חחחחחחחחחחחחחחחח
אתה מקשיב לעצמך ?
"אלוהים"... חחחחחחחחח
הוא בטח עבר דלת, דלת, בית, בית ושאל אותם אם בא להם להצטרף לדת שלו.
חחחחח דבר כזה מטומטם עוד לא שמעתי..
חחחחחחחחחחחחחחחח
אתה מקשיב לעצמך ?
"אלוהים"... חחחחחחחחח
הוא בטח עבר דלת, דלת, בית, בית ושאל אותם אם בא להם להצטרף לדת שלו.
חחחחח דבר כזה מטומטם עוד לא שמעתי..
|
|
שמעתי פעם שלפי סיפורי התנ"ך זה קרה (אני מאמין שאפילו בסרטון של רב:|).
בקיצור אין לי מושג למה כתבתי את השאר, כנראה פרץ לא מוסבר של עצבים
נערך
אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
סטפן רוברטס
And Man Created God In His Own Image
Come Out
אתה מתיימר להיות המבין הגדול ביהדות. תהנה תסגוד לאל, תחזור 2500 שנה אחורה.
הנה קמצוץ מהאנשת ה' בתורה:
" וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים נַעֲשֶׂה אָדָם בְּצַלְמֵנוּ כִּדְמוּתֵנוּ... וַיִּנָּחֶם יְהוָה כִּי עָשָׂה אֶת הָאָדָם בָּאָרֶץ; וַיִּתְעַצֵּב אֶל-לִבּוֹ... וַיִּרְאוּ אֵת אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל; וְתַחַת רַגְלָיו כְּמַעֲשֵׂה לִבְנַת הַסַּפִּיר וּכְעֶצֶם הַשָּׁמַיִם לָטֹהַר ... וָאֶרְאֶה אֶת-אֲדֹנָי יֹשֵׁב עַל כִּסֵּא רָם וְנִשָּׂא... עֵינֵי יְהוָה הֵמָּה מְשׁוֹטְטִים בְּכָל הָאָרֶץ...
כמובן שאתה יכול להגיד שהכול זה "דיברה התורה בלשון בני אדם", שזה מטאפורות, שזה משלים.
אבל לפי דעתי יותר הגיוני מזה, זה שיהוה התחיל את דרכו כאל גשמי מעל כול האלים האחרים, והיה לו אפילו אישה "האשרה" שכתוב בכדים שמתאורכים לכ-800 לפני הספירה. "יהוה והאשרה", "יהוה צפון ויהוה שמרון", שהוא היה רק אל ששלט באזור ארץ ישראל.
ואז התחיל תהליך של הפשטת האל, ואי גשמות האל, וזה שהוא האל היחיד.
ואחרי שיבת ציון עד כ=70 לפני הספירה, נמחקו כמעט כול האזכורים בתנ"ך של ה' כאל גשמי, והוא נעשה מופשט.
ועדיין התהליך הזה קורה בימנו בספרות הקבלה ובחסידיות השנונות.
ואנחנו יכולים לראות את המחיקות האלה, ושינוי הנוסחים בתרגום השבעים ובמגילות שנמצאו.
כמו כן כול הסיפור של התנ"ך הוא מעותק מאלים ממסופטומיה-שומרים,אשורים.
ממנהגים מצריים- ברית המילה,ספר המתים.
מאלים כנענים ובבלים- בעל,אשרה,מות,ים, התנינים הגדולים,נחש עכלתון,והלויתן הגדול. כמו כן בבלים,סיפורי גלגמיש.
והמוטיב של היום השביעי, בניית הארמון של בעל תוך ששה ימים וביום השביעי מנוחה.
ביפור המבול שהיה שבעה ימים במתילוגיה הבבלית.
ששה שנים של עצירה ובשנה השביעית יצירת העולם על ידי האל היווני-שכרגע איני זוכר את שמו.
ועוד רבים אחרים, ואת הכול אפשר למצוא בגוגל.
וגם כן יציאת מצרים שמעולם לא קרתה כפי שמסופר בתנ"ך, אולי גירוש של מושבות יהודיות בערך בשנים של 1200 לפני הספירה.
סיפורי האבות שכנראה מעולם לא קרו, אלא אוסף של סיפורי עם כנעניים על שלושה גיבורים שונים: "אברה,יעקב,יצחק".
שלוכדו למשפחה אחת וסיפור אחד כולל, כדי לקשר את כול התושבים בארץ ישראל וליצור את מלכות ישראל.
חיזוק סיפור יציאת מצרים על ידי אישיהו, כדי לעודד את העם הישראלי מפני הגעת המצרים בשנים של 750-800 לפני הספירה.
סיפור משה,שמעותק מסיפור שומרני,יווני,בבלי,כנעני ומה לא.
ההתגלות במעמד הר סיני, שקרתה גם לבני שבט האינדיאנים בצפון אמריקה, שיש בחזקתם אפילו את המקטרת שהאל שלהם הביא להם.
וזה קרה רק לפני 1000 שנה, ואיך הם יכולים לזייף את זה? אז בטח הדת שלהם היא נכונה. הרי כול האינדיאנים בעבר היו שם.
ובסוף כול הדקויות וכול החיזוק העצמי שהיהודים עשו בקהילות שלהם בגולה ובעיקר בבל, ויצרת כול התלמוד הבבלי והירושלמי
שהם פשוט מגוחכים אם אני אוכל כביצה או כזית, ואם אני משפשף את העניים שלי אחרי השינה או לא.
ועכשיו אנשים כמוך, שעברו שטיפת מוח, והולכים באופן עיוור אחרי דברים שיצאו מהקשרם ואחרי אל שהתחיל את דרכו אלוהים יודע איפה.
יש שני דברים שהם אינסופיים
היקום והטמטום האנושי, ובקשר ליקום אני עדיין לא בטוח.