קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [שאלה] קצת פשוטה אבל בכל זאת מוזרה בקשר לוויסטה...
    על ידי OmriYaHoo בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 04-09-2008, 22:18
  2. [שאלה] קצת מפגרת אבל .. חח =]
    על ידי PozZA בפורום משוב
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 29-08-2007, 15:39
  3. תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 23-08-2006, 08:44
  4. [שאלה] קצת פאדיחה אבל מי זה רוביניו
    על ידי GoldStar בפורום כדורגל
    תגובות: 28
    הודעה אחרונה: 07-06-2006, 23:19
+ תגובה לנושא
עמוד 4 מתוך 7 << ראשון ... 23456 ... אחרון >>
מציג תוצאות 46 עד 60 מתוך 93

שאלה קצת מוזרה אבל נכונה בנוגע ל"בריאה" - עמוד 4

golf77
    אורח

אני מאמין שהעולם קיים כמה מליוני שנה ויש הוכחות לכך בנוגע לדינוזאורים ולעוד חיות קדומות ככה שזה לא נראה לי תפילת שמונה עשרה זו התענות ולמדתי בבית ספר דתי והייתי צריך לעשות את זה אבל למזלי זה היה מזמן(לפני שבע שמונה שנים) צריך להשתחוות בכמה משפטים מהתפילה ולדפוק על הלב כמה פעמים לא זוכר ממש הכל וטוב שאני לא זוכר ובקשר לשאלה שלך אם אני אומר תודה למישהו שמביא לי דבר מסויים אז כן במילה אחת או שתיים לא מאה או מאתיים או יותר מילים
    נערך לאחרונה על ידי golf77; 17-01-2007 בשעה 23:42.

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור האוואטר של Pirate
    לייקים
    0
    נקודות
    108
    משפט מחץ
    Viva la Resistance

תשמע גולף בתכלס רוב הפעמים אני בפורום מתווכח עם הדתיים פה ויותר בצד ה"מדעי"
    אבל מה שאתה עושה זה מוציא את הצד המדעי אידיוטי
    יש שרשרת של אירועים ארוכים מאוד שאין לי כוח לפרט אבל הכל מבוסס על תאוריה של ברירה. את התאוריה של הפיצוץ אף אחד לא יכול להסביר ובטח שלא אני, אבל השלב שבו כדור הארץ נוצר והכל זה משהו יותר הגיוני.
    !Hasta la victoria siempre
    ~Che Guevara

משתמש כבוד האוואטר של AvixTz
    שם פרטי
    אבי
    לייקים
    2
    נקודות
    279
    משפט מחץ
    הכל לטובה :)

ציטוט נכתב במקור על ידי golf77 צפיה בהודעה
    אני אומר תודה למישהו שמביא לי דבר מסויים אז כן במילה אחת או שתיים לא מאה או מאתיים או יותר מילים
    אם היית יודע שהוא מביא לך כל שנייה לנשום היית אומר כל שנייה תודה נכון ?
    אז תתחיל ..

בקשר לכל מה שרשום פה זה שוב ושוב נתחן אותו נושא שהיינו מדברים עליו לפני כמה חודשים .
    הבריאה של העולם יש פה כמה ואותם אנשים בעצם שמאמינים ב"פיצוץ" .
    שאף אחד עד היום לא הצליח להסביר לי את זה בהגיון פשוט .
    אני אומר שהעולם נברא גם כמו מיכל לפני 5767 שנים , שזה בעצם השנים העבריות שלנו "התשס"ז"
    אתם בטח אומרים אחד לשני מה היה עם הדינוזאורים אבל יש הוכחות אבל יש מדע ויש זה ויש זה .
    אז אני אסביר ..
    העולם נברא לפני 5767 שנים לפי הדת היהודים , נכון ? נכון .
    בבריאת העולם נבראו , המים השמיים הארץ הים חיות האוויר חיות המים חיות האדמה וכד' נכון ? נכון .
    מה שאני מנסה להגיד פה שהתורה לא [!!] סותרת את הדינוזאורים ..
    "אז איך זה שלפי התורה אנחנו פה 5767 שנה והעצמות הן מליוני שנים ?"
    - העצמות אכן נמצאו בחפירות ארכיאולוגיות כמאובן של מליוני שנים ,
    אך אם אתם זוכרים לפי התורה היה דור המבול , שבעצם כל העולם "נספה" ..
    נח לקח מחיות השדה ומהאדם ואת בניו ועוד ועוד .. אך ידוע כל כמה דברים שנשארו ..
    "מה זה נשאר ולאן אתה מנסה להגיע ?!"
    בתורה בדור המבול ידוע שהיית חיה בשם "רעם" רעם זאת חייה גדולת מיימדים ,
    אבל ממש ממש עד כדי כך שמשתווה ואפילו גדולה הרבה יותר מדינוזאור .
    הדינוזאורים היו בבריאת העולם אבל נספו בזמן המבול ,
    עכשיו תקח 2 אבני חצץ אחת תשים בכוס מים ואחת תשאיר בכוס ריקה .
    תשאיר את האבנים במקומם במשך שנה שלמה בלי להזיז אפילו לרגע..
    תקח אחרי השנה את 2 האבנים לארכיאולוג ותשאל אותו כמה זמן זאת "חייה" וכמה זמן זאת .
    כמובן שהוא יגיד על אחת שנה אחת אבל אותה האבן שהיית בתוך המים תהיה כפולה ומכופלת מזמן השנייה ..
    מה שבעצם אומר לנו שבדור המבול נהרגו הדינוזאורים ונשארו מתחת למים אבל לא של "כוס מים"
    אלא מים בגובה של 40 יום ו40 לילה ! שזה גובה עצווום וזמן ההתכלות של אותה עצם גדול פי כמה וכמה מכוס ,
    ועוד זמן התכלות מתחת לאדמה ועוד זמן התכלות שמש ועוד ועוד ועוד
    אז אני מצדיק את הבדיקה של הארכיאולוגים , אבל רק ארכיאולוג אחד בדק את הנושא הזה + גורם המבול
    והגיע לזמן של בריאת העצם כמו שרשום בתורתנו הקדושה ,
    אז לפני שאתם חופרים על נושא הדינוזאורים תסגרו את כל הפינות .

מה שמיכל אמרה לכם בתחילת הנושא על "לדתיים ב"ה לא חסר כלום"
    הכוונה היא שיודעים להסתפק במועט לעומת בן אדם אחר שלא יודע מה זה להסתפק ורודף אחרי הממון ..
    הלוואי והייתי שמח בחלקי , ואני מאחל את זה לכל אחד ואחד .
    נערך לאחרונה על ידי AvixTz; 18-01-2007 בשעה 21:03.

golf77
    אורח

מי זה "הוא"? איפה "הוא" נמצא? אתה יכול להאמין במשהו שאתה לא רואה ולא שומע אני לא מצטער ובקשר לדינזואורים זה סיפור שאני לא יודע להגיד אבל אני יודע רק שיש הוכחות של הרבה חוקרים שחיו לפני המון זמן ולא לפני 5000 ומשהו שנה ובטוח שהעולם קיים הרבה יותר אם אתה חושב שלא זה ממש בולשיט הרי 5000 שנה זה לא הרבה ועל פי תופעות טבע ועוד דברים שקרו יודעים להגיד את זה שהעולם קיים מלא זמן ותגיד אתה מאמין בגן עדן ובגהנום? אני לא מאמין שבן אדם אחרי שהוא מת הוא יוצא אכשהו מהקבר שלו אם אתה כן אז אתה מוזר חחחחח

משתמש כבוד האוואטר של AvixTz
    שם פרטי
    אבי
    לייקים
    2
    נקודות
    279
    משפט מחץ
    הכל לטובה :)

אתה מתחיל לדבר שטויות :\
    בן אדם יוצא מהקבר ? מי אמר לך את השטויות האלה ? לבן אדם יש את הצד הגשמי - גוף
    ואת הצד הרוחני- נשמה , שזה גם אם תחקור ותבדוק תראה שדיברת עכשו בלי לבדוק כי זה קיים ויש את זה [ממחקרים]
    5000 שנה אמרתי לך זה לא שבום לא קרה כלום ו5000 שנה חיו כמו שאתה חי עכשיו ,
    היו כל כך הרבה "תופעות טבע" שזה שינה את כל היקום לאו דווקא את העולם שלנו .
    אבל תבין שמבול שירד שינה המון את העולם שלנו גם מבחינת מראה וגם מביחנת התכלות .
    "אתה מאמין במשהו שאתה לא רואה" בטח שאני מאמין אני מרגיש ושם לב לזה :\
    אם תנסה באמת לראות איך העולם שלנו נמצא ואיך הוא מתוכנן תראה שרק "כח עליון" יכול לעשות דבר כזה .
    אז ברגע שאתה יודע שזה כח עליון .. תתחיל לעשות "סלקציה" ותראה מה יצא לך .
    על ענית לי בקשר ל"תודה" היית עונה כל שנייה ושנייה ?

לייקים
    0
    נקודות
    108
    משפט מחץ
    Viva la Resistance

אני שונא להיכנס לויכוח הזה אבל תכלס כל הסיפורים של התורה נשמעים לי אשכרה כמו סיפורי אלף ואלף לילה..סיפורים לילדים קטנים..ואני מרגיש כאילו אתה עדיין מאמין לזה כמו שילדים מאמינים שיש סנטה קלאוס בכל הכוח.
    נו באמת? מבול? הציף את כל העולם? ואברהם חי 150 שנה ואבא שלו תרח 200+? אתה יודע שלפי הביולוגיה התאים האנושים לא מסוגלים לחיות כל כך הרבה זמן בתנאים שהיו בימי קדם? רק היום בשיא הטכנולוגיה והמזון מגיעים ל120 ככה..
    העולם נוצר בשבוע? תראה כמה פירוט, כמה דברים, נראה לך שכל זה נוצר בשבוע? זה כל כך קשה להאמין וזה נשמע כמו סיפור סבא לפני השינה.. =/ ליד תאורית המפץ זה נראה ממש שטויות. איך אתה מסוגל להאמין לדבר כזה? פשוט איך? את תאורית המפץ ואת האבולוציה אתה מבטל מיד ואפילו לא חושב בהגיון, מאות אלפי שנים זה זמן בלתי נתפס ואני חושב שכולם פה חושבים ש10 אלף שנים זה זמן קצר מאוד, אבל זה ממש ממש לא. תסתכל על התקופה של יוון ורומא ותשווה לעכשיו, אי אפשר להשוות נכון? הפרשי זמן עצומים! בתקופת רומא אדם גבוה נחשב 1.60, זקן שהוא הגיע לגיל 40, תראה כמה שינויים היו בעולם וכל זה רק ב2000 שנים. חיות ואנשים מסתגלים למחיה ממקום למקום, זה פועל לפי שיטת המוטציה והברירה, תאר לך שמשפחת גרבילים נודדת לסיביר [סתם דוגמא], המשפחה הנחמדה המליטה הרבה מאוד גרבילים, אבל קרה אסון וכמה מהם נולדו עם אקסטרה פרווה [מוטציה], כמו שבני אדם לפעמים נולדים מפגרים או עם עיוותים אחרים. עכשיו החורף הקשה הגיע וכל משפחת הגרבילים מתה חוץ מהמוטציות, שיש להם אקסטרה פרווה להישרדות, ואלה מתרבים ואחרי המון שנים נוצר זן חדש. זה נשמע לי אישית נורא הגיוני.
    מה לגבי הטענה של התורה שהשמש, הירח והכוכבים סובבים את הארץ? ואנחנו מרכז היקום? והשמש בגיל של כדוה"א? בלתי אפשרי. אלוהים תלה את השמש והירח במקומם רק אחרי שכדור הארץ נוצר?
    אני לא מבקש ממך להאמין בזה, אבל אני רוצה שתחשוב רגע מהצד החילוני, שתבין למה אנשים מתקשים להאמין לספר כל כך עתיק. האדם החכים מאוד היום, ומה שאתה מבקש מאנשים זה לעזוב את המדע, את המחקר ואת הבדיקה, וללכת לאמונה במשהו שנכתב מזמן, ומי יודע איזה שינויים יש בו.
    ~Che Guevara

golf77
    אורח

למה לערב עדות?בלי להיות גזען?אתה גזען אגוזים אחושרמוטה,
    בלי גזענות אמרת?לצערנו גם היטלר אמר את זה לפני 70 שנה,בלי גזענות,בל יגזענות נספנו בלי.
    נערך לאחרונה על ידי חיליק; 19-01-2007 בשעה 15:52.

משתמש ותיק
    שם פרטי
    חיליק
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "הפוך בה והפוך בה וכולה בה"

ציטוט נכתב במקור על ידי Pirate צפיה בהודעה
    אני שונא להיכנס לויכוח הזה אבל תכלס כל הסיפורים של התורה נשמעים לי אשכרה כמו סיפורי אלף ואלף לילה..סיפורים לילדים קטנים..ואני מרגיש כאילו אתה עדיין מאמין לזה כמו שילדים מאמינים שיש סנטה קלאוס בכל הכוח.
    נו באמת? מבול? הציף את כל העולם? ואברהם חי 150 שנה ואבא שלו תרח 200+? אתה יודע שלפי הביולוגיה התאים האנושים לא מסוגלים לחיות כל כך הרבה זמן בתנאים שהיו בימי קדם? רק היום בשיא הטכנולוגיה והמזון מגיעים ל120 ככה..
    העולם נוצר בשבוע? תראה כמה פירוט, כמה דברים, נראה לך שכל זה נוצר בשבוע? זה כל כך קשה להאמין וזה נשמע כמו סיפור סבא לפני השינה.. =/ ליד תאורית המפץ זה נראה ממש שטויות. איך אתה מסוגל להאמין לדבר כזה? פשוט איך? את תאורית המפץ ואת האבולוציה אתה מבטל מיד ואפילו לא חושב בהגיון, מאות אלפי שנים זה זמן בלתי נתפס ואני חושב שכולם פה חושבים ש10 אלף שנים זה זמן קצר מאוד, אבל זה ממש ממש לא. תסתכל על התקופה של יוון ורומא ותשווה לעכשיו, אי אפשר להשוות נכון? הפרשי זמן עצומים! בתקופת רומא אדם גבוה נחשב 1.60, זקן שהוא הגיע לגיל 40, תראה כמה שינויים היו בעולם וכל זה רק ב2000 שנים. חיות ואנשים מסתגלים למחיה ממקום למקום, זה פועל לפי שיטת המוטציה והברירה, תאר לך שמשפחת גרבילים נודדת לסיביר [סתם דוגמא], המשפחה הנחמדה המליטה הרבה מאוד גרבילים, אבל קרה אסון וכמה מהם נולדו עם אקסטרה פרווה [מוטציה], כמו שבני אדם לפעמים נולדים מפגרים או עם עיוותים אחרים. עכשיו החורף הקשה הגיע וכל משפחת הגרבילים מתה חוץ מהמוטציות, שיש להם אקסטרה פרווה להישרדות, ואלה מתרבים ואחרי המון שנים נוצר זן חדש. זה נשמע לי אישית נורא הגיוני.
    מה לגבי הטענה של התורה שהשמש, הירח והכוכבים סובבים את הארץ? ואנחנו מרכז היקום? והשמש בגיל של כדוה"א? בלתי אפשרי. אלוהים תלה את השמש והירח במקומם רק אחרי שכדור הארץ נוצר?
    אני לא מבקש ממך להאמין בזה, אבל אני רוצה שתחשוב רגע מהצד החילוני, שתבין למה אנשים מתקשים להאמין לספר כל כך עתיק. האדם החכים מאוד היום, ומה שאתה מבקש מאנשים זה לעזוב את המדע, את המחקר ואת הבדיקה, וללכת לאמונה במשהו שנכתב מזמן, ומי יודע איזה שינויים יש בו.
    ממ,רומא לא הייתה קיימת,גם לא יוון,וגם לא בבל,וכה גם לא האימפריה העותמאנית הראשונה,וגם לא הקרבות במלחמת 400 השנים,ואני אומר ששויץ כן נלחמה ב400 שנה האחרונות למרות שאומרים שהיא לא,ואני אומר שהיו יותר נשיאים לארה"ב ממה שהיה,ויותר מ13 קולוניות.
    תוכיח לי שכל זה,באמת קרה,תוכיח שיוון הייתה קיימת ונפוליאון היה קיים וכו' וכו' וכו'.
    תוכיח,מה תגיד לי?יש היסטוריונים,סיפורים שעברו מאב לבן,וכו',במה זה שונה מלהאמין בתורה?שהרי 6 מיליון אנשים הודו והודיעו כי התורה הייתה קיימת,בחרטומי מצרים,דבר שכולם העולם מתבסס עלייו כל המדענים מתבססים על ההיסטוריה דרכו,כתוב על קריעת ים סוף,ואתה בתור יהודי,עושה סלקציה במה להאמין מהיסטוריה ובמה לא?זה לא עיניין של אמונה,זה עיניין עובדתי לכל דבר,קריעת ים סוף הייתה,וכך גם 10 המכות,אם אלו היו אז כל יציאת מצרים הייתה,ומעמד הר סיני,וכל היוצא בכך,וכמו שאתה מוכיח לי על סמך עובדות היסטוריות שנפוליאון באמת נלחם לפני 200 שנה וכך גם הייהת קיימת האימפריה הרומאית והיוונית,על סמך אותם כתובים,ממצרים ועד בבל,אני מוכיח לך שכל המקרים המתוארים בתנ"ל קראו,ואם אתה מודע ומקבל הוכחה לכך שיציאת מצרים קרתה,נס גדול שאין כמוהו,אז למה שכל התורה כולה לא תיהיה נכונה?פה נכנס הקטע של האמונה אתה צודק,אבל לפני זה,הכל עובדות,עובדות נטו.
    יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
    1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה

GOLF99
    אורח

חיליק או איך שלא קוראים לך אני שם זין על ההשעיות שלך אתה עוד לא מבין את זה?

Pirate בקשר לגיל האדם תיקרא את המאמר שאני שולח לך והוא מאוניברסיטת בר-אילן ותגיב עליו בבקשה
    **וכל מי שרוצה זה מאמר מאוד מעניין
    http://www.biu.ac.il/JH/Parasha/noah/avi.html

לייקים
    0
    נקודות
    108
    משפט מחץ
    Viva la Resistance

תשמע, עדויות ליוון ורומא רואים יפה מאוד, שברי חרס, עתיקות, הפניתאון, הקולוסיאום, האודיסיאות שכתב הומרוס וכו', נפוליאון היה אישיות מוכרת מאוד, והשפעתו ראו בכל מקום, יש ציורים ישנים שלו מלפני 200 שנה, האנשים שחיו בדורו הגיעו עד המאה ה19 ואף עד ה20, וסיפרו לילדיהם עליו.
    מה אתה מדבר זה תקופה של 6000 שנה לפחות, מאז עברו בישראל המון אימפריות ענקיות שרמסו והרסו כל זכר ליהדות העתיקה. באמת יש את שרידי בית המקדש אבל אי אפשר לטעון שבגלל שיש שרידים אז בטוח בטוח בטוח כל התורה נכונה. זה כמו שרואים את כל בתי המקדש שבנו הרומאים לאלים שלהם, ואנחנו יודעים יפה מאוד שזה שטויות והם לא קיימים, ובנו מבנים לחינם. אז לך תדע אולי סתם בנו בית מקדש?
    בתכלס, הדבר היחיד שישכנע אותי שהתורה נכונה, זה שאני אראה נס במו עיניי, אבל לא סתם נס שאתם אומרים "תראה הכל מסביבך זה נס", שאני אומר נס זה שירד מלאך מהשמיים מעופף וישנן לי פסוקי תורה. או שהמשיח יבוא ויראה נסים
    אז אני ישתכנע.
    ~Che Guevara

בתכלס, הדבר היחיד שישכנע אותי שהתורה נכונה, זה שאני אראה נס במו עיניי, אבל לא סתם נס שאתם אומרים "תראה הכל מסביבך זה נס", שאני אומר נס זה שירד מלאך מהשמיים מעופף וישנן לי פסוקי תורה. או שהמשיח יבוא ויראה נסים
    אז אני ישתכנע.
    בורא העולם ברא את האדם למען מטרה ברורה. המטרה היא שבזכות האמונה שהאדם מאמין באלוקים, הוא יזכה לחיים נצחיים, שהם חיי העולם הבא. אולם לא מקובל לשלם שכר על הישג שהושג ללא כל מאמץ; לכן, כל אדם חייב לעבור מבחן בתחום האמונה ולהוכיח את עצמו. לשם מטרה זו העניק הבורא לאדם את יכולת הבחירה החופשית. האדם אינו ''מוכרח'' להאמין, הוא גם אינו ''מוכרח'' לקיים את המצוות. האדם מאמין ומקיים מצוות משום שהוא רוצה בכך, משום שהוא בוחר בדרך זו מרצונו החופשי, תוך וויתור על מילוי משאלות לבו האישיות ותוך התגברות על דחפים המושכים אותו לכיוון של חיים ללא עול וללא אמונה.
    תפקידו של הנס הוא להמחיש את מציאותו של הבורא, ועל ידי כך להציב בסיס מוחשי לאמונה. לעומת זאת, כאמור, אסור שתהיה ''כפיה'' להאמין. ברגע שיווצר הכרח להאמין, לא יוכל האדם לכפור בקיום הבורא ויופר האיזון של הבחירה החופשית. לכן, הבורא דואג לכך, שבשעת התרחשות הנס, יימצא תמיד ''פתח הצלה'' כלשהו שבאמצעותו ניתן יהיה ''להסביר'' את התופעה הנסית על ידי הסבר טבעי. ההסבר עלול להיות דחוק ומגוחך ככל שיהיה, אולם הוא ייקרא הסבר למי שרוצה לטעות. מי שמעוניין בחיזוק האמונה, יפעיל את שכלו הישר ויראה בתופעה הנסית את יד ההשגחה העליונה. לעומתו, מי שירצה להתעקש ולהתכחש לקיומה של תופעה על טבעית, ימצא לעצמו מפלט בהסבר הטבעי ויתעלם מן ההיגיון המבחין בתופעה העל טבעית. אותו אדם ימשיך בדרכו כאילו לא אירע דבר
    הנס הבולט ביותר שאירע בתקופת יציאת מצרים ישמש לנו כדוגמה לדברינו: בקריעת ים סוף, כשאך נכנסו בני ישראל לתוך הים, נעמדו מי הים כחומה מכאן ומכאן, וביניהם נוצר מעבר רחב בעל שנים עשר נתיבים שבו צעדו שנים עשר שבטי ישראל.
    כיצד אירע הדבר? נס גלוי! משה נטה את ידו על הים, והים נקרע ונבקע לגזרים. אך המקרא מציין פרט מעניין: רוח עזה נשבה במשך כל אותו לילה. לשם מה היתה נחוצה רוח זו? האם יעלה מישהו על דעתו שבכוחה של רוח, ולו החזקה ביותר, להעמיד את מי הים כחומה בצורה? האם נשמע פעם על טייפון שיצר ''כביש'' יציב באמצע הים?
    הרוח שנשבה באותו לילה לא תרמה מאומה לקריעת ים סוף, אולם היא אפשרה לכופרים המושבעים להמשיך בדרכם ולשלול את קיום הבורא. תופעה זו חוזרת על עצמה אין ספור פעמים. למרבית הפלא השלכותיה באות לידי ביטוי עז דווקא בימינו.

מתוך:http://www.hidabroot.org/Site/index.asp

לייקים
    0
    נקודות
    108
    משפט מחץ
    Viva la Resistance

טוב, אם ככה, למה אתם כופים את הדת על כל החילונים? למה להשבית מדינה שלמה רק בגלל מיעוט?
    זה רק גורם לתסכול והתרחקות.
    ~Che Guevara

GOLF99
    אורח

הם עושים את זה כדי שעוד אנשים יתחילו להיות דוסים חיים פעם אחת אז צריך להנות מהחיים ושכל אחד יעשה מה שבא לו אף אחד לא יגיד לדוס לחזור בשאלה אז שאף דוס לא יגיד למישהו לחזור בתשובה שישב בבית שלו ויתפלל הקטע הכי מעצבן זה שהרבה מהם בימי כיפור זורקים אבנים על אמבולנסים שמפנים חולים זה הכי מעצבן ודקה אחרי זה הם ילכו להתפלל ל"אלוהים"

טוב, אם ככה, למה אתם כופים את הדת על כל החילונים? למה להשבית מדינה שלמה רק בגלל מיעוט? זה רק גורם לתסכול והתרחקות.

אחים שלי הינה הסבר קצר ונכון שמצאתי לשתי השאלות שלכם:
    חשוב רגע, עד כמה אתה מרגיש בחיי היום יום כפיה דתית?
    עד כמה הדתיים והדת מפריעים לך אישית בחיי היום יום? כמה אחוזים מתוך 24 שעות ביממה אתה כפוי על ידי הדתיים האלה?
    אתה יכול ללכת, לטייל, לקפוץ, לאכול, לצפות בטלוויזיה, וידאו, מחשב, אינטרנט, מסיבות, כדורגל, כדורסל, מישהו מונע ממך משהו?
    כמה פעולות ביום אתה כפוי לעשותם או נמנע מלעשותם, בגלל הדתיים וה''כפייה'' החמורה שלהם...
    אם תבדוק טוב תראה שבחיי היום יום שלך אתה עושה מה שאתה רוצה מבלי שום כפייה.
    יש גורמים שלצערינו משסים את הציבור החילוני כנגד הדת והדתיים ומנפחים כל דבר למען אינטרסים ידועים, וכך גורמים לקיטוב בעם.
    לדעתי לא החילונים אשמים ולא הדתיים אשמים בקיטוב בעם, מי שאשם היא קבוצה קטנה של אנשים ידועים מהתקשורת ומהפוליטיקה, שכדי להרוויח קולות בבחירות ורייטינג ועוד רווחים מפוקפקים, הם מוכנים לפלג את העם.
    לדעתי החילונים לא נגד הדתיים, והדתיים לא נגד החילונים, בהרבה מקומות בארץ שוררת הרמוניה בין חלקי העם, ישנם הרבה שכונות ובניינים שגרים בהם חילונים ודתיים ביחד בשלום ושלווה, אנחנו לא אחד נגד השני.

הקטע הכי מעצבן זה שהרבה מהם בימי כיפור זורקים אבנים על אמבולנסים שמפנים חולים זה הכי מעצבן ודקה אחרי זה הם ילכו להתפלל ל"אלוהים"
    כמה נקודות בעניין:
    1)קודם כל אין שום היתר ואין שום רב שמתיר זריקת אבנים בשבת.
    2) אבן היא מוקצה בשבת ואסור לגעת בה מי שנוגע באבן עובר על ההלכה היהודית
    3)בנוסף על פי היהדות אסור לסכן אף יהודי גם אם הוא מחלל שבת.

מה זה דתי? מה זה חרדי?(דתי וחרדי בהגדרה זאת מתיחסים כגוף אחד)- דתי הוא מי שיש לו דת, איזה דת? הדת היהודית- והדת היהודית אומרת לשמוע לרבנים אומרת שאסור לגעת באבן כי היא מוקצה ואומרת שאסור לסכן יהודים- האם מי שלא שומר על מצוות הדת היהודית ובכל זאת מחליט לזרוק אבנים האם הוא דתי או לא דתי?
    אז זורקי האבנים לא מייצגים כלל את הציבור החרדי. וכמו בכל ציבור, ישנם אנשי שוליים טועים המכתימים במעשיהם הרעים ציבור שלם.
    להלן פסק הלכה שפורסם על ידי הבד"ץ (בית דין צדק) העדה החרדית, ממנו תלמד שהרבנים אסרו ואוסרים בכל תוקף זריקת אבנים.

אזהרת רבותינו הבית דין צדק שליט"א
    "היננו מגלים דעתנו - דעת התורה בנוגע לקיום דין מחאה. שעל פי דין תורה: אסור להשתמש בשום מעשה אלימות, ולא בהצתת פחי אשפה, וכל שכן זריקת אבנים וכדומה חס וחלילה, שהוא דבר המביא לידי סכנה.
    ואין כוחנו אלא בפה. ועל הגדולים להזהיר את הקטנים שלא יעשו כן חס וחלילה. ולשומעים יונעם ותבוא עליהם ברכת טוב.
    ועל זה באו על החתום הבית דין צדק, כאן עיר הקודש ירושלים".

כמובן שלא יודיעו לך על פסק הלכה כזה, ואפילו להיפך, יתנו לך להבין שזריקת האבנים נעשית בעידוד הרבנים הקיצוניים והשחורים האלה. וכך נגרם עוול לציבור שלם, בגלל מספר לא ממושמעים פורצי גדר וחוק, שלא מייצגים את הציבור החרדי, וגורמים לאשלייה מעציבה כאילו הציבור החרדי אלים.
    לסיכום אסור לזרוק אבנים וזורקי האבנים אינם מצייגים את שומרי המצוות ואינם מייצגים את התורה ואת אלוקים, זורקים אלו אינם שומרים את התורה כאשר הם פועלים בכל פעולה אלימה כלשהי, בנוסף על כך שיש לנו לדעת שה"כיף" של התקשורת לפרסם כל מעשה אלימות קטן שוב ושוב ולנפחו לממדים.

+ תגובה לנושא
עמוד 4 מתוך 7 << ראשון ... 23456 ... אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 17:23.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,498,967 | הודעות: 8,199,560 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect