכים לאבד צלם אנוש כמוהם וכמוכם? תעשה לי טובה ותיכנס לארון שממנו יצאת , אני במקומך הייתי מתבייש לדבר על הסטיה שלי ברבים , אתם הורסים כל חלק טוב במדינה , המעשים שאתם עושים הם מעשי סדום ועמורה ובגלל אנשים כמוך א-לוהים החריב את סדום ועמורה ! לא חבל? עוד מעט תקום קבוצה של אנשים שתטען שלא צריך לעשות גם ברית מילה , כבר קמה קבוצה כזאת , מי צריך אותם כאן? שיעברו לחו"ל , התורה מצווה אותנו להתרחק מכל האנשים הרעים האלה שרוצים לנתק אותנו מהא-ל מהמסורת ומהמצוות , בושה.
אחשלי גם אני בעד שהצבא יהיה מבחירה ועם משכורת אבל מה לעשות שהמציאות בחיים לא תיתן לזה לקרות אין מה לעשות
צריך להפריד דת ומדינה
אתה לא היחידי שהצבא זה מסגרת שמזעזעת אותו והיה מעדיף להשאר מחוצה לה
אבל לכולם מזדיינים החיים במשך שלוש שנים אז שגם לך הם יזדיינו ואחרי שלוש שנים אני לא אתנגד שתלמד בישיבה שלך עד שתהיה בן 120
אני לא מבין למה צריך להפריד את הדת מהמדינה , לפי דעתי יהודי הכי פששוט צריך לתת 3 שנים מהחיים שלו ללימוד בישיבה . זה טוב גם לו וגם למדינה ,
לו כי הוא ידע את השורשים שלו ויכיר את המינימום שבמצוות,ולמדינה כי הוא מחזק אותה מבחינה רוחנית . אתה רשמת שאין סיכוי שזה יקרה אני רוצה להוכיח לך שזה יכול לקרות אם אני יחוקק חוק כזה , יש לי שאיפות לעשות את זה בעוד כמה שנים ב"ה ..
גבר, כמו שלך חשוב שאנשים ילמדו 3 שנים בישיבה, לי חשוב שכל אזרח במדינת ישראל, כל אחד שמקבל תעוזת זהות, חייב לתת 3 שנים בכדי להגן על גבולות הארץ שלו.
יש לך פתרון?
כל אחד יכול למצוא סיבה לא להתגייס,
אבל אז מי ישרת?
בסופו של דבר מישהו צריך להגן על האזרחים,
זה חייב להיות מישהו.
יכול להיות אתה, יכול להיות חברים שלך או ההורים שלך אבל זה חייב להיות מישהו,
אם אתה לא תעשה את זה אתה בעצם מעביר ת'אחראיות למישהו אחר,
ואם כל אחד יעביר ת'אחראיות הלאה ולא יקח ת'אחראיות בידיים שלו להגן על עצמו ועל המשפחה אז אף אחד לא יקח.
One Shot - One Kill
השאלה הנשאלת - האם הוא מעדיף לשאת את האחריות ולהגן בעצמו על המשפחה שלו? או שהוא מעדיף לסמוך על זה שאולי מישהו אחר יקח את האחריות ויגן עליו ועל המשפחה שלו...
אני ומשפחתי ו 60% מהמדינה מאמינים שהכח שלנו כעם יהודי נמצא אצל כל אחדד ואחד מאיתנו . האחדות שלנו היא זו שתביא אותנו לניצחון, וכמובן גם לימוד התורה כבר דיברנו על זה מספיק . לפחות 3 שנים לימוד תורה ו 3 שנים צבא . אז הפתרון הוא מי שיכול ללכת לישיבה כל ימי חייו ומסוגל לשאת בעול התורה (החרדים) ימשיכו ללמוד בישיבה כל ימי חייהם בסה"כ הם רק מיעוט מהאוכלוסייה ככה שלא צריך להיטפל אליהם , ומי שמעוניין להגן עלינו בכח הפיזי ולתרום למדינה 3 שנים שיילך לצבא למצות את יכולותיו. אני מאמין שלכל אחד יש הזדמנות לגדול בתורה ולהעשיר את כוחה הרוחני של המדינה , כמו שיש חיל האויר כך גם יש חיל הרוח. וזה הכל , הנושא לא נתון לוויכוח.
לא מבין את הקטע הזה של אני לא מתגייס אני לומד גמרא
גם חבר שלי לומד מתמטיקה באוניברסיטה ברמה גבוהה מאוד והוא יושב על זה הרבה שעות ביממה וזה מטריף לו את השכל וזה באמת קשה לו - אז הוא לא צריך להתגייס?
מתוך: כלכליסט
ניק קאר כתב ספר המסביר איך האינטרנט פוגע לנו במוח והופך אותנו לשטחיים. איש לא שמע על הספר עד שהוא "תורגם" לסרטון ביוטיוב והפך ללהיט ויראלי והוכיח בדיוק את מה שקאר טוען![]()
פאק אם הייתי יודע איפה את גר הייתי מגיע מעביר אותך סדרת חינוך העצבים שקיבלתי שקראתי את האשכול הזה הם כאין וכאפס לרמת חוסר המוסר שלך.
לעזאזל איך אתה בכלל מעז לפתוח דבר כזה ועוד הטיעונים המפגרים שלך זה לא להאמין!!!
בתור חייל מילואים פעיל שאיבד יותר מחבר אחד בצבא אני פשוט מתבייש שקיימים אנשים כמוך בעולם הזה חולי רוח עם חברים דיומיוניים שמאמינים שאיזה שדון ירוק מגן עליהם או משהו..
תעוף מהמדינה שלי וכמה שיותר מהר!
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
חמוד שלי אני יהודי במשך ה LIFE אנחנו לומדים תורה 24 שעות ביממה . לימוד התורה שלנו זה לא כמו לימוד מתמטיקה ומקצועות חול. הלימוד שלנו הוא לשם שמיים. לימוד מתמטיקה זה שונה בהמון מלימוד תורה . בתור יהודי גאה אני אומר לך שללמוד תורה מצריך שעות וימים ולילות ללא שינה . אני לומד במטרה אחת לעבוד את ה' יתברך . ובתמורה ה' ישמור עליינו . ועוד דבר כשבן גור-גור הכריז על המדינה הוא הרים את ספר התנ"ך מכאן אפשר להסיק שגם הרשע הכי גדול יודע מה זו תורה . אגב גם 10 בני המן "מבני בניו של המן למדו תורה בבני ברק" - והלא מזרע עמלק היו?