נכתב במקור על ידי
asaf preiss
בס"ד
השלום והברכה,
האופן בהם בחרת, "דניאל", לברוח מהמציאות בה חלק גדול מהעם אינו בוחר ביהדותו דרך הזקן של הרב אלא באמצעות בירור אמיתי וחיפוש הזהות היהודית אשר במשך 50 השנים האחרונות נכרתה ממנו על ידי עסקנים למיניהם, אינה מותירה כל מקום לספק כי אתה מנוי על אלה, שמעלימים עין מכספים רבים שמגיעים ככספי תרומות מחו"ל ומהעולם היהודי, אותו אתה מבקש לכרות.
אין לך כל זכות לטעון, כי אתה וכמוך הם בעלי התורה ואין לך כל זכות למנוע מהאב או מהאם, המעוניינים בחיפוש אחר יהדותם תוך שמירה על ערכי המשפחה שלהם, לומר להם כי הם אינם יהודים.
אגב, סלח לי, האם אתה יודע כמה בתי כנסת בישראל אינם אומרים דבר וחצי דבר כאשר בשבתות בר מצווה וחתן מגיעים אליהם - כן, ברכב, חביבי - אורחי המשפחה, הנאלצים "לקנות" את העליה שלהם לתורה בכסף? הרי הכסף הוא מוקצה, וכבר אמרתי וטענתי, כי בזוהר נקבע, כי כל התעסקות בכספים ובצרכי בית הכנסת, אפילו צרכי תורה, הינם חילול קודש?
אבל, מה לעשות, הוכחת שוב ושוב כי אתה מוכן לסתום עיניים, ליהנות מכספי תרומות אשר אינם מסריחים (כסף לעולם אינו מסריח) אך מקורותיו אינם כשרים, היות ואינם מנויים על החצרות מהם אתה מגיע. מה יוצא מכך? שאתה ודומיך מקבלים בהנאה ובשפשוף ידיים כל אגורה שתתקבל מאותם יהודים אשר אינך מכיר ביהדותם ומאידך, אתם מרשים לעצמכם לגזור כלייה על העם היהודי או לפחות על חלקו.
תרשה לי לומר לך באופן הגלוי ביותר - אותי לא מעניין איך מגיע היהודי לבית הכנסת בשבת. אותי כן מעניין שבשבת ובחג לא ימכרו ספרי תורה, לא ידברו סרה ואחד בפנים אחד בחוץ, לא יהפכו את בית הכנסת למסחרה ולשוק והעיקר - שמי שמגיע לשם מגיע באמונה שלמה כי הוא או היא עושים זאת באופן אמיתי, למענם ולמען ביתם.
ואם אתה ודומיך ממש לא אוהבים את זה? נו, באמת, מעניין אותי כקליפת השום. מי שמחפש את האיחוד ואת הליכוד, לא מתנכר לעמו ולאחיו. מי שמחפש את ההנאה הכספית מכספי תרומות ומוכן להוציא לשמד ולכרת מעל מחצי מהעם היהודי - בוגד בערכים המקודשים ביותר לעם היהודי.
אתה את שלך אמרת ואני בטוח, דווקא בגלל ההתעצמות בכניסה לבלוגים, באי-מיילים ובטלפונים - כי אנשים רבים בעם היהודי מחפשים את הדרך על מנת להגיע ולשמוע דבר תורה ואת הדרך להתרחק ממשניאי הדת ומאוכפיה.
רב שלום לך ולמחנה אשר בו אתה יושב.
אגב, מס' הנייד שלי הוא 0503-588699
בכבוד רב,
אסף חיים פרייס
ראשון לציון