יש לי הרבה חברים אחרי צבא שלא היו בתפקידים קרביים והם מצטרים על זה מאד. זו חוויה ייחודית שאתה לא יכול לקבל באף מקום.
יש לי הרבה חברים אחרי צבא שלא היו בתפקידים קרביים והם מצטרים על זה מאד. זו חוויה ייחודית שאתה לא יכול לקבל באף מקום.
|
|
לא מתייחס לעניין הנפשי והרפואי..
אתה נמצא במדינה מסויימת, למדינה הזאת יש חוקים, אחד החוקים שלה זה גיוס חובה, אתה רוצה לחיות במדינה עם הזכויות שהיא מעניקה לך? תעמוד באחת החובות שלך כלפיה.
אתה לא עומד בחובות שלך כלפי המדינה אין סיבה שתקבל את הזכויות שלך.
דבר ראשון הוא לא התכוון ש60 אחוז מתגייסים אלא ש30-40 אחוז לא מסיימים שירות מלא.
כלומר רבים מהם יוצאים באמצע השירות מסיבות כאלה ואחרות, לרוב מוצדקות.
דבר שני אני מאמין שכל אחד צריך להתגייס ולשרת בצבא ואפילו שוקל לעשות שנת שירות, אבל לקרוא למישהו שלא התגייס באופן חוקי ובדרך לגיטימית משתמט ולהכניס אותו לקבוצה כלשהיא בלי לדעת עליו כמעט כלום זה דבר שלא מתקבל על הדעת.
זה בסדר לכל אחד לחשוב מה שהוא רוצה אבל לעשות את ההכללות האלה ולהתבטא בצורה כזאת לפי דעתי זה פשוט מגעיל.
נערך לאחרונה על ידי BarX; 04-06-2008 בשעה 22:35.
כל המשתמטים למינהם...
מה תגידו על העבודה שלהתגייס לצה"ל במדינת ישראל זה חובה על פי חוק?
ואם תגידו שזו זכותכם שלא להתגייס אז אתם טועים.
כי כשלקחתם על עצמכם משטר של מדינה דמוקרטית [ואפילו אם עדיין לא הצבעתם נלקח עבורכם כי ככה עובדת המדינה בה אתם חיים] לקחתם על עצמכם מלא מלא מלא מלא זכויות מגניבות של אדם ואזרח אבלללללל
גם לקחתם הרבה חובות שעליכם לבצע כדי להיות במדינה הזאת...
אחת מהן..היא להתגייס לשירות סדיר בצה"ל...לא ביקשו קרבי..ביקשו שירות סדיר בצה"ל.
זה הכל.
אנ'דעת שזה חובה להתגייס וקראתי את כל מה שכתבתם
אבל אם אני חושבת שאין לי מה לתרום לצה"ל
ושזה סתם בזבוז זמן בשבילי להתגייס
שירות לאומי זה גם נקרא להשתמט?
במדינה מתוקנת (מה שאנחנו רוצים לחשוב על ישראל 08') זכויות לא עומדות במקביל לחובות. הזכויות שלך נגנזות ברגע שאתה עובר על החוק או לא מבצע חוק מסוים. אך אם אתה לא מבצע את החובה המסוימת הזו מחמת פטור, מסיבה המוכרת למדינה, אין אם זה כל בעיה. כדוגמא: פרופיל 21 שהוא מוכר למדינה והוא חוקי למהדרין.
שיראל- עבור מי זה משנה? אף אחד לא מסתכל על שירות צבאי כיום. בין אם זה החברים ובין אם זה מעסיקים, את אף אחד זה לא מעניין. אני לא נתקלתי בשום אפליה בנוגע לזה.
אני עוד אוסיף ואומר: שאם מעסיק בוחר לא להעסיק אותך בגלל אי שירותך או אופי שירותך הצבאי, הוא צפוי לתביעת ענק. רק בחודשיים האחרוניים מישהו תבע את אוסם על כך שלא קיבלו אותי כי הוא לא משרת. הוא קיבל 25 אלף שקל משהו כזה. לא רע בכלל.
אני אגיד לך למה 21 לא מוצדק...כי בשביל לקבל פרופיל כזה צריך להיות מפגר..
אבל מה כולם באים לקבן משחקים אותה חולי נפש ואחרי זה הכל בסדר כי אין פיקוח עליהם..
אם הצבא היה שם פיקוח על כל מי שיצא על 21 הוא היה מגייס חצי מהם חזרה..
בעיה ללכת היום ללשכת גיוס ובראיון להגיד שאתה מתגייס רק כדי לחסל ערבים ועל דבר כזה ישר פרופיל 21..
ומה הבעיה להגיד כזה דבר הרי בנינו הרבה רוצים את זה...זה לא אומר שהם חולי נפש
~~יהודי מאמין מצביע ימין!~~
~~מוות ל"ערכים"!~~
כן ! זו בעיה להגיד דבר כזה !!
קב"ן למעשה זה אחד עם תואר סוציאלי שני , או ראשון בפסיכולוגיה . משהו כזה. הוא נותן את ההמלצה לפרופיל 21.
מי שקובע את הפרופיל זה פסיכיאטר . בשביל להיות פסיכיאטר אתה צריך תואר שני בפסיכולוגיה, הסכמה משהו כמו של 10 שנים בערך.
כשאתה פסיכיאטר אתה לומד על מחלות נפש, התנהגות של חולי נפש/מעורערים נפשית/הפרעות אישיות וכ'ו .
זה דבר שקשה מאוד לזייף.
לפסיכיאטר יש ניסיון ארוך שנים במקצוע (רוב הפסיכיאטרים והקב"נים בצבא הם עוסקים במקצוע לפחות 20 שנה). הם עברו הכשרה, עבדו בהוסטלים ויודעים מה זה אנשים עם בעיות נפשיות או הפרעות אישיתיות.
לפיכך, אתה, הבן אדם הפשוט, לא יכול לזייף בעיות נפשיות.
פסיכיאטר מאבחן אותך, ופסיכיאטר יודע אם מי שמולו משקר או לא.
אם אתה טוען שכולם שיקרו לקב"ן, משמע שצה"ל מעסיק פסיכיאטרים מתחזים, שלא יודעים לאבחן את מי שמולם. ותבוא לצבא שלך בטענות שהוא משחרר חיילים בגלל שהוא לא מקצועי ונותן לאנשים מטומטמים לקבוע פרופילים כאלה ואחרים.