זה לא משנה אם יש רב שאומר כך או אחרת, כי יש רב שאומר גם הפוך.
אני אישית לא יודע אם היתה אבולוציה, אבל אני מאמין שגם אם היתה כזאת, היא התגלגלה מהשגחה אלוהית.
אני לא פוסל אפשרות של אבולוציה או מפץ גדול, גם לפי סיפור הבריאה המופשט נברא בתחילה האור ורק בסוף בני האדם.
כמובן שאין להבין את סיפור הבריאה כמו שהוא, שאם נקרא אותו כפשוטו לא ברור מהו יום ראשון שני שלישי ורביעי, כי כל עוד אין שמש, כיצד בכלל תגדיר יום?
בכל אופן, התורה היא לא ספר מדע ולא ספר היסטוריה, הדברים שכתובים בתורה באים ללמד הנהגות חיים ודרך ארץ, ואין להסיק שום דבר מדעי משם.
וזה ממש אכפת לי במה הרב אמנון יצחק דוגל, כי אני מאמין אחרת ואני לא נחשב כופר בדת, אני יכול לפרש שאלוהים ברא את העולם על פי מפץ גדול והאדם נברא מתהליך אבולוציוני והכל יהיה במסגרת הדת.
אני מניח שדברים כמו אבולוציה לא נלמדים בבתי הספר הדתיים מאותה הסיבה שאין דיונים על פוליטיקה בבתי ספר, ברגע שיש מקום לכמה דעות, המערכת החינוכית לא יכולה לכפות על כולם ללמוד משהו אחיד.
אגב, ההישגים בחינוך הממלכתי הדתי הם הכי גבוהים בארץ, גם מבחינת אחוז הזכאיים לבגרות, ממוצע הציונים לבגרויות, אחוז המצטיינים ועוד.
xyossizx אני מצטער שאני לא מגיב להערות שלך, מהסיבה הפשוטה שאתה חושב ככה ואני חושב אחרת, ההערות האלה לא קשורות למהלך הדיון, כי אתה לא שולל שום דבר אתה מניח הנחה אחרת שגם לה יש מקום.