קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 12-06-2010, 12:03
  2. [בקשה]שינוי גדול אותיות
    על ידי KiddyBandit בפורום שינוי ניק והגדלת נפח תיבה פרטית
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 10-06-2010, 20:55
  3. האם אתם רוצים שינוי בפורום כדורגל
    על ידי YANIV KATAN בפורום כדורגל
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 01-01-2009, 21:28
  4. האם אתם רוצים שינוי בפורום כדורגל
    על ידי YANIV KATAN בפורום דיבורים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 01-01-2009, 19:55
  5. תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 06-10-2007, 14:49
+ תגובה לנושא
עמוד 4 מתוך 4 << ראשון ... 234
מציג תוצאות 46 עד 58 מתוך 58

האם לאנושות מצפה שינוי גדול? - עמוד 4

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

ציטוט נכתב במקור על ידי noamXD צפיה בהודעה
    למה האבולוציה היא באותה רמת האמינות של כוח הכבידה?
    בגלל שהיא גם תאוריה?

ודרך אגב, ''אין לך אחוז מהידע שיש למדענים בנושא ואתה לא יודע על מה אתה מדבר בכלל.''

זה לא רק לך, זה לכל אלה שחושבים שהם גם מדענים ויודעים כל חיה אם היא מעלה גרה או סימני כשרות אחרים, שחושבים שהם יודעים הכל וכולם טיפשים.
    כוח הכבידה ברמה של תאוריה, והאבולוציה ברמה של תאוריה. שניהם באותה רמה. לא משנה כמה הוכחות נוספות תמצא לאבולוציה, אין תואר אמין יותר מתאוריה. זו הסיבה שגם כוח הכבידה נקרא היום תאוריה, למרות שהוא מקובל על כל העולם. הדבר היחיד שאמין יותר מתאוריה זה עובדה, כלומר התצפית עצמה. האבולוציה וגם כוח הכבידה לעולם לא יהיו בהגדרה של עובדה כי הם ההסבר לעובדות, לא התצפית עצמה. לדוגמה: העובדה היא שהתפוח נפל מהעץ לקרקע. התאוריה היא שיש כוח משיכה גדול לעצמים בעלי מסה גדולה, ולכן כדור הארץ משך את התפוח אליו.

לגבי הדרך אגב שלך...
    יש דברים ממש פשוטים שמאוד קל לבדוק. קל מאוד להבין עובדה. הרבה יותר קשה להבין תאוריה. בעצם, אין בכלל מה להבין בעובדה. צריך רק לדעת שזה עובדה.
    לכן במקרה של החיות שמעלות גירה, אין צורך ללמוד שנים כדי לדעת עובדה פשוטה, והיא ששפן וארנבת לא מעלים גירה.
    לעומת זאת תיאורית האבולוציה היא נושא גדול עם הרבה פרטים ודקויות שכדי לדעת אותו על בוריו בהחלט צריך ללמוד אותו ברצינות. אתה לא למדת את הנושא הזה, ואתה לא מבין בו כלום. אף אחד לא יכול לשאול שאלות על דברים שהוא לא יודע. קודם לומדים, אח"כ שואלים שאלות.

אני השתדלתי לכתוב את התגובה הזאת בצורה הכי מובנת שאפשר, אני באמת מקווה שאתה הבנת.

נ.ב פראגער, אני עדיין מחכה לתשובה שלך לגבי הכוכבים.

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

2. קישורים ממומנים

מורחקים
    שם פרטי
    adir
    לייקים
    15
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    יין ימשמח לבב אנוש ואישה כמו חור בראש

לכו תשמעו t-pain, eminem, lil wayne, 50 cent, young jezee, dmx, או משהו אחר...

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    אלון
    לייקים
    31
    נקודות
    69
    משפט מחץ
    A smart man only believes half of what he hears, a wise man knows which half

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    אין כאן יותר ממשחק מילים מחוכם כביכול. העטלף מצויין כעוף, כיצור שעף. לא כתוב בתורה 'את היונק למינהו', התורה לא נכנסת כאן לקטלוג בעלי החיים אלא לחלוקתם למעופפים, חיים על פני האדמה וחיים בים.
    כנ"ל לגבי שאר הטיעונים ולגבי הרקיע. לא נאמר שהוא קשיח, ובכלל הפסוק לא מביא את התוצאה הסופית. בסוף היום השני (לאחר הבדלת המים) לא נאמר 'וירא כי טוב', מכיוון שנעשתה מחלוקת שהושלמה רק ביום השלישי.
    גם אני מוריד בפניך את הכובע על הנסיון ללמוד, ומאוד משתדל לא למעוך אותו.

אתה צודק, ה'אתאיזם' הרווח לא יעלם מן העולם ככל הנראה בעתיד המאוד קרוב, מכיוון שעצלנים יש תמיד.
    לעומת זאת, האבולוציה היא תאוריה לא מוצלחת במיוחד, כן, תאוריה.
    בלי יותר מידי משחקים,אתה פשוט אומר כנ"ל על שאר הטענות שהן בעלות תכלית שונה לגמרי,תהיה מעשי ותוכיח לי שארנבת מעלה גירה

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ציטוט נכתב במקור על ידי moshe7007 צפיה בהודעה
    ....
    תאוריות נחשבות בעלות אותה רמת אמינות רק מפני שהן מוגדרות תאוריות? מה עם זה?
    http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%...%D7%95% D7%AA

אהבתי את המשפט שלך -
    התורה היא נושא גדול עם הרבה פרטים ודקויות שכדי לדעת אותו על בוריו בהחלט צריך ללמוד אותו ברצינות. אתה לא למדת את הנושא הזה, ואתה לא מבין בו כלום. אף אחד לא יכול לשאול שאלות על דברים שהוא לא יודע. קודם לומדים, אח"כ שואלים שאלות.

ציטוט נכתב במקור על ידי alon123425 צפיה בהודעה
    בלי יותר מידי משחקים,אתה פשוט אומר כנ"ל על שאר הטענות שהן בעלות תכלית שונה לגמרי,תהיה מעשי ותוכיח לי שארנבת מעלה גירה
    חכמים דנים רבות בזהות בעלי החיים המובאים בתורה. רבים מבעלי החיים האלה אינם אותם בעלי החיים הנקראים בשם זהה היום.
    מסיבה זו לדוגמא אנו לא אוכלים את רוב העופות, למרות שברמה העקרונית נאסרו רק עשרה וכל השאר מותרים.
    כנ"ל הארנבת, אם יש לך תחושה שעלית על דבר חדש, מצטער לאכזב אותך. רבנים גדולים וחשובים דנים רבות בזהותה.

"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
    * * *
    מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
    בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
    גלישה נעימה ומטורפת :-)

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

כבר הוכחת שאינך מבין מה זאת תאוריה, ואתה מביא שוב את הקישור הזה?
    ומזה?!? עוד תירוץ? לא אותו בעל חיים? דיי, אתה מנסה להוביל את הטמטום לשיאים חדשים, מספיק כבר.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ציטוט נכתב במקור על ידי firya צפיה בהודעה
    כבר הוכחת שאינך מבין מה זאת תאוריה, ואתה מביא שוב את הקישור הזה?
    ומזה?!? עוד תירוץ? לא אותו בעל חיים? דיי, אתה מנסה להוביל את הטמטום לשיאים חדשים, מספיק כבר.
    אתה צודק, אני פשוט לא מבין כלום.
    אפרופו לא מבין כלום, ידע הלכתי מינמלי שחסר אצלך לא הופך את התשובות שלי לתירוץ.

* * *

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    אלון
    לייקים
    31
    נקודות
    69
    משפט מחץ

חכמים דנים רבות בזהות בעלי החיים המובאים בתורה. רבים מבעלי החיים האלה אינם אותם בעלי החיים הנקראים בשם זהה היום.
    אלפי שנים של דיונים והתפלפלויות מסתכמות בטענה שזאת לא אותה חיה,בלי הוכחות,בלי ביסוסים.ארנבת ושפן אלו חיות שמצויות באיזורים שחיו יהודים לכל אורך השנים כך שזה לא בעיה להעביר את המסורת הזאת,איך פתאום נתחלפו החיות הללו בכל ארצות מושב היהודים, "מעלות הגרה" נעלמו ובאו החיות החדשות תחתיהן?
    מסיבה זו לדוגמא אנו לא אוכלים את רוב העופות, למרות שברמה העקרונית נאסרו רק עשרה וכל השאר מותרים.
    צריך רק להפעיל את ההגיון בשביל להבין שנזכרו רק עשרה עופות מפני שאלו היו מצויות באיזור ישראל בה נכתב הטקסט,מה הקשר בין אי השתמרות השמות לעובדה שאתה לא אוכל את רוב העופות
    כנ"ל הארנבת, אם יש לך תחושה שעלית על דבר חדש, מצטער לאכזב אותך. רבנים גדולים וחשובים דנים רבות בזהותה.

לייקים
    97
    נקודות
    50

כמו שאמרתי, תירוץ...
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש מכור
    לייקים
    435
    נקודות
    250
    משפט מחץ
    One With Life

הה' של אתמול,לא ישרוד יותר,והדיון הזה פה באשכול רק מוכיח את זה.
    הדת נחלשת והמדע סותר את הדת כמעט בכל אספקט שיש.

צריך שינוי בדת,צריך ה' חדש,ה' שלא ישפוט ולא יעניש.
    בדת החדשה,ה' לא יהיה מופרד מאיתנו,הוא יהיה בכל אחד,ואנחנו נהיה חלק ממנו,גם לנו תהיה היכולת ליצור!

שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ציטוט נכתב במקור על ידי Awake1 צפיה בהודעה
    הה' של אתמול,לא ישרוד יותר,והדיון הזה פה באשכול רק מוכיח את זה.
    הדת נחלשת והמדע סותר את הדת כמעט בכל אספקט שיש.

צריך שינוי בדת,צריך ה' חדש,ה' שלא ישפוט ולא יעניש.
    בדת החדשה,ה' לא יהיה מופרד מאיתנו,הוא יהיה בכל אחד,ואנחנו נהיה חלק ממנו,גם לנו תהיה היכולת ליצור!
    אחי, אתה חופר. שוב, אם הוא לא שווה באמת, הוא לא שווה בכלל.
    לא כל מה שבא לך צריך להגדיר אותו.
    ציטוט נכתב במקור על ידי alon123425 צפיה בהודעה
    אתה עושה מיקס בהסטוריית העם. הקב"ה לאו דווקא אסר חיות שהיו באזור שלהם, יכול להיות שמלתחילה הכוונה הייתה לזן שבארצות המזרח. יתרה מזו, המסורת שנשמרה מספרת על מה שכן אוכלים. מה שאבד זה הנתונים לגבי מה לא אוכלים, מסורת כזו קשה יותר לשמר (פחות פרקטית), לכן זה הגיוני בהחלט.
    כדי לחדד את הידע שלך, אסביר שאנחנו לא אוכלים את רוב העופות, מכיוון שאבדנו את המסורת מהם בדיוק זני העופות (המעטים) שהתורה אסרה (כאמור, השם המודרני לא אומר הרבה בעניין).
    פירייה, אתה גאון.

* * *

לייקים
    97
    נקודות
    50

ידוע.
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    אלון
    לייקים
    31
    נקודות
    69
    משפט מחץ

אתה עושה מיקס בהסטוריית העם. הקב"ה לאו דווקא אסר חיות שהיו באזור שלהם, יכול להיות שמלתחילה הכוונה הייתה לזן שבארצות המזרח. יתרה מזו, המסורת שנשמרה מספרת על מה שכן אוכלים. מה שאבד זה הנתונים לגבי מה לא אוכלים, מסורת כזו קשה יותר לשמר (פחות פרקטית), לכן זה הגיוני בהחלט.
    כדי לחדד את הידע שלך, אסביר שאנחנו לא אוכלים את רוב העופות, מכיוון שאבדנו את המסורת מהם בדיוק זני העופות (המעטים) שהתורה אסרה (כאמור, השם המודרני לא אומר הרבה בעניין).
    פירייה, אתה גאון.
    האם אתה יודע שבתרגום השבעים שנעשה בימי חז"ל תורגמה המילה ארנבת ללאגוס?
    http://translate.google.co.il/?hl=iw&tab=wT
    בדיוק אותה ארנבת כמו היום

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

תאוריות נחשבות בעלות אותה רמת אמינות רק מפני שהן מוגדרות תאוריות? מה עם זה?
    http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%98%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%94:%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%95% D7%AA_%D7%9E%D7%93%D7%A2%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%90%D7%A8%D7%9B%D7%90%D7%99%D7%95% D7%AA

אהבתי את המשפט שלך -
    התורה היא נושא גדול עם הרבה פרטים ודקויות שכדי לדעת אותו על בוריו בהחלט צריך ללמוד אותו ברצינות. אתה לא למדת את הנושא הזה, ואתה לא מבין בו כלום. אף אחד לא יכול לשאול שאלות על דברים שהוא לא יודע. קודם לומדים, אח"כ שואלים שאלות.

1. התאוריות שהבאת הם תאוריות מלפני התקופה שהתחילו להשתמש בשיטה המדעית. לא על זה דיברתי. בתקופות האלה תאוריה באמת לא היתה דבר כ"כ אמין, כי לא הגיעו אליה ע"י מחקר מדעי.

2. אני לא חושב שצריך לדעת את כל התורה על בוריה כדי לשאול שאלה בנושא מסויים בה. בתורה יש הרבה נושאים שונים. בנוסף, אתה לא יכול לומר לי את המשפט הזה כי למעשה אני יודע הרבה תורה, אני למדתי אותו הרבה יותר מרוב הפורום פה (אני יוצא). ככה שהמשפט הזה לא תקף עלי כמו שהמשפט שלי תקף על נועם.

3. עם כל הכבוד לחז"ל, הם מתרצים תרוצים דחוקים ומעמידים אוקימתות באופן שרירותי, אין להם שום הוכחה לכך שהארנבת שבתורה זה לא הארנבת של היום, הם פשוט מעוותים את מה שכתוב כדי שזה יתאים למציאות. לא ככה עובדים. באותה מידה שהם אומרים שהארנבת שבתורה היא לא הארנבת של ימנו, אפשר לומר שהפרה היא לא הפרה של ימנו ואז יתברר שכל היהודים נוהגים לאכול חיה לא כשרה. חז"ל באופן כללי לא חוקרים דברים בהתאם לעובדות, הם אומרים מה שנראה להם. במילים אחרות הם חוקרים רק רציונאלית ולא אמפירית. הדרך הזו לא נכונה וגורמת להרבה טעויות מביכות.

4. אם הארנבת שבתורה היא לא הארנבת של היום, למה יש צורך לתרץ תרוצים אחרים? למה צריך כ"כ הרבה תרוצים כשיש לך דבר פשוט? תראה לדוגמה את התשובה בהידברות פה. דבר ידוע הוא, שכשהתירוץ הראשון לא טוב מספיק מביאים עוד אחד. ואם כבר ענית תשובה טובה, אתה לא צריך להמשיך לחפור. אז למה יש כ"כ הרבה תירוצים? - כי את כולם אפשר לפרוך בקלות. (אני יכול לכתוב אם בא לך אני פשוט חושב שהארכתי יותר מידי)..

5. עוד לא נתת לי תשובה לגבי מספר הכוכבים, אני מחכה בקוצר רוח!

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

+ תגובה לנושא
עמוד 4 מתוך 4 << ראשון ... 234

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:54.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect