קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. אנדר / אובר (161) גליל עליון - מכבי ראשון לציון
    על ידי badboy2 בפורום הימורים ו-Winner
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 18-05-2006, 16:46
  2. גבעת שמואל - מכבי ראשון לציון
    על ידי super G בפורום הימורים ו-Winner
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 06-03-2006, 12:33
  3. תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 24-02-2006, 12:32
  4. הלכתי היום ברגל מת"א עד ראשון לציון
    על ידי Fabio בפורום דיבורים
    תגובות: 18
    הודעה אחרונה: 23-11-2005, 00:09
+ תגובה לנושא
עמוד 4 מתוך 4 << ראשון ... 234
מציג תוצאות 46 עד 54 מתוך 54

הקמת קהילה מסורתית חדשה בעיר ראשון לציון - עמוד 4

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי asaf preiss צפיה בהודעה
    בס"ד
    השלום והברכה,
    האופן בהם בחרת, "דניאל", לברוח מהמציאות בה חלק גדול מהעם אינו בוחר ביהדותו דרך הזקן של הרב אלא באמצעות בירור אמיתי וחיפוש הזהות היהודית אשר במשך 50 השנים האחרונות נכרתה ממנו על ידי עסקנים למיניהם, אינה מותירה כל מקום לספק כי אתה מנוי על אלה, שמעלימים עין מכספים רבים שמגיעים ככספי תרומות מחו"ל ומהעולם היהודי, אותו אתה מבקש לכרות.
    אין לך כל זכות לטעון, כי אתה וכמוך הם בעלי התורה ואין לך כל זכות למנוע מהאב או מהאם, המעוניינים בחיפוש אחר יהדותם תוך שמירה על ערכי המשפחה שלהם, לומר להם כי הם אינם יהודים.
    אגב, סלח לי, האם אתה יודע כמה בתי כנסת בישראל אינם אומרים דבר וחצי דבר כאשר בשבתות בר מצווה וחתן מגיעים אליהם - כן, ברכב, חביבי - אורחי המשפחה, הנאלצים "לקנות" את העליה שלהם לתורה בכסף? הרי הכסף הוא מוקצה, וכבר אמרתי וטענתי, כי בזוהר נקבע, כי כל התעסקות בכספים ובצרכי בית הכנסת, אפילו צרכי תורה, הינם חילול קודש?
    אבל, מה לעשות, הוכחת שוב ושוב כי אתה מוכן לסתום עיניים, ליהנות מכספי תרומות אשר אינם מסריחים (כסף לעולם אינו מסריח) אך מקורותיו אינם כשרים, היות ואינם מנויים על החצרות מהם אתה מגיע. מה יוצא מכך? שאתה ודומיך מקבלים בהנאה ובשפשוף ידיים כל אגורה שתתקבל מאותם יהודים אשר אינך מכיר ביהדותם ומאידך, אתם מרשים לעצמכם לגזור כלייה על העם היהודי או לפחות על חלקו.
    תרשה לי לומר לך באופן הגלוי ביותר - אותי לא מעניין איך מגיע היהודי לבית הכנסת בשבת. אותי כן מעניין שבשבת ובחג לא ימכרו ספרי תורה, לא ידברו סרה ואחד בפנים אחד בחוץ, לא יהפכו את בית הכנסת למסחרה ולשוק והעיקר - שמי שמגיע לשם מגיע באמונה שלמה כי הוא או היא עושים זאת באופן אמיתי, למענם ולמען ביתם.
    ואם אתה ודומיך ממש לא אוהבים את זה? נו, באמת, מעניין אותי כקליפת השום. מי שמחפש את האיחוד ואת הליכוד, לא מתנכר לעמו ולאחיו. מי שמחפש את ההנאה הכספית מכספי תרומות ומוכן להוציא לשמד ולכרת מעל מחצי מהעם היהודי - בוגד בערכים המקודשים ביותר לעם היהודי.
    אתה את שלך אמרת ואני בטוח, דווקא בגלל ההתעצמות בכניסה לבלוגים, באי-מיילים ובטלפונים - כי אנשים רבים בעם היהודי מחפשים את הדרך על מנת להגיע ולשמוע דבר תורה ואת הדרך להתרחק ממשניאי הדת ומאוכפיה.
    רב שלום לך ולמחנה אשר בו אתה יושב.
    אגב, מס' הנייד שלי הוא 0503-588699
    בכבוד רב,
    אסף חיים פרייס
    ראשון לציון

תקשיב אני לא אמרתי לאף אחד אם הוא יהודי או לא, אדם לא בוחר להיות יהודי, הוא נולד עם נשמה של יהודי כשהוא נולד.
    אבל יהודי צריך להחליט אם האו הולך בדרך התורה או לא.
    אם כן, מבורך.
    אם לא, דינו כתינוק שנשבה וה' יסלח לו אני מקווה.
    אבל אדם צריך להחליט, הוא לא יכול לעשות מהדת צחוק.
    אנשים שמגיעים לבר מצווה של הבן שלהם עם אוטו, אני מודע לעניין אבל אני לא מייצג את הקהילה הזו של האנשים זה אתה מייצג אותם, אלו האנשים המסורתיים שכן עושים בר מצווה אבל מגיעים לשם באוטו, לדעתי זה ביזיון בית הכנסת.

לגבי מכירת דברים בבתי הכנסת בשבת, כדאי שתתחיל להבין מה ההבדל בין הזוהר לספר הלכה.
    בגמרא ובספר הזוהר תוכל למצוא המון דעות בנושא הדת, לדוג':
    ר' יוסי הגלילי היה אוכל עוף בחלב, אמוראים אחדים סוברים שתפילת ערבית היא רשות, ורבות המחלוקות ביהדות.

מה שקורה בסופו של דבר זה שישבו אחרונים וראשונים וגבעו מכל הבלבול הזה הלכה למעשה, שהיא הרלוונטית.
    הזוהר הוא לא ספר הלכה, האו ספר קדוש של לימוד נסתרות התורה אבל אין בו שום חלק של ספר הלכה עד כמה שידוע לי.
    אם אתה מתעניין למה בבתי כנסת ספרדים מוכרים עליות, אתה מוזמן לפתוח ספר ילקוט יוסף.
    כרך של הלכות בית הכנסת, הוא לא מפספס שום עניין, הרבה פעמים חיפשתי דברים בילקוט יוסף ומדברים של על הכל.

בכל מקרה לא הבנתי מה אתה רוצה ממני בקשר לתרומות, אין לי עניין בכל זה, כתבת שאתה 27 שנה חזן אולי אתה מתעסק בתרומות, אבל אני קטן ממך בהרבה, אולי הרבה יותר ממה שאתה חושב, בספטמבר אהיה בן 15.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל הקמת קהילה מסורתית בעיר ראשון לציון

בס"ד
    השלום והברכה,
    ערב שבת שלום,
    העניין פשוט ביותר. אלו אשר יודעים לצאת חוצץ ולקרוע חלקים נכבדים מהעם היהודי, מהיושבים בציון ו/או היושבים בניכר, אלו אשר אינם מוכנים לקבל את יהדותם של מי שנוסעים בשבת לבית הכנסת ובוחרים לבטא את יהדותם לא מתוך חצרות אורתודכסיים, יודעים להעלים עין מהעובדה, כי בעוד יד אחת קוצרת, יד אחרת אוספת. בו זמנית גם לשלול את זכותו של היהודי לחיות כיהודי על פי אמונתו והשקפת עולמו ומאידך, גם להתעלם מהעובדה שרוב כספי התרומות המגיעים לבתי הכנסת בארץ באמצעות הסוכנות היהודית, משרד הפנים ומשרד הדתות, מגיעים מתורמים מהתנועה המסורתית והרפורמית בעולם.
    כמו שאמרתי - הכסף לעולם אינו מסריח והוא עובר הכשר מיד כשהוא עושה עלייה לארץ הקודש.
    כל שאני טוען הוא, שזכותו של היהודי בכל מקום בעולם על דתו אינה שונה מזכויותיו של היהודי שומר המצוות. אין לאף אדם יהודי בעולם, לא משנה מה רמתו הרוחנית והשפעתו בעולם הדתי, יהא רב גדול ככל שיהיה, לשלול את יהדותו של יהודי אחר ולו בגלל דעה פוליטית, ביטוי שונה ליהדותו או השתייכותו לתנועה הרפורמית או המסורתית.
    דווקא בתקופה זו, בה העם היהודי מאויים באופן קשה ביותר מרמות התבוללות ופירוד קשות ביותר, נחוצה האחדות, נחוץ רגש הקירוב ונחוץ לחפש את הדרך בה נקרב אחים ולא נשלול מהם את יהדותם.
    על כל זה תוסיף את חילול השבת במכירת ספרי תורה, תשמישי קדושה ועליות בבית הכנסת, המביאים למסחור הדת ותקבל קרע שכמעט ואינו ניתן לגישור.
    אשמח באם תגיב על דבריי ואתה יותר ממוזמן להצטרף לדיון ובמידה ואתה גר באזור ראשון לציון, הנך יותר ממוזמן לקחת חלק בעשייה למען הקהילה והציבור.
    בברכת שבת שלום,
    אסף חיים פרייס

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

אתה מתאר פה קרע שאני בכלל לא מעוניין ליצור חח.
    אני לא אתבאס משכן מסורתי, ואין לי בעיה לשאת אישה מסורתית אם היא מצאה חן בעניי.
    אני לא שונא אותך חלילה או פוסל את יהדותך, אני מאמין שאתה יהודי טוב שרוצה לקיים מצוות על הדרך הטובה ביותר, אבל לפי מה שאני מאמין לא בחרת בדרך הנכונה.
    אני מכבד אותך הרבה יותר מאדם שאינו מאמין כלל או שאינו שומר כלל, אני מעריך מאוד את הניסיון שלך להיות על הצד הטוב ביותר ועוד לצאת כביכול נגד הזרם העיקרי.
    אני לא בא לעשות שום קרע, לא פוסל את יהדותך, לא חושב שאתה אדם רע חס וחלילה.

לגבי תרומות אני לא יודע, אבל אני מאמין שמי שתורם סכום נכבד יודע בידיוק לאן הכסף הולך, תקן אותי אם אני הטועה.
    אני לא אתפלא אם אדם מסורתי מחו"ל יודע שהוא תורם לאורתודוכסים ומאמין באמונה שלמה שדווקא תרומה לקהילות האורתודוכסיות תביא לו ברכה.
    אנשים בחו"ל בעיקר מבולבלים, הם לא באמת יודעים מה הם, הם אף פעם לא התעמקו בזה, שומרים מה שנח להם ומניחים תפילין.
    אני בעד אנשים שמשתדלים ומניחים תפילן מידי פעם ועושים פשרות, אבל לפתוח קהילה של אנשים כאלה זה לא דבר נכון בגלל שכל אדם כמו המסורתי מחו"ל אמור לדעת שהדבר השלם והאמיתי זה לשמור את כל התורה כולה.
    אין פשרות לכתיחלה, קהילה של פשרות זה דבר פסול.

אני גר במרחק 20 דקות מראשון אבל זה לא לעניין שילד בן 14 יפגש איתך לדיון חח אני מעדיך שזה יישאר פה :]

מורחקים
    לייקים
    0
    נקודות
    0

בס"ד
    השלום והברכה,
    ערב שבת שלום,
    העניין פשוט ביותר. אלו אשר יודעים לצאת חוצץ ולקרוע חלקים נכבדים מהעם היהודי, מהיושבים בציון ו/או היושבים בניכר, אלו אשר אינם מוכנים לקבל את יהדותם של מי שנוסעים בשבת לבית הכנסת ובוחרים לבטא את יהדותם לא מתוך חצרות אורתודכסיים, יודעים להעלים עין מהעובדה, כי בעוד יד אחת קוצרת, יד אחרת אוספת. בו זמנית גם לשלול את זכותו של היהודי לחיות כיהודי על פי אמונתו והשקפת עולמו ומאידך, גם להתעלם מהעובדה שרוב כספי התרומות המגיעים לבתי הכנסת בארץ באמצעות הסוכנות היהודית, משרד הפנים ומשרד הדתות, מגיעים מתורמים מהתנועה המסורתית והרפורמית בעולם.
    כמו שאמרתי - הכסף לעולם אינו מסריח והוא עובר הכשר מיד כשהוא עושה עלייה לארץ הקודש.
    כל שאני טוען הוא, שזכותו של היהודי בכל מקום בעולם על דתו אינה שונה מזכויותיו של היהודי שומר המצוות. אין לאף אדם יהודי בעולם, לא משנה מה רמתו הרוחנית והשפעתו בעולם הדתי, יהא רב גדול ככל שיהיה, לשלול את יהדותו של יהודי אחר ולו בגלל דעה פוליטית, ביטוי שונה ליהדותו או השתייכותו לתנועה הרפורמית או המסורתית.
    דווקא בתקופה זו, בה העם היהודי מאויים באופן קשה ביותר מרמות התבוללות ופירוד קשות ביותר, נחוצה האחדות, נחוץ רגש הקירוב ונחוץ לחפש את הדרך בה נקרב אחים ולא נשלול מהם את יהדותם.
    על כל זה תוסיף את חילול השבת במכירת ספרי תורה, תשמישי קדושה ועליות בבית הכנסת, המביאים למסחור הדת ותקבל קרע שכמעט ואינו ניתן לגישור.
    אשמח באם תגיב על דבריי ואתה יותר ממוזמן להצטרף לדיון ובמידה ואתה גר באזור ראשון לציון, הנך יותר ממוזמן לקחת חלק בעשייה למען הקהילה והציבור.
    בברכת שבת שלום,
    אסף חיים פרייס
    תראה אם היית אומר את מה שאתה אומר בתקופת מלכות דוד או שלמה שזה בעצם התקופה שמבחינת היהדות לשם אנו כעם רוצים להגיע היית מנודה אז תעשה לך ולכל הקהילה שלך טובה ותפסיק למכור להם שהם בסדר כי כשהמשיח יבוא במהרה בימינו אתם תאכלו את הלב לא פחות מכל חילוני או אדם שמתחזה לדתי(כמוני חחח).

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל הקמת קהילה מסורתית בעיר ראשון לציון

בס"ד
    כנראה שהמדובר כאן בשני ניגודים מהותיים בהשקפת העולם. בכל מקרה, אין כאן ניסיון "למכור" משהו למישהו, אלא קהילה המאפשרת ליהודי לזהות עצמו כיהודי מבלי להשתייך למפלגה או חצר.
    בניגוד גמור למה שאמרת, איני חושב שבתי כנסת אלו או אחרים הינם פיקצייה אבל אני כן חושב כי מהותו של בית הכנסת, היא לאפשר את החיבור בתוך הקהילה, את החיבור בין היהודי הפרטי של כל אחד מאתנו ליהודי הכללי, זה הקושר עצמו לעם.
    מתוך דבריך אין אני מבין הכיצד תוכל אתה לקשר יהודי אשר אינו רואה בדרך האורותדוכסית כל אפשרות לגשר על פערים, אך רואה בשילוב של השקפת עולמו והדרך בה הוא מנהל את חייו עם החיים היהודיים ועם האמונה היהודית דווקא במה רחבה לזהות העצמית שלו ושל ילדיו. מה שלא נותנים לו רבנים, גדולים ככל שיהיו, נותנת לו האפשרות להצטרף לתפילה המובנת לו, לשמוע דבר תורה מבלי להזרים כספים עבור העמידה והחשוב ביותר - להיות שייך ליהדות מבלי לפרנס עסקנים.
    המשך שבוע נעים.
    אסף חיים פרייס

מורחקים
    לייקים
    0
    נקודות
    0

בס"ד
    כנראה שהמדובר כאן בשני ניגודים מהותיים בהשקפת העולם. בכל מקרה, אין כאן ניסיון "למכור" משהו למישהו, אלא קהילה המאפשרת ליהודי לזהות עצמו כיהודי מבלי להשתייך למפלגה או חצר.
    בניגוד גמור למה שאמרת, איני חושב שבתי כנסת אלו או אחרים הינם פיקצייה אבל אני כן חושב כי מהותו של בית הכנסת, היא לאפשר את החיבור בתוך הקהילה, את החיבור בין היהודי הפרטי של כל אחד מאתנו ליהודי הכללי, זה הקושר עצמו לעם.
    מתוך דבריך אין אני מבין הכיצד תוכל אתה לקשר יהודי אשר אינו רואה בדרך האורותדוכסית כל אפשרות לגשר על פערים, אך רואה בשילוב של השקפת עולמו והדרך בה הוא מנהל את חייו עם החיים היהודיים ועם האמונה היהודית דווקא במה רחבה לזהות העצמית שלו ושל ילדיו. מה שלא נותנים לו רבנים, גדולים ככל שיהיו, נותנת לו האפשרות להצטרף לתפילה המובנת לו, לשמוע דבר תורה מבלי להזרים כספים עבור העמידה והחשוב ביותר - להיות שייך ליהדות מבלי לפרנס עסקנים.
    המשך שבוע נעים.
    אסף חיים פרייס
    כל מה שאתה אומר זה יפה אבל עוד לא אמרת מילה אחת על אלוקים וזה מה שמבדיל אותך מאיתנו לך חשוב העם לנו יותר חשוב ה"

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

בס"ד
    המשך שבוע נעים.
    אסף חיים פרייס
    אני כבר אמרתי לך, יש שני סוגים של יהודים.

1. אתאיסטים
    2.מאמינים

מי שמאמין שילך עם האמת שלו עד הסוף, איך אדם מאמין יכול לעשות צחוק מהדת וללכת לבית הכנסת ולאכול שם חזירים!?
    מי שמאמין שיהיה אורתודוקסי, הקהילה המסורתית זה טוב וזה יפה בתנאי שזה מדרגה בשביל לקפוץ הלאה ליהדות האורתודוקסית.
    אין שום עניין בזה שאתה בשבת נוסע לבית כנסת ואז נכנס להתפלל.
    וגם זה חילול ה' גדול כמו שכבר אמרתי
    אחדות לאעהם לא משחקת תפקיד במשוואה של דת,אדם שרוצה להרגיש שייך באמת שיעשה את כל המאמצים, שיקח על עצמו עול תורה ומצוות.
    לא מתאים לו? שלא יעשה צחוק מהדת.

מורחקים
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    אני כבר אמרתי לך, יש שני סוגים של יהודים.

1. אתאיסטים
    2.מאמינים

מי שמאמין שילך עם האמת שלו עד הסוף, איך אדם מאמין יכול לעשות צחוק מהדת וללכת לבית הכנסת ולאכול שם חזירים!?
    מי שמאמין שיהיה אורתודוקסי, הקהילה המסורתית זה טוב וזה יפה בתנאי שזה מדרגה בשביל לקפוץ הלאה ליהדות האורתודוקסית.
    אין שום עניין בזה שאתה בשבת נוסע לבית כנסת ואז נכנס להתפלל.
    וגם זה חילול ה' גדול כמו שכבר אמרתי
    אחדות לאעהם לא משחקת תפקיד במשוואה של דת,אדם שרוצה להרגיש שייך באמת שיעשה את כל המאמצים, שיקח על עצמו עול תורה ומצוות.
    לא מתאים לו? שלא יעשה צחוק מהדת.
    סיכום יפה של הכל!

משתמש משקיע האוואטר של .KariN.
    שם פרטי
    קארין
    לייקים
    1
    נקודות
    68
    משפט מחץ
    הקב"ה אני אוהההבת אותך :-[

אני חושבת שבהשראת הקהילה הזו אחי חזר בתשובה ..
    (:

+ תגובה לנושא
עמוד 4 מתוך 4 << ראשון ... 234

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 06:46.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,497,512 | הודעות: 8,198,105 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect